2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

RONYACIM geçmiş olsun..tansiyonun nasıl şimdi yine yükseliyormu? bide yükseldiğini hangi belirtiler gösteriyor? bnim son bikaç gündür ellerin balon gibi şiş tansiyondan falanmı acaba?

canım aslında benimde hala ellerim çok şiş korkmuyor değilim :97:
canım benim başım çok döndü ve gözlerim kapanıyordu yani açamıyordum
uykum geliyor gibi sarhoş gibi oldum
o arada tansiyonum 15-9 olmuş
umarım bundan sonra yükselmez baya dikkat etmek gerek
sende dikkat et cnaım sürekli ölçtür

kızımın babası kızımı benden kaçırdı elimde törpüyü görince, dersin iğne yapmaya geliyorum :))) bilgidiğin kaçırdı kızı, bende vazgeçtim yarın bütün gün kızımla başbaşa olucam nasılsa :)))

kızlar cok misafirim var ama az önce sağolsun mervishko merak etmiş msj attı topikte de bi sürü doğum var dedi anaaam dedim milleti salonda bırakıp kactım topiğe girdim nolmuş bi bakiim diye ve şoktayımm

ya kuzum okur okumaz cok sevindim Allah sağlıklı sıhhatli byütmek nasip etsin hayırlı uğurlu gelmiş olsun inşallah bebeğin...okudukça agzım acıldı neler atlatmışsın öyle geçmiş olsun bak Rabbim sevdiği kulunu sınarmış nolur dua et asla isyan etme neden diye sorma bizim de dualarımız seninle Allah yardımcın olsun kuzum sen kendini üzme şimdi bebeğine konsantre ol o sana en büyk ilaç...

slm kızlar nabersiniz
ben 8 şubatta kızımı dünyaya getirdim.size daha sonra ayrıntıları anlatırım şuan evdeyiz sizlere haber veriyim dedim.kendinize iyi bakın.tekrardan gelirim topiğe

canım hayırlı olsun tebrik ederim cok sasırdım ya cok da sevindim detayları da anlat bi ara olurmu

nihalimsi de doğum yapmış Allah analı babalı büyütsün hemen toparlansın da annesinin kucagına gelsin yavru kuş inşallah

geldim kuzum geldim de ağzım 5 karış acık gecmişi okuyodum anaam noolmuş bizim kızlara ay bi gün girmedim kaç kişi doğurmus yarına kadar girmesem bütn topik doğururdu herhalde Allah sağlık sıhhat versin tüm bebişlerimize ve annelerine darısı başımıza bize de cok kalmadı herhalde kız melike ne dersin...

doğum kilosu 1800 dü, 1900 oldu ya bakalım, çok küçük ya

doğum kilomuz 1930 du 1720 ye kadar düştü ve hastaneden çıkarken 2130 gr olmuştu,

yoğunbakımdan çıkarmak için
1- 2000 gr mı geçmesi gerekiyor
2- ağızdan beslenmeyi kabul etmesi gerekiyor , öncelikle yoğun bakımda biberon ile beslemeye çalışacaklar ne zamanki öğününün tamamını biberon ile alır hale gelir (hortum ile besliyorlardır diye tahmin ediyorum bizimki öyleydi) seni çağıracaklar memeyi emebiliyor mu diye alıştırma yapacaksınız, eğer emmedede sorun yoksa taburcu ederler.

sana şuanda şu zaman çıkar diyemiyorlar ve diyemezlerde zaten çünkü herşey bebeğinin performansına bağlı, kaç haftalık olduğuyla birebir ilgisi yok yani, yalnız genelde 35-36. hafta aralığında taburcu oldukları oluyor özellikle kız bebekler, erkeklerde gelişim biraz daha yavaş çünkü.

2000 gr olduğu gibi hepatit b aşısını yapacaklar, topukdan bizimkinde 2 kere kan alındı bir tanesi sağlık bakanlığının zorunlu tuttuğu test, diğeri daha detaylı bir analizmiş.

ayrıca prematüre bebeklerde en büyük problem göz, eğer doğumdan itibaren 30-40 gün aralığında göz muayenesi yapılır ve problemli şey (varsa tabi) 40 gün dolmadan tedavi edilir ise sonuç başarılı olabiliyor ama eğer ihmal ederseniz hayatı boyunca tedavi şansını kaçırırmışsınız, bu çok çok önemli yani, her hastane her doktorun yapabildiği bir muayene değilmiş bu, bize direkt başka bir hastanenin doktorunu önerdiler, 33. gün randevumuz var inşallah bir problem yoktur...

ayrıca yine 30. gün dolunca kalça çıkıklığı ultrasonu, tüm batın usg,eko karyografi gibi çeşitli testlere girmeniz gerekiyor.

prematüre bebek çok özen istiyor , ama hiç zor değil...

herkese ii akşamlarrrr,,,,

kaç gundur ınternet yok dıye gıremıyodum. buaksam hastane cantasını hazırlamak ıcın nekler gereklı bı bakayım dedım.
yukarısını okyunca sok oldum ben daha hastane cantasnda neler lazım dıye okurken dogurmaya baslamıs mıllet :):)
bebişini kucagına alan herkese hayırlı olsun allah bızede sag salım dogurmayı nasıp etsın ınsallahhh

Kim geldi misafiiiiiir
Ya Öslemim geçmiyo vakit anlamadım ben doğuramıcam gibi geliyo yaa patlıcam şiştim iyiceee sanki salı doktora gidince rahatlıcam gibi geliyo aslında sıradan bi kontrol ama niyeyse iyi olcak herhalde bakalım :26:

cnm benm bunu sağlamam cok cok zor
inşallah herkes anlayışlı olmasını bilir
bu arada benden bigün öndesin sanırım cnm
bana doktor sezaryende 23 martı verdi, sende
sezaryen yaptrcksn bldgm kadarıyla
22 mart falanmı dedi doktorun bellimi cnm

daha önce varmıydıki böle yükseliyomuydu? hamişlikte kimyamız şaştı ya ben hiç ölçmüyorum..ölçmem gerek aslında..ben tuzu çok seven biriyim ama son zamanlar azalttım baktım ellerim ayaklarım şişiyo..bi değirmen alıp kaya yada deniz tuzu kullancam artık en sağlıklısı..

amaan hiç sorma kuzum ya eşimin iş yerinden amirleriyle eşleri cocukları falan 6 ay davet ettim gelmediler son bir aydır ben de davet etmeyi bırakmıştım cıkmış gelmişler kıllarını bile kıpırdat madılar butun gece hizmet ettim de sen 9 aylık hamilesin dur sunu da biz getirelim demediler ya kocacım nasıl utandı nasıl ezildi yazık kendini paraladı ama onun ne sucu var işte iice gıcık oldum aman buraya girdim de kendime geldim kız valla nasıl özlemişim sizi ben de yarın gtcem doktora valla zaman gecmiyo ay ben de diyorum doğmaz bu cocuk herhalde bekle bekle gecmiyo catlıcam valla hayırlısı artık

slm kıslarr bi bakayım dedim yorumlara ama doğum yapan arkadaşlarımız olmuş benim erken doğum tehlikem vardı derken ben sona kalcam galiba ALLAH doğum yapanlara yapcak olanlara ve bebişlerimize bol sağlık versin hakkımızda hayırlısı olsun Sütlüçörek canım senin adına çok üzüldüm inşallah eşin pişman olurda yaptığı hatayı anlar

Canım yaa keşke kabul etmeseydin ( neyse gelmişler artık aradan çıkmış boşver...
sende hayırlı haberlerle gel inşallah yarın.. bende pztsine alcaktım randevuyu ama salı günü haftamız dönüyo diye salı ya aldım sonra her hafta aynı gün bakcakmış.. tabi ben salıdan sonra kaç hafta dayanırım bilmiyorum :))

ne güzel bebekler gelyor artık...inşallah abuk çabuk iyileşip annelerine kavuşurlar...aile problemleri herzaman olan şeyler ama tarafların tepkileri önemli tabi..bu hamilelik süreci doğum süreci biraz sıkıntılı bi dönem...umarım hiçkimse kötülük yaşamaz...eşler arasında da olur herşey ama işin içine aile karıştımı ozaman çözmek daha zor olur..umarım problem yaşayan tüm arkadaşlar bian önce mutlu yuvalarına kavuşurlar

inşallah kuzum hepimiz hayırlı haberlerle gelelim zaten en fazla 1-2 kez daha gitcez doktora sonra da bebişler geliceeeek hele de miray :)) bizden daha az kaldı sizin sağlıkla gelsinler inşallahh melikem senin catı muayenen de salı mı yapılcaktı yapıldıgında nası bişi oldugunu anlat ami senden 1 hafta sonra da bana yapılır herhalde

selam kızlar 2 gündür giremedim.. k.valdemler geldi misafirliğe,çoook yoruldum walla bi çaya bile gelicem diyenleri kabul etmicem artık kalçam çok ağrıyo ayakta duramıyom .. gelenler de sağolsun çok yardımcı oldukları için(!).. neyse kızlar bişi paylaşım sizinle, fikir alışverişimiz olur, ablam doğum yaptığında hemşireler tanıdık olduğu için dolantin diye bi iğne vurmuşlar kalçadan,devlt hastanesinde herkese vurmuyolarmış.. ablam sancılarını ve bebeğin çıkışını hiç hissetmediğini, çok kolay doğum yaptığını söylüyo, bu iğneden kaynaklı sanırım.. bi bilgisi olan war mı bu iğneyle ilgili, acaba özeller de de vuruluyor mu?

Herkese iyi akşamlar;bugün sabahtan beri mutfağımla uğraştım, dolapları sildim, örtüleri değiştirdim, perdelerini yıkadık, tertemiz oldu mutfağım

maşaAllah arka arkaya doğum haberleri gelmiş,hepsininde gözü aydın, inşaAllah yavrucaklarını sağlıcakla büyütürler, darısı hayırlısıyla bizlere, bu arada sütlü çörek canım seninde Rabbim yar ve yardımcın olsun, eşinle aranızda sorun ne bilmiyorum ama bunu ancak aileleri saf dışı bırakırsanız çözebilirsiniz, aileler müdahale ederlese iyice karışır ve çözülmez hal alır, bu arada gamze tavsiyelerin içinde çok tşk ederim

arkadaşlar bizde elektrikli soba almayı düşünüyoruz, nasıl birşey tavsiye edersiniz..

Neyse geçmişi daha ayrıntılı okuyayım şimdi,az önce üstünkörü geçmiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…