- 7 Ekim 2011
- 2.570
- 26
- 363
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #37.081
Baksana kadın doğumcu bile bilmiyorum ne işe yarıyo diyosaGecen kardesımle konusuoduk o sıck su muhabbetını dedı abla hastanedede sıck su oluomu ahahaha:)) dedım olmuodr heralde oyle bısey duymadm e dedı ne ıse yarıo bu sıck su dıye bı dusunduk dedık heralde cocuk cıktıktn sonra temzlıgnde kullanılıo dıye dusunduk:)) Hanı streıl su gıbılerınden:))) Belkı anneyı sılıolrdır? yada dogumda cok yorgun duscklrını bıldklerı ıcın makarna suyunu hazırda tutup sonra afıytle yıolrdırr daha parlk fıkrı olan soylesın
arkadaşlar bugün bolca doğum muhabbeti olmuş
bende malesef ilk gebeliğimde korktuğumdan sezeryan oldum
ama şimdi çok pişmanım
doğadaki tüm dişiler için doğum normal bir süreçken
benim vakti zamanı gelmeden bir el tutup yavrumu çıkardı
günümüzde çok büyük ameliyatlar bile laparoskopi ile olurken
sezeryan hala koskocaman açık bir ameliyat
ben sezeryan sonrası vajinal doğum istiyordum bu gebelğimde
ama malesef ülkemizde hiç bir doktor buna yanaşmıyor
yani pişmanlığımı anlıyabiliyorsunuzdur
eğer herşey yolundaysa önemli bir sorun yoksa normali en güzeli
Baksana kadın doğumcu bile bilmiyorum ne işe yarıyo diyosabizim de bilmemiz mümkün değil.. bencede steril etmek için kullanıyo olabilirler neyi dersen bilmiyorum :))) hani öle çok bi alet kullanmıyolardır herhalde.. bi bağı kesmek için makas kullansa onun için kazanla su kaynatması da garip :)) doktor bi de filmlerde sancıyla hastaneye giderken arabada doğuranlar filan olur ya o da öle olmuyo dedi :)) yani sancı geldiğinde fırt diye çıkmıyomuş çocuk o da rahatlattı benim beyimi çünkü ben yokken sancı gelirse nolcak diye endişeleniyodu yani benim taksiye atlayıp gidemiycek kadar sancılı olcamı yerlerde yuvarlanıp evde doğurcamı hayal ediyodu
bana da numara gibi geldi. ilk okuduğum anda öyle hissettim. seni kızdırmak ya da umudunu kesmen için söylemiştir.
benim hiç umudum yok tatlım yaaama tabi gerçekten dediğin gibi numaraysa sürprizi görür görmez hemmennn burdayım anlatırım
arkadaşlar bugün bolca doğum muhabbeti olmuş
bende malesef ilk gebeliğimde korktuğumdan sezeryan oldum
ama şimdi çok pişmanım
doğadaki tüm dişiler için doğum normal bir süreçken
benim vakti zamanı gelmeden bir el tutup yavrumu çıkardı
günümüzde çok büyük ameliyatlar bile laparoskopi ile olurken
sezeryan hala koskocaman açık bir ameliyat
ben sezeryan sonrası vajinal doğum istiyordum bu gebelğimde
ama malesef ülkemizde hiç bir doktor buna yanaşmıyor
yani pişmanlığımı anlıyabiliyorsunuzdur
eğer herşey yolundaysa önemli bir sorun yoksa normali en güzeli
ay canım beniiiiimmm, haber alırsanız yazın buraya mutlaka olurmu. inşallah herşey yolundadır.
O günden beri hiç haber yok ondan iyidir umarım,bi kaç kez ciciler topiğinde gördüm ama evde interneti yoktu ayşenin dediği gibi.
Benim böcüm kendini affettirdi ,aramıştım çiçek alma onun yerine kuzuya alırız bişiler diye yine çiçekle geldiBaktım elinde bir de hediye paketi günlük kullandığım deodorant ve parfüm setinden almış
Şimdi Seksenler dizisini açtık birlikte onu izleyelim ,aslında Konak Kültür Evinde klasik müzik konseri vardı ama kaçırdık neyse biz de evimizde Seksenleri izleriz.Herkese ii akşamlar
Hele o dogum anında ortalıgı yıkıolar yaaa sınrden suratım degısık sekıllere gırıo:)) Yanı tamm hadı canın yanar bagırrısın anladım ama senın bagırmanı hastanenın guvenlıgı duyuyosa orda bı anormallık var demktr:))) Yaaa sancın geldı hastaneye gıdene kdr dogurman ıcın saatlrce anlamadn sancı cekmıs olman lazm oda bıze gelmez:)))) Bazılrı oyle oluo ama evde sancısı agırlasıoooo hastaneden gırınce dogumhaneye alıolrr yada kısıden kıseye gore degısıo herlde rahımn acılması benımkı hemen acılcak ben bılıorum sancm gelcek hastaneye gıtcm bakcklr hmmm 6 7 cm dıcekler serum takcklarr bıda bakcklr 8 cm dıcklr hadı gıledm bebısımızı alıp gelelımm dıcmkı ama 10 cm degılmııı dıcekler senınkı okdr kolay acılıokı bız gıdene kdr 10 cm olur ahahahahah hayallerrrr gercekkk olsaaa (8) Kendıme sarkı armagan eyledım:))))
bana aynı bu hayalleri doktor anlattı bugün.. sen normal doğuma uygunsun mızmız değilsin çok sorun çıkarcanı zannetmiyorum dedi... heyttttt açılın ulen epiduralde istemem şimdi çıkıp normal doğuruyorum dedim :))) ben de öle hayal ediyorum sabah kalkcam bi bakcam aaa suyum gelmiş, banyoya gitcem duş alcam saçımı düzleştircem makyaj yapcam beyimi uyandırcam hadi kalk hastaneye gidelim diye.. nooldu dicek önemli değil galiba su geliyo dicem.. ama sen çok güzel olmuşsun dicek evet her zamanki halim ama lütfen kalk gitmeliyiz dicem.. sonra arabaya atlıcaz hastaneye gitcez.. doktorumuz orda tabi saat sabah 9, bakcak çatıdan 4 cm açılman var dicek, aaa hiç sancım yok ama dicem.. tamam biraz daha bekleyelim dicek biz beyimlen hastanenin cafeteryasına gitcez kahvaltı yapmadık ya onun için.. sonra çayımızı çorbamızı içip yukarı çıkcaz tekrar.. doktor bakcak aa 10 cm olmuş bebiş geliyo dicek, hani nerde bakıyım demeye kalmadan ıngaaaaaaaaaaa ciyaaaaaaaaaaaak diye ağlıycak kızım ben salya sümük tabi.... aaaah ah
ayy ne güzel anlatmışsın! hemen normal doğurasım geldi :) ama geçti.. ama biraz daha normal doğum yapmak isteyenelerle takılırsam normale daha yakın olcam gibi.
bana aynı bu hayalleri doktor anlattı bugün.. sen normal doğuma uygunsun mızmız değilsin çok sorun çıkarcanı zannetmiyorum dedi... heyttttt açılın ulen epiduralde istemem şimdi çıkıp normal doğuruyorum dedim :))) ben de öle hayal ediyorum sabah kalkcam bi bakcam aaa suyum gelmiş, banyoya gitcem duş alcam saçımı düzleştircem makyaj yapcam beyimi uyandırcam hadi kalk hastaneye gidelim diye.. nooldu dicek önemli değil galiba su geliyo dicem.. ama sen çok güzel olmuşsun dicek evet her zamanki halim ama lütfen kalk gitmeliyiz dicem.. sonra arabaya atlıcaz hastaneye gitcez.. doktorumuz orda tabi saat sabah 9, bakcak çatıdan 4 cm açılman var dicek, aaa hiç sancım yok ama dicem.. tamam biraz daha bekleyelim dicek biz beyimlen hastanenin cafeteryasına gitcez kahvaltı yapmadık ya onun için.. sonra çayımızı çorbamızı içip yukarı çıkcaz tekrar.. doktor bakcak aa 10 cm olmuş bebiş geliyo dicek, hani nerde bakıyım demeye kalmadan ıngaaaaaaaaaaa ciyaaaaaaaaaaaak diye ağlıycak kızım ben salya sümük tabi.... aaaah ah
:)))))) Olmmmm senın hayal gucun ammaa gelısmıss:)) Ben bıle bukdrını hayal edemezdım:))) Bakk boyle gecıcek dogumlrımz sonra bırbrıımıze anlatıp gulcez bılıoduk boyle kolay olacagını dıye:)))) O degıldee gecen pazr gorumceme gıttım bağaa dedikii epidurl yaptırr kayınvalıdecgmde yaptrma dıo sakat kalırım dıye korkuo:))) ama sıddetle tavsıye ederım evet yıne sancn oluo ama ınanılmaz konforlu hıssedıosun dedı kı kendısı 3 dogm yaptı ondn ıyı bılemem heralde:)) Bende dedım ablacm dayanamıck gıbı hıssedersem yaptrcm ben aslnda o fılmlerdekı gıbı olsn ıstıorum ayy gelıoooo gelıooo dıyınce hemen aglıyark cıkıversın ıstıorum:))) buarada bısey sorcm ben sacıma nasıl kurdele baglıcm? Mavımı kırmızımı?:)))
Gelll aramıza katılll :)) ben normalden de sez.den de korkuyodum doktorum normale ikna etti sağolsun.. bi de annem tabi.. beni normal doğurmuş doğumdan sonra kalkıp diğer annelerin bebeklerine bakmış onlara yardım etmiş aynı gece.. o kadar rahattım diyo... üstelik 21 yaşındaymış daha bende 3.5 kilo doğmuşum... o halde anam yapabilyse ben de yaparım gibi geliyo
[B
ya canım %100 numara...
tam seni sinir etmelik laf... maç ve annemleri çağırma fikri heee... yutma sakın akşama sana büyük süpriz var bence...
yarın bize anlatırsın...[/B]
Hele o dogum anında ortalıgı yıkıolar yaaa sınrden suratım degısık sekıllere gırıo:)) Yanı tamm hadı canın yanar bagırrısın anladım ama senın bagırmanı hastanenın guvenlıgı duyuyosa orda bı anormallık var demktr:))) Yaaa sancın geldı hastaneye gıdene kdr dogurman ıcın saatlrce anlamadn sancı cekmıs olman lazm oda bıze gelmez:)))) Bazılrı oyle oluo ama evde sancısı agırlasıoooo hastaneden gırınce dogumhaneye alıolrr yada kısıden kıseye gore degısıo herlde rahımn acılması benımkı hemen acılcak ben bılıorum sancm gelcek hastaneye gıtcm bakcklr hmmm 6 7 cm dıcekler serum takcklarr bıda bakcklr 8 cm dıcklr hadı gıledm bebısımızı alıp gelelımm dıcmkı ama 10 cm degılmııı dıcekler senınkı okdr kolay acılıokı bız gıdene kdr 10 cm olur ahahahahah hayallerrrr gercekkk olsaaa (8) Kendıme sarkı armagan eyledım:))))
:)))))) Olmmmm senın hayal gucun ammaa gelısmıss:)) Ben bıle bukdrını hayal edemezdım:))) Bakk boyle gecıcek dogumlrımz sonra bırbrıımıze anlatıp gulcez bılıoduk boyle kolay olacagını dıye:)))) O degıldee gecen pazr gorumceme gıttım bağaa dedikii epidurl yaptırr kayınvalıdecgmde yaptrma dıo sakat kalırım dıye korkuo:))) ama sıddetle tavsıye ederım evet yıne sancn oluo ama ınanılmaz konforlu hıssedıosun dedı kı kendısı 3 dogm yaptı ondn ıyı bılemem heralde:)) Bende dedım ablacm dayanamıck gıbı hıssedersem yaptrcm ben aslnda o fılmlerdekı gıbı olsn ıstıorum ayy gelıoooo gelıooo dıyınce hemen aglıyark cıkıversın ıstıorum:))) buarada bısey sorcm ben sacıma nasıl kurdele baglıcm? Mavımı kırmızımı?:)))
bu su foşşş diye bir andamı geliyormuş az az mı? nişan denilen şey ne?su dan öncemi sonra mı geliyor? su bebeğin içinde yaşadıgı su değil mi? nasıl sakin sakin davranacagız? cehaletime verin..
yaza taşınma durumumuz olduğu için halı ve perdeye dokunamadım. aslında değişmeleri lazım ama idare etces artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?