2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ne güzel, ellerine sağlık, ben bi yemek yapıyorum kendimi bişey zannediyorum, sen pek hamaratsın maaşallah.

Ay yapılmaz mı ya, 1 hafta, düşünsene ne stres, doğum gibi mucizevi bir olayı gerçekleştireceğiz, bu arada şerbet tarifini bize de versene.

LOHUSA ŞERBETİ - LOHUSA ŞERBETİ tarifi

--------------------------------------------------------------------------------

LOHUSA ŞERBETİ

Malzemeler :

½ Kg Lohusa Şekeri
5 su bardağı Toz Şeker
15 adet Karanfil
3-4 Kabuk Tarçın
15-20 bardak Su

Hazırlanışı :

Büyük bir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve lohusa şekeri konulur. Yarım saat kaynatılır.

Kabuk tarçınlar ve Karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılır. Kaynatmaya devam edilir.

Hepsi süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilir.

bizde soğuk ikram edilir, üzerine de kavrulmuş fıstık koyulur..

amin cnm inşallah hepimiz kurtuluruz sağ salim meleklerimize kavuşuruz. ekmeğin güzel görünüyor bu arada. nasıl yapıyorsun tarifini verirmisin? ben de yapmak istiyorum. eskiden ananemler yapardı, mis gibi olurdu

cümleten selam hanımlar. nasılsınız? ya benim midem baya çok yanıyor sizde de bu sıkıntı varmı? bide yediklerimi hazmedemiyorum. çok mu yiyorum acaba .sizdede varmı böyle sorunlar?

hım anladım cnm bende alayım o zaman inş. bebek şekeride ulusta aldım bugün biberon şeklinde hoşumada gitti.sağol..

ewet farkettim büyük boymuş baya gider.. bit kadar diğeri.

ulusta çıkrıkçılar yokusunda buldum cnm. biberon şeklinde tüllü, tüylü müylü bişi hoşumuza gitti annemle. 75 tanesi 80 tl. pahalı değil değil mi?

kremleri silmeye gerek yok muş öle diyorlar.çıktıkçılarda biryere sipariş verdim.

ellerine sağlık gayet güzel olmuş. bende nikah şekerlerimi böyle yapmıştım tül kurdela şeker bir sürü yapmıştım. bunun parasınıda annem verdi sağolsun..

kızlar yardım lütfen. kızımın şekerlerini hazırlıcama ama hangisi daha güzel sizce? ondan da bundan da alınmasın diye tek tip hazırlamak istiyorum ama karar veremedim hangisi daha güzel?

cnm cok fazla gecmısı okuyamadım yenı katıldım aranıza mumkunse bısey sormak ıstıyorum arkadasımız neden erken dogum yapmıs sebebı nedır acaba? bu arada dualarım minik selen için rabbım bır an evvel annesının sıcacık kollarına kavustursun

ya ne olur yalnıs anlama aklımdan gecenı yazmak ıstedım sadece samımıyetıme ver ayrıca cok guzeller hamarat arkadasım keske bende yapabılsem

yok canım yanlış anlamam tabiki.. isim biraz geride kaldı daha önde durmalıydı ayarlayamadım. birde malzemeyi ona göre aldım. yeniden alamam gerekicek koyu renk yapmak için. oda pek işime gelmiyor. önde durursa düzelir diye tahmin ediyorum... fikir benim değil ama emek benim. aslında biraz uğraşla herkes yapabilir bence gayet basit...

Allah Selen bebeğe ve diğer bebişlere hayırlı sağlıklı mutlu ömürler nasipetsin. İnşaallah bizlerde sağsağlim hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alırız. Doğumlar arttıkça çok büyük bir heyecan ve tedirginlik sardı beni :18: Allah kolay doğumlar nasipeder inşaallah hepimize.

değerli fikirleriniz için teşekkürler esperanzaa ve eylul_tugrul..
gerçekten vakit azaldıkça streste heyecanda artıyo. beni bide korku sarıyor daha doktorla doğum şeklini konuşmadık ama galiba yapamıcam normal doğum ben. eşimede diyemiyorum. ama sezeryan olucam galiba bende(
kaçayım ben. kalıp malıp çıkarıp seri üretime geçeyim.150 tane yapıcam((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…