2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

tabi ki canım haklısın... ben de normal normal diyorum ama en son muayenede bebeğim hala tersti.. ozaman 32 haftaydık, bu cts gidicez oğluşu görmeye,35 olcaz.. dönmemişse hala sezeryan düşünmeye başlıcaz mecburen. ama bana döndü gibi geliyo, göğsümün altında tepikler hissediyom sanki:) bi de çook fazla tuwalete çıkmaya başladım, döndü galiba ama kesin olarak ben bunu nasıl anlarım ki bilemiyorm

bende lansinoh krem 10 gr lık 15 tl ye aldım kutudan bi çıkarsam fasulye kadar kazık ötesi

Canım hoşgeldin aramıza.. Allah sağlıkla bebeğini kucağına almak nasip etsin..
Epiduralin de riski vardır ama herşeyin riski var sonuçta.. epiduralle çok rahat doğuran da var.. o biraz kaderimiz diyelim artık.. güvenilir bi anestezi uzmanı ve hastane olduktan sonra çok da düşünmemek lazım bence.. hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah...

canım aslında düşüncek olursan sezeryan doğumda en büyük şoku bebek yaşıyor
birden bire hiç birşeye hazır değilken bir el içeri giriyor ve bebeği dışarı alıyor
ama normal doğumda bebek dışarı çıkmaya hazır hale geliyor
ciğerleri dış ortama daha uyum sağlayacak hale geliyor
ben normal doğumcu arkadaşlara bu akşam feci gaz veriyorumm haaa :))
yaşasınn çatır çatır doğurun hatunlar benim yapamadığımı siz yapın

canım hoşgeldin aramızaaa.. benimle aynısın sende, bende 35 haftalık oluyorum yarın.. sende normal doğum için kendini motive etmeye çalış canım, burası sana iyi gelicek eminim, çünkü aynı korkuları endişeleri hepimiz yaşıyoruz, daha az yaşayanlar daha yoğun yaşayanlara yardımcı olucak vee çok kolay doğurucaz Allahın izniyle..

haklısın canım. sudan cıkmış balığa dönüyo desene bizim kuzucuklar

hoşgeldin canım doğum şekline fazla takılmamak lazım akışına bırakmalı insan düşündükçe korku artıyo hayırlısı artık

anladım sağol cnm ben böyle konusacagım bi doktora sahip olmadıgım için sizlere soruyorum. teşekkür ederim cevap verdiğin için. sordugum sorularında net cevabını alamıyorum ne yazık ki. anlatmaktan acizler..

benim doktorun sitesine bakıyodum bi kadın aynı şeyi sormuş sen misin yoksaa

Merhaba hocam. ben 35 haftalık hamileyim ve bebeğim henüz dönmedi, tam göğsümün altında sürekli hareketlerini hissediyorum sanki bir top sürekli dönüyor avcumun içinde.. çok hareket ediyor acaba bu hissettiklerim bebeğin tekmelerimi yoksa başımıdır? bunu anlamamın bir yolu war mıdır? muayeneme 1 hafta war sabredemediğim için soruyorum. teşekkürler..
2/14/2012 115 PM

Dr. Ümit Korucuoğlu
Öncelikle 35. haftada dönmemiş olması bundan sonra dönmeyeceği anlamına gelmez. Ancak haftalar ilerledikçe makat geliş bebeklerin de dönme ihtimalinin azaldığı gerçektir. Bebeğin gelişinin baş mı yoksa makat mı olduğunu artık günümüzde ultrason incelemesiyle anlıyoruz. Dışarıdan anlamak da mümkündür. Bunun için Leopold manevraları dediğimiz yöntemler var ancak bunu ancak kadın doğum hekimleri ve deneyimli ebeler anlayabilir. Sizin dışarıdan anlamanız çok olası değil. Kontrol tarihinize kadar beklemeniz gerekecek.

merhaba canım hoşgeldin aramızda hepimizde az çok korku var ama üstesinden gelmeye calışıyoruz birbirimize destek olmaya çalışıyoruz burda. epidurale gelince ben yaptırmayı düşünüyorum. elbette riskleri var yapan kişinin deneyimli ve uzman olması çok önemli. bu konuda sıkıntı yoksa cok büyük bi kolaylık bence.

hoşbulduk canım çok tşk ederim hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Canım ne demek birbirimize destek için burdayız ne istersen sor ben yada diğer bilenler cevap verir mutlaka... keşke doktorunu değiştirebilsen çünkü doktor çok önemli gerçekten.. biz elimizden geldiğince yardım ederiz sorular konusunda hiç merak etme

kızzz benimmm :) Allah razı olsun doktorundan meraktan çatlıcaktım yoksa :))) cevap yazmış mı die bakcaktım ama işyerindeki bilgisayarda kayıtlı sayfası , iyi oldu bak bu iş:)

Senin doktorunu çok beğeniyorum mantıklı adam tabi kendine güvenemeyeni zorlamamak lazım. Annem bana en büyük desteği veren normal doğum konusunda dayanılmayacak bir sancı değil gerekli değilse sakın kendini kestirme dedi (annemin üç doğumu var üçü de kesiksiz, dikişsiz) O anlattıkça ben de cesaretleniyorum iyice kolay doğum hayalleri kuruyorum senin gibi

sağoll burda bir kaç kişi var benle konusan gerisi tarafından dışlanıyorum öyle hissediyorum en azından. herkes cevap vermiyor yani.
doktorumu değiştirsemde doğumuma gircek doktoru seçme şansım yok devlet hastanesinde. sezeryan istememin nedeni doktora güvenmeme sebebimde olabilir. hayırlsıı bakalım.. ama sizle konusunca normale daha yakın hissediyorum kendimi. bi cesaret hadi normal doğuma diyip gitcem..

canım banada yorum yapan pek olmuyo ama ben yine burdan vazgeçemiyorumm malum kalabalık ortamm gözden mi kaçıyo artık bilmemmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…