2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bu gidişle bigün cıkcam o haberlere zaten ama neyle cıkcam nasıl cıkcam onu merak ediyorum:))ne kadar romantiksin kuzum sen ya hiç aklıma gelmezdi karalahanalı sürpriz süpermiş:))

sorma özlemcim romantizm tavan yaptı,

ben 14 te öğrenmiştim, ama "büyük ihtimalle"falan demişti, sonradan baya bi teyit etme şansımız olmuştu... ilginç olmuş sizinki de.. başka birine mi göstersen acaba belki daha keskin gözlü biri çıkar...

Neeee dogrmak uzeresın halamıı gostermıoo?? Valla bana doktrum 12 haftalkken 2lı test ıcın gıttıgmde erkek demstı dr ben ozamn ınanmamstm demstm daha cok erkn yanlstr ama 3 ayrı doktrda haftalr ılerledıkce erkek dedı artık kanaat getrdım:)) En son 1 ay once doktorumu ve hastanemı degstrdım aklmda ama halaa acaba erkekmı sorusu vardıkııı ben sormadn kadın dedı testıstlerı norml yerıne ınms dıyee ozamn anladmkı tmm artık bu erkek:)))

uzulcek birsey degil tabiki ama bilmemek cinsiyetini cok kotu:-(
doktorumu degistirdim buda goremedi bizimkide cok inatci acsa bacagini gorcez ne oldugunu:-(
odasini almadim esyalarinida cogunluk krem aldim istedigim hic bisey alamadim ilk cocugum bide:-(

ewet ben sezeryan istiyorum ama hayırlısı artık napıyım. sen normal mi doğurdu?

annem kardeşimide benide evde normal doğurmuş ama bana tüm sülalem annemde dahil sezeryan ol diyor. doktorla konus normal yapamam ben de diyor. kocam karışmıyor vs.benim çevremde sezeryandan memnun olan insanlar var. normalden değil. arkadaşlarım falanda sezeryan diyor. normalde kcına kadar kestiler falan rezil oldu. 100 tane daha doğursam yine sezeryan isterim diyenler. ha alt kesilmiş ha üst bence mantık aynı..neyse hakkımızda hayırlısı olsun ne diyim.

bende 1 kere erkek dendi bidahada acmadi zaten:-(
doktorda on tarafi gormeden kiz olabilir dedi icime kurt dusurdu,
sanki kalcadan anliyo haha

canım gözün aydın kzıını gormüşsün. bende cuma görcem. demek kızın rahım agzını ınceltmiş. canım aslında bir acıdan da iyi. bu demek oluyor ki hersey olması gerektigi gibi ılerlıyor ve umarım normal dogum yaaparsın. bende normalcok istiyorum..

canım normal dogumu güzel gecmiş biri bize moral destek vermiş. kişiden kişiye degişiyor. evet bende korkuyorum ama her normal dogum cok kötü olacak diye birşey yok. riskler iki türlüde var. hepımızın korkuları var bence korkularımızı burda tetiklemeyelim. birbirimize destek olalım. cinsel hayatı normale donen cok ınsan var. ki her halukarda lohusalık donemını beklıcez canım düzene girmemiz için. cok korkunc seyler yazmıssın ama forumda normal dogum ısteyen arkadaslarımız var ve kormaya müsaitiz bence bu kadar korkutmayalım

canım belki zayıf bır bebek olacaktır. dogdudunda toparlar belki. belki de beslennir annesi. yediklerine dikkat et. muz pekmez ye sütünü güzel iç canım. bır de karbonhıdrat ı artır demişse doktorun belkı bıldıgı vardır canım umarım beslenır bebişin.

canım cok gec degil mi. en son ne zaman gıttın doktora? hala mı goremıyor? senın yavrun sana sürpriz yapıp gelmek istemiş demek ki annesi dicem de bu kadar teknolojıde nasıl goremıyorlar hayret

bu arada doğum yapan arkadaşlar ceylinmelek, yellow ve sütlüçörek sizleri tebrik ederim. darisi sağlıkla sıhhatle hepimizin başına.
uhde ye de hayırlı doğumlar inş. sağ salim alıcak yavrularını kucağına. en kısa zamanda güzel haberlerini bekliyoruz.

sütlüçörek cim durumuna çok üzüldüm lohusa halinle bunları yaşamana kahroldum. 2 gündür hep seni düşünüyorum. ama elbet her sey yoluna girecek sen hiç dert etme . herkesin kaldırabilceği, kolay unutulacak seyler değil ama kzın için dimdik ayakta durmalısın. onun sana ve sütüne çook ihtiyacı var kendini yıpratma ki sütün azalmasın. eninde sonunda eşin yaptığı eşşekliğin farkına varacaktır. ailesine gelince "eden bulur" derler kesinlikle inanıyorum. hiç kimsenin yaptığı iyilik de zerre kadar kötülük de yanına kalmıyo. elbet acısı çıkar sen içini ferahh tut.
benim annem babam da bunlara benzer şeyler yaşamışlar annem bana hamileyken. ama sonunda her şey tatlıya bağlanmış.( ne kadar tatlı olabildiyse artık... detyaları sonra anlatırım) 9 ay ayrı yaşamışlar ben dedemlerin evindeyken dünyaya gelmişim. ama şimdi beraberler ve birlikte olmaktan mutlular zaten annemle babamın hiçbir problemi yokmuş sorun hep dedem ve babannemden kaynaklanmış. erkekler ailelerinin dolduruşlarına çabuk aldanıyorlar. hele bi kafanızı toplayın minik kuzunuz için baş başa bi kez daha konuşursunuz ve halledersiniz belki.
seni merak ederiz arada bir girip kendinden haber ver olur mu canım. bizim için de kokla kızını...

Yaa tabıkı basındn dogumu ıyı gecmemıs bırı sana norml dogr demez:) Kı annem benı cok zor dogurmus buna ragmen sonrası ıcın normal dogum yap der hep ayrıca gıttıgn hastanede sezrynı desteklemıo dıosun mısal ben anneme benı nıye dogrdun sezryan etmedıler derım annem cok kılo alms bende bende 4 200 dogmusum bız zeynep kamıl genclıgıyız:)) Istanbuln meshur dogmhastanesı annem bana soyle dedı senın ölmenı göze alırlar ama sezryna almazlar. Tabı bundn 25 sene oncesı ıcınkı zeynp kamıl ıcın bunu dıo bende yazık anne benı nasıl cıkardın derım hep:))) Yanı devlet hastanelerı gerckten gerekmedıkce senı sezryna almazlr uygn fıyatlı ozel hastaneler var bence sen ılla sezryn ıstıorum dıosan sımdıden arastrmaya baslaa

Bana da 14 haftalıkken erkek demişti hala erkek, değişeceğini zannetmiyorum.

maksadım kimseyi korkutmak değil. düşüncelerimi söyledim ve sordum. artı korkulu şeylerde yazmadım olabilecek şeyleri ve cevabını merak ettiğim şeyleri yazdım bu. birbirimize destek olalım tmm da ben düşüncelerimi söyleyip fikir alışverişi yapamadıktan sonra bana destek olunmadıktan sonra ne anladım değil mi? ben soruyorsam demek ki benimde desteğe ihtiyacım var bu yönden bakmayı deneyelim istersen.

ewet ben sezeryan istiyorum ama hayırlısı artık napıyım. sen normal mi doğurdu?

yok ben henüz doğurmadım 36. haftanın içindeyim hatta 14 mart görünüyo yani tam 1 ayım var.. bence sen ailenin ve cevrendekilerin çok etkisinde kalıyorsun. doğum kişiye özel bi şey. herkesinki farklı oluyo. ayrıca 1. bebekle 2. bebek de çok fark ediyo. örneğin arkadaşım 2 bebeğini de epidural sezeryanla dünyaya getirdi iki doğumu arasında dağlar kadar fark vardı ilkinde ayaklarının uyusukluğu saatlerce geçmedi 1 haftaya yakın ağrı kesici iğnelerle ayakta durdu ama ikincide hemen 1-2 saat sonra ayaktaydı ve eve cıktığında doktoırun verdiği ağrı kesici hapı bile kullanmasına gerek kalmadı. yani demek istediğim birisi kötü deneyimler yaşadı diye bizimkisi de aynısı olacak diye düşünmememiz lazım. başımıza gelicek ve görücez. belki de sen normal doğumdan memnun kalıcaksın ve herkese normali tavsiye edeceksin.
etrafını değil kendi içinden gelen sesi dinle çok da düşünme bence. düşündükçe insanın korkuları artıyo. kötü şeyler anlatanları dinleme doğum hikayesi falan da okuma. ben öyle yapıyorum. doğum videosu falan izleyenler oluyo merak ediyorum ama hiçççç bakmıyorum. gereği yok durduk yerde kendimi korkutmaya. oluruna bıraktım ben normal olursa normal istiyorum diyorum. ama o gün bi engel cıkar da sezeryan derlerse hiç dert etmem önemli olan benim ve bebeğimin sağlıklı olması. sonuçta ne kadar dert etsende her şey olacağına varıyo. kasmaya gerek yok.sen de rahat olmaya çalış öpüyorum

Son düzenleme:

şimdi öyle değil diye biliyorum ya 13 sene önce teyzem mesela normal doğuramadı sezeryana aldılar hemen. şimdide zora girince alırlar doktor öyle dedi. o anda bir şeyler olursa alırız. neyse özel hastaneler 2000 den başlıyor bi ufuk hastanesi var işte ora hakkında hiç fikrim yok. hayırlısı olsun napıyım. 37. hafta bakacagız doktor kesin karar verecek. illa normal yolu görünürsede yapcak bişi yok. çatır çatır doğururuz artık çevremde bir kaç kişi normalde normal diye gittiler hastaneye sezeryanla doğurdular bende sezeryan diyorum başından beri içimden bir ses sende normal doğurcan diyor ya hadi hayırlısı..

Hayırlı olsun canım eksikler tamamlanmış,güle güle kullan:)))

slm kızlar geçmişe çok bakamıcam doğum yapan varsa tebrik ederim sıkıntılı durumda olanlara acil şifalar,cumartesi gece 1.34 te suyumuzun gelmesi sonucu 35+3 te sipinal sezeryanle doğumumuz gerçekleşti 48 cm 3.194 gr 2 gün küvözde kaldık dün saaat 1 itibariyle evimize geldik bugün 3.günümüz çok şükür sütümüzde geldi emmiyo ama sağıp veriyoruz şimdlik ,sipinal anestezi 1-2 gün başağrısı yapıyo ama dayanılmicak gibi değil tavsiye edebilirim.eğer size bakacak yoksa sakın sezeryan olmayın, hala gülemiyorum hapşıramıyorum öksüremiyorum.lohusalık pisikolojiside zor bide evi doldurmayın annenizle beraber daha çok işi daha kısa zamanda yapabilirsiniz bol bol uyuyuuuuuuuuuun. öptüm hepinizi.

hayırlı olsunnn canımmm Allah uzun,saglıklı bir ömür versin bebegine. ohh masallah boyu kilosu iyi dogmus,2 gün sonra evine kavusmusss minik.

Canım hayırlı olsun,analı babalı büyüsün inş.

:))) Vallaa o normal dogumu en ıyı sekılde gecrıp cıktn sonra ıykıde boyle yapmısım demek gecıo ıcımden:)))) Yanı aslında cokta takılmamak lazm evet benm gonlmdn gecn bu ama belkı sezryn olck bunu ben bılemem he belkı norml dogm yasıcm dıcemkı bıdaha kesınlkle yapmam belkıde tavsıye edıcem bunu yasamadn bılemıcez o yuzden hıc kafana takmaa bu cocuklar bı sekılde cıkacaklarr bununda nasıl olcagını anca RABBİM bılır:)) Ayrıca verdıgn 2 bınlıra fıyt ssklı fıytmı? yanı ssk varsa cok uygn yapıolr dogumlrı yaa bızım bu asada erdm hastanesı var norml 450 mı yalan olmasın sezryanıda 750 mı oylydı galıba ama en temızı devlette norml yapıp bedavaya cıkmak:)))))

geçmişi okumak çok uzun sürdü. ne çok knuşmuşsunuz kıslar yaaa.... şöyle aklımda kalanları yazayım.

gamzecim kzına 41 kere maşallah ne güzel bakıyo öyle banyo yaparken. kocaman olmuş maşallah. beşiğine de bayıldım. çok hoş.

melikecim senin de kontrolün güzel geçmiş hadi gözün aydın. bütün hazırlık boşa gitmiş ama olsun artık. her an doğum olabilir sonuçta için rahat rahat oturursun evinde. darisi bize biz de c.tesi gidicez doktr teyzemize umnarım güzel şeyler duyarız.

özlemcim sen de kontrolunü atlattın 1 hafta hemencik geçer inş. insan çok özlüyo gerçekten. hediye mecerana da koptum valla. şu halinle yaşadıklarına bak ben bakmak için bile evden cıkmayı göze alamıyorum sen bi de peşinden koşmuşsun. neyse patlatmadan yakalmışsın. doğurmadan önceki son sevgililer gününde çok enteresan bi anınız olmuş oldu artık çocuklaınıza ve torunlarınıza anlatırsınız

Allah anneli babalı büyütsün inşallahhhhh

böyle konusunca rahatlıyorum ama kendi kendimi dinlediğimde sezeryan olmak mantıklı geliyor.hayırlısı artık umarım daha az düşnüürüm :) ewet Rabbim bilir. hayırlı bir şekilde ayarlar.. burda 2000den başlıyor sk lı fiyat
hatta eçen bi hast aradım ssk lı fiyat sezeryan 5700 normal 5500 dü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…