- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #36.961
Hayırlı olsun canım eksikler tamamlanmış,güle güle kullan:)))
Isteee o kotuyu dınelemk ıstemesnde adam cat dıye yapıstırıo sana ayyy sakın yapma bızım bılmem kımın kızının gelınının bılmem nesı cok pısman:))) Ben doguma uygun bı vucudm oldugunu dusunuorum at gıbıyım yaparım dıorumm:))))) Kımseyı dınlemıcnn ne yasıcksn ne yazıldıysa yaşayıp görcen bukkaa:))))
Öyle millet illa konuşuyo ama pek dinlememek lazım,ben hiç umursamıyorum.doğumu da çok düşünüp kafama takmıyorum hayırlısı olsun.Tabiki normal doğum istiyorum ama bazen istemek yetli olmuyor...
maaş. canm çok tatlı.ve kızımın dünkü banyosundan bir kare, ayrıca güvenli yatış yastığında yatış pozisyonları örneklemesi :)
Eki Görüntüle 346211
Eki Görüntüle 346212
Eki Görüntüle 346213
ben de de var şişlikler ellerimin parmakları acıyor resmenay kızlar yaa benim sol ayak ve bilekler çok şişti yaaaa ayağımn üstüne basamıyorum ellerim kütük gibi oldu tuşlara zor basıyorumm daha 5 haftam var yaa ay ne zormuş son aylar sizdede varmı böle şişliklerrrr
canım ya ben de sabırsızlıkla senin çatı muayeneni bekliyordum napcam ben şimdiKızlaaaaaaaaaaaar mutlu sevgililer günlerii:)))
Ben de sevgilimi görüp geldimmm Nicegirl, Polly, Öslem, Yelden,....... beni ve çatıyı merak edenler fiyaskoya uğradık :))
O kadar epilasyon yap aklan paklan git gösteremeden gel
Kızlar önce nst yaptık sancılarım normal çıktı sonra ultrasonda baktı doktor, suyu iyimiş gelişimi haftasında, 49 cm 3 kilo olmuş tam kuzumo yüzden çatı muayenesini haftaya 38 de yapalım dedi. çünkü çatı muayenesi doğumu tetikleyebilirmiş.. kontrol ederken rahim ağzına kadar kontrol ediyolarmış o esnada rahim ağzı uyarılıp 1-2 gün içinde doğum gerçekleşebilir riske atmayalım 38de yapalım çünkü 38+3 yada +4'te gelmesi en güzeli dedi. Gelmezse dedim, bekliyces dedi :)) pek gelmeye niyeti yok gibi yatıyodu zaten öle :))
MAG bu arada senin soruyu söledim netten soran da arkadaşımdı dedim, aynen düşündüğümüz gibi epilasyonu lazer anlamış o yüzden önermiyorum demiştim dedi, diğer türlü ağda falan yaptırın emla kreminde sakıncası yok hatta epilasyon mutlaka yaptırın dedi.. sadece sezeryan olanlarda doğum olacağı gün, normallerde belirtilerin olduğu gün önermiyorum o da kıl kökleri açık olacağından enfeksiyon riski olduğu için dedi.. yani kıllardan rahatlıkla kurtulabiliriz
Doğumu biraz anlattı, lağman ve sonda yapmıyolarmış ben çok taraftarı değilim dedi.. ikisininde yan etkisi olabiliyomuş.. 1-2cm açılmayla gelirsen burda zaten kendin yaparsın dediama açılma artarsa 4-5 cm falan olursa artık oraya yapcam herhalde çok gerekmedikçe yapmayız diyelim dedi..
Doğumun başlama şekillerini anlattı, su gelmesi, kan gelmesi, sancı gelmesi durumlarında ne kadar vaktim var ve ne zaman gitmem gerekir hastaneye onları söledi..
Doğuma sadece eşin ve sen gelin bütün sülaleyi toplayıp geliyolar biri sezeryana dönün diyo biri epidural bağlayın diyo hem siz hem biz zor durumda kalmayalım dedi ki sonuna kadar katılıyorum...
Off çok yazdım yoruldum güzel geçti yani herşey.. Hııı forumda 6 kişi doğum yaptı dedimacele etme erken doğum özenilcek bişey değil dedi 38den sonra sıkılcakmışım yani... 40ı bile görebilir belli olmaz dedi.. artık böle cd resim yetmiyo dimi kucağına almak istiyosun dedi.. offff dedim sormayın o da sıkılmış belli dedi çünkü başını rahim ağzına dayamıştı minik kızım ve orayı çok inceltmiş.. geldi gelcek gibi duruyo ama hadi hayırlısı bakalım inşallah 38i de görürüz sağlıkla çünkü 38den sonra küvez ihtimali olmaz bi çok risk ortadan kalkar dedi.. hayırlısı bakalım
canm bozma moralini alır inş. bebişin kiloları Allah başka sıkıntı vermesin.selam kızlar..
dun dr. a gittim nst ye girdim hersey guzel cıktı, lakin bebisim 1930gr. suanda, 2 haftada 200gr almıs..dr kg cok az oldugunu ama diger konularda sıkıntı olmadıgını onun icinde 2 hafta bekleyip tekrar degerlendirmemiz gerektigini soyledi. plesantamda boosluklar vardı buyuk ıhtımalle plesantan tam besleyemiyor dedi.. yarın prenetal dr. Recep Has'arandevu aldım.. suanki dr.um eger 2 hafta sonrada az almıs yada almamıs olursa 36.5 hafta gibi bebisi sezeryanla alacak. cok üzülüyorum nolur dua edin...
karbonhidrata agırlık ver dedi simdi onu da deneyecegim.. sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
bu sekilde dusuk kglu seyreden bir sutlucorek vardı oda dogurdu, Allah yardımcısı olsun ona da çok üzüldüm... sebebini bilen varmı?
baskada yok bildigim kadarıyla topikte?
canm ya başka bir dr.a daha gitsene nasıl bir şey ki bu hiç göremiyor.Kizlaaaaaar benide görün daaaaaaa:-(
bebis 14 haftalikken erkek dedi doktor,
sonra birdaha gostermedi hep kapatti bacagini:-(
cocugumun cinsiyetini bilmiyorum doktor gostermiyo diyo kizda olabilir diyo offff
ayni durumda olan varmi?
14 haftalikken kimler ogrendi cinsiyeti dogrumudur?
slm kızlar geçmişe çok bakamıcam doğum yapan varsa tebrik ederim sıkıntılı durumda olanlara acil şifalar,cumartesi gece 1.34 te suyumuzun gelmesi sonucu 35+3 te sipinal sezeryanle doğumumuz gerçekleşti 48 cm 3.194 gr 2 gün küvözde kaldık dün saaat 1 itibariyle evimize geldik bugün 3.günümüz çok şükür sütümüzde geldi emmiyo ama sağıp veriyoruz şimdlik ,sipinal anestezi 1-2 gün başağrısı yapıyo ama dayanılmicak gibi değil tavsiye edebilirim.eğer size bakacak yoksa sakın sezeryan olmayın, hala gülemiyorum hapşıramıyorum öksüremiyorum.lohusalık pisikolojiside zor bide evi doldurmayın annenizle beraber daha çok işi daha kısa zamanda yapabilirsiniz bol bol uyuyuuuuuuuuuun. öptüm hepinizi.
ay kızlar bi de dün naaptım bakın anlatiim... kocama hediye aliim dedim bi saat dolaştım buldum bişiler aldım tabi baska alışverişler de yaptım ellerim dolu bi şekilde dolmuşa bindim kendimi koltuga attım resmen sonra cantadan para almak için paketleri posetleri falan yan koltuga koydum parayı verip oturdum evin önune geldim indim aldıklarımı yerlestirdim falan ama bi eksiklik var diyip duruyorum bi güzel oturdum oturdum 2 saat falan gecti ya dedim su adamın hediyelerini sakliim ortada durmasın ama arıyorum arıyorum yok Allah allah diyorum saklamışmıyım acaba?nasıl sakladıysam kendim bile bulamıyorum saf saf epey bi aradım evin içinde sonra dank etti dolmuşta unuttuğum elim ayagıma dolaştı kalktım belediyeyi ara dolmuşlarla ilgilenen birimi bul sorumlusunu ara o dolmuslara anons ettirsin falan sonra bana bi telefon geldi paketiniz bulundu gelin şurdan alın diye ay bi gittim paketin içi dışına cıkmıs yırtmışlar camura düşmüş falan aaa dedim nooldu buna "abla biz bunu bomba sandık " demez mi şoför " ya dedim siz manyakmısınız bombanın böyle içi dışına mı cıkarılır kaç parca olursunuz biliomusunuz napalım abla sen de bırakmasaydın kocaman canta unutulur mu yaa diyo bi de azar yedim yani aldım geldim Allahtan paket zarar görmüş içi sağlamdı kısacası ben bu kadar meşakkatli bi yoldan geçmişken kocam hiç bir faaliyet içine girmezse bilmiyorum naparım:))
Kızlaaaaaaaaaaaar mutlu sevgililer günlerii:)))
Ben de sevgilimi görüp geldimmm Nicegirl, Polly, Öslem, Yelden,....... beni ve çatıyı merak edenler fiyaskoya uğradık :))
O kadar epilasyon yap aklan paklan git gösteremeden gel
Kızlar önce nst yaptık sancılarım normal çıktı sonra ultrasonda baktı doktor, suyu iyimiş gelişimi haftasında, 49 cm 3 kilo olmuş tam kuzumo yüzden çatı muayenesini haftaya 38 de yapalım dedi. çünkü çatı muayenesi doğumu tetikleyebilirmiş.. kontrol ederken rahim ağzına kadar kontrol ediyolarmış o esnada rahim ağzı uyarılıp 1-2 gün içinde doğum gerçekleşebilir riske atmayalım 38de yapalım çünkü 38+3 yada +4'te gelmesi en güzeli dedi. Gelmezse dedim, bekliyces dedi :)) pek gelmeye niyeti yok gibi yatıyodu zaten öle :))
MAG bu arada senin soruyu söledim netten soran da arkadaşımdı dedim, aynen düşündüğümüz gibi epilasyonu lazer anlamış o yüzden önermiyorum demiştim dedi, diğer türlü ağda falan yaptırın emla kreminde sakıncası yok hatta epilasyon mutlaka yaptırın dedi.. sadece sezeryan olanlarda doğum olacağı gün, normallerde belirtilerin olduğu gün önermiyorum o da kıl kökleri açık olacağından enfeksiyon riski olduğu için dedi.. yani kıllardan rahatlıkla kurtulabiliriz
Doğumu biraz anlattı, lağman ve sonda yapmıyolarmış ben çok taraftarı değilim dedi.. ikisininde yan etkisi olabiliyomuş.. 1-2cm açılmayla gelirsen burda zaten kendin yaparsın dediama açılma artarsa 4-5 cm falan olursa artık oraya yapcam herhalde çok gerekmedikçe yapmayız diyelim dedi..
Doğumun başlama şekillerini anlattı, su gelmesi, kan gelmesi, sancı gelmesi durumlarında ne kadar vaktim var ve ne zaman gitmem gerekir hastaneye onları söledi..
Doğuma sadece eşin ve sen gelin bütün sülaleyi toplayıp geliyolar biri sezeryana dönün diyo biri epidural bağlayın diyo hem siz hem biz zor durumda kalmayalım dedi ki sonuna kadar katılıyorum...
Off çok yazdım yoruldum güzel geçti yani herşey.. Hııı forumda 6 kişi doğum yaptı dedimacele etme erken doğum özenilcek bişey değil dedi 38den sonra sıkılcakmışım yani... 40ı bile görebilir belli olmaz dedi.. artık böle cd resim yetmiyo dimi kucağına almak istiyosun dedi.. offff dedim sormayın o da sıkılmış belli dedi çünkü başını rahim ağzına dayamıştı minik kızım ve orayı çok inceltmiş.. geldi gelcek gibi duruyo ama hadi hayırlısı bakalım inşallah 38i de görürüz sağlıkla çünkü 38den sonra küvez ihtimali olmaz bi çok risk ortadan kalkar dedi.. hayırlısı bakalım
slm kızlar geçmişe çok bakamıcam doğum yapan varsa tebrik ederim sıkıntılı durumda olanlara acil şifalar,cumartesi gece 1.34 te suyumuzun gelmesi sonucu 35+3 te sipinal sezeryanle doğumumuz gerçekleşti 48 cm 3.194 gr 2 gün küvözde kaldık dün saaat 1 itibariyle evimize geldik bugün 3.günümüz çok şükür sütümüzde geldi emmiyo ama sağıp veriyoruz şimdlik ,sipinal anestezi 1-2 gün başağrısı yapıyo ama dayanılmicak gibi değil tavsiye edebilirim.eğer size bakacak yoksa sakın sezeryan olmayın, hala gülemiyorum hapşıramıyorum öksüremiyorum.lohusalık pisikolojiside zor bide evi doldurmayın annenizle beraber daha çok işi daha kısa zamanda yapabilirsiniz bol bol uyuyuuuuuuuuuun. öptüm hepinizi.
canım başına gelen olay şok enterasan... olacağı varmış... yorgunluk birde paketin çok olması dalgınlık yapmış...
ne hödük adammış ya bomba paketi bile olsa öyle mi yapılır... hayret bişey... neyse canım sen tatlı canını sıkma bebişine anlatacağınız ilginç bir anın oldu gerçekten çok ilginç...
canım bebeğini görmüşsün... gözün aydın. gitti boşuna yapılan temizlik bilseydin en azından bir hafta fln daha geç yapardın temizliği... ama tedbirli olmakta fayda var...
canım haberini almıştık. gözün aydın. bebeğine Allah uzun ömür versin...
gözünüz aydın...
Özgecim hediyeni güle güle kullan...
Merhaba kızlar nasılsınız ben hala aynıyım çok nete girmiyorum sizide üzmek istemiyorum ama biliyorum herkesin aklında ben varım Allah hepinizden razı olsun bebeklerinizi güle güle büyütmeyinasip etsin bana mesaj atanlara tekrar tekrar teşekkür ederim
Allah anneli babalı büyütsün inşallahhhhh
böyle konusunca rahatlıyorum ama kendi kendimi dinlediğimde sezeryan olmak mantıklı geliyor.hayırlısı artık umarım daha az düşnüürüm :) ewet Rabbim bilir. hayırlı bir şekilde ayarlar.. burda 2000den başlıyor sk lı fiyat
hatta eçen bi hast aradım ssk lı fiyat sezeryan 5700 normal 5500 dü
Hayırlı olsun canım eksikler tamamlanmış,güle güle kullan:)))
Öyle millet illa konuşuyo ama pek dinlememek lazım,ben hiç umursamıyorum.doğumu da çok düşünüp kafama takmıyorum hayırlısı olsun.Tabiki normal doğum istiyorum ama bazen istemek yetli olmuyor...
Aynen sekerım hıc takmıorum dınlemıorumda bana en az 3 tane dogm yapms ınsnlr bunları soyluolrrr tmm cok kolay degıl ama abartıldıgı gıbıde degıl dıye bana cesaret verıolr:) Bende kendımı telkın edıorum umrm gerck sancılrım gelnce yusuf yusuf olmam:)))
Merhaba kızlar nasılsınız ben hala aynıyım çok nete girmiyorum sizide üzmek istemiyorum ama biliyorum herkesin aklında ben varım Allah hepinizden razı olsun bebeklerinizi güle güle büyütmeyinasip etsin bana mesaj atanlara tekrar tekrar teşekkür ederim
O ne beee ben bıle ozel sıgrtayla okdr anca yapıcmm sen ıyıce bı arastr bence burda cok uygn hastaneler var o ssklı fıyt 5 bn lıra olrmu arkadsım:)) Benm sordugm ssklı en pahlı fıyt ıstege baglı sezryanda 2 gece yats hersey ıcınde vs vsssss 3 bn 400 du sen bence dogumu gel ıstanbulda yap arkadasım burda hastaneler daha ekonomk:)
Canım benim 33+4 de 1980 di, şimdi 35+1 de 2 200 yani 2 haftada 200 gr falan almış ben de 5 haftada 1 kilo almışım, ama doktor az falan demedi, zaten sen ne yaparsan yap biraz da yapısal dedi.
kızlar nasılsınız bız geldık doktordan hersey yolunda sukur 37 haftalıgız ama 10 gun buyuk cıkıyo tosunum 3650 kılosu olmus :) bekleyebıldıgımız kadar bekleyelım dedı doktor anne karnında olması daha ıyı dedı 6 marttada dogumu yapacak sancım erken gelmezse :)
Maşallah canım bebişinekızlar nasılsınız bız geldık doktordan hersey yolunda sukur 37 haftalıgız ama 10 gun buyuk cıkıyo tosunum 3650 kılosu olmus :) bekleyebıldıgımız kadar bekleyelım dedı doktor anne karnında olması daha ıyı dedı 6 marttada dogumu yapacak sancım erken gelmezse :)
evet yapısal asında ama bende esimde 3.5kg dogmusuz, kime cektiyse hayta:)
umarım benimde kg almaya devam eder, simdi zoraki yiyorum bakalım 2 hafta sonra durum ne olacak
kızlar nasılsınız bız geldık doktordan hersey yolunda sukur 37 haftalıgız ama 10 gun buyuk cıkıyo tosunum 3650 kılosu olmus :) bekleyebıldıgımız kadar bekleyelım dedı doktor anne karnında olması daha ıyı dedı 6 marttada dogumu yapacak sancım erken gelmezse :)
slm kızlar
bugün son kontrolümüz vardı. bebişim 3.690gr olmuş. yanılma payıyla birlikte tahminen 3.500 civarı doğar dedi doktorumuz. artık pzartesiye görüşeceğiz doğumda... çok heyecanlıyım ben ya gece uykularım kaçıyor. bu hafta evde halletmem gereken çok iş var. yarından itibaren işe girişicem.
şimdi dönüp geçmişe bakalım biraz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?