- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #37.281
Canım benım ac karna ıcme gıbı bır luksum yok cunku ben ac karna troıd ılacımı alıorum:)) Ama eger ılacım olmasa yıne almazdım cunku yarım saat bıle beklesen cay ıcıosun sut sut urunlerı tuketıosun kahvaltıda yıne emılımıne zarar en guzelı yatmadn once almak ama tabı sabh aksm olnca arada sıkısıo ınsn en son bana bı kalsym ılacı verdı kadın ılaclrı hangı vakte bolecgıme sasırıorum:)) Gece kalkıp kalkıp ılac ıcıorum:)) Benm kan ılacım gyno ferro sanol kapsul seklnde ıcınde demrfolk asıt b12de var hamıle kaldıgımdn berı bunu kullanıorum degerlerımde yukseldı cok sukrr yeme ıcmeyede dıkkat ettım cok onunda etkısnın oldugunu dusunuorum:) sor baklım doktruna belkı yazar bı denersın
senin tiroit ilaçları var tabi nasıl aç karnına içceksin dogru. böyle zor oluyor bana da ya,sabah kalkıyorum aç karnına içip 1 saat bekliyorum sonra yemek,3 gbi de aynı işlemi tekrarlıyorum ,sonra aksam 7 gbi aç karnına aynı işlem,kocam 8 de geliyor çünkü. gece de yatmadan Osteocare kalsiyum ilacı.birde yemeklerden sonra Gavisconbende bunaldım. Söyledigin ilacı sorcam doktoruma yaa madem işe yarıyor. yemem iyi,hiç düşünmem yesem mi yemesem mi diye,ama işte ögünler az,midem küçüldü sanırım.
merhaba arkadaşlar
bugün 37+3 oldum. artık hamileliğimin sonuna geldim. 16. haftadan beri yatıyorum ama açıkça söylemek gerekirse son bir aydır gezmeye başladım. dışarı çıkıp 1-2 saatliğine kendimi yormadan dolaşabiliyor arkadaşlarıma gidebiliyorum. rahim ağzını sadece dikiş tutmasına rağmen çok şükür bir problemle karşılaşmadım. serklaj işlemi gerçekten iyi yapılmış. şu an tek problemim bebeğim biraz küçükmüş yani ölçüleri 2-3 hafta geriden geliyor. dün bir gece hastanede yattım. bebeğin küçük olmasının gelişim geriliğinden mi kaynaklandığını araştırdılar. ama çok şükür kan akımları ve solunumu normal çıktı. yani bebek minyon tipli olacakmış. ama yinede endişeliyim. acaba sağlığı yerinde mi, doğduğunda bir problem yaşayacak mıyım bilmiyorum.bir de 32. haftaya kadar prof. dr. a gittim o böyle bir durumdan hiç bahsetmedi gelişimi gayet iyi dedi. doğumu üniv hast. de yapmak için polikiliniğe gitmeye başladığımda orada bu durum ortaya çıktı. yani bebeğin gelişimi sonradan mı durdu yaksa benim prof bu işten anlamadı mı. doğumdan sonra nasıl bir durumla karşılaşacağım bilmiyorum. bu arada sezeryan tarihim belli oldu. önümüzdeki hafta salı günü yani 21/02/2012 olarak tarih belirlendi.
maaş. bebişine. heyecan tabiki olur az kaldı hayrlısıyla alırsın kucağına inş.slm kızlar
bugün son kontrolümüz vardı. bebişim 3.690gr olmuş. yanılma payıyla birlikte tahminen 3.500 civarı doğar dedi doktorumuz. artık pzartesiye görüşeceğiz doğumda... çok heyecanlıyım ben ya gece uykularım kaçıyor. bu hafta evde halletmem gereken çok iş var. yarından itibaren işe girişicem.
şimdi dönüp geçmişe bakalım biraz..
bayana git haftaya o zaman canm hem kötü hem erkek dr çekilmez :)kızlar sabahtan beri doktorla uğraşıyorum.devlet hastanesi olunca..
nst cekindim doktor yine çok ilgisizdi.
çok stres yapıyorum dedim psikoloğa git ben napıyım dedi.
tekrar o bayan doktora mı dönsem.
erkek doktordu bugünki gittiğim.daha tecrübeli dedikleri için buna gittim.ama nezaman gitsem geriliyorum kendimi daha kötü hissediyorum.
bayan doktor daha çok ilgileniyor.özeldeymişim gibi muayene oluyorum.
ne güzel pollycim herkesi takip ediyorsun ben girmesem farkedilir miyim diye merak ediyorum :)BURSALI arkadaşlar, hatırladığım yanlış değilse eğer ONDERYA nickli arkadaşta bursadaydı dimi.. görüşüyormusunuz onunla.. aklıma geldi merak ettim..
birde VENÜSTEN vardı ileri aylara kadar lekelenmesi devam eden bi arkadaştı.. onun durumunu da merak ediyorum..
ve böyle önceden sık sık giripte sonraları girmeyen bir çok arkadaşı da merak ediyorum...
amma meraklıyım bende :)))
inşallah hepsinin herşey yolundadır.
süpersin melikecim inş. bu hayalin hepimiz için gerçek olur :)bana aynı bu hayalleri doktor anlattı bugün.. sen normal doğuma uygunsun mızmız değilsin çok sorun çıkarcanı zannetmiyorum dedi... heyttttt açılın ulen epiduralde istemem şimdi çıkıp normal doğuruyorum dedim :))) ben de öle hayal ediyorum sabah kalkcam bi bakcam aaa suyum gelmiş, banyoya gitcem duş alcam saçımı düzleştircem makyaj yapcam beyimi uyandırcam hadi kalk hastaneye gidelim diye.. nooldu dicek önemli değil galiba su geliyo dicem.. ama sen çok güzel olmuşsun dicek evet her zamanki halim ama lütfen kalk gitmeliyiz dicem.. sonra arabaya atlıcaz hastaneye gitcez.. doktorumuz orda tabi saat sabah 9, bakcak çatıdan 4 cm açılman var dicek, aaa hiç sancım yok ama dicem.. tamam biraz daha bekleyelim dicek biz beyimlen hastanenin cafeteryasına gitcez kahvaltı yapmadık ya onun için.. sonra çayımızı çorbamızı içip yukarı çıkcaz tekrar.. doktor bakcak aa 10 cm olmuş bebiş geliyo dicek, hani nerde bakıyım demeye kalmadan ıngaaaaaaaaaaa ciyaaaaaaaaaaaak diye ağlıycak kızım ben salya sümük tabi.... aaaah ah
çok güzeller canm güle güle kullanın.Eki Görüntüle 347178 Eki Görüntüle 347179 Eki Görüntüle 347180 Eki Görüntüle 347181 Eki Görüntüle 347182 Eki Görüntüle 347183 Eki Görüntüle 347184 Eki Görüntüle 347185 Eki Görüntüle 347186
yaza taşınma durumumuz olduğu için halı ve perdeye dokunamadım. aslında değişmeleri lazım ama idare etces artık
ben de korkuyorum ama sezeryanda korkunç hepsi öyle. normal istiyorum inş.sağoll burda bir kaç kişi var benle konusan gerisi tarafından dışlanıyorum öyle hissediyorum en azından. herkes cevap vermiyor yani.
doktorumu değiştirsemde doğumuma gircek doktoru seçme şansım yok devlet hastanesinde. sezeryan istememin nedeni doktora güvenmeme sebebimde olabilir. hayırlsıı bakalım.. ama sizle konusunca normale daha yakın hissediyorum kendimi. bi cesaret hadi normal doğuma diyip gitcem..
ne alaka artık kırmızı nerdeyse erkeğe daha çok kullanılıyor. sıkma canını ben çok beğendim.odanın resimlerini albüm yapıp profilime koymuştum. az önce biri yorum yapmış erkek bebeğe neden kırmızı araba diye. çok canım sıkıldı. tuhaf mı olmuş. unisex bi renk olsun sonrasında kızımız olursa o da kullansın diye aldık. hem hoşumuza da gitti rengi 2-3 ay kırmızısı gelsin diye bekledik kötü mü yapmışız. :26:
gerçekten içinizden geçeni söyleyin olur mu?
çok geçmiş olsun canmGunaydin kizlar
Cok moralim bozuk dun gece ehliyeti olmayan genc bir cocuga babadi arabasinin anahtarlsrini vermis geldi bizim arabimiza vurdu daha yeni almistik ve borcu bitmemisti simdi ben tam dogum arefesinda arabasiz kaldigimami yanayim canimiza birsey oladiginami sevineyim bilemedim. Bana kalsa polis cagirir cocuguda polise verirdim ya birinin canina birsey olsaydi diye ama esim vermedi cocugun babasiyla konustu adsm olsaydi zaten cicuguna araba vermezdi dedim ama esim dinlemedi beni. Cok canim sikildi valla.
Bu sabahta kadiklarimdaki sanci ile uyandim bu kasilmalar bende yavasyavas basladihadi hayirlisi
ben geçen gün yaşadım oturdugum yerde agrılar gırmeye basladı ani ani kalkmaya çalıştım kalkamadım yatmaya calıstım yatamadım tarıfı zor bi ağrıydı yani zorla hastaneye gittim ve açılmam vardı 1 cm hastanede yatıp engellendi doğumum
Bizim ki de sevgililer gününe bi çeyrek altın almış gelmiş.sünnet çocuğu muyum ben dedim gülerek.=)) ne bileyim dedi istediğini al.istersen biriktir.benim kocam çok ekonomiktir.gidip 3 tane güle 50 lira vereceğine çeyrek almış bana.çok güldüm akşam =)))
senin tiroit ilaçları var tabi nasıl aç karnına içceksin dogru. böyle zor oluyor bana da ya,sabah kalkıyorum aç karnına içip 1 saat bekliyorum sonra yemek,3 gbi de aynı işlemi tekrarlıyorum ,sonra aksam 7 gbi aç karnına aynı işlem,kocam 8 de geliyor çünkü. gece de yatmadan Osteocare kalsiyum ilacı.birde yemeklerden sonra Gavisconbende bunaldım. Söyledigin ilacı sorcam doktoruma yaa madem işe yarıyor. yemem iyi,hiç düşünmem yesem mi yemesem mi diye,ama işte ögünler az,midem küçüldü sanırım.
Bence sen ıcme seklını degstr annem hamıle bağyansın nıe 1 saat yemek yemk ıcın bekleyesın en guzelı yemekten 2 3 saat sonra alabılrsın ara ogun yapcksn meyve tuketrsn yada sut urunu almamaya dıkkt edersın aksmkınıde yatrken alırsn garntı olr 1 saat ac kalsam sırf ılacı beklemek ıcın ruh hastası olrm be:))) o kalsıym bana 2 tane verdı mısal kafam kadrlr yutrken bı hal oluorum:)) Napcan sekerım cocuklr ıcın fıl bıle yutarım yeterkı ıyı olsun bebegım:)))
yaa mantıklı aslında ilk Ferrum verdi sonra 2 aydır Ferplex ama günde 3 tane de agır ya kusucam cidden,sana hangisini verdi annemmm ne kullandın da yükseldi kan degerin? evet ya bu süt içme,1 saat yemek yeme meselesine gıcık oluyorum,sabah kalkıyorum hemen ilacı içiyorum 1 saat beklerken oo ooo nabzım 140 a cıkıyo,basım dönüyo,şekerim de yok anlamadım ki
canım ben yatarken başucuma bi sehpanın üzerine bırakıyorum ilacı ve suyu...gece uyanıyoruzya nasılsa, uyandığımda içiyorum...böylece kalkar kalkmaz kahvaltımı yapabiliyorum
baıkyorumda 38 haftayı doldurcaklar var yakında kimsede faaliyet yok anacım ben meraklıyım doğurayım diyeee ama erken daha
dur canım, vaktin var daha senin...öyle doğuruyum deyip durma, dua hükmüne geçer sonra..ağızdan çıkan herşeye dikkat etmek lazımmış...
Zevkli ama zor bi iş.Senle ve eşinle meslektaşız yani ne güzel.Valla sırf izindeyken sizden haber alamıycam diye düşünüyorum internet konusunu ne yapsam diye:)Bakalım olmadı arada komşuya gider sizden haberleri alırım artık...
bende de aynı dert var.evde internetim yok.almak da istemiyorum...çünkü geçen sene bi kaç hafta vardı internetimiz, eşim dengesini tutturamadı.habire girip oyun oynuyodu filan, kızdım ben de kapattım, açtırmadım bidaha da..şimdi alsam yine ayarı kaçırır biliyorum...ama izne ayrılınca sizinle görüşemicem diye de üzülüyorum...şu cepten internete girmeyi bi araştırcam, hiç bilmiyorum, teknoloji özürlüyümdür...tabi cepten girebildiğimi söylemicem eşime
Bizim ki de sevgililer gününe bi çeyrek altın almış gelmiş.sünnet çocuğu muyum ben dedim gülerek.=)) ne bileyim dedi istediğini al.istersen biriktir.benim kocam çok ekonomiktir.gidip 3 tane güle 50 lira vereceğine çeyrek almış bana.çok güldüm akşam =)))
buna koptum :) :) süper yaa.bence harika bi hediye...bozdur bozdur harca demiş adam :)
Gamzecim haklısın nabız şakaya gelmez,1 hafta kontrol altında tutcak doktor,düşmezse alıcam ilaçları mecbur,bebeğin nabzı düşecek dedi o konuda eger ilaçla alabilecegim bir önlem varsa cok daha iyi olur. bebegime kıyamıyorum,doktor bizim önceligimiz anne diyor.
az daha sabır diyorum surda kaldı 1 ay.
canım ben yatarken başucuma bi sehpanın üzerine bırakıyorum ilacı ve suyu...gece uyanıyoruzya nasılsa, uyandığımda içiyorum...böylece kalkar kalkmaz kahvaltımı yapabiliyorum
dur canım, vaktin var daha senin...öyle doğuruyum deyip durma, dua hükmüne geçer sonra..ağızdan çıkan herşeye dikkat etmek lazımmış...
bende de aynı dert var.evde internetim yok.almak da istemiyorum...çünkü geçen sene bi kaç hafta vardı internetimiz, eşim dengesini tutturamadı.habire girip oyun oynuyodu filan, kızdım ben de kapattım, açtırmadım bidaha da..şimdi alsam yine ayarı kaçırır biliyorum...ama izne ayrılınca sizinle görüşemicem diye de üzülüyorum...şu cepten internete girmeyi bi araştırcam, hiç bilmiyorum, teknoloji özürlüyümdür...tabi cepten girebildiğimi söylemicem eşime
buna koptum :) :) süper yaa.bence harika bi hediye...bozdur bozdur harca demiş adam :)
Geçen sene bizde de vardı ama biz hiç kullanmadığımız için boşuna para veriyoduk kapattık o yüzden.Cepten de limit aşımı oluyomuş galiba
bazen korkuyorumda çok nedense bugün korkmuyorum ondan heralde benim erken doğum tehlikesi hikaye oldu çok şükür kızımın hemen gelceni zannetmiyorum babası gibi rahatına düşkün içerde yaylana yaylana başaşağı yatıyooo koca ayaklı kızım benim oooo
Bence sen ıcme seklını degstr annem hamıle bağyansın nıe 1 saat yemek yemk ıcın bekleyesın en guzelı yemekten 2 3 saat sonra alabılrsın ara ogun yapcksn meyve tuketrsn yada sut urunu almamaya dıkkt edersın aksmkınıde yatrken alırsn garntı olr 1 saat ac kalsam sırf ılacı beklemek ıcın ruh hastası olrm be:))) o kalsıym bana 2 tane verdı mısal kafam kadrlr yutrken bı hal oluorum:)) Napcan sekerım cocuklr ıcın fıl bıle yutarım yeterkı ıyı olsun bebegım:)))
denicemm bak dedigin pek bi mantıklı geldi ama doktoruma ac kalıyorum dayanamıyorum diyorum dayancaksın diyo okadar
bakkkk akıl akıldan üstündüray 2 tane kalsiyumda cok bee cidden yutarken bogazımda kalıyor ki ben ilaç içmeye fenaa alısıgım ona ragmen. neyse miniklerimiz iyi olsun dedigin gbi,kırmızı et bile yemeye basladım kızım için,ilaca alısırım elbet.
fıtığı sallamıyorumki artık tatlım o da yazık baktı ben bunu adam yerine koymuyorum ikide bir fırtlamaktan vazgeçti:) aman kuzum sağlıkla hayırlısıyla doğsun minikler de gezer tozarız bol bol :)annemm ben anlamadım ki sende nasıl kasık fıtıgı var dur dur nazar degdircemm Allah korusun
ben 10 dk yürüsem gece agla agla aglaa mızmız kediler gbi oluyorumm. oyüzden yürümüyorum zorda kalmadıkça.araba ile cıkmazsak cıkmıyorum evden bananesen gör minikler bir dogsunn ooo oo ozaman kimse tutamaz beni alışverişin dibine vurucam,birde işe baslayım tekrar tüm maasım minigime gidicek.
Evetttt ben ogluma pıyano caldırcam papyon takıcam:)) Bıde elıne gozlukmu versem yakasınada bı fular ahahaha:)))) Gelmedı cumartesı annemmm gelmedı gıttıı:)) Fıl gıbıde yıorummm tartıya cıkınca napcm bılemedm ama bebgımı gormeye deger moralımn bozlması:)))))
şimdi gelelim sevgililer günü meselesine...
eşim akşam 8-8.30 gibi geldi... canım çok gezmiş üşümüş...
neyse geldi bu ben sana hiç bişey alamadım senin yüzüne bakamıyorum dedi...
oyy kıyamam neyse sarıldık... sen hep benim yanımda ol ben hediye istemem sen bana en büyük hediyesin dedim...
neyse babamın doğum günüydü... eşim küçük yaşta babasız kalmış ve baba sevgisine hasrettir... şükürler olsun ki babamı çok sever babamda onu... zaten babamlar üst katımızda oturuyor... yemeği yedik hadi gel babama hediyesini verelim dedi...
dedimki sevgililer gününde bana hediye almıyorsun babama alıyorsun... ikimizde gülüyoruz komik ama gerçek bu...
şimdi bu adam bana bu sevgiyi vermiş aileme saygılı daha ne isterim bu da bir hediye değilmi... neyse babamın doğum gününü kutladık gömlek almış... çokta güzel oldu onlarda mutlu oldu... biz eve geldik maç izledik...barcelona maçı...
ama yatana kadar halen hediye alamadım tüh vah... ben sana doğumda alacağım canım dedi... takı fln alacakmış kolye tarzı çok pahalıydı diyo 1-2 milyardan aşağı yok güzel birşey dedi...bize hergün sevgililer günü...
çok fazla konuştum ben...
merhaba arkadaşlar
bugün 37+3 oldum. artık hamileliğimin sonuna geldim. 16. haftadan beri yatıyorum ama açıkça söylemek gerekirse son bir aydır gezmeye başladım. dışarı çıkıp 1-2 saatliğine kendimi yormadan dolaşabiliyor arkadaşlarıma gidebiliyorum. rahim ağzını sadece dikiş tutmasına rağmen çok şükür bir problemle karşılaşmadım. serklaj işlemi gerçekten iyi yapılmış. şu an tek problemim bebeğim biraz küçükmüş yani ölçüleri 2-3 hafta geriden geliyor. dün bir gece hastanede yattım. bebeğin küçük olmasının gelişim geriliğinden mi kaynaklandığını araştırdılar. ama çok şükür kan akımları ve solunumu normal çıktı. yani bebek minyon tipli olacakmış. ama yinede endişeliyim. acaba sağlığı yerinde mi, doğduğunda bir problem yaşayacak mıyım bilmiyorum.bir de 32. haftaya kadar prof. dr. a gittim o böyle bir durumdan hiç bahsetmedi gelişimi gayet iyi dedi. doğumu üniv hast. de yapmak için polikiliniğe gitmeye başladığımda orada bu durum ortaya çıktı. yani bebeğin gelişimi sonradan mı durdu yaksa benim prof bu işten anlamadı mı. doğumdan sonra nasıl bir durumla karşılaşacağım bilmiyorum. bu arada sezeryan tarihim belli oldu. önümüzdeki hafta salı günü yani 21/02/2012 olarak tarih belirlendi.
denicemm bak dedigin pek bi mantıklı geldi ama doktoruma ac kalıyorum dayanamıyorum diyorum dayancaksın diyo okadar
bakkkk akıl akıldan üstündüray 2 tane kalsiyumda cok bee cidden yutarken bogazımda kalıyor ki ben ilaç içmeye fenaa alısıgım ona ragmen. neyse miniklerimiz iyi olsun dedigin gbi,kırmızı et bile yemeye basladım kızım için,ilaca alısırım elbet.
O nedemek beee beklıceksın? Ilkkez boyle bısey duydum:))) Senın doktr zatn cok kıl bısey ahahah sen benm dedıgm gıbı yap annem sabah ac kalınırmı 1 saat canın cekmez yemezsn o ayrı ılac emılsn dıye 1 saat beklemek cok sınr ve tansıyon bozucu:))) bende kırmızı et yemıorum kendım yemedıgm gıbı kocamada yapıp yedırmıyorum:)) Adm gelıo eve elı ayagı buz sanırım onun kan dengesını 4 yılda altust ettım:))) bende pekmezı dayadım onaa napım o benm evımın direki:))))))
evet kadın doğumcunun önceliği her zaman anne ama bebeğin hayatınıda hiçbir zaman riske atmıyorlar, birebir yaşadım 1 ay önce...
hamileliğimin 6. haftasından 30. haftasına kadar çok az ara vererek antibiyotik iğne kullandım canım haplar kesmiyordu enfeksiyonu artık, bebeğim ise çok şükür olumsuz etkilenmedi bu durumdan, plesanta öyle mucizevi birşeymiş ki alkol ve sigara içeriği dışındaki hertürlü zararlı artığı sünger gibi emiyormuş, o yüzden ilaç kullanma konusunda tereddütün olmasın, aksi durum bebeği olumsuz etkiler çünkü.
Merhaba kızlar,6 Şubat'ta epidural sezaryenle kızımı kucağıma aldım.cok şükür kizim2400gr doğdu ve kuveze gerek kalmadı.bende ise epiduralin 1000de1gorulen kacak riski olmuş .dogumdan sonra düne kadar gözümü bile açamadım.dun ve bugun biraz daha iyiyim.Halen daha oturmuyorum ve ayağa kalkamiyorum ama yatar pozisyonda gayet iyiyim. Bir haftaya kadar geçmezse kateterin takıldığı yerden kendi kanımı verecekler.
Buarada kizim cok şükür gayet iyi,sanki minyatür bir biblo gibi. Yatarak emziriyorum hastaneden 2200 gr çıkmıştık, sanırım biraz arttı.
Polycim kızımın adı da İdil oldu,eklersen sevinirim.
Gecmisi okuyamadim,dualarını eksik etmeyen herkese teşekkür ederim.dogum yapan arkadaşların gozuaydin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?