- 22 Eylül 2011
- 448
- 0
- 296
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #39.741
bende p.tesi göturmeyı dusunuyorum canım. gecende sizden duymustum birkac gun kazancımız olur dıye. yarın son iş günümüz. aslında işe gelmek evde sıkılmaktan iyi gibi gelıyor kfakat ogle uykusuna yatan ark.ları gordukce ozenmıyor da degilim. bebişin giysilerini yıkayıp ütülemiştik eşimle. onun cantası da hazır. benım cantam hazır degıl.herseyı aldık yıkadık ama oylece beklıyor. artık cantamı duzenlerim. son rütuşları yaparım. kıyafetlerı dolaba yerlestırmemıstım hurclarda onları cıkarcam. odasını derlerim. nevresımlerını ytagını hazırlarım. bunları hep ızındeyken yaparım dıye ertelemiştim. ızınde sıkılmak ıstemıyorum. artık havalar da düzelıyor malum. hergun benım ufak köpegimle yürüyüşe cıkmayı planlıyorum. işe gleınce aksamları cok az yürüyordum. bır de ogle yemeklerımde. kuafor işlerımı halletcem. epeydir sacımı cok uzattım bir şekil verdırcem bebekle cıkmak bir süre cok zor olacak gibi. birde biz yaz donemınde tasıncaz. bu yuzden soyle toparlanılcaklarımı toparlarım. eşim sakın yapma sen kişisel işlerini hallet dıyor da ben rahat duramam. kilere dolaplara girmem sart . annem glecem diyor fakat o evınden ayrı cok zorlanıyor. ayıp olmasın dıye de geleyım dıyor. gelse o da el atar fakat sıkılınca baslar stres yapmaya. ve ben dogum oncesı stres ıstemıyorum. sıkılmasın gitmesın dıye onu bılgısayara oturtuyorum falan ama yınede 2. hafta baslıyor ben gıdeyım.babamla geldıklerınde bıle oyle tek daha zorlanır. ben noırmal dogum ıstedıgımden gunumde bellı degıl. iş basa düşüyor gibi.Yasminka canim ben hala calisiyorum, isler de yogun, o yuzden trafiklerde bakiyorum buraya, suan da oyle, telden yazdigim icin alinti yapamiyorum. Pazartesi raporumu alip goturucem, yani bu hafta son, senin de oyleymis ne guzel, nasil planlar yapiyorsun, benim bebisle ilgili cok isim var onlari yaparim ancak.
canım hayırlı olsun masallah sana ve bebegineherkese merhabalar.biz prensesimle evimize geldik.38+2 de ptesi saat 08.21 de 2925gr 48cm doğdu.ilk gün adaptasyon sıkıntısından dolayı bir gce yoğun bakımda kaldı dün yanıma geldi bugünde taburcu olduk.benimle beraber esperenza doum yapmıştı.rana 20 de yapma ihtimali vardı başka kimler doğum yaptı biri bana özet geçebilir mi?
canım cok gecmıs olsun umarım yaraların gecer. bebegine kavusmussun. tebrik ederim.kızlar ancak yazabiliyorum. pztesi doğum yaptım spinal sezeryan ile. çok şükür bebeğim de ben de iyiyiz. yalnız göğüslerimin ucu paramparça oldu. ve emzirmekte zorlanıyorum. hatta ağlıyorum. buna ansıl bi çözüm var bilmiyorum. göğüslerim taş gibi oldu ama çıkan süt çok az emdikçe açılacak diyolar ama nasıl emzireyim ki bu halde ağla ağla helak oldum. varsa bi tavsiyeniz hemen alayım..
hastanede 1 gün kaldım 2 valizle gittik ama bebek için sadece 2 takım yetti. hatta 2. gün değişiklik olsun diye giydirdim. kendim için lohusa kilodu almamıştım ama lazım oldu. benim küücük donları koca hasta bezinin üzerine giydirmek zor oldu. giymiyeyim dedim hemşire yok illa giy dedi:) sezeryan olacaklar mutlaka o gün hemşire sizi yürüttükten sonra sık sık yürüyün. hatta ben merdiven bile çıktım. ama bugün ne haldeyim ameliyat yerim şişti. sebebini bilmiyorum. yarın dra gidip soracam.ben bebeği kucakladım emzirmek için. kaldırdığım en ağır hareket bu oldu. tabi yattığım yerden doğrulunca da çok kastım. o da sebep olmuş olabilir.çok şey yazacaktım ama bebeğim durmuyo. yine fırsat bulunca yazarım. öpüyorum
günaydın kızlar. dmf umutluyum derin umarım iyisinizdi r sizler ve bebegınız. haberlerınızı beklıyoruz.
ve dogum yapan haber veremeyen kım vrsa.
kızlar bu arada normal dogum ısteyen arkadaslara ; benım doktorum bagdas kurup otur 10- 15 defa ıkınma hareketi yap. alıstırma dedi. tabi bol bol yürü de dıyor. ben ıkınma dıyınce korktum tabi. bır zararı olmaz dımı dıye sordum hayır dedi. ben afedersiniz kabızl oldugmda bile ıkınmamaya gayret edıyordum. ordakı kaslara güclendırıyormusuz. haberınız olsun umarım saglıkla kavusuruz bebişlerimize