- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #43.601
merhaba kızlar benımde dun kontrolum vardı nstye bagladılar normal dogum ıstıyorum doktor suan hersey normal dedı ama catı muayenesı falan hiç yapmadı ee ya catım darsaa sancı cekıp sezeryanamı alıncam anlamadım gıttı.şimdiki doktorlar hep sezeryancı herhalde.korkuyorum bende bı arkadas yazmıştı onun gıbı ya bebek nefessız kalırsa ya catım darsa ALLAH ım hepımıze kolay hayırlı dogumlar versın inşallah.
Benim de içim de bir sıkılma var, acaip, hamilelik depresyonuna mı girdim son haftalarda ne oldum anlamadım ki, aşırı sıkıntılıyım
çizelgem doru cnm ama bebek şimdiden 3.500 gr..yani 38den sonrasını beklemem dmk bu bebeğin 5 kilo fln olcaa anlamına geliyoki dr. bi prob. görmedi heralde ztn 37. haftada bebek artık premature olmuyo yani doğması normal bi durum oluyo..bilmiyorum bn 38.haftadan sonra bebeğin gelişimiyle ilgili o kdr yol katettini düşünmüyorum illaki ufak tefek şeyler oluyodur ama kilo alıp beslenmesinden başka işe yaradını sanmıyorum :)) nedense hep öyle geliyo bna bide biçok yerde artık 37.haftada gelişimlerini tamamladıklarını okudum heralde o yüzden..ama tabi zayıf bi bebek olsaydı 42. haftaya kdrda beklerdim :)) yani anlıcaan hiçbişeyimde prob. yok ama karın bölgesi brz tombik gebelie bağlı bi şeker olabilir dedi dr iri bi bebek olcak dedi..e rahimde açılma ve yumuşama da var..ilk evresini atlatmışsın doğumun dedi ama anlamadm nasıl bi evreyse hiç anlamadm..sanırm dün sbh nişanım geldi çok koyu kıvamlı kahverengi bi akıntıydı..bilmiyorum ama hala ses seda yok..bakalm yrn ne dicek bikaç gün daha beklerim belki ama daha fazlası bnim normal doğum imkanımı tehlikeye sokar ki açılmam varken bu şansımı değerlendirmek istiyorum o yüzden..he açılmam ve yumuşamam olmasaydı yani hiç bi belirti olmasaydı doru diyosun durup dururken 40.haftadan önce vermezlerdi
kızlar bugün tanıdığım biri doğumda açılmayı kolaylaştıran bi bilgi paylaştı, ona refleksoloji hocası söylemiş, bi kaç kişi denemiş çok işe yaramış, sancılar başladığında ince dişli erkek tarağını dişli yeri tırnaklarımızın içine gelecek şekilde avuçlarımızda sıkıp bırakacakmışız. bu yerler direk rahmi uyarıyor açılma başlıyormuş. yalnız sakın şimdi yapmayın doğum başlayınca yapın dediler. paylaşayım istedim, inş. biz de faydasını görürüz.
arkadaşlar size bir şey sorucam belki saçma bir soru olucak
ben bugünlerde hep kızımın yüzünü hayal ediyorum
ama gözümün önüne hep çok kötü suratlar geliyor
özellikle sanki hep yüzünde lekeler olucakmış gibi saçma şeyler düşünüyorum
sizlerdede oluyormu oğlumdada hep parmakları tam olmucak gibi şeyler düşünüyorudm
bu tuhaf ruh hali bendemi var sadece :26:
sizlerdede oluyormu oğlumdada hep parmakları tam olmucak gibi şeyler düşünüyorudm
slm kızlar herkes iyidir inşallah bende bugün kızıma kırmızı lacivert renk park beşik aldım acaba almasamıydım kıza gidermi renk değiştirsemmi acaba pembe kahvemi alsaydım yada sadece pembemi alsaydımm ay çok sordum yardımcı olun bana lütfeennnnnn
canım çopk fazla düşünüyosundur ondan bende bazen kızım ya özürlü olursa diye korkuyorum ama fazla düşünmemeye çalışıyorum sende öle yap
ben de yok ama böyle kaygılar yaşayan arkadaşlar duymuştum...bu dönem bebekle yatıp bebekle kalktığımız için olabiliyo böyle vesveseler...takılma fazla...önem vermedikçe azalır....garip bi dönem, hele de bu son günler, stresli bekleyiş filan, garip şeyler düşündürebiliyo...
aklınıza öyle şeyler getirmeyin.. siz doğum yapmadan lohusa psikolojisine girmişsiniz... nas felak suresini ayetel kürsiyi falan okuyun kesinlikle iyi gelecektir
iyi akşamlar arkadaşlar nasılsınız görüşmeyeli evde kaldığımdan beri pek giremiyorum ama sürekli aklım sizde acaba doğum yapan oldumu nasıllar diye bizde bir değişiklik yok salı günü son doktorumuz ne diyecek bakalım
sağolun arkadaşlar dediğiniz gibi biraz fazla düşündüğümden oluyor sanırım
eşimde kızıyor zaten saçmalama falan diyor
desibelce canım sürekli okuyorum bu geçici bir süreçtir diye tahmin ediyorum
sağolun arkadaşlar dediğiniz gibi biraz fazla düşündüğümden oluyor sanırım
eşimde kızıyor zaten saçmalama falan diyor
desibelce canım sürekli okuyorum bu geçici bir süreçtir diye tahmin ediyorum
günaydınnn sen ne yaptın iğnelere devam değil mi.... doktor konusundada kararsınzdın sonuca bağlayabildin mi
günaydınn kızlarr...bugün oldu bende bişe yok hala..yarın sabah kontrol var nst ye gircem sancım çıkcakmı bakalım bu zamana kadar hiç çıkmadı..bugün hava güzel dışarı çıkıcam kaç gündür çıkmıyorum..doğurmayayım die doktorum gelmeden ama doktorumu dün aradım pazar akşamını bulurmuş gelmesi..yani pazartesi doğurmam lazımki ona yetişeyim..amann artık sıkıldım kim gelcekse gelir doğuma hayırlısıyla doğurayımda..
Ah kızlar ya, hem Salı hem dün tüm gün doktordaydım, iki ayrı doktor da 3 hafta geride bebek, doğum eyleminde zorlanabilir alalım diyorlar, ben de aldırmak istemiyorum, normal doğurayım diyorum, ama eşim de korkuyor, o kadar bekledik bebeğe bişey olacağına sen sezeryan ol daha iyi diyor, hani derler ya bebek mi anne mi, benim koca bebeği seçiyor, şaka bir yana o benden de huzursuz, galiba pazartesi sabah sezeryana alacaklar, önce suni sancı ile deneriz olmadı alırız dediler, o kadar karışık ve karmaşığım ki, Allah hepimizin yardımcısı olsun,
anam ne cok yazmışsınız konuş konış bitmiyor..
napıyorsunuz bakalım? iyi geceler cümleten. midem çokkk kötüüü bgün genee pufff...
iğnelere devam cnm doğuma kadar. doktorda ztb de gittiğim doktora gidicem değiştirmicemm.nasılsa biliyor bu kadın benim herşeyimi. hayırlısı olsunn.
cnm sen doktoru bekleyene kadar bence git doğumunu yap..hakkında hayırlısı olsun valla..
cnm hakkında hayırlısı olsun.. sezeryandan korkma bişicik olmaz. senin ve bebeğin için hangi şekil hayırlı ise Rabbim nasip etsinn.canını sıkma herşey yoluna girer herşey güzel olur..
safulcum nasılsın? aşağıda gördüm seni
var mı bi gelişme?
canım hiçbişe yok şuana kadar..bugün baya bi yürüdüm dolaştım..bi ara karnım kaya gibi oldu sancı geldi sonra oturdum dinlenince geçti..yarın sabah doktora gidiyorum bakalım ne olcak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?