2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ooohh öyle tatlılara dalarsam süt olsun die ben hiçç çıkamam o işin içinden:)))) daha zararsız bişiler bulmam lazım:))))))))))

ayrıca benim memelr büyük ve sıfır uç, silikon ucu sabit tutmak bile zor oluyor o kadar düz yani, ve sağlık açısından şöyle düşün biberon neyse o da öyle takılma yani, bebeğin beslenmesi lazım direk memeden olmuyorsa uç oda olmuyorsa sütü sağıp biberona, oda yoksa mama ama illaki birşeyler gidecek mideye, şartlar neyi gösteriyorsa onu yapmalıyız, ötesini berisini dert etmemeliyiz

benim memelerde küçük..uçlarda küçük...ben sağma aletide almadım..neyse olmazsa yollicaz babayı alcak gelcek bitane..yapcak bişi yok..

ooohh öyle tatlılara dalarsam süt olsun die ben hiçç çıkamam o işin içinden:)))) daha zararsız bişiler bulmam lazım:))))))))))

tatlı olması şart değil canım ve evet bulaşma zaten, annene söyle şekersiz kayısı kompostoları hazırlasın sana , balkabağı ile çorbada yapılıyormuş ben ilk kez tatlısınıda yedim sevmezdim normalde ve faydalarını araştırınca süt çoğaltma ve kalitesini artırmada daha birçok faydasının yanında etkiliymiş, çorbasını yapın sizde perşembe günü hazırlasın annen, cuma günü akşam bir kase yersin, ve cuma günü saatte bir emzirmeye çalış, ilk 3-4 gün süt değil sarı bir sıvı gelecek o inanılmaz faydalı ve işte faydaları aşağıda,

Kolostrum
Doğumdan sonra ilk 5 günde salgılanan süte kolostrum denir. Kolostrumda, olgun (mature) süte oranla daha fazla bulunan antienfektif öğeler, A vitamini, sodyum ve çinko bebeği ilk birkaç gün içerisinde enfeksiyonlardan korumaktadır. Kolostrum, bebeğin gastrointestinal sistemini immünoglobulinler ile mukozal bir tabaka oluşturarak kaplar ve böylece yenidoğan bebeği dış ortamdan gelecek patojen mikroorganizmalara karşı korur. Kolostrum 5-10 günler arasında geçiş sütü şeklini alarak, 3. haftadan sonra olgun (mature) süt özelliğini taşır.

Kolostrumun özellikleri:
• Olgun sütten daha fazla oranda protein içerir (% 3-3.5 g).
• Yağ ve laktoz içeriği olgun süte oranla daha azdır.
• Enfeksiyon ve alerjiden koruyan antikorlar ve akyuvarlar, Sekretuvar IgA, laktoferrin, makrofajlar. T ve B lenfositler gibi antienfektif etmenlerden zengindir.
• Barsağın olgunlaşmasını sağlayan, alerji ve intolerans gelişmesini önleyen epidermal büyüme faktörlerini içerir.
• A, D ve B12 vitaminleri, sodyum ve çinko içeriği olgun süte göre daha yüksektir.
• Bilirubinin barsaktan atılmasını sağlayarak sarılığı önler.
• Kolostrum, maternal kanın genel yapısını ve özelliklerini yansıtır. Bu fizyolojik benzerlik, intrauterin yaşama alışmış yeni doğan için bir avantajdır.

Kolostrum içermiş olduğu besin öğelerinden çok, enfeksiyonlardan koruyucu özelliği ve bebeğin gastrointestinal sistem fonksiyonlarının düzenlenmesinde yararlı etkileri nedeniyle önem kazanmaktadır.
Bu nedenle bebeğe ilk verilecek besin anne sütüdür

bizim aile hekimi geldi geçen eve..beni ziyarete...anne sütünü arttıran tek şey su dedi...su içiceksin..al yanına şişeni susamasanda iç dedi..öyle yok kayısı suyu yok şeftali suyu bilmemne yalan onlar dedi..ii dedik içeriz su..sen mevlut yapcan mı evde

benim memelerde küçük..uçlarda küçük...ben sağma aletide almadım..neyse olmazsa yollicaz babayı alcak gelcek bitane..yapcak bişi yok..

öncelikle hastanedeyken hastaneden iste, eğer emmesi güzelse almana gerek bile kalmaz çünkü sağarsan biberonada başlaman gerekecek ve hem emzirme hem sağma hemde biberonla besleme çok zor 2 haftadır perişan oldum

canım ya niye son anda böyle oldu... herşeyi hazır canım bence bir hayır vardır iyi karar verdinmi değiştirmek istediğine sonra pişmanlık duyma üzülürüz... eşinle birlikte karar verin olurmu... annende olsa tabiki fikir vermiştir sana ama son dakika kafanı karıştırması iyi değil... biraz daha düşünün bakalım...

canım siz bu keçe işini ticarete dökün... çok güzel ve değişik olmuş... esprili aynı zamanda... bayıldım...

kızlar bebikimin şekerleri geldi bu gün kargodan

canım hayırlı olsun... çok güzel olmuş...

sizin ordaki Bim mağazasına hastayım poly... bizim burda 3-4 şube var ama o kadar çeşit olmuyor...

ayy yeni bebeğimiz dünyaya geldi...
ceylinmelek arkadaşımızın gözü aydın... bebeğinede maşallah... umarım emmeye başlar ki annesinide bizide üzmez selincik...
hayırlı uğurlu olsun.

41 kere masallah allah nazarlardan korusun melegini
Ah canim bende ayni durumdayim midem cayir cayir yaniyor ardindanda mide bulantisi basladi 4 gundur ihlamur iciyorum azda olsa hafifletiyor

merhaba annişler;
ceylimelek ,nihalimsi,sütlüçörek doğum yapmışlar Allah analı babalı büyütsün inşallah.umarım bebekleriniz ve sizler iyisinizdir.
ceylinmeleğede(özleme )tel açtım tebrik etmek için tel i kapalıydı,heralde bebişle ilgileniyordur
sütlüçöreğede çok üzüldüm eşinin yaptığı sorumsuzluğa. lohusanın ihtiyaç duyduğu günlerde yanında olmak varken yaptığı işe bak be.inşallah araları düzelir ve hiç bozulmaz.
nihalimside yüksek tansiyon nedeniyle erken doğum yapmış.bendede var yüksek tansiyon ama doktorum ilaç yazdı onunla düşürmeye çalışıyoruz.sana doktor ilaç yazmamışmıydı

gamze seninde prenses kızının fotolarını gördüm 41 kere maşallah.baya toparlanmış ve çok da güzelleşmiş

benim kızda ne zaman bilgsyr başına otursam o zaman başlıyor rahime vurmaya hiç rahat vermiyor.wc pc arasında mekik dokuyorumgidim içeri biraz uzaniim bari wc ye gitmekten biraz kurtulurum hiç olmazsa.

sanırım sen yapıyorsun şekerleri canım... kalpli olan hoş ama üzerine naz yazarsan daha iyi olur yani kalpli şelik üzerine naz yazarsan süper olabilir....

canım şu anda şok içindeyim ve yazdıklarını okuyunca ne oldu anlamadım...
öncelikle çok geçmiş olsun... başına gelenlere çok üzüldüm... yavrun dünyaya gelmiş. gözünüz aydın...
kandilgüneşim dediğin eşinmi oluyor? seni evden kovdu ??? bu ne demek ya...

şuan sadece duaya ihtiyacım var neden kovuldumu bende bilmiyorum ailesiyle birlikte kovdular anlaşmışlar demekki ölseymişim mutlu olucaklarmış

??? ne demek bu...

çok üzüldüm umarım köpekler gibi pişman olur... sana bu zor anda bunu yapan gelecekte ne kadar hayırlı olur bilemedim...
hakkınızda hayırlısı olsun. çok şaşırdım...

kızzlar slm nasılsınız bend dün dr a gittim 27 şubatta geliyor oğluşum

canım tarihiniz belli olmuş. hadi hayırlısı olsun...

sağolasın ya...bakıyorum bütün msjlara kimse bana cvp yazmışmı diye bi sen..bu çatı muayenesi baya bi sıkıntıydı benim için,inşallah doğru düzgün sancı gelir de hiç bunlarla uğraşmadan hemen doğurup çıkarıp..

topiğe 2 gün girmedim maşallah neler olmuş neler...
canım gözün aydın...
Allah bağışlasın... kısmet sezeryan oldun demekki...
geçmiş olsun canım...

Özlemcim kontrolün varmış bugün... bebişini görmüşsün...

canım çok tatlısınız...
herşeyi çok güzel olmuş... prenses banyoda yaparmış... kocaman kokla bizim için...

ay kızlar yaa benim sol ayak ve bilekler çok şişti yaaaa ayağımn üstüne basamıyorum ellerim kütük gibi oldu tuşlara zor basıyorumm daha 5 haftam var yaa ay ne zormuş son aylar sizdede varmı böle şişliklerrrr

benim şişlikte sağ ayak bileğimle sağ elimde,diyodum bu nasıl tek taraflı oluyo diye,demek oluyomuş:)artık dikmekte fayda etmiyo,tuzu azalttım ama bana mısın demiyo burnum bile şişti eşim dalga geçiyo onunla,oğlanın burnu sana çekmese bari diye.aslında eskiden güzel bi burnum vardı:)benim de doğum martın ortası gibi gözüküyo ama bakalım allahın dediği olur:)

Herkese iyi akşamalr;umarım herkes iyidir

bu aralar çok yoğunum, nete girmeye çok vaktim olmuyor, İnşaAllah bu cuma ankaraya gidiyorum, artık hazirana kadar ankarada ailemin yanında kalacağım, ara ara gelsem bile çok kalmayacağım için evimi temzilemeye çalışıyorum... dün mutfağımı temizlemiştim, çıkardığım dantelleri yıkamıştım, bugün onları ütüledim, birde doğumdan sonra ankarada giyeceğim kıyafetleri dolaptan çıkardım, onları makinaya attım, kuruyunca da onları ütüleyeceğim, ama yarın hiçbir iş yapmayı düşünmüyorum, çünkü akşam eşim geldiğimde pilim bitmiş oluyor, yarın ankaraya gitmeden başbaşa romantik bir ortam hazırlayayım diyorum, o kadar hevesle hazırlanıp akşamda pilim bitmiş vaziyette olmak istemiyorum

neyse ben geçmişe bakayım

canım bende tuzu azalttım hatta sıfırladım ama şişlik 1gün inse 3 gün geçmiyo bende ayağımı yükseğe kaldırıyorum fayda etmiyo vücutta ödem oluşuyomuş ondan uyuşukluk ve şişlik oluyomuş bebişler iyi olsunda napalım biraz daha sıkcaz dişimiziii

Özlemcim kontrolün varmış bugün... bebişini görmüşsün...

gördüm bitanem ya gördüm de sabahtan beri yetmedi de yetmedi diye yakınıp duruyorum şimdiden feci özledim yavrumu bide aksama dogru aynı senin bahsettiğin gibi bi mide yanması başladı sorma rennie şurup içip duruyorum ama bana mısın demiyo artık şimdi de bulantı başladı cok fenayım neden oldu ki anlamadım sen nasıl oldun gecti mi biraz gectiyse nasıl gecirdin kuzum

canım sağol yaa, bizde ufo tarzı düşünüyoruz, burada nolacağımız belli değil, doğalgaz yok, merkezi sistem,onuda marttan sona yakmıyorlar, nisan , mayıs gibi serin olabiliyor, o zaman ihtiyacımız olursa alacağız,ona göre araştıralım dedik

maşaAllah Rabbim nazarlardan saklasın, geleceğini yüzü gibi temizve güzel eylesin, çok tatlı yaa, bizde artık hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza alaydık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…