2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bir an herkes şubatta dogurcak martın kapanışını ben tek yapıcam sanıyodum:):)ama yaşasın mert sonu annelerı artmış benımde nasıpse 27-30 mart görünüyor bakalım artık hayırlısı:):)

Ne güzel, ellerine sağlık, ben bi yemek yapıyorum kendimi bişey zannediyorum, sen pek hamaratsın maaşallah.
ay canım ne hamaratlığı zevkli bir iş..bu arada lohusa şerbeti tarifi için teşekkürler not alıyorum bir köşeye
amin cnm inşallah hepimiz kurtuluruz sağ salim meleklerimize kavuşuruz. ekmeğin güzel görünüyor bu arada. nasıl yapıyorsun tarifini verirmisin? ben de yapmak istiyorum. eskiden ananemler yapardı, mis gibi olurdu
sağol canım... ben bi sitedeki tariften yapıyorum,az değiştirerek..siteden alıntı yaptım canım..

Malzemeler

5 gram (yarım paket) instant kuru hamur mayası
2 su bardağı ılık su
3 çorba kaşığı pekmez
2.5 su bardağı (350 gram) kepekli un (veya tam buğday unu)
2,5 su bardağı normal un
60 gram tereyağı, eritilmiş, oda sıcaklığında
2 çay kaşığı sofra tuzu
Yapılışı

23*13 cm boyutlarında ve 8 cm derinliğinde dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp bir kenara ayırın.
Mayayı, suyu ve pekmezi geniş bir karıştırma kabında karıştırın.
Kepekli un, buğday unu, eritilmiş tereyağı (erittikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin) tahta bir kaşık yardımıyla iyice karıştırıp üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün ve 30 dakika boyunca dinlenmeye bırakın.
30 dakikanın sonunda tuzu ekleyip, tercihen tezgah üstü mikserinizin hamur ucuyla, yaklaşık 10 dakika boyunca, hamur karıştırma kabının yanlarına yapışmamaya başlayana kadar, karıştırın. Mikseriniz yoksa hafif unlanmış tezgahta yoğurarak da yapabilirsiniz (10 dakikadan fazla sürecektir). Eğer 10 dakikanın sonunda hamur mikser kabının yanlarına yapışmaya devam ediyorsa birkaç kaşık un daha ekleyebilirsiniz.
Büyük boy bir karıştırma kabını tereyağı erittiğiniz tencerenin dibinde kalan yağla yağlayıp hamuru top haline getirin ve içine yerleştirin. Üzerine mutfak havlusunu örtüp 1 saat boyunca kabarmaya bırakın.
Bir saatin sonunda hamuru hafif unlanmış bir tezgahın üzerine alın, 23 cm’lik bir kare halinde açıp kenarlarından içe katlayın ve birleşme noktalarını parmaklarınızla sıkarak birleştirin. Birleşme yeri altta kalacak şekilde yağladığınız kek kalıbına yerleştirin, üzerine mutfak havlusunu örtüp 1 saat daha kabarmaya bırakın.
Pişirmeden 15 dakika önce fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın.
Ekmeği fırına verip 40 dakika boyunca pişirin.
Fırından aldıktan sonra birkaç saat oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Hava almayacak bir şekilde paketleyip oda sıcaklığında saklarsanız tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır

canım bende kalpliyi beğendim,yanında naz yazanı..eline sağlık

biz geldik kızlar.......

oğlumu gördüm dr gittik bugün itibariyle 3.590 kg olmuş.... dr gayet iyi gelşimi dedi suyumuz ve hareketleride iyiymiş fakat bebeğin kg 4.000 kg olursa sanırım haftaya bende ameliyata giriyorum...:18::18::18: pazar günü kontrol var eğer pazartesi yani 20 şubatta alalım derse doğumgünü hediyem cok güzel olucak...sanırım önümüzdeki haftaya kadar oğlum 4 kg olur..........Allah yardımcımız olsun inşallah rabbim hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip etsin ........bu arada artık ilaçları bırak dedi dr bebeğin gelişimi güzel doğucaksa engellemiyelim artık dedi...

bir an herkes şubatta dogurcak martın kapanışını ben tek yapıcam sanıyodum:):)ama yaşasın mert sonu annelerı artmış benımde nasıpse 27-30 mart görünüyor bakalım artık hayırlısı:):)

canım benim de 26 mart sat..ama muhtemelen sezeryan olucak,doktoumuz tam tarih vermedi ama heralde 10 gün önce olur..Allah hayırlıca gelmelerini nasip etsin hepsine

Şekerin hayırlı olsun canım, halledivermişsin, ve bence ucuza da almışsın, tanesi 1 lira gibi bir şey, ben tanesini 75 kuruşa aldım ama senin anlattığın kadar güzel değil.

maşallah canım oğluna benim kızımda önceleri iyiydi kilosu gerçi maşallah yine çok iyi 3190 gr mış ama son haftalarda biraz az kilo alıyo sen neler yiyosun iştahsızlık problemi yaşıyorum birde bu ara ben ya canım hiç bişey istemiyo senin özellikkle yediğin bişey var mı canım.Allah hepimizin yardımcısı olsun hayırlısıyla gelsinler inşallah dünyaya hepsi

ayy canım yaaa çok heyecanlı..maşallah oğluşuna.. o zaman ana oğul doğum gününü birlikte mi kutluycaksınız yanlış anlamadımsa:)hakkında hayırlısı canım sağsalim gelsin inşallah adencik

Ya ben de bilmiyorum, haftalarımız hatta günlerimiz pek yakındı onunla, ben de çok merak ediyorum, belki bi ara öğreniriz, geçmişten de hatırlamıyorum.

canım benimde martın 20 si gibi olacak doğumum
yani hep beraber kısmetse mart ayını yaşıcaz

oyy maşallahh erkeğime
canım bu işin sırrı nedir ne yiyorsunsöyle bakimm
benimki 31. haftada 1880 gramdı sanırım biraz küçük doğacak
genelde haftada 150 gr. alıyor zaten 38. haftadada doğum olacak
umud teyzesi söyle biz neler yiyelimm

sağol cnm ama bebeğin cok kg olmasıda iyi değil aslında dr hem anne için hemde bebek için iyi değil dedi ...bence bebeğinin kg gayet iyi ..hatta bu hafta diyet yapmayı planlıyorum...özellikle yediğim bişy yok ...süt meyve peynir standart şeyler..çerez et tavuk yani hamilelikte yenmesi gereken şeyler cnm...

lifeeee becerikli hatun ellerine sağlık
güzel görünüyor ekmeğin
bende şimdi kalkıp tahinli kek yapıcam
hep kendimi doyurucak şeyleri canım çekiyor :97:

sağol ronicim özel bişey yapmıyorum inan sen ne yiyosan bende onu yiyorumdur ama az önce arkadaşada söyledim kg cok iyi bişeydedeğilmiş bebek kg aldıkca anne karnında sıkıntıya düşüyomuş...aslında canımda sıkıldı umarım haftaya kadar herşey yolunda gider....

canım sıkma canını..sıkıntılı bir durum olsa daha da erken alınırdı..yediklerine dikkat edersin.. 4 kilo da çok fazla değil zaten..benim yeğenim 3.600 doğdu maşallah çok iyi

sıkılmasın kuzumm herşey eminim yolundadır
aman bu doktorlarda ilginç iri olur ayrı bir şey derler
zayıf olur başka bir şey derler
Rabbime emanet hepsi sağlıkla gelsin melekleirmiz

topicdeki herkes günleri almaya başladı çoğu şubat annesi olacak :))) ve maşallah bebeklerin kiloları gayet iyi valla artık minik bi oğluş doğracağım hissine kapılıyorum benimki şimdi 2.400... normal doğum istiyorum ama inşallah kilo olarak 3 kilo olur ... gerçi ben hamilelikte çok kilo almadım ondan mı acaba şimdiye kadar 7.5 kilo falan.... ama herşeyi yiyorum dengeli olarak... bebeği besleyen kilo almasını sağlayan bişey yok mu ya (((

canım benim hiç canını sıkma zaten doğduktan sonra 200-300 gr gidecekmiş ödem oluyomuş onlar atıyorum senin oğlun 4 kg doğsa 2-3 gün sonra 3700 olacakmış kızlarda daha fazlaymış bu durum ama diyet yapma bence tatlım tabi doktorun ne diyosa onu yap da çok kısma ama yediklerinden :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…