- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #42.501
selam kızlar....kontrolden yeni geldim...geçmişe göz atmadan yazıym....2 hafta önce bebişim 2300 gramdı...doktorumuz 3 den küçük doğacak gibi demişti....bugün ise 3200 gram çıktı...çok şaşırdım...2 haftada 1 kilo almış...nasıl oluyo anlamadım....minik doğcak derken tosuncuk olacak benim oğlan...hatta hata var diye ikinci kez ölçtürdüm, doğru dedi....zaten senin göbek hiç 2 kiloluğa benziyomu dedi doktor :) hakkaten, görüntüm 10 aylık gibi...suyu filanda iyiymiş....buarada 37. hafta raporumu aldım...çok mutluyum...artık yatıışşş....boluya gidicez öğleden sonra, annemlerin yanına...eşim beni oraya bırakıp dönecek....artık ordayız....
ya bi de ben 2 haftada 3 kilo almışım...bi kilosunu oğlum almış, 2 sini de ben .... ikimiz de semirdik....artık dikkat edicem yediklerime...15 kilo almış oldum
Herkese selam.
bende 28.02.2012 tarihinde bebişlerime kavuştum.Çok güzel bir duyguymuş. Allahım isteyen herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin. Allahıma şükürler olsun bende bebişlerimde iyiyiz. bebişlerden fırsat bulunca yine yazarım.
Bebişlerimin isimleri Efe - Damla oldu.
Canım gözün aydın maşallah oğlunaBaya büyümüş bir haftada:)Bu arada iyi yolculuklar....
Canım ya ne güzel işte, kiloyu takma artık kafana, bende kepek ekmek ile başladığım serüvenime, normal ekmeği yemeğe bandırma ile devam ediyorum, son haftam artık takmıyorum bir şeyi, bebiş almış ve sağlıklıymış ya,bu arada kıskandım seni, ben şimdi de yalnızım doğumda da yalnız olacam evde, ama oğlum olacak yanımda ne yapayım ona sarılırım artıkın.
canım yaaa...üzülme...bebişin yeter sana.......onu kucağına alınca unutursun herşeyi inşallah...ben de mecburiyetten gidiyorum annemlere.o gelemiyo çünkü.akrabamız filan da yok burda..eşim korktu, annene götürüyüm seni dedi...yalnız yakalnmak istemedi doğuma...
kızlar ben kalkiim azcık ev işi yapiim ara ara gelir yoklarım sizi arayı acmam artık okadar :) kendinize de bebişlere de ii bakın emi
günaydın kızlar....bizde artık mesai hiç bitmiyo:) sabah 4 e kadar annem bakıyo sonra ben devralıyorum nöbeti..şimdide kucağımda oğlum hem pış pış hemde size yaziim dedim..polly naapıyo acaba...
Herkese selam.
bende 28.02.2012 tarihinde bebişlerime kavuştum.Çok güzel bir duyguymuş. Allahım isteyen herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin. Allahıma şükürler olsun bende bebişlerimde iyiyiz. bebişlerden fırsat bulunca yine yazarım.
bu karışım sütü mü arttırıyor cnm? eğer öyleyse hemen yapmalıyım. sütüm azaldı sanki bir kaç gündür. göğüslerim yara olduğu için emzirmek de işkenceye dönüşüyor. tam ememediği için sanırım sütüm azalıyorçooook güzel :)
güya ben spinal anestezi oldum , ne böyle görüntüler gördüm nede doğumda kızımın yüzünü
neyse sesini duydum ya pişman değilim sonrasında 18 gün sonra duydum çünkü...
ayça süt işi ne oldu ? aynı mı gidiyor fark var mı?
birde ben şöyle bir karışım yaptım günde 3-4 çay kaşığı yiyorum inanılmaz lezzetli eğer şeker olayın devam ediyoorsa bal koymadan yap sen biraz tatsız olur ama şifa niyetine...
BAL
TAHİN
DEĞİRMENDE ÇEKİLMİŞ ÇÖREK OTU
KEÇİBOYNUZU TOZU
EZİLMİŞ KETEN TOHUMU
DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
tahin ve çörek otu en önemlileri diğerleri destek amaçlı, süttü hem kaliteli hale getiriyor hemde miktarda değişiklik yapıyor.
ananas ye günde en az 1 ananas bitir, dediğim gibi kimyon manyağı yap kendini, tarçınada devam katılabilecek herşeyin içine ekle, ve 1,5 litrelik su şişesini günde 3 kere doldur boşalt, ben bardaktan değil şişeden içiyorum ölçümde dediğim gibi 3 kere en az dolup boşalması lazım.
çooook güzel :)
ayça süt işi ne oldu ? aynı mı gidiyor fark var mı?
birde ben şöyle bir karışım yaptım günde 3-4 çay kaşığı yiyorum inanılmaz lezzetli eğer şeker olayın devam ediyoorsa bal koymadan yap sen biraz tatsız olur ama şifa niyetine...
BAL
TAHİN
DEĞİRMENDE ÇEKİLMİŞ ÇÖREK OTU
KEÇİBOYNUZU TOZU
EZİLMİŞ KETEN TOHUMU
DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
tahin ve çörek otu en önemlileri diğerleri destek amaçlı, süttü hem kaliteli hale getiriyor hemde miktarda değişiklik yapıyor.
ananas ye günde en az 1 ananas bitir, dediğim gibi kimyon manyağı yap kendini, tarçınada devam katılabilecek herşeyin içine ekle, ve 1,5 litrelik su şişesini günde 3 kere doldur boşalt, ben bardaktan değil şişeden içiyorum ölçümde dediğim gibi 3 kere en az dolup boşalması lazım.
bu karışım sütü mü arttırıyor cnm? eğer öyleyse hemen yapmalıyım. sütüm azaldı sanki bir kaç gündür. göğüslerim yara olduğu için emzirmek de işkenceye dönüşüyor. tam ememediği için sanırım sütüm azalıyor
mama veriyo musunuz...
bu karışım sütü mü arttırıyor cnm? eğer öyleyse hemen yapmalıyım. sütüm azaldı sanki bir kaç gündür. göğüslerim yara olduğu için emzirmek de işkenceye dönüşüyor. tam ememediği için sanırım sütüm azalıyor
Kolay gelsin canım ya, bunu bir kaç kez daha duymuştum, yan yatış yastığı mı almak lazım ki, yoksa sürekli başında beklemeklekle olacak şey değil gibi, ya korkmaya başladım bak şimdi,biz de eşimle nöbet değişimi yapıyoruz aynen.. yarın ananem gelicek, o devralıcak eşimin nöbetini. kızım kusuyor ara sıra uyurken. 2 kez boğuluyordu, biz de çok korktuk. başından ayrılamıyoruz sabaha kadar
Canım ne güzel büyüyüor bebişleriniz, darısı bize olsun inşallah.herkese merhaba, doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum, Allah hepsini analı babalı byütsün... bekleyen arkadaşlarda da herşey yolundadır umarım...
benim kızım bir haftalık oldu bugün :)
yaa ben de emzirme ile ilgili sorun yaşıyorum... bu ara vitamalt die bi malt içeceğine başladım... ii geldi gibi ama hala sütüm yetmiyo galiba... emzirme sıklığı ve ortalama emzirme süresi nasıl siz de?
tahin ve çörek otu süt artırıcıymış bende böyle bir karışım yaptım, çörek otunu değirmende çekiyorum incecik oluyor ve karışımın lezzeti çok çok güzel eşimden kaçırıyorum bitmesin diye :)
birde silikon göğüs ucunu denedin mi, ben hep onunla emziriyorum, canının acısını baya hafifletir...
ayrıca ben özellikle gece kalktığımda ve sabah aç karnınayken still tea yi içiyorum, ananas çok etkiliymiş ayrıcada kilo vermeyi hızlandırıyor...
patate-bezelye-maydanoz hiç tüketmiyorum, annem 1 hafta boyunca patates barındıran çorba içirmişti bana sütüm direkt azaldı, hemen toparladım sonra, elma-havuç kırmızı pancar 'ın suyunu sıkıp karıştırıp içiyorum...
Kolay gelsin canım ya, bunu bir kaç kez daha duymuştum, yan yatış yastığı mı almak lazım ki, yoksa sürekli başında beklemeklekle olacak şey değil gibi, ya korkmaya başladım bak şimdi,
Canım ne güzel büyüyüor bebişleriniz, darısı bize olsun inşallah.
Herkese selam.
kızlar. şimdi doktordan geldim..kendi doktorum olmadığı için yönlendirdiği doktora gittim..nst de sancım çıkmadı yine:)) bebeğin kalp atışları suyu iyimiş..3300 gr olmuşama 100-200 gr daha düşük olur genel doğumda dedi..benim doktorum çatı muayenesi yapmamıştı doğum sancıların geldiğinde ebe bakar demişti..bu doktor bence bi baktır mani varsa şimdiden bileleim dedi..bende yaptırdım ( ebeye genç biriydi kolunu bi sıktımki birdaha asla yaşamak istemicem bi deneyimdi ve bu doktora baştan gitmiş olsaydım beni çoktan sezoya almıştı tam bi sezocu..benim doktorum gibi değil..rahimde 1cm açılma varmış bebeğin kafası doğum kanalına girmiş..heran olabilir dedi..cumaya kadar olmazsa gel tekrar nst ye bağlıcak cuma yada cumarteside kendi doktorum geliyo..isteğim o geldğinde olsa doğum o yaptırsa ama olmazsada napalım kısmet..çatı muayenesinden sonra karnımda adet sancısı gibi geçmeyen bi ağrı başladı..bekliyoruz işte acayip gerginim herkese çatıyom annemi azarlayıp duruyom..eşimide öyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?