- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #37.121
canım ben sezeryandan sonra 2 gün yatağa çivilenmiş gibi
kalkamamışken bir baktımki normal doğum yapanlar dolanıyor
böyle konuşuyorum sezeryan yapacak arkadaşlar belki bana kızacak
ama imkanı varken koşullar uygunken kimsenin boşuna ameliyat olmasına
gönlüm el vermiyor
Eki Görüntüle 347178 Eki Görüntüle 347179 Eki Görüntüle 347180 Eki Görüntüle 347181 Eki Görüntüle 347182 Eki Görüntüle 347183 Eki Görüntüle 347184 Eki Görüntüle 347185 Eki Görüntüle 347186
yaza taşınma durumumuz olduğu için halı ve perdeye dokunamadım. aslında değişmeleri lazım ama idare etces artık
kızlar eczanemizde.com dan verdiğim siparişlerim geldi
daha önce lansinoh kremin 10 gr. 15 tl ye almıştım
bu sefer 56gr. 22. tl ye aldım arada farkı görünce
daha önce verdiğim paraya içim cız etti
baya indirimli bir site ihtiyacı olanlar bir göz atsın
boşa başka sitelere dünya para vermeyin
arkadaşlar hepinize merhabalar ben yeni katıldım aranıza. Ama ben de mart annesiyim :) 35 haftalığım ve çok heyecanlıyım bazen durduk yere ağlayasım geliyor, aklıma doğum gelince çok korkuyorum bazılarınız çok güzel şeyler yazmış okudukça rahatladım valla.bundan sonra kendimi her kötü hissettiğimde burayı ziyaret edicem :)) ben de normal düşünüyorum ama cesaret edemiyorum epiduralle normal olursan bişi olmaz diolar ama bazıları da belinde ağrı oluo sakat kalırsın diolar. bu konuda bilginiz varsa paylaşırsa sevinirim. Allah hepimize bebişlerimizi hayırlısıyla kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah.
benim yan komşum da geçen martta anne olmuştu. normal doğum yaptı ve doğumdan 1 hafta sonra kendi başına arabasıyla dışarı cıktı. dişçiye gitti. çok şaşırmıştım araba kullanabilmesine
arkadaşlar hepinize merhabalar ben yeni katıldım aranıza. Ama ben de mart annesiyim :) 35 haftalığım ve çok heyecanlıyım bazen durduk yere ağlayasım geliyor, aklıma doğum gelince çok korkuyorum bazılarınız çok güzel şeyler yazmış okudukça rahatladım valla.bundan sonra kendimi her kötü hissettiğimde burayı ziyaret edicem :)) ben de normal düşünüyorum ama cesaret edemiyorum epiduralle normal olursan bişi olmaz diolar ama bazıları da belinde ağrı oluo sakat kalırsın diolar. bu konuda bilginiz varsa paylaşırsa sevinirim. Allah hepimize bebişlerimizi hayırlısıyla kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah.
canım aslında düşüncek olursan sezeryan doğumda en büyük şoku bebek yaşıyor
birden bire hiç birşeye hazır değilken bir el içeri giriyor ve bebeği dışarı alıyor
ama normal doğumda bebek dışarı çıkmaya hazır hale geliyor
ciğerleri dış ortama daha uyum sağlayacak hale geliyor
ben normal doğumcu arkadaşlara bu akşam feci gaz veriyorumm haaa :))
yaşasınn çatır çatır doğurun hatunlar benim yapamadığımı siz yapın
onu da anlattı doktorumuuuus :)) su foş diye gelmiyomuş.. azar azar gelir dedi.. ben çünkü şunu sordum duşta filan gelse anlar mıyım dedim.. öle bi anda gelip geçmez anlarsın azar azar devamlı olur dedi... nişan gelmesi de sümüksü bi akıntı olur dedi.. normalde de oluyo nasıl ayırt etcem dedim.. o biraz daha koyu kıvamlı içinde kan olabilir yada kahverengi olabilir ve yoğun olur normal akıntından ayırtedersin dedi.. su bebeğin içinde yaşadığı suu nişan da onun çıkacağı rahim ağzını tıkayan şey.. su geldikten sonra 2-3 saate kadar hastaneye gelcek şekilde hazır olun gelirken de beni arayın dedi.. yani öle panik olcak bi durum değil dedi.. nişan da aynı şekilde.. sadece kanama olursa acil gitmemiz gerekirmiş..
Canım şöle dedi : istersen sezeryan da yaparım ama doğumdan sonra zor kendine gelirsin ve kızınla bi kaç gün ilgilenemezsin, ayrıca sezeryan bi ameliyat, riskleri hem senin için hem de bebek için çok fazla olur ve ben garanti veremem.. tabiki normal doğumunda riskleri var ama sezeryan kadar değil ve sonrasında 2 saat sonra ayağa kalkarsın dedi.. üstelik son anda bile olsa bebekte bi terslik olursa, yada sen yapamıycana kanaat getirirsen istediğin zaman sezeryana dönerim dedi.. bi de herkes normal doğum yapamaz karakter de önemli ben senin yapabilceene inanıyorum diyip beni gaza getirdi :)) o yüzden karar verdim.. bi de doktorun rahat olması çok önemli yaa benimki her gittiğimde yaptığı bi normal doğumu anlatıyo çok güzel oldu çok kolay oldu falan diye.. bugün de 37. haftaya giren 4 kişi oldunuz dedi.. ben de aaa başka doğum yok mu dedim.. sezeryanları saymıyorum sadece normaller bunlar dedi onların günü saati belli sizi bekliyorum ben dedigurur duydum yaa normale cesaret eden 4 kişiden biriyim düşünsene :))
tabi ki canım haklısın... ben de normal normal diyorum ama en son muayenede bebeğim hala tersti.. ozaman 32 haftaydık, bu cts gidicez oğluşu görmeye,35 olcaz.. dönmemişse hala sezeryan düşünmeye başlıcaz mecburen. ama bana döndü gibi geliyo, göğsümün altında tepikler hissediyom sanki:) bi de çook fazla tuwalete çıkmaya başladım, döndü galiba ama kesin olarak ben bunu nasıl anlarım ki bilemiyorm
Canım hoşgeldin aramıza.. Allah sağlıkla bebeğini kucağına almak nasip etsin..
Epiduralin de riski vardır ama herşeyin riski var sonuçta.. epiduralle çok rahat doğuran da var.. o biraz kaderimiz diyelim artık.. güvenilir bi anestezi uzmanı ve hastane olduktan sonra çok da düşünmemek lazım bence.. ..
canım hoşgeldin aramızaaa.. benimle aynısın sende, bende 35 haftalık oluyorum yarın.. sende normal doğum için kendini motive etmeye çalış canım, burası sana iyi gelicek eminim, çünkü aynı korkuları endişeleri hepimiz yaşıyoruz, daha az yaşayanlar daha yoğun yaşayanlara yardımcı olucak vee çok kolay doğurucaz Allahın izniyle..
anladım sağol cnm ben böyle konusacagım bi doktora sahip olmadıgım için sizlere soruyorum. teşekkür ederim cevap verdiğin için. sordugum sorularında net cevabını alamıyorum ne yazık ki. anlatmaktan acizler..
merhaba canım hoşgeldin aramızda hepimizde az çok korku var ama üstesinden gelmeye calışıyoruz birbirimize destek olmaya çalışıyoruz burda. epidurale gelince ben yaptırmayı düşünüyorum. elbette riskleri var yapan kişinin deneyimli ve uzman olması çok önemli. bu konuda sıkıntı yoksa cok büyük bi kolaylık bence.
benim doktorun sitesine bakıyodum bi kadın aynı şeyi sormuş sen misin yoksaa
Merhaba hocam. ben 35 haftalık hamileyim ve bebeğim henüz dönmedi, tam göğsümün altında sürekli hareketlerini hissediyorum sanki bir top sürekli dönüyor avcumun içinde.. çok hareket ediyor acaba bu hissettiklerim bebeğin tekmelerimi yoksa başımıdır? bunu anlamamın bir yolu war mıdır? muayeneme 1 hafta war sabredemediğim için soruyorum. teşekkürler..
2/14/2012 115 PM
Dr. Ümit Korucuoğlu
Öncelikle 35. haftada dönmemiş olması bundan sonra dönmeyeceği anlamına gelmez. Ancak haftalar ilerledikçe makat geliş bebeklerin de dönme ihtimalinin azaldığı gerçektir. Bebeğin gelişinin baş mı yoksa makat mı olduğunu artık günümüzde ultrason incelemesiyle anlıyoruz. Dışarıdan anlamak da mümkündür. Bunun için Leopold manevraları dediğimiz yöntemler var ancak bunu ancak kadın doğum hekimleri ve deneyimli ebeler anlayabilir. Sizin dışarıdan anlamanız çok olası değil. Kontrol tarihinize kadar beklemeniz gerekecek.
İnşallah canımmm
Gaz değil bence canım ya.. doktor herkese demiyo ben biliyorum arkadaşım da aynı doktora gidiyo sezeryan yapcak ona hiç normal yap dememiş karakter meselesi dedi yani normal yapamıycak insana ısrar etmenin alemi yok dedi.. o da doğru çünkü normal diye diretip son ona kadar bekletip sezeryana dönmenin de anlamı yok o kadar çektiği stres boşa gitcek..
Ne güzel yazıyosun Ronya'm yaa.. zaten sezeryanı mecbur olan arkadaşlar var onlar anlayış göstercektir.. ama problem yokkken tabiki normalinden şaşmamak lazım.. yada kendini yapamıycak gibi hissedenleri zorlamıyoruz sadece yapmak isteyenlere destek oluyoruz.. sen de sezeryanı yaşamış biri olarak en güzel örneksin...
Canım ne demek birbirimize destek için burdayız ne istersen sor ben yada diğer bilenler cevap verir mutlaka... keşke doktorunu değiştirebilsençünkü doktor çok önemli gerçekten.. biz elimizden geldiğince yardım ederiz sorular konusunda hiç merak etme
ay canım beniiiiimmm, haber alırsanız yazın buraya mutlaka olurmu. inşallah herşey yolundadır.
O günden beri hiç haber yok ondan iyidir umarım,bi kaç kez ciciler topiğinde gördüm ama evde interneti yoktu ayşenin dediği gibi.
Benim böcüm kendini affettirdi ,aramıştım çiçek alma onun yerine kuzuya alırız bişiler diye yine çiçekle geldiBaktım elinde bir de hediye paketi günlük kullandığım deodorant ve parfüm setinden almış
Şimdi Seksenler dizisini açtık birlikte onu izleyelim ,aslında Konak Kültür Evinde klasik müzik konseri vardı ama kaçırdık neyse biz de evimizde Seksenleri izleriz.Herkese ii akşamlar
Sen ve ben şu kocalara kızmasak baştan daha iyi olcak nasıl olsa telafi ediyor adamlarBen de dışarı çıkmayalım evde yiyelim dedim tamam dedi tek bir gülle gelmiş özel günlerde çiçeğe verilen uçuk paralara kızacağımı bildiği için açıklama yapıyor yavrum kapıdan girerken canım sakın kızma para vermedim diye. Adamı nasıl korkuttuysam artık. Yemek yedik bir de halı saha maçına yolladım. Bizim öğretmenlerle maç yarın bana diyecekler kesin nasıl yolladın diye. Ben de derim bize her gün sevgililer günü
sağoll burda bir kaç kişi var benle konusan gerisi tarafından dışlanıyorum öyle hissediyorum en azından. herkes cevap vermiyor yani.
doktorumu değiştirsemde doğumuma gircek doktoru seçme şansım yok devlet hastanesinde. sezeryan istememin nedeni doktora güvenmeme sebebimde olabilir. hayırlsıı bakalım.. ama sizle konusunca normale daha yakın hissediyorum kendimi. bi cesaret hadi normal doğuma diyip gitcem..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?