- 9 Mayıs 2011
- 1.903
- 9
- 108
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #38.701
canım yaa ben ilk yükseldiğinde acile gittim
nstye bağladı sonrada biraz dinlendirdi sonra tansiyonum normale döndü
nst de güzel çıktı bende böyle olunca doktoruma gitmedim
cuma günü ve bugün yine yükseldi ama cuma çok kötüydü
etrafı göremiyordum insanların yüzlerini falan seçemiyordum
o gün 15-9 olmuş bende randevu aldım doktordan oda en erken salı gününe alabildim
çok korkuyorum canım yaa umarım daha fazla yükselmez
ilaç zararlı değilmidir pek içmekte istemiyorum :44:
oyyy maşallah oğluşuna onun mis kokulu ensesine :))
canım bencede herşey yolunda gidecek hiç düşünme
güzel düşün güzel olsun normal olmadıysa sezeryan olursun
yeterki sağlıkla gelsin meleğin
canım bende benim kızın sadece koca burnunu gördüm :))
yüzünü hep sakladı çok sinir olsum yaramaza
Bende 1 aydır yuzunu gormek ıcın beklıorum ama yok gostermedı amaaa sevndırıcı bısey soledıı sunu dedı dr aslında yuzunu gormememız dogum kanalına gırebılmesı acısından cok olumlu yuzunu gorebılıo olsaydık ozaman kanala gırmekte sıkıntı cekebılrdı dedı bende dedım yanı bu bana zugurt tesellısı olsun oylemı dedım nasıl alırsan artık dedı:))) Guzel dusunuorum guzel olckkk ınsallah hepımız ıcın guzel olsun ınsallah:)) Benm oglanın burnuda bana benzıo sanırım buyuk babasınınkı dugme kadr:)))) Bakalm ne cıkck karsımıza:))
canım ultrasonda kocaman duruyorlar
ama minnak birşeyler çıkırıcaz
aman sağlıkla gelsinlerde ister babaya ister bize benzesinler
tabi başka aile fertlerine benzeme olasılığıda var :))
kızlar size bişey danışmak isitiorum,
sezareyende epiduralimi spinalimi yoksa
genel anesteziyimi tercih etmeliyiz?
bi yandan cok korkarım diorum epiduralden
ama biyandanda bebegi ilk dogdugunda görmek var
napayım sizce kızlar nolur fikir verin cok ihtiyacım
var uyuyamıorum geceleri stresten(((
Sahsenn bana senın hakkın sezryndr deseler ben epıdrl sezrynı terch edıcm o anı gormek ıstıorum nıe uyuyım hem kendıne gelmek daha kolay oluoo hıcte korkmam orda aylrdr bekledıgm cocugumu gorcm yerım onu ben:)))
selam kızlar...evimizdeyiz çok şükür...çok ayrıntılı yazacak kadar kalamicam ama özetle şöyle...seçtiğiniz hastane çok önemli..onu mutlaka iyi değerlendirin...ben çok memnun kaldım...ameliyathaneye girene kadar noolduğunu zaten anlamıyosunuz..ordada hemen bayıltıyolar zaten...ilk çıktığınızda acı çok oluyo yalan söyleyemem:) ama hemen iğne yapıyolar ve bi alet var ondan takıyolar..sancınız oldukça tuşuna basıyosunuz hemen ağrı kesici yolluyo damardan...ilk kalkış biraz zor..beni 3 saat olmamıştı kaldırdılar hemen...bide eskiden pırtlamak yeterliydi..şimdi önce çiş sonra pırt sonrada mıutlaka kaka bekliyolar...gelip 10 kere soruyolar yaptın mı diye...ben şükür zorlanmadım...sıkmayın kendinizi geliyo zaten..
gene girer ayrıntıları aklıma geldikçe paylaşırım
bende o anı yaşamayı cok istiorum ama canım
cok panik biriyim ben ve cevremde herkesde
bu halimi bildigi için genel yaptır diolar
ama ben belki yaparım cünkü cok kısa
sürüo die düşünüorum ama kmse bana güvenmio bu konuda
napcam benyaa((
bu arada canım bebeginin kafası büyükmüş doktorun dedigi kadarıyla
bak bizim gelininde öle dediler hep kocakafalı bi oğlun
olcak koca kafa bu bebek dediler
ama bi dogdu minnacık kafaDD bumuydu yani dedik koca kafa
vücuduyla gaayet orantılı bi kafası vardı o yüzden bence hiç endişe etme cnm:)
Yanııı ılk ben gormelıyım:)))) Benım aklımda hep o var sezryan yatıosun cocugunu sendn once goruolr ayrıca 1 saat ayılmanı beklıolr cocugnla bulusma suren uzuo ne bılıyım tabıkı bıde hastaya ozeldr secılen yol ama benm ılk terchm bu olr muhtemelen ztn yapıln seyın etkısıyle biraz uyusuosundr o yuzden oyle korkmaya gerek yoktr hem ne olrsa olsn 5 dakka cınde cıkarıp sana bebegını gosterckler herseye deger bence:)) koca kafayı dert etmıorum artık yaaa cevremdekı ornekler sızlerın desteklerıı ALLAH razı olsnn aksılk olmazsaaa bu cocugu pırtlatıcam ALLAH ın ıznıyle:))))
Yaa dun cok moralım bozuldu kendı kendımee kurdum ama bı arkadsımla konstum 2 dogm yapms dedı benımkıler sırf kafa cıkıodu gayette dogrdum sakın senı caydrmasın sonradn esıtlenıo fln dıyınce bıraz rahatladım:)) Sendemı habıbe hanıma gıdıosun?? Bana hıc oyle kafası kucuk demedıler hep buyuk cıkıo:))) Ama bu sefer 3 haftayı bulnca bıraz afalladım:))) Insallah sonra kılosunu alnca vucudyla orantılr.. ben hıc sezryan dusunmedım kı kadn bana oyle bıseyde demedı 37 38 gıbı kendılıgınden gelse cok rahat dogurusun son haftalrda bıraz zorlayabılr dedı lakın ıste o bıle morlımı bozmaya yettıbenım nst turlarımda 27snde baslıck bakalım bana ne cıkack:)) Ayrıca ılkkez bugn aşagıya dogru bı baskı hıssettım dedım noluooo olmm cıkıomsn bu benm velet 37 38 de gelrse bak ıse:))) Artık ne dıyeyım hakkımzda hayırlısı olsn yapck bısey yok:)
canım hiiiç stres yapma.. ben ilk doğumu spinal sezeryan oldum (mecburiyetten ve son anda sezeryana karar verildi) belden iğne olduktan sonra hiç bişey hissetmiyorsun. zaten o da anlık bişey.. bi kaç dk sonra da bebişini görüyosun.. no panik no stres yani.kızlar size bişey danışmak isitiorum,
ayyy canım içim bi tuhaf olduKizlar benim kuzenim persembe gunu 4 kiloluk bir prenses dunyaya getirdi suni sanci ve normal dogum yapti bebek asagiya inmedigi icin bebisin kafayi asagiya cekmisler havasiz kalmasin diye bebisin yuzunu burnunu hem tirnaklamislar cocugun yuzu soyulmus hep ve birkac kez kalp atislari durmus neyseki saglikli bir sekilde dunyaya geldi zorda olsa
Kuzenimde bebek asagiya inmiyorsa zorlamanin anlami yok derin dedi ne bebisi nede kendini kasma dedi simdi kafam karisti herseyin hayirlisi artik bakalim doktor ne diyecek bize bu hafta
Saol canim amin. Bizim sulalenin bu yil ureme senesiydi zaten subat ayinda bes kisi dogum yapti sozlessek bu kadar olmazdicanım hiiiç stres yapma.. ben ilk doğumu spinal sezeryan oldum (mecburiyetten ve son anda sezeryana karar verildi) belden iğne olduktan sonra hiç bişey hissetmiyorsun. zaten o da anlık bişey.. bi kaç dk sonra da bebişini görüyosun.. no panik no stres yani.
ayyy canım içim bi tuhaf oldubebişe eziyet etmişler yazık yaa.. kuzeninin gözü aydın bu arada. Güle güle büyütsün bebişini.. sende doğum yapınca ikiz gibi büyürler
eşimin kuzeni de böyle normal doğuracam diye diretmiş, onunkini de vakumla çekmişler.
doğanın gerektirdiği gibi olmuyorsa, zorlamanın anlamı da yok..
ben 3 cm açıklıkla 12 saat bekledim.. 3,5 cm den ileri gitmedi bi türlü.. 40+5 olmuştum ve kalp atışları 3 gün boyunca çok zayıftı..normal olmayınca olmuyor işte..
ayyy çok heyecanlı cnm yaaa ne mutlu sana ben ctsyi beklicem ama günler hiçç geçmiyorr...sen artık bize bilgi verirsin...kızlar biz geldik tek tek alıntı yapmadım....
hepinize coookk teşekkürler hepimiz bu anı yaşamak için bekliyoruz zaten rabbim hayırlısı ile kucaklamayıda nasip etsin inşallah...
gözün aydın canım kızını görmüşsün...maşallah tosun gibi olmuş desene...
hakkınızda hayırlısı olsun...
şimdi bana çarşamba günü sezeryan tarihim verilecek ve ben kaynanama verdikleri günü söylemek istemiyorum. 3-4 gün öncesinden gelecek, strese gircem iyice( çarşamba günü eşimde dahil günümü söylemesem nasıl olur diye düşünüyorum.. biraz gaddarca ama, kaynanamın huyunu sevmiyorum.. benim doğumuma sayılı günler kala gelecek, köyden getirdiği ıvırı zıvırı dağıtmak için herkesi eve topluycak.. eee şimdi annemler tertemiz yapıp gittiler evi, o gelip batıracak!! afedersiniz temiz bi kadında değil..o geldiği zaman hareketlerini görünce öğğğ oluyorum resmen..offff kafam fena bulanık.. bana akıl verin noolur..
düşüncem şu ;
çarşamba doktor günü verdikten sonra dışarda eşime 2-3 gün ilerisini söylesem, sonra da gün yaklaştığında hastaneden telefon ettiler benim günümü geriye çekmişler, şu gün doğuma gidiyoruz desem nasıl olur?? doğumdan 3-4 gün önce kaynanamın geleceğini farzedersek, hiç olmazsa 1 gün filan görüp hastaneye yatarım diye düşünüyorum..
tabi ben hastanedeyken o evimde misafir ağırlayabilir bilemiyorum
arkadşlar selammmm biz geldik dr size bomba etkisi yaratacak haberi veriyorum.....
22.2.2012 de çarşamba günü oğluşum bizle olucak inşallah....çünkü artık dr bu cok tosun olmuş senin yürüyo olabilmen bile mucize dedi...ben cok heycanlıyımmmm kızlarrrrr yarın tahliller için hastanede olucam....şimdi kociş bizi yemeğe götürüyo öpüyorum sizi...
kızlar az evvel benim tansiyon yine yükseldi
14-8 oldu çok dikkat ediyorum tuzlu hiç yemiyorum artık
niye böyle oluyorr acaba kullanmaya başladığım kan hapı böyle bir şey yaparmı
salı günü doktor randevum var
umarım bebeğim zamanında gelir bende sağlıkla doğururum
arkadaşlar sizlere bir şey sorucam
doğuma eşinizin dışında aile bireylerinide götürecekmsiniz
ben eşim ve annemle gitmeyi planlıyorum ama eşim ben tek geleyim diyor
annemde olmaz bırakmam seni diyor
annem sağolsun azcık stresdir ve malesef birazda çok konuşur
eşimde tam tersi sakin ve çok çok az konuşan bir ve pek anlaşamıyuorlar
bende onların stresiyle gerilmek istemiyorum açıkcası
selam kızlar...evimizdeyiz çok şükür...çok ayrıntılı yazacak kadar kalamicam ama özetle şöyle...seçtiğiniz hastane çok önemli..onu mutlaka iyi değerlendirin...ben çok memnun kaldım...ameliyathaneye girene kadar noolduğunu zaten anlamıyosunuz..ordada hemen bayıltıyolar zaten...ilk çıktığınızda acı çok oluyo yalan söyleyemem:) ama hemen iğne yapıyolar ve bi alet var ondan takıyolar..sancınız oldukça tuşuna basıyosunuz hemen ağrı kesici yolluyo damardan...ilk kalkış biraz zor..beni 3 saat olmamıştı kaldırdılar hemen...bide eskiden pırtlamak yeterliydi..şimdi önce çiş sonra pırt sonrada mıutlaka kaka bekliyolar...gelip 10 kere soruyolar yaptın mı diye...ben şükür zorlanmadım...sıkmayın kendinizi geliyo zaten..
gene girer ayrıntıları aklıma geldikçe paylaşırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?