2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Allah hepimizin yardımcısı olsun.. hele ki bizim gibi ikinci çocuğu olanların bol sabıra ihtiyacı var.
senle kızlarımız aynı yaştaymış. benimde kızım 2,5 yaşında.. onun beşiğini 3,5 ay önce kendi odamıza taşıdık onada baza aldık, yatağına alışsın diye.. çok şükür problem çıkarmadı. inşallah bebek gelince de çıkarmaz.

canım üzülme lütfen hakkında hayırlısı olsun
hem sezeryan doğum öyle kötü bir şey değil
bende sezeryan doğum yaptım aslında normal doğurmayı isterdim
ama öyle çokda şikayetçi değilim durumdan
sende boşver bu günlerin tadını çıkar çok yakında gelecek bebişin
sonra hamile halini özlüceksin

iyi yapmıssınız cnm bence senınkı sorun cıkartmaz tuvalete alıstırdınmı kızını,benımkısı cok ıstıyor ama benım gebelıgım sorunlu oldugu ıcın ugrasamadım kızımla ınsallah dogumdan sonra alıstırıcam hem bahar gelıyor,senın dogum ne zaman cnm?

canım bende bu pazartesiye kadar normal doğumdan başka şey demiyordum hatta cok hareketliyim deli gibi ev iş felanda yapıyorum cok kilo da almadım 2 dr a gidiyordum dr bana sen normal doğurursun diyordu hep ama bebek iri çıktı şimdiden 3800 oldu şimdi 2 dr umda normal olmaz diyor bende yapılacak birşey yok dedim kısmet cok hırslı olmamak lazımmış bak burda da bir sürü insan sezeryanla doğum yaptı ve benim en cok istediğim seydi normali bana bakmaya gelicek var ama annem malesef hayatta değil insanın annesi gibi kimse olmaz haline ve bebeğinin sağlığına şükretlemelisin bence

muhakkaki normal dogum en iyisidir ama bu demek değilki
sezaryen cok kötü, ben bu dogum olayını şans olarak görüyorum,
herkes farklı bir hikaye anlatıyor,
kimisi normal dogumda yaşadıgı acıları kimiside normal dogumda
yaşadıgı kolaylıkları anlatıyor, aynı şeklde kimisi sezaryendeki zorlukları
yada rahatlıkları anlatıyor, ben o yüzden artık hiç takılmıorum kimsenin
anlattıklarına, şuanda sadece epiduralmi yoksa genel anestezimi yaptrmalıyım
buna kafa yoruyorum ve bunun yanıtınıda doktorumla konuştukdan sonra
karara vardıracagımı düşünüorum, doktoruma korkularımı paniklerimi
anlatıcam ona göre dogum şekline birlikte karar vericez canlarım haksızmıyım.

karar vermem konusunda cvp yazan herkese çok teşekkür ederiim ailem ve arkadaşlarm arasındada ufak bi anket yaptıktan sora 29 şubat diil 1 mart olmasına kara verdik doğumun. umarım hayırlısı budur. kızlar bide dün doktor suyumun hafifi kireçlendiğini söledi internetten araştırdım biraz ama erken haftalarda sanırım bu bir sorun ama artık son haftada olduğum için bi sorun olcağını düşünmü yorum bu konuda fikri olan veya aynı durumu yaşayan varmı aranızdaa

benm de aynen ayaklarım şişti.. göbeğimin de şişliği tam olarak inmedi sinir oluyorum. göğüs uçlarım da felaket çatlak, ağlıyorum bazen emzirirken, okadar kötü yani.
sanada geçmiş olsun cnm benimki emmediği için henüz çatak yok ama alsaydı ucunu esin çatlardı dr bir pomad yazdı sütü sağdıktan sonra onu sürüyorum....

sağol policim henüz yaraya dönüşmedi ama bakalım inşallah biran önce emerde adencik bende rahatlarım cnm...

streeptip canımm hayırlı güzel doğumlar olsun inşallahh

umudumm o göğüs ucu yaraları ne kadar kremde sürsen malesef oluyor
kendi sütünü sür bol bol inşallah hemencik geçer

ewet bu kendi sütünü sür olayını bana orada emzirmeyi öğreten hemşirelerde söyledi cnm ama bende cok süt olmadığı için ziyan olmasın diye pek sürmedim bugün biraz daha arttı sütüm bakalım deniycem

Işılcığım sana hayırlı olsun dedim mi hatırlamıyorum, ama tekrar hayırlı uğurlu olsun, Adencik de iyiymiş ya, inşallah sütün de bol bol gelir.

sağol cnm demediysende şimdi dedin cnm adencik iyi teyzesi rabbim sizede yaşatsın hayırlısı ile inşallah...

cok sağol cnm bunlarıda deniycem mutlaka....
cnm onlardan ben aldım evde var aynı zamanda 2 çeşit çayda aldık sanırım onlar biraz işe yaradı ...

kızlar merhaba,

herşey yolunda bizde, berra artık bilinçli gülmeye başladı, karşıma alıp güldüğünü görmek için güleç bir yüzle konuşup duruyorum :)))

bu arada kaç gündür söylemeyi unutuyorum, lohusalığın 34. gününde regl oldum, artık son adet tarihim değişti benim
alışmıştım olmamaya çok rahattı öyle :)

isil'cim, canim sutunun gelmesi icin bol bol emzirmen gerekiyo diye biliyorum, suyu da oneriyolar ama ne kadar emzirirsen o kadarbol
sutun olur. insallah sutun bollasir, kuzucugun bol bol emer...

esperanza hayirli olsun bebisin guzelim. ben emzirirken yara olmasin diye lansinoh kullanmistim ama yine de yara olmustu. sonra kalkanlarla idare ettim bir sure, onlar acimasini biraz olsun azaltiyo...

Polly'cim gunun belli olmus canim, hadi hayirlisiyla kucagina alirsin minisini insallah. en son gordugumde silmistin ismini degistiriyomusunuz canim? saglicakla gelsin kuzucuk.

kızlar yuzumde hamılelıkten kalma kahverengı lekeler kaldı bunlar nasıl gecıcek bılenınız varmı güneş lekesi gıbı cnm cok sıkılıyor.

canim benim de burnumun ustunde cizgi halinde vardi hamilelik lekem bir de biyik bolgesinde her iki yanda. burnumun uzerindekiler zamanla kendiliginden kayboldu ama digerleri hafifledi tamamen gecmedi canim.yani kendiliginden geciyo canim sikma canini...

Ay çok sevindim Özlemciğim, ne güzel iyi haberler almak, bundan sonraki tek hastane haberi senin doğum haberin olur inşallah canım.

cok tesekkür ederim güzelimm atlattık çok şükür bunu da...dediğimn gibi inşallah tek hastane olayımız kızımı dünyaya getirmek için olur artık Allah eksikliğini göstemesin hastanelerin doktorların ama düşürmesin de kimseyi zor valla ya...

Aranıza yeni katıldım artta doğum var ama ne zaman belli değil benide aranıza alır mısınız

tabiiki alırız hatta aldık giti HOŞGELDİİİİNNN:))

çok sağol güzelim ya evet gördüm babamı da öle kendime geldim ne kadar sağlam durmaya çalışsam da bi mahsınluk vardı üzerimde babamı ayakta dimdik giördüm ya geçti gitti çok şükür Rabbime...bu arada gezdik kızımla valla deli gibi dolandık:))

cook sağol bitanem haklısın onlar bizim için kıymetli ama böle şeyler olunca kıymetleri daha bi anlaşılıyo Allah onları başımızdan eksik etmesin insanın yaşı kaç olursa olsun anne babasıyla ilgili bişey oldugunda direk çocuklaşıyo bizzat yaşadım gördüm valla onlara karsı güzlü durmaya calışırken aslında içten içe bi gariplik cöküyo insana çom şükür atlattık ya Allah bi daha yaşatmasın inşallah kimsenin başına vermesin...

masallah Berra'ya artik buyudu annesi :))

Canım kusura bakma geç cvp yazdım . O gun hastaneye gittim 37. hafta raporu aldım . Allaha şükür tekirdağ dan ayrıldım tamamen :)) Dünden beride kolıleri bavulları yerleştırıyorum canım çıktı. Koptum ya aynen dediğin gibi. Kızlarına değil de karılarına verdıkleri deger süperdir zaten karadenızlılerin, Karılarının bi dediklerini iki etmezler biliyorsun:))) Bende valla oyle cok memnunum eşimden anneme bile kendi annesinden daha fazla değer veriyor.Hatta bi kez beykoz da bi yerden sebze meyve alıyoruz yoldan oradada yol üstünde sebze meyve satanların hepsi trabzonlu yada rizeli , ben başladım memleket muhabetine o sıra eşim de anneme bundan da alalım falan diyor. kadın dıyo ki kımın annesi dedim benim, Allah allah karadenizli bi adam karısının eşine bişe alıyor yok dedim kardenizli değil ha o zaman tamam diyo:))) Bende boşuna karadenizli olmayan bırını almaduk da dedim koptular. Benim annemler ramazan yaz ayına geldiğinden beri ramazanda ordalar:)) orada oruç tutmak da çok sarar yaz günü kısa ve serin

Selam kızlar bızde bugün doktora gittik bebişimizi gördük, nsteye girdik bir de. Bebişimin boynundaki bir kordon açılmak üzereydi ama yine sarılmış, doğuma kadar kalabilir dedi doktor, normal doğum bekliyoruz, ama bu kordon olayından dolayı sancılar geldiğinde hemen hastaneye gitmemiz gerekiyor bebiş oksijensiz kalmasın diye. Ona biraz canım sıkıldı, yani normal bekliyoruz ama biraz risk de var Onun dışında bebişin sağlığı iyiymiş, nstde de sorun çıkmadı. Bundan sonra bebiş gelebilir sorun olmaz dedi doktor. Her gün mutlaka yürümen lazım dedi. Ben de artık izne çıktığım için yürüyüşlere başlıycaktım. Bugünden itibaren başlayacağım.

Evet canım oyle de bu devletin işlerine akıl sır ermıyor, tam da bu 37. haftaya denk geldi şansıma yok raporluyken ılışık kesılmez diyorlar. sonuçta bu devletın beni ayırdığı bi izin mantıksız ama memurlar nettten bı kanun buldumda onu verdim biraz olumlu baktılar. Zaten tayinim olmasa da ben ücretliden sonra 2 yıl ucretsız kullanıcaktım ki benden ümit kessınler dıye , gerci hala olmuş da sayılmaz bakalım ne olucak.Sende mi, ayrı kaldın canım beni iyi anlarsın o zaman sizin de çok uzak olmuş tuh. Ben yıne haftasonları gidip geliyordum. İnsanlara eziyet aslında sonra da en az 3 çocuk dıyolar biz anca birbirimizi gördük ondada bi çocuk yapabıldık:))))

çok şükür alıştı benimki wcye.. ama çoğu gece ben çişe tutmazsam altına yapıyor(( ona da alışır inşallah.
sende yazın daha rahat bıraktırırsın, üşütme hasta olma derdi olmaz.
benim doğum 5 martta inşallah.

:)) isim konusunda eşim kararsızdı o yüzden silmiştim ama yeniden yazdım:))

canım gözün aydın bebişini görmüşsün.. boynundaki kordonunuda inşallah çıkarırda hiç bi sorun çıkmaz doğumda.

Allah analı babalı büyütsün inşallah. neden epidural istemedin? sancıların maksimum 2 güne geçer inşallah.. tanıdıklarım hep 1 2 gün sancısını çektiler sonra normale döndüler.. suni sancı çokacı veren bişimi

canım epidural yoktu bizim hastane yapmıomuş ama genel iyi oldu be uyudum uyandım o kadar sancıdan sonra bebişim yanımdaydı baş ağrısı falanda olmaadı suni sancı normal sancının sıkıştırılmış hali olunca tabi çok acılı ama normalde yavaş yavaş bunda hızzlıı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…