- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #36.561
canım merhaba, diğer topicteydin galiba , isim yabancı gelmedi :)
benim bebeğim doğdu topicin ilk bebeği ve oldukça prematüre 18 gün yoğun bakımda kaldı vs vs.
doğumdan önce herşeyi ince ince araştırmıştım,yasık yorgandan tutta mendiline kadar, doğumdan sonra hemşire ve doktorlarda oldukça geniş kapsamlı eğitim verdiler bakımı ve kullanılacak malzemeler ile ilgili, ve 1 yaşına kadar yastık kullanmayacaksın dediler, yan yatış yasığı aldırdılar , her 3 saatte pozisyonunu değiştiriyorum sırt üstü sağ yan sol yan yüz üstü yatırıyorum, özellikle yüz üstü yattığında bende odasında oluyorum.
yastığa gerek olmuyor yani hatta yastık rahatsız ediyor...
yorgan ve yatak için hayvansal ürünler içermeyen ürünler olmalıymış, özellikle sezeryan bebekleri %90 alleerjik bünyeli oluyormuş, bende herşeyi elyaf almıştım , yatakta sert birr yatak olmalı daha doğrusu bebeğin içine gömülmeyeceği bir yatak olmalı, ani bebek ölümünü engellemek için...
ışılcım nasılsın nasıl oldun ? uzun zamandır konusamadık. okudum sabah aden tosuncuk olmus maasaallahhh :)
hayırlı bi hafta olması dileğiyle hepinize günaydın
Canımm güzel haberlerle gel inşallah.. hemen de yaz olur mu merakta bırakma bizi..günaydın kızlarrrr biz erkenden kalktık yine babamızı gönderdik az sonra hazırlanıp doktora gitcess bugün kızımla görüş günümüz:)) cok özledim kuzumu gidiim bi göriim bi ihtiyacı falan varmıymış sorayım siz de biz gelene kadar uyanın güzel güzel kahvaltılarınızı yapın biz hemen gelios tamammı:)))
Gözün aydın canım tatil için :) ama birden yüklenme işlere daha çoook vaktin olacakgunaydın kızlar,
bızde babamızı işe gnderdıkten sonra kahvaltımızı yaptık. çamaşır makınasında oglumun cıcılerını yıkıyoruz. hazır hava guzelken bıde evımı temızlıycem. ogleden sonrada bıraz carsıya gıdıp dolasıcaz oglumla.. çalışmayınca ne guzelmış ya pazartesı sendromu falan vız gelıo artık :)
Canım yaa ne güzel bilgiler veriyosun.. bende duymuştum sürekli sırt üstü yatırmak kafa yapısını bozuyomuş ama nasıl yatırcaz başka türlü diyodum.. sadece yan yatma yastığı yeter o zaman? nerden alcaz tavsiye edeceğin bi marka var mı? bir de kayınvalidem beşiği yün döşekle hazırlamış... yıkamış kurutmuş falan ama hayvansal diye içime sinmedi pekdoğumdan önce herşeyi ince ince araştırmıştım,yasık yorgandan tutta mendiline kadar, doğumdan sonra hemşire ve doktorlarda oldukça geniş kapsamlı eğitim verdiler bakımı ve kullanılacak malzemeler ile ilgili, ve 1 yaşına kadar yastık kullanmayacaksın dediler, yan yatış yasığı aldırdılar , her 3 saatte pozisyonunu değiştiriyorum sırt üstü sağ yan sol yan yüz üstü yatırıyorum, özellikle yüz üstü yattığında bende odasında oluyorum.
sağol cnm iyiyiz cok şükğür ewet adencik sıkıntıdan yiyo sanırım ama dr beni korkuttu acıkcası şimdi diyet yaoıyorum.....iri bebekleri yani 4 kg geçen bebekleri erken almamız gerekir dedi yoksa bebeği kaybedebiliriz dedi ve ben şok oldum tabi...oyüzden kg takılmayın lütfen............
Günaydın herkese... İyi haftalar....
Gözün aydın canım tatil için :) ama birden yüklenme işlere daha çoook vaktin olacak
Selam kızlar ne zamandır yoktum başıma film gibi olaylar geldi 29 ocak 2012 de yüksek tansiyon şikayetiyle sezeryana alındım 5 hafta erken dünyalar tatlısı bir kızım oldu 19tansiyononum olduğu için narkozdan uyanamadım ameliyat sırasında kalbimdurmuş bütün hastane drları başımdaymış 5 saat ayılamamışım ve 2güün yoğun bakımda kaldım tam yeniden doğdum derken şükür buna derken kandilgünüeşim beni ve annemi evden kovdu ogün bu gündür aramıyor duygularım tarifsiz nolur bana dua edin
Süper olmuş canım ellerine sağlık....Eki Görüntüle 344817 Eki Görüntüle 344819 Eki Görüntüle 344814
kızlar bakın bakalım beğenicekmisiniz ben yaptım....
Çok güzeller canım...kızlar bebikimin şekerleri geldi bu gün kargodan
Kalpli olam daha güzel canım.Ellerine sağlık çok güzel olmuş....Eki Görüntüle 345392 Eki Görüntüle 345393
kızlar yardım lütfen. kızımın şekerlerini hazırlıcama ama hangisi daha güzel sizce? ondan da bundan da alınmasın diye tek tip hazırlamak istiyorum ama karar veremedim hangisi daha güzel?
Maşallah canım oğluşunabiz geldik kızlar.......
oğlumu gördüm dr gittik bugün itibariyle 3.590 kg olmuş....dr gayet iyi gelşimi dedi suyumuz ve hareketleride iyiymiş fakat bebeğin kg 4.000 kg olursa sanırım haftaya bende ameliyata giriyorum...:18::18::18: pazar günü kontrol var eğer pazartesi yani 20 şubatta alalım derse doğumgünü hediyem cok güzel olucak...sanırım önümüzdeki haftaya kadar oğlum 4 kg olur..........Allah yardımcımız olsun inşallah rabbim hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip etsin ........bu arada artık ilaçları bırak dedi dr bebeğin gelişimi güzel doğucaksa engellemiyelim artık dedi...
Canım bebişin hayırlı olsun,sağlıla büyüsün inş.eşinle olan sorun için de çok üzüldüm inş.en kısa zamanda herşey yoluna girer.Selam kızlar ne zamandır yoktum başıma film gibi olaylar geldi 29 ocak 2012 de yüksek tansiyon şikayetiyle sezeryana alındım 5 hafta erken dünyalar tatlısı bir kızım oldu 19tansiyononum olduğu için narkozdan uyanamadım ameliyat sırasında kalbimdurmuş bütün hastane drları başımdaymış 5 saat ayılamamışım ve 2güün yoğun bakımda kaldım tam yeniden doğdum derken şükür buna derken kandilgünüeşim beni ve annemi evden kovdu ogün bu gündür aramıyor duygularım tarifsiz nolur bana dua edin
Allah bağışlasın canım...slm kızlar nabersiniz
ben 8 şubatta kızımı dünyaya getirdim.size daha sonra ayrıntıları anlatırım şuan evdeyiz sizlere haber veriyim dedim.kendinize iyi bakın.tekrardan gelirim topiğe
Canım Allah bağışlasın....geçen cumartesi tansiyon yükselmesi ile doktora gittim bana dediği preklampsi olmuşun , 24 saaat içinde çocuğu almalıyız yoksa ya sen ya da çocuk öllür dediler!!!!!!!!Yaşadığım şoku düşününhemn amliyata aldılar , bebeğim ve ben de sağlıklıyız şükür, ama bebebğim küçük olduğu için küvözde Allah ın takdiri diorum ,onun için kızlar siz de tanisyonlarınıza dikkat edin derim, Allah a emanetiz unutmayın, paylaşmak istedim
gunaydın cnm. nasılsın??
uzun zamandır gırmedıgımden tanıdık bırılerını zor buluyom valla. :)
aynı seyı banada gecen muayenede soledı benımkınıde ırı buldu ki ben dıyet yaparken. 2 haftada ben 2kg vermısım bebek yarım kg almıs. yanı beslenmeyle hıc alakası yok bence. sen dıyet yaptıgında bebek depodakılerı alıyomus cunku.
evet oyuzden kararsızlıktan sabahtan berı bısey yapamıyorum. ev işlerinimi yapsam yoksa cıksam carsıya bıraz gezsemmı, ıkısını bıarada yapınca cok yorulcam aksama ıptal olcam cunku bılıorum
valla arkadaşlar bu mart bebeklerinden mi kaynaklı bilmiyorum ama duyduğum herkes aynı durumda, benim bebişimde 2 hafta önden gidiyor, kendim çok kilo almadım ama maşallah kızım iri azcık, nasıl olacak bakalım...
Evet yorma kendini bugün tatilini yaşa gez toz.. sonraki günlerde yavaş yavaş temizliği bitirirsin.. hepsi btince de böle tv ye filme verirsin kendini benim gibi :))
IŞILcım aklına kötü şeyler getirme sakın.. Aden kuzu hayırla sağlıkla gelicek inşallah.
az önce bi paylaşım buldum.. bakın bakalım sizde tutacakmı??
hem vakit geçer biraz, kafa dağılır..
hadi kolay gelsin.. benim 4 çıktı.. ve beni anlatıyor
polycim benim de 6 çıktı..pek çok şey tutuyor hakkaten..teşekkürler paylaşımın için
tvde de hıcbısey yok yavrucum ya. ne ızlıyonuz sız butun gun. zapıng yapmaktan kumanda eskıdı :)
bı yemek yapıolar bı gıydırıolar sıkıldım onlardanda. bıde kıbarıye var sabah actım sabahın korunde halay cekıolarrr :):) öldüm gulmekten
tvde de hıcbısey yok yavrucum ya. ne ızlıyonuz sız butun gun. zapıng yapmaktan kumanda eskıdı :)
bı yemek yapıolar bı gıydırıolar sıkıldım onlardanda. bıde kıbarıye var sabah actım sabahın korunde halay cekıolarrr :):) öldüm gulmekten
maaşallah dıyelım aman nazar degmesın
benımkı hep zayıf gıdıodu 2 aydır ataga gectı maasallah.
ama en guzelıde o kılo alıo ben verıyorum :) 2 haftada 2kg vermısım valla ve vermeyede devam edıyorum. hıc te ac kalmıyorum kalamam zaten :) benım bunyede sasırdı kendını galıba :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?