- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #36.741
ben hazırlandım uyuyan güzelde hazır babamızı bekliyoruz acile gitmek için
eşim almıştı e-bebek ten malt içeceği ve milkplus ayrıca milupanın poşet çayını, faydası mutlaka olmuştur içeceklerin ama öyle faydalı böyle faydalı diye anlatacak bir marifetleride yok, ama eminimki faydası vardır o içeriklerin özellikle milk plus denen içeceğin içeriği çok zengin.
bu arada kabak tatlısı mucizevi birşeymiş 2 gündür yiyorum üzerine bol tahin ve cevizli, sütüm fark etti, bir göğüs çok azalmıştıda oradan fark ettiğini anladım.
milipa çayımda bitmek üzere humana alıcam bu seferde bebeğin doktoru reçeteye yazmıştı, o çaylarıda özellikle gaz için içiyorum süt artsın diye değil, içerikleri gaz sökücü çünkü
gamze şu süt yapıcı malt içeceklerden aldın mı..ben alsammı diyorum...emzirme işi korkutuyo beni...benim uçları küçük memişlerin...o silikon uçlardan aldım ama ne biliimm..oda nekadar sağlıklı
ayrıca benim memelr büyük ve sıfır uç, silikon ucu sabit tutmak bile zor oluyor o kadar düz yani, ve sağlık açısından şöyle düşün biberon neyse o da öyle takılma yani, bebeğin beslenmesi lazım direk memeden olmuyorsa uç oda olmuyorsa sütü sağıp biberona, oda yoksa mama ama illaki birşeyler gidecek mideye, şartlar neyi gösteriyorsa onu yapmalıyız, ötesini berisini dert etmemeliyiz
ooohh öyle tatlılara dalarsam süt olsun die ben hiçç çıkamam o işin içinden:)))) daha zararsız bişiler bulmam lazım:))))))))))
tatlı olması şart değil canım ve evet bulaşma zaten, annene söyle şekersiz kayısı kompostoları hazırlasın sana , balkabağı ile çorbada yapılıyormuş ben ilk kez tatlısınıda yedim sevmezdim normalde ve faydalarını araştırınca süt çoğaltma ve kalitesini artırmada daha birçok faydasının yanında etkiliymiş, çorbasını yapın sizde perşembe günü hazırlasın annen, cuma günü akşam bir kase yersin, ve cuma günü saatte bir emzirmeye çalış, ilk 3-4 gün süt değil sarı bir sıvı gelecek o inanılmaz faydalı ve işte faydaları aşağıda,
Kolostrum
Doğumdan sonra ilk 5 günde salgılanan süte kolostrum denir. Kolostrumda, olgun (mature) süte oranla daha fazla bulunan antienfektif öğeler, A vitamini, sodyum ve çinko bebeği ilk birkaç gün içerisinde enfeksiyonlardan korumaktadır. Kolostrum, bebeğin gastrointestinal sistemini immünoglobulinler ile mukozal bir tabaka oluşturarak kaplar ve böylece yenidoğan bebeği dış ortamdan gelecek patojen mikroorganizmalara karşı korur. Kolostrum 5-10 günler arasında geçiş sütü şeklini alarak, 3. haftadan sonra olgun (mature) süt özelliğini taşır.
Kolostrumun özellikleri:
• Olgun sütten daha fazla oranda protein içerir (% 3-3.5 g).
• Yağ ve laktoz içeriği olgun süte oranla daha azdır.
• Enfeksiyon ve alerjiden koruyan antikorlar ve akyuvarlar, Sekretuvar IgA, laktoferrin, makrofajlar. T ve B lenfositler gibi antienfektif etmenlerden zengindir.
• Barsağın olgunlaşmasını sağlayan, alerji ve intolerans gelişmesini önleyen epidermal büyüme faktörlerini içerir.
• A, D ve B12 vitaminleri, sodyum ve çinko içeriği olgun süte göre daha yüksektir.
• Bilirubinin barsaktan atılmasını sağlayarak sarılığı önler.
• Kolostrum, maternal kanın genel yapısını ve özelliklerini yansıtır. Bu fizyolojik benzerlik, intrauterin yaşama alışmış yeni doğan için bir avantajdır.
Kolostrum içermiş olduğu besin öğelerinden çok, enfeksiyonlardan koruyucu özelliği ve bebeğin gastrointestinal sistem fonksiyonlarının düzenlenmesinde yararlı etkileri nedeniyle önem kazanmaktadır.
Bu nedenle bebeğe ilk verilecek besin anne sütüdür
benim memelerde küçük..uçlarda küçük...ben sağma aletide almadım..neyse olmazsa yollicaz babayı alcak gelcek bitane..yapcak bişi yok..
kızlar doğumuma nerdeyse 1 hafta kaldı ve ben bebişimin ismini değiştirmek istediğimi farkettim. bunu eşimle de paylaştım, pek istemiyor değiştirmeyi. şekerleri fln hazırlandı zaten üstüne ismi de yazıldı. napıcam bilmiyorum... iki isim arasında kaldım. eşimin koyduğu ismi de çok beğeniyorum ama son anda aklım karıştı işte annemin sayesinde
Eki Görüntüle 344817 Eki Görüntüle 344819 Eki Görüntüle 344814
kızlar bakın bakalım beğenicekmisiniz ben yaptım....
kızlar bebikimin şekerleri geldi bu gün kargodan
bugün BİMde toparlayıcı korse gördüm arkadaşlar.. gidip inceleyen varmı??
40 beden alıcaktım, karar verip alamadım.. sezeryandan sonra pek tavsiye edilmiyomuş diye duydum ama 40 çıktıktan sonra kullanılabilir gibi geldi. göğüse kadar uzun olanlardan. dokusu da hoşuma gitti ama kararsız kaldım işte. BİMin tekstil ürünleri genelde güzel oluyor.. bunun fiyatıda çok uygundu 7,5 tl
kızlar selam geçmişi okuyamadım size ceylinmelekle bilgi veriyim die girdim
35+3 te doğmuş kızımız 3190 grgece iyiymiş ama emme problemi olduğu için küvezdeymiş dularınızı esirgemeyim olur mu inş. biran önce anneciğine kavuşur minik selincik.
görüşürüz kendinize iyi bakın
ve kızımın dünkü banyosundan bir kare, ayrıca güvenli yatış yastığında yatış pozisyonları örneklemesi :)
Eki Görüntüle 346211
Eki Görüntüle 346212
Eki Görüntüle 346213
41 kere masallah allah nazarlardan korusun meleginive kızımın dünkü banyosundan bir kare, ayrıca güvenli yatış yastığında yatış pozisyonları örneklemesi :)
Eki Görüntüle 346211
Eki Görüntüle 346212
Eki Görüntüle 346213
Ah canim bende ayni durumdayim midem cayir cayir yaniyor ardindanda mide bulantisi basladi 4 gundur ihlamur iciyorum azda olsa hafifletiyorMerhaba herkese...
umarım herkes iyidir...
bütün gece uykusuzdum ve bugün hep mide yanması oldu...
midem yandı yandı ve en sonda mid ebulanması ile mahvoldum...
üstüne uyudum kendime geldim şimdi yemeğimide yedim...
biz kötüydük ama şimdi daha iyiyiz...
biraz geçmişe bakmaya çalışayım çok birikti...
Eki Görüntüle 345392 Eki Görüntüle 345393
kızlar yardım lütfen. kızımın şekerlerini hazırlıcama ama hangisi daha güzel sizce? ondan da bundan da alınmasın diye tek tip hazırlamak istiyorum ama karar veremedim hangisi daha güzel?
Selam kızlar ne zamandır yoktum başıma film gibi olaylar geldi 29 ocak 2012 de yüksek tansiyon şikayetiyle sezeryana alındım 5 hafta erken dünyalar tatlısı bir kızım oldu 19tansiyononum olduğu için narkozdan uyanamadım ameliyat sırasında kalbimdurmuş bütün hastane drları başımdaymış 5 saat ayılamamışım ve 2güün yoğun bakımda kaldım tam yeniden doğdum derken şükür buna derken kandilgünüeşim beni ve annemi evden kovdu ogün bu gündür aramıyor duygularım tarifsiz nolur bana dua edin
şuan sadece duaya ihtiyacım var neden kovuldumu bende bilmiyorum ailesiyle birlikte kovdular anlaşmışlar demekki ölseymişim mutlu olucaklarmış
perşembe gecesi çokmutluduk seni seviyorum diye sarılıp yattık cuma akşam beni de annemide kovdu kızını bile istemedi kardeşi beni dövmeye kalktı dikişlerim patlıyodu bana baban seni istemicek geri dönüceksin dedi ailesi beni demekki hiç sevmememiş doldurmuşlar aklım dondu ruh gibiiyim
kızzlar slm nasılsınız bend dün dr a gittim 27 şubatta geliyor oğluşum
canım ben baştan beri çok dr deiştirdim şehir deiştirdiğim için ilk özele gidiyordum şimdi devlete gidiyorum. 30. haftalarda bebek daha dönmemişti sezaryen diyordu ama şuan başı aşağıda oldugu için normal diyor hep. ama benim gittiğim hastanede anladıgım kadaıryla çatı muayenesi yapılmıyor eğer nrmal gözüküyorsa sancın gelince gittiğinde alttan muayene ediliyor gerekirse son raddede sezaryene alınıyor son ana kadar normal düşünülüyor. benimde devleti tercih etmemdeki büyük sebep bu. özelee gitsem korkup sezaryen isticem drunda işine glicek ama devlette ben yalvarsamda normal yapmak isteyecekler o an hoşuma gitmesede sonradan çok iyi olmuş dicem tabi inş dediğim gibi olurda normal olur :)
bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim doğum yapan arkadaşlarada allah analı babalı büyütmek nasip etsin bebişlerini rabbim sağlık sıhhat versin yavrularımızada bizlerede
doğum hikayemi de anlatıyım kızlar sizlere
kızlar 6 şubat gece saat 1e doğru epilasyon yaparken suyum geldi tabi o gün bir temizlik yaptımki akla zarar ve ertesi gün hemen dr a gittik ve çoçuğun suyu azalmış ve hareketleride durgunlaşmıştı ve o gün akşama kadar azar azar suyum geldi akşam dru aradığımda oynmasnda problem yoksa tedbir amaçlı yatmana gerek yok dedi tabi ben telaştan konuşamadım ve eltime arattırdım ve sabah dru bir ilaç için aradım ve ondan önce bebeğimin hareketide yok denecek kadar azdı ve aradığımda daha ben ilaç soramadan bebeğin hareketlerini sordu ve azaldığını söyleyince azarladı ve hemen geliyorsun yoksa mesuliyet kabul etmem dedi senin bebeğin kıymetli bebek dedi ve nasıl hazırlandım nasıl giyindim bilmiyorum ve muayneden sonra 1 cm açılmayla doğumhaneye aldılar ve 2.5 saat suni sancıdan sonra açılmam hala 1 cmdeydi ve bebeğim oksijensiz kaldığından bana oksijen maskesi taktı ve hemen sonrasında sezeryana aldılar daha sonrasındada 2.760 gr ağırlığında bir prenses dünyaya geldi
kızımın adınıda iclal koyduk ama babası kimlik çıkartırken bir isim daha ekliyecek ilk çoçuk olunca ne isim koyucağını bilemedi kocacım hergün bir isimle geliyordu
buarada sutluçörek arkadaşımada rabbim sabır versin dayanma gücü versin gerçekten lohusa haliyle bir kişinin bile lafını çekemezken allahım senin yardımcın olsun canım bol bol dua et canım kocanada allah akıl fikir versin
kızlar,
bebişimin bizim odada kullandığımız beşiği geçen gün gelmişti fırsat olmadı fotosunu koymak hazır ufaklık deliksiz uyuyor (hatta bu uyku yüzünden eşimi bekliyorum hastaneye götürücez) sizlerle paylaşayım dedim :)
Eki Görüntüle 346204
Eki Görüntüle 346205
Eki Görüntüle 346206
ve kızımın dünkü banyosundan bir kare, ayrıca güvenli yatış yastığında yatış pozisyonları örneklemesi :)
Eki Görüntüle 346211
Eki Görüntüle 346212
Eki Görüntüle 346213
ay kızlar yaa benim sol ayak ve bilekler çok şişti yaaaa ayağımn üstüne basamıyorum ellerim kütük gibi oldu tuşlara zor basıyorumm daha 5 haftam var yaa ay ne zormuş son aylar sizdede varmı böle şişliklerrrr
benim şişlikte sağ ayak bileğimle sağ elimde,diyodum bu nasıl tek taraflı oluyo diye,demek oluyomuş:)artık dikmekte fayda etmiyo,tuzu azalttım ama bana mısın demiyo burnum bile şişti eşim dalga geçiyo onunla,oğlanın burnu sana çekmese bari diye.aslında eskiden güzel bi burnum vardı:)benim de doğum martın ortası gibi gözüküyo ama bakalım allahın dediği olur:)
Merhaba herkese...
umarım herkes iyidir...
bütün gece uykusuzdum ve bugün hep mide yanması oldu...
midem yandı yandı ve en sonda mid ebulanması ile mahvoldum...
üstüne uyudum kendime geldim şimdi yemeğimide yedim...
...
Özlemcim kontrolün varmış bugün... bebişini görmüşsün...
canım sağol yaa, bizde ufo tarzı düşünüyoruz, burada nolacağımız belli değil, doğalgaz yok, merkezi sistem,onuda marttan sona yakmıyorlar, nisan , mayıs gibi serin olabiliyor, o zaman ihtiyacımız olursa alacağız,ona göre araştıralım dedikmaşallah sana hamarat anne:)) canım biz şu ufo tarzı olan infrared ısıtıcılardan aldık markası ufo diil ama vestel aldık ve coook memnunuz düşün evi sadece onunla ısıtıyoruz malum marmariste yaşıyoruz ve kalorifer doğalgaz gibi seyler yok bizim evlerde klima almadık onun yerine bu sobayı aldık ve cok işimiz gördü elektirik faturası da öle cok kabarık gelmiyo aklında olsun
maşaAllahve kızımın dünkü banyosundan bir kare, ayrıca güvenli yatış yastığında yatış pozisyonları örneklemesi :)
Eki Görüntüle 346211
Eki Görüntüle 346212
Eki Görüntüle 346213
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?