- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #40.401
kızlar hepiniz iyisinizdir umarım.
doktorum bana normal doğum dediğinden beri bi düşüncedir aldı beni.
sonra nete gizmez kimseyle konuşmak istemez biri oldum çıktım.
sürekli unutmak için kpss çalışıyorum.çalışmaya çalışıyorum desem daha iyi.
park yatağı kurmak istedi eşim altı kırık çıktı.bilmiyorum bitürlü rast gitmedi.
kurmasını istememiştim bu zamana kadar stres oluyorum diye.
halıları yıkatmaya verdim ev ayakta.
39 haftalık da oldu bebeğim.
Dua etmekten başka bişey gelmiyo elimden..
kızlar bişey soracam
bebek kanala girmemişse suni sancı verilirmi ve açılma olurmu??
cnm bu dr beni sezeryan yapmak istiyor sanırım suni sancı dedik işe yaramaz dedi yürüyüş dedik oda pek işe yaramaz dedi kafam çok karıştı
selam herkese 38+2 haftalık hamileyim bugün kontrole gittik bizim hanımefendinin kafası aşşağıda ama doğum kanalına girmemiş hiçkeyfi yerindeymiş :) bebeğin doğum kanalına girmesi için ne yapmak lazım bilen var mı fikirlerinize ihtiyacım var...:44::44:
merhaba, bende forumu neredeyse ilk açıldığından beri takip ediyorum. Perşembe akşamı oğlum dünyaya geldi.Suyum geldi ama baş kanlaın girişindeydi ve sancım yoktu. Suni sancı verildi, 4 cm açılmadan sonra epudural oldum, totelde 24 saat açılma için bekledim, ama kafa tam aşağı inmedi. Okadar bekledikten sonra sezeryan istemediğim için biraz zorda olsa vakum benzeri bişeyle doktorunda yardımıyla normal oldu. Yırtık, kesik yok, doğum sonrası gelen misafirlere çay bile dolduruyorum:)
Biraz uzun sürdü, 24 saat doğumhanede kaldım ama doğumdan 1 saat sonra hiçbişey kalmadı
canım işiniz zor 2 yaş sendromuda oluyo bebişlerde Allah yardımcınız olsun wc yi yaza bırakman iyi olmuş çocuklar birden fazla değişikliği kaldıramazmış şimdi bebiş gelir ona alışır yaza kadar sonra tuvalete alışır inş. sorunsuz şekilde biz bile yeğenimi düşünüyoruz 2 yaşında nasıl olur acaba die bebeğe karşı tavrı nasıl olur annesi teyze bebek alıcak demiş oda teyze bana bebk al diyo :) bende ona bebek arabası ve ana kucağı aldım oyuncak kendini unutulmuş hissetmesin kıyamam hiç.aynı durum bendede var gecelerı wc ye sık kalktıgım ıcın cok hıssedıyorum resmen emeklıyecek gıbı oluyorum bazen benımde bır kızım var cnm 2,5 yasında benımde ona cnm sıkkın sımdı zorla aglıyarak yatırdım ılgılenemıyorum fazla vıcdan azabı cekıyorum bebegım allahın ıznıyle 10 martta gelıyor besıgını aldık ıcıne gırdı onda yatıyo sımdı ondan esırgeyemem ona buyuyen besık aldık hıc yatmadı ıcınde sımdıde buyuttuk besıgını buyuk bır yatak oldu komıdınlı fılan ama yuzune bakmıyor babasıda bende kıyamıyoruz sımdı kardesı gelınce cıkartmakta olmaz allahtan oyun parkı almıstık sımdı yenıden kucuk bır besık almak ıstıyoruz kucugune kardesı gelınce cık demek olmaz tabııı Allah yardımcımız olsun bıran evvel kurtarsın bızıde cocuguma rahat rahat bakabılım yoksa kızımın psıkolojısı cok bozulacak kıyamam ben ona((
canım bende anestezi meselesini dr.umla görüşerek karar verdim hayırlısıyla spinal olucam inş. anestezi uzmanları 15 senedir bu işi yapıyomuş artık allaha emanet yapıcak bişey yokmuhakkaki normal dogum en iyisidir ama bu demek değilki
sezaryen cok kötü, ben bu dogum olayını şans olarak görüyorum,
herkes farklı bir hikaye anlatıyor,
kimisi normal dogumda yaşadıgı acıları kimiside normal dogumda
yaşadıgı kolaylıkları anlatıyor, aynı şeklde kimisi sezaryendeki zorlukları
yada rahatlıkları anlatıyor, ben o yüzden artık hiç takılmıorum kimsenin
anlattıklarına, şuanda sadece epiduralmi yoksa genel anestezimi yaptrmalıyım
buna kafa yoruyorum ve bunun yanıtınıda doktorumla konuştukdan sonra
karara vardıracagımı düşünüorum, doktoruma korkularımı paniklerimi
anlatıcam ona göre dogum şekline birlikte karar vericez canlarım haksızmıyım.
canım hiç üzme kendini bizim akraba aralıkta 3. doğumunu yaptı ilk 2 normal ama 3. de saatlerde sancı çekmiş ama sezeryan olmuş hayırlısı neyse o olsun canım kısmet artık.merhaba kızlar dün dr agittik bebeğim kanala girmemiş sezeryan gibi görünüyor dünden beri ağlıyorum cnm çok sıkkın cuma ya kadar olmazsa sezeryan olacak ve kesin sezeryan gibi ilk bebeklerde 38 haftaya kadar kanala girermiş bebek kendimi o kadar çok alıştırmıştm ki normal doğuma ağlamaktan heak oldum
geçmişi okuyamadım dün doğum yapan varmı
sanırım poly cnm gün amışsın allah kolay kurtarırsın belki aynı gün doğum yaparız cnm
amin canım.
:) bütün duyguları bir anda yaşamak değişik bir duygu olsa gerek:) cümle bile bir garip oldu baksana :) neyse sağ sağlimkurtulursunuz inşallah bebişinle..
canım oluruna bırak çok takma kafana.kızlar hepiniz iyisinizdir umarım.
doktorum bana normal doğum dediğinden beri bi düşüncedir aldı beni.
sonra nete gizmez kimseyle konuşmak istemez biri oldum çıktım.
sürekli unutmak için kpss çalışıyorum.çalışmaya çalışıyorum desem daha iyi.
park yatağı kurmak istedi eşim altı kırık çıktı.bilmiyorum bitürlü rast gitmedi.
kurmasını istememiştim bu zamana kadar stres oluyorum diye.
halıları yıkatmaya verdim ev ayakta.
39 haftalık da oldu bebeğim.
Dua etmekten başka bişey gelmiyo elimden..
canım çok sevindim gözün aydın babanı görmüşsün birazda daha beklesin senin kuzu dede iyice iyileşsin de gelsin kuzuyu görmeye :)günaydın kızlaaar bugün cook mutlu uyandım babacım hastaneden cıkmış ayaklanmış evde kahvaltı yapıyodu sabah msnde görüştük epey süzülmüş gibi geldi gözüme ama çok şükür eski çınar gibi babam geri gelmiş onu öle gördüm ya zıpppkın gibi fişşek gibi oldum:)) hemen kuaförü aradım ağda için randevu aldım bi insana benziim yeter sonrada çarşıda deliler gibi gezcez kızımla son eksiklerimizi alıcaz bol bol hareket etcez artık dedesi de iileşti ya cok şükür belki doğmak ister kuzucuum :)) akşam da yapcak bi işler buluruz artık babamız doğum öncesi son haftasonu nöbetini tutuyo o yüzden evde diil biz de sıkılmayalım diye iş icat etces akşama:)
merhaba, bende forumu neredeyse ilk açıldığından beri takip ediyorum. Perşembe akşamı oğlum dünyaya geldi.Suyum geldi ama baş kanlaın girişindeydi ve sancım yoktu. Suni sancı verildi, 4 cm açılmadan sonra epudural oldum, totelde 24 saat açılma için bekledim, ama kafa tam aşağı inmedi. Okadar bekledikten sonra sezeryan istemediğim için biraz zorda olsa vakum benzeri bişeyle doktorunda yardımıyla normal oldu. Yırtık, kesik yok, doğum sonrası gelen misafirlere çay bile dolduruyorum:)
Biraz uzun sürdü, 24 saat doğumhanede kaldım ama doğumdan 1 saat sonra hiçbişey kalmadı
canım bol bol yürü merdiven inip çık hareketsiz kalmamaya çalışselam herkese 38+2 haftalık hamileyim bugün kontrole gittik bizim hanımefendinin kafası aşşağıda ama doğum kanalına girmemiş hiçkeyfi yerindeymiş :) bebeğin doğum kanalına girmesi için ne yapmak lazım bilen var mı fikirlerinize ihtiyacım var...:44::44:
canım çok sevindim gözün aydın babanı görmüşsün birazda daha beklesin senin kuzu dede iyice iyileşsin de gelsin kuzuyu görmeye :)
kızlar selam nasılsınız
3 gündür giremiyorum foruma bugün artık son olarak evi tekrar bi elden geçirdik annemle yarın dinleniriz p.tesiden sonra bizim mesai başlıyo allah izin verirse cuma günü son defa kontrole gittik bebişin suyu biraz artmış dr isterseniz normali bekliyelim dedi ama bizim bebişimin kafası kanal girmemiş hala çatı da çok geniş değil zaten bide bebişim L şeklinde duruyo hareket edemiyo sıkıştı orda normali beklesek bile sezeryana dönüceriz gibi görünüyo dedi bizde zaten günümüzü almıştık hayırlısı dedik artık dua edin bize yarın giremeyebilirim p.tesi sabah gitmeden girerim inş.
doğum listesine baktım doğum yapan arkadaşlar olmuş Derin83 , pileo ,holaa , streetpıt gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün darısı bizlerin başına :)
canım bol bol yürü merdiven inip çık hareketsiz kalmamaya çalış
canım zor olmuş cok bekletmiş kuzucuk seni ama sağ salim gelmiş çok şükür Allah analı babalı büyütmek nasip etsin tam olarak kaç hafta kaç günlüktün suyun geldiğinde bide aniden mi geldi su yani bi iş falan yaptın da onun sonucunda mı oldu kusura bakma cok soru sordum ama aklıma en cok takılan sey bu birden suyun gelmesi
kızlar selam nasılsınız
3 gündür giremiyorum foruma bugün artık son olarak evi tekrar bi elden geçirdik annemle yarın dinleniriz p.tesiden sonra bizim mesai başlıyo allah izin verirse cuma günü son defa kontrole gittik bebişin suyu biraz artmış dr isterseniz normali bekliyelim dedi ama bizim bebişimin kafası kanal girmemiş hala çatı da çok geniş değil zaten bide bebişim L şeklinde duruyo hareket edemiyo sıkıştı orda normali beklesek bile sezeryana dönüceriz gibi görünüyo dedi bizde zaten günümüzü almıştık hayırlısı dedik artık dua edin bize yarın giremeyebilirim p.tesi sabah gitmeden girerim inş.
doğum listesine baktım doğum yapan arkadaşlar olmuş Derin83 , pileo ,holaa , streetpıt gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün darısı bizlerin başına :)
saol seker,sizinki inşallah bir avazda olur:) benim hatırladığım sat tarihine göre 38+5 de doğum başladı. Ama dktorum 37. haftada iken muayenemde bebğin omuz kemiğinde bir beyaz nokta olduğunu bununda 38 haftadan önce gözükmediğini söyledi. Yani doktora göre ise 39. hafta biterken suyum geldi.Doğumun olduğu gün, forumdaki doğum hikeyelerindeki tavsiyelerin de etkisiyle doğumun başlamasını desteklediği söylendiği için yaklaşık 5 saat yürüdüm çarşı pazar. Akşam hürrem bitti su geldi:)
Ama bana doktorum yürü ama abrtma demişti, keşke sözünü dinleseymişim. Yordunluktan plesenta açıldı su geldi ama doğum eylemi başlamadı. Bana normal doğum sancısı hiç gelmedi ve çocuğun kafası da aşağı inemedi, suni sancıyla da fatmagül bittiğinde doğum gerçekleşebildi.
bunu eklemeden edemiycem "Herkesin hamileliği olduğu gibi doğumu da farklıdır, en doğru bilgi doktorunuzun tavsiye ettiğidir"
selam herkese 38+2 haftalık hamileyim bugün kontrole gittik bizim hanımefendinin kafası aşşağıda ama doğum kanalına girmemiş hiçkeyfi yerindeymiş :) bebeğin doğum kanalına girmesi için ne yapmak lazım bilen var mı fikirlerinize ihtiyacım var...:44::44:
merhaba, bende forumu neredeyse ilk açıldığından beri takip ediyorum. Perşembe akşamı oğlum dünyaya geldi.Suyum geldi ama baş kanlaın girişindeydi ve sancım yoktu. Suni sancı verildi, 4 cm açılmadan sonra epudural oldum, totelde 24 saat açılma için bekledim, ama kafa tam aşağı inmedi. Okadar bekledikten sonra sezeryan istemediğim için biraz zorda olsa vakum benzeri bişeyle doktorunda yardımıyla normal oldu. Yırtık, kesik yok, doğum sonrası gelen misafirlere çmay bile dolduruyorum:)
Allah allah nasıl işe yaramıyormuş, bütün doktorlar yanlış mı biliyor? Çatın mı dar çıktı, bebek mi çok iri canım, ya da kordon falan mı var boynunda yani belki bir bildiği vardır doktorunun bilemedim ki, istersen başka bir doktordan daha fikir al canım, ama gerekiyorsa da sezaryen olursun canım, bunu dert edip moralini bozma bence.
bol yürüyüş ve hareket önerdi benim doktorum canım.
canım işiniz zor 2 yaş sendromuda oluyo bebişlerde Allah yardımcınız olsun wc yi yaza bırakman iyi olmuş çocuklar birden fazla değişikliği kaldıramazmış şimdi bebiş gelir ona alışır yaza kadar sonra tuvalete alışır inş. sorunsuz şekilde biz bile yeğenimi düşünüyoruz 2 yaşında nasıl olur acaba die bebeğe karşı tavrı nasıl olur annesi teyze bebek alıcak demiş oda teyze bana bebk al diyo :) bende ona bebek arabası ve ana kucağı aldım oyuncak kendini unutulmuş hissetmesin kıyamam hiç.
canım hiç üzme kendini bizim akraba aralıkta 3. doğumunu yaptı ilk 2 normal ama 3. de saatlerde sancı çekmiş ama sezeryan olmuş hayırlısı neyse o olsun canım kısmet artık.
1 martta doğuma gidiyoruzzz perşembe günü olum demir gelicekkkk
haklısın canım her doğumun kendine özgü özellikleri var ama ne biliim işte hiç bişi bilmemek tarihini, bilmemek belrti yaşayamamak o kadar tuhafki sanki dogurmaya başlıcam ama haberim olmucak gibi hissediyorum:)) bu arada cok güldüm hürrem bitti su geldi fatmagül bitti bebiş geldi ha cok iimiş kuzum ya :))) sağlıkla kucağına almışsın ya darısı başımıza artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?