2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bende p.tesi göturmeyı dusunuyorum canım. gecende sizden duymustum birkac gun kazancımız olur dıye. yarın son iş günümüz. aslında işe gelmek evde sıkılmaktan iyi gibi gelıyor kfakat ogle uykusuna yatan ark.ları gordukce ozenmıyor da degilim. bebişin giysilerini yıkayıp ütülemiştik eşimle. onun cantası da hazır. benım cantam hazır degıl.herseyı aldık yıkadık ama oylece beklıyor. artık cantamı duzenlerim. son rütuşları yaparım. kıyafetlerı dolaba yerlestırmemıstım hurclarda onları cıkarcam. odasını derlerim. nevresımlerını ytagını hazırlarım. bunları hep ızındeyken yaparım dıye ertelemiştim. ızınde sıkılmak ıstemıyorum. artık havalar da düzelıyor malum. hergun benım ufak köpegimle yürüyüşe cıkmayı planlıyorum. işe gleınce aksamları cok az yürüyordum. bır de ogle yemeklerımde. kuafor işlerımı halletcem. epeydir sacımı cok uzattım bir şekil verdırcem bebekle cıkmak bir süre cok zor olacak gibi. birde biz yaz donemınde tasıncaz. bu yuzden soyle toparlanılcaklarımı toparlarım. eşim sakın yapma sen kişisel işlerini hallet dıyor da ben rahat duramam. kilere dolaplara girmem sart . annem glecem diyor fakat o evınden ayrı cok zorlanıyor. ayıp olmasın dıye de geleyım dıyor. gelse o da el atar fakat sıkılınca baslar stres yapmaya. ve ben dogum oncesı stres ıstemıyorum. sıkılmasın gitmesın dıye onu bılgısayara oturtuyorum falan ama yınede 2. hafta baslıyor ben gıdeyım.babamla geldıklerınde bıle oyle tek daha zorlanır. ben noırmal dogum ıstedıgımden gunumde bellı degıl. iş basa düşüyor gibi.

canım hayırlı olsun masallah sana ve bebegine

canım cok gecmıs olsun umarım yaraların gecer. bebegine kavusmussun. tebrik ederim.

günaydın kızlar. dmf umutluyum derin umarım iyisinizdi r sizler ve bebegınız. haberlerınızı beklıyoruz.
ve dogum yapan haber veremeyen kım vrsa.
kızlar bu arada normal dogum ısteyen arkadaslara ; benım doktorum bagdas kurup otur 10- 15 defa ıkınma hareketi yap. alıstırma dedi. tabi bol bol yürü de dıyor. ben ıkınma dıyınce korktum tabi. bır zararı olmaz dımı dıye sordum hayır dedi. ben afedersiniz kabızl oldugmda bile ıkınmamaya gayret edıyordum. ordakı kaslara güclendırıyormusuz. haberınız olsun umarım saglıkla kavusuruz bebişlerimize

özge gunaydın dün yazmıstım sanırım gormedın. kece anahtarlık ve buzdolabı magnetın cok güzel olmus canım güle güle kullan dagıt güzel gunlerde

Gunaydın canım hosgeldın.. Harıka bı bılgı mutlka denıcem:))) Bende son zamanlrda ıkınmanın dogumu baslatabılcgını duydugumdn dıkkatlı davranıodum dr dedgı cok hosuma gıtttı:) bıde cıkıp elımıze geelıoms cocuklar:))))

Canım çok sevindim bu habere çok çok geçmiş olsun tekrar....
Bu bilgiler için sağol canım:)))
Ayy maşallah Aden'eSağlıklı sıhhatli,analı babalı büyüsün inş.Darısı bize artık:)))
cnm içeri fotoğraf mak ver çekiyolar ,valla bizim hastabakıcı profesyönel fotoğrafçı gibi çekmişti:),hatta bizden önce fot. mak dışarı çıkmış ,kociş heyecanlanmış .:)
O zaman kesin vermek lazım hemşireye sağol canım.Sezaryan olunca zaten kendileri çekiyo ama normal doğuma girmiyomuş hanfendi:))))
Çok güzelmiş canım eline sağlık.
Sağol canım teşekkür ederim....
Canım gözün aydın,analı babalı büyüsün inş.
Artık rahatsın canım darısı bana artık biz eşimle birilkte hafta sonları yavaş yavaş yapıyoruz pek bişey kalmadı haftayda halıları vericem yıkamaya bi onlar kalıyo:)))
Canım gözün aydın analı babalı büyüsün...
özge gunaydın dün yazmıstım sanırım gormedın. kece anahtarlık ve buzdolabı magnetın cok güzel olmus canım güle güle kullan dagıt güzel gunlerde

Sağol canım teşekkür ederim gözden kaçmış heralde kusura bakma:)))Nasılsın?

Günaydın Salihacım
Takılma kilosuna önemli olan saglıklı olması ablam 35+2'de 2400 gr dogurmustu oglunu ciger gelişimi ve diger unsurlar tamam oldugu için ne küveze girdi ne de baska bir sorun yaşadı çok şükür su anda yasıtlarına göre oldukca uzun boylu ve kilosu normal olan 5 yasında yaramaz bir küçük adam oldu :)
Boy hesaplaması FL ölçüsünü 7 ile çarpılarak yaklasık olarak bulunabiliyor.

Dün akşam misafirim vardı,neyse onlar gitti eşimle etrafı toparladık duş aldım benim uykum kaçtı saat 2'ye geliyo hiç uykum yok benim canım kocamda ben öyle uyuyamadığım zaman bana masal anlatır yine anlattı sonunu dinleyemeden uyumuşum çok güzel bi masaldı akşama kadığı yerden devam etsin bari merak ettimartık ilerde oğluna masal anlatırken arada bende kaynarım

bende korkuyordum :)) doktora dedım hatta birşey olmasın. yok dıyor. nefes egzersizi ıle beraber deneyelim bakalım. sen evdesın yürü bol bol canım karlı donemde gecti.
amerdanın dogumuna yorum yapmıssın begendım bende senın gibi düşünüyorum. birbirimize güc verelim normal dogum yapan henuz bir kişi var umarım oldukca tavsıye ve moraller gelir.

Sağol canım teşekkür ederim gözden kaçmış heralde kusura bakma:)))Nasılsın?

iyiyim canım işte son haftam. artık son 3 haftayı evde gecırcem. daha rahat girerim nete. sen nasılsın ? sen devam edecek misin ?

Evde dinlenirsin canım iyi olur senin için.Ben de iyiyim çalışmaya devam.normalde önümüzdeki hafta son benimde ama ben devam edicem:)))Çalışma saatlerim azalcak ama 5.30'a kadar durmıycam.Evde dursam sürekli bişeyler yapıyorum çok yoruluyorum iş yerinde hiç olmazsa oturuyorum:)

Canım benm aynen ben hergun yarım saatte olsa cıkıorum annemden eve gıdınce yada anneme gelınce ıkı apt merdıvenlerını kullanıorum annem cok kızıo sankı kılodan dolyı yaptıgımı dusunuo:)) dogumum kolay olsun dıye yapıorum dıorum ozaman tamam yuru nıye merdıvenlerı cıkıosun dıo:)) Sen ruh hastası olmussun kızım dıoo:)) Evt 1 normal dogumumuz var eger normal dogum yasarsam 1 safyada ben döşicem buraya kısmetse:))) Hakkımzda hayırlısı artık okdr katı dusunmuorum ne yasıcksak o gelck basımıza dusunup kendımızı hasta etmenınde pek bı manası yok:)) Ama ben elımden geldıgnce normal doguma hazırlanırım he nasıp olmaz oda ALLAH ın ısı der devam ederım napalım züğürt tesellisi:)))

bende ondan korktugumdan 37 ye kadar calısayım dedım. evde hiç rahat durmam sanırım. annemi de cagırmak ıstemıyorum sımdıden. tek basıma girişirim bende cok yoruyorum kendımı. bir de bu sıralar kım temızlık yapsa begenmıyorum tuhaf bir titizlik basladı. biraz abartıyorum.
eşimde sımdıden kurallar koyuyor su yasak bu yasak. sen dınlen yürü gez diyor da yıne de rahat durmam sanırım.

gunaydın kızlar..
ben subat anneleden olup ocak da dogum yapanlardanım..
nasılsınız. umarım hersey yolundadır. suan sızı o kadar ıyı anlıyorum kı bıran once dgsun kucagımıza alalım dıye cırpınıyorsunuzdur aynı ben gıbı
rabbım saglıklı ve hayırlı evlat vermesını nasıp etsın sızlerede..
sıze suankı tavsıyem bebeklerının kılolarının az oldugunu dusunenler ıcın
bolbol gunde en az 2 bardak sut ıcmelerı... bır kasede yogurt.
denedım ıse yarıyormu dıye kesınlıkle dgru
dusununkı yogurt ve sut tuketmedm denemek ıcın 2-2,5 haftada sadece 400gr almıs(son haftalarda)
sonrasında tukettıgımde ıse sadece1,5 haftada belkıde daha az 600 700gr almıs
bırde bolbol uyuyun sonra cok ararsınız vallahı

yormamaya çalış sen yinede kendini canım.Ben normalde de beğenmem zaten dışardan temizlikçi falan alamam.Çok şükürde kendim yapabildim çok zorda kalsam mecbur alırdım da gerek kalmadı.Camlarımı bile kendim sildim tabi doğuma kadar tekrar pislenir ama ne yapalım artık:)Hafta sonu zaten eşim herşeye yardım ediyo,bana pek bişey yaptırmıyo ama evde olsam o yokken durmam beni biliyo ya ben evde yokken sancılanırsan diyo sürekli:))Yorgunluktan erken doğururum diye

Bişey sorucağım. 37 de rapor almak zorunlumu?

Nıhlee senı bılıorum canım ara sıra subat annelerıne gelıp sızı kesıorum:)) Dogum hıkayelerınızı fln hersyı bılıorumm ALLAH bebısını bagıslasın Iyı dıleklerın ıcın teskkur ederım. Uyuyamıoruz artık heycandn zaman yaklasıooo naplım uykusuz hergece sarkısı eslıgınde gecırırız gunlerımızı gecelerımızı:))) Ben bebısımn mınk olmasndn cok memnunum lakın kafasının ılerıde cıkmasındn pekmemnun degılım:))) Ama olsnn yeterkı saglkla dogsundaa mınık bedenlı koca kafalı olsun:))

Aslında kocakafalı olması yonunden sanslıyız. en azından az kılolarını saklar kocakafalar:)))

evet yasal olarak ondan fazla calısamıyorsun. son 3 haftaya kadar calısır raporu almıstık 32 de. sımdıye kadar calıstıgımız fazladan 5 hafta dogun sonrası ızne aktarılcak.

Sağol cnm . Ben de oyle biliyorumda benim tayin durumum var bu ara o yuzden acaba raporlu iken olurmu dedim. Almasam bi sorun çıkarmı diye düşündüm ama olmaz heralde oyle bişey

Aslında kocakafalı olması yonunden sanslıyız. en azından az kılolarını saklar kocakafalar:)))

Yok annem yaa ozaman kafa daha buyuk durck dıckler anaaaa ne koca kafası var:)) Gecen hastaneden cıktık kocam bana dıokı sen kımsenın cocuguyla dalga gectnmı dedım yaa delımısın beyyy ben nıe dalga gecıyım:)) ne bıleyım dıo dedım mınık bedenııı o yuzden kafası buyuk cıkıoo yerım onun kafasınııı mınık böcegım o benım:))

kızlar ancak yazabiliyorum. pztesi doğum yaptım spinal sezeryan ile. çok şükür bebeğim de ben de iyiyiz.
hayırlı olsun pileo cum. gözün aydın. umarım sıkıntılarından da bir an önce kurtukursun.

geçmiş olsun ama az kalmış neyse ki. sen de kavusuyorsun yavruna. sağlıkla sıhhatle olsun inş.

kiloyu hiçç dert etme canım önemli olan sağlıklı olması. sen beslenmene dikkat et gerisine yapabileceğin bi şey yok zaten. hem böyle daha kolay doğum yaparsın normal düşünüyorsan eğer.
bi de şunu düşün. arkadaşımın 1,5 yıl içinde 2. bebeği oldu.biri kız 2. erkek. ilki 2800 falan doğmuştu. hep çıtı pıtı bi kız oldu hala da öyle. boyu hep uzundu ama hep ayından küçük kıyafetler giydi. 9 aylıkken 6 aylık, yaşında 9 aylık gibi.. ama doğru dürüst ne hasta oldu ne ateşlendi maşallah küçük olan 3 kilonun üstünde doğdu. şimdi 7 aylık olmasına az kaldı. ama ablasının şimdiye kadar olduğundan daha fazla hasta olmuştur. yani sağlıklı olsun kilo önemli değil diyorlar ya, aynı onu anlatıyo. rahat ol boşver

günaydıın femur uzunlugunu 7 le çarpıosun canım femurda üst bacak boyu oluyo sanırım ultrason kağıdında fl die gözüken ölçümm dü
evet canım fl yi 7 ile çarpıyo bizim dr.

en güzel mart anneleri günaydın
kızlar süpersiniz umarım normal doğum sayısıda artar
ama en güzeli hepimizin çok sağlıklı doğumları olsun inşallah
bende evde yatanlar kervanına katıldım ama ev çok sıkıcı
çalışmak daha güzel evde sanki zaman geçmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…