2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Canım ben kendi yöntemimi anlatayım;

Benim teyzem 16 yıl önce doğum yaptı, o zaman bepanten merhem kullanmış, ama sadece göbeğine kullanmış, göbeğinde hiçbirşey yok, fakat kalça, basen kısımların ve diz arkalarında çatlak var, bana göğüslerinden başla dizlerine kadar sür dedi, birde Ebru şallıda sürekli bepanten kullanıyormuş, bende dedim bu bepantende iş var

Ben bepanten merhem, ampül içinde E vitamini(5 tane) yarım şişe kakao yağı,yarım şişe zeytin yağı, yarım şişe badem yağı, yarım şişe ceviz yağını karıştırıyorum ve göğüslerimden başlayarak dizlerime kadar sürüyorum... Çok şükür şu ana kadar hiç çatlak oluşmadı, fakat şuda var, vücudun içerdende nemlenmesi lazım, bu vucudumuza sürdüğümüz yağları yediğimiz zamanda içerden nemlendiğini düşünüyorum, bu yüzden her sabah 2 ceviz,iki badem yeyin, birde sabah kahvaltıda saf zeytin yağı koyun, ekmeği banarak yeyin, bunlarda içerden nemlendiriyor veeee en önemlisi bol bol su için.... haaa birde banyoda vücudunuzu hafifçe keseleyin, oda üsteki ölü hücreyi temziliyor inşaAllah faydası olur... bakalım ben yarın 36. haftama gireceğim, inşaAllah bundan sonrada çatlak oluşmaz

masivacım bepanten merhem bencede süper ben kremini yüzüme kullanıyorum cildim mis gibi. Bide bı arkadasıma doktoru demişki bebek pişik olana kadar bepanten merhem kullan demiş, sonra pişik kremlerine geç demiş. Bende oyle yapıcam

Yarın ayça (mag34) doğum yapacak inşaAllah, şu an ne yapıyor acaba, baya bir heyecanlı ve stresliydi, Rabbim yar ve yardımcısı olsun, inşaAllah hayırlısı ile bebişini kucağına alır,

Pazartesi günüde esperanzanın, sevenin doğumu var, o gün bir kişinin daha doğumu vardı ama kimdi hatırlayamıyorum:26: Rabbim hepinizin yar ve yardımcısı olsun, Hepinizde duamdasınız

Son düzenleme:

ben 3. ay dan itibaren karışım yağ kullandım ve hiç çatlağım olmadı, çok memnun kaldım.. hamile arkadaşlarımada tavsiye ettim onlarda kullanmaya başladılar... tabiiki ne kullanırsan kullan özen göstermen gerek, ben günde iki kere sabah ve akşam masaj şeklinde yedire yedire sürüyordum, göğüslere göbekten bele doğru ve basenlerede.. nuka com dan aldım karışımı.

hametanı hiç duymamıştım.. aklımızda olsun belki bi dahakine de onu deneriz

Son düzenleme:
canım senin gününde belli olmuuş, inşaAllah hayırlısı ile kucağına alırsın

canım ben normalde hiç kullanmadım, sadece yüzümüz, ellerimiz güneşten yanınca sürerdik, hemen geçerdi, iyi gelirdi yani

İyi aksamlar kizlar bugun kontrol vardi normal dogumu bekledigim icin yine jinekolojik muayene oldum alistim zaten ben artik doktorun parmaklarina
Hic acilma yok bebis hala yukarda nst ye girdim sanci cikmadi doktor bu haftada ciddi agrilarin olmasi lazimdi dediama bende sadece nadir sanci ve karin agrisi var siddetli olmasi gerekir dedi doktor. Suyu azalmis artik baya buyudugu icinde olcumleri net yapilmiyor anlayacaginiz benim sehzadenin gelmeye hic niyeti yok haftaya yine gel dedi acil birsey olursa hemen alo diyorsun seni doguma aliyoruz dedi simdilik sanci olmadigi surece 40 hafta dolana kadar bekleyecegiz olmazsa suni sanci verilecek oda olmazsa mecbur sezeryana kaldim. Umarimm normal yollardan saglikli gelir
Bizden haberler bu kadar simdi ben gecmisi okuyayim

hametan değil canım bepanten

ayyy hametan niye yazmışımki ben.ç ama aklıma gelmişken bi arkadaşımda hamileliğinde hametan kullanmış sürekli.. ona da dr u söylemiş, dr nun eşi cilt dr falanmış sanırım.. ama açıkçası ben hametana cesaret edemedim..

ve en iyisi sanırım yağlar

arkadaşlar bebekleriniz hangi haftada dogum pozisyonuna geçti benim ki 29 haftalıkkrn tersti şuan 32+3 haftalık bilmiyorum dönüp dönmedigini......

merhaba benim dr. kakao yağı ve tatlı badem yağını önerdi bi gün birini bigün diğerini sürüyorum 7.ayımı doldurana kadar sadece göğüs ve göbeğime pek de düzenli olmadan sürüyordum sonra bigün baktım bacaklarımda çatlaklar olmuş ama koca göbeğimde hala yok çatlak 7. aydan beri bacaklarıma da sürüyorum

arkadaşlar bebekleriniz hangi haftada dogum pozisyonuna geçti benim ki 29 haftalıkkrn tersti şuan 32+3 haftalık bilmiyorum dönüp dönmedigini......

tatlım biz de 35+2 haftalık olduk hala doğum pozisyonuna geçmedi bebeğim dr. 32den sonra dönme ihtimali düşer demişti ama ben hala ümitliyim dönebilir diye yakınlarımdan 37-38 haftada dönenler oldu diye duydum

güzelim döner sen kafanı takma bence annem beni doğurduğu gün dönmüşüm hatta doğumdan yarım saat önce bile dönebiliyormuşşş

hoşgeldin canım inşallah gönlüne göre olur doğumun ben de normal istiyorum ama hayırlısı diyip diğer ihtimale de kendimi hazırlamaya çalışıyorum biz daha küçüğüz size göre daha çoookk var

canım inşallah dönerler benim ilk dogumum normal bununda normal olmasını hayırlısıyla istiyorum ..........

güzelim döner sen kafanı takma bence annem beni doğurduğu gün dönmüşüm hatta doğumdan yarım saat önce bile dönebiliyormuşşş

canım dönecekse o kadar gecikmez umarım ben takmıyorum aslında ama eşim çok endişeli son gittiğimizde dr. dönmezse 39 da alırız dönerse bekleriz duruma göre dedi hayırlısı artık

bebe yagıda kullandım kremlerde kullandım aktardan yağ karışımıda alıp kullandım vıcık vıcık sürdüm amaaaa belim ve göbeğimin altı çatladııı !! genetik başkada birşey bilmiyorum. etin cinsiyle alakalı! tabi bence...

alttan muayene acıtıyormu? parmaklarını mı sokuyorlar? açılman olduğunu nasıl anlıyorlar ki?

Canim benimkide tersti er. Haftada dondu doktor 36. Haftaya kadar yolu var demisti

Bende her ihtimali dusunuyorum hayirlisi artik bu iyi haftalarin 37. Haftadan sonra enerjin bitiyor
Canim bagirip cagiranlar varmis onlari direk sezeryana aliyormus normal dogumu kaldiramazmis yani parmaklarini baya derine ileriye sokuyor biraz acima odu ama oyle ahim sahim deparmaklarini sikarak kontrol etti acilma varmi yokmu diye

fazla takılma canım zamana bırak paşanın keyfi yerinde ondan gelmek istemiyodur buarada 1 cm bile açılman yokmu mesela benimki 1 cm açıkmış ben zaten hala inanamıyorum kızımın durduğuna hayırlısı olsun hepimiz için

herkese iyi akşamlar...topiği elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum ama yazmaya fırsatım kalmıyor okumaktan.bu arada bebeğine kavuşan arkadaşlarımızı çok tebrik ederim.allah analı babalı büyütmek nasip etsin.uhde'de kavuşmuş miniklerine çok şükür:))darısı çilek arkadaşımıza ve diğer ikiz bekleyen anne adaylarımıza inş.hepimiz küveze gerek kalmadan,rahat bir şekilde bebeklerimizi kucağimiza alırız.
yarın mag'ın doğumu var diye biliyorum.tüm dualarım seninle canım.buradaki herkesinde öyle.inşallah hiçbir pürüz yaşamadan miniğini kucağına alırsın.yarın güzel haberlerini bekliycez,bebeğini görünce bizi unutmazsın inşallah:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…