- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #44.681
sanırım dayanamayıp rennie şurup içicem artkewet bende merak ediyorummm bu ateş avrmış gibi kavrulmalar hasar bırakıyormuuuu ???????
sanki ateş var içimde nasıl kavuruyorrr
Sağolun teyzeleri, hepinize Allah benimki kadar az ağrılı ve kolay doğumlar nasip etsin, Allah hepimizin meleklerini korusun.
Benim mide yanmam hiç olmadığı için birşey diyemeyeceğim tatlım, Allah kolaylık versin.
İyi akşamlar arkadaşlar çoğu bebişlerine kavuştu darısı bizim başımıza inşallah.Bizde bugün kontrolden geldik.Benim tombik kızım tam 3.700 gr olmuş doktorumuz sezeryanla alma yanlısıydı bugün kararı bana bıraktı ama gününü beklerse 4 kg bulur hatta geçebilir dedi.Ve hiç doğma niyeti var gibi görünmüyordu kanala falan girmemiş daha mışıl mışıl uyuyordu tombikim.Bende kilosu fazla olunca normalden korkmaya başladım.3 kg falan olsa normali bekleyecektim ama kilosu benide korkutuyor.Siz benim yerimde olsanız neye karar verirdiniz?
sanırım dayanamayıp rennie şurup içicem artk( dogumdan snra hasar kalcak die cok korkuorum bende cnm ((
amin cnm ne güzel hiç mide yanman olmamş maşallah 2. yi düşünürsün artk kuzum:)
Sağolun teyzeleri, hepinize Allah benimki kadar az ağrılı ve kolay doğumlar nasip etsin, Allah hepimizin meleklerini korusun.
Benim mide yanmam hiç olmadığı için birşey diyemeyeceğim tatlım, Allah kolaylık versin.
merhaba kızlar..
yarın sabah 8.30 da sezeryana giriyorum Allah'ın izni ile oğluma kawuşucam, yalnız içimde garip bi hüzün war, gülemiyorum bi garibim nedendir bilemiyorum
benim ve oğlum için dualarınızı eksik etmeyin.. sizleri seviyorum..
ayyy sağol canım altın değerinde bilgi verdin banauyurken de o şekilde uyucaz sanırım, bi de bol bol su içmenin yanında kahve de içmem gerekiyomuş sanırsam..
maşallah oğluna ve sana Allah bize de oyle kolay bı doğum nasıp etsın. Epidural falan yaptırdın mı peki ?
ahh cnm ben 1 haftada 1 şişe gaviskon bitiriyorum.. dikiyorum tepemee.. hele geceleri 4 5 kere içiyorum yoksa mahvoluyorummm
Saol canım darısı sizlere, yok suni sancı bile vermediler, epidural de olmadı çünkü devlet hastanesinde geceyarısı anastezi uzmanı bulamazlar ki, bi ara sancılar arttığında dayanamadım istedim ama yok dediler di.
Doğumhanede belden iğnenei takıyorlar (epu veya spinali) sinek ısırması gibi saniyelik tatlı bir acı, hemen ayakların uyuşuyor, yatırıyorlar, perdeyi çekiyorlar, hemşire sondayı takıyor duymuyorsun , başucunda anestezi uzmanı çok destek bu konuda seni sürekli kontrol ediyor terslik görürse genele dönmek için , doktorunu görünce zaten rahatlıyorsun , dokunmalarını hissediyorsun ama acı sızı başka hiçbirşey yok. hiç kötü bir duygu değil, daha ne zaman başlarlar acaba dediğin bir anda aylarca beklediğin ses veeee görüntü :)))) senin görebileceğin yerde temizliğini yapıyorlar zaten sen onu izlemekten aşağıda neler oluyor anlamadan senin işlemde bitiyor hooooop odaya ....
Odada herkesler sizi bekliyor hafif oturur pozisyondasın, bebeğin kollarında karnın boş ve rahat, ayaklarını ve ameliyat yerini hissetmiyorsun sondan takılı olduğu için zaten tuvaletin torbaya akıyor.. mutlusun hiç olmadığın kadar... 6 saat içinde artık hissin başladığı zaman ayağa kalkmaya hazırsan artık sondanı çıkarıyorlar o çook kolay... ilk adımı attın mı gerisi çorap söküğü gibi geliyor.. sonrasında çiş yapmaya gidebilirsin artık.. SAĞLIKLI DOĞUMLAR.....
canım yazmayı unutmuşum sadece 1 ay yaşadı oğluşum melek oldu teyzesii zaten yaşasaydı özürlü olurdu dedi dr lar baştan çok üzüldüm ama bölesi hayırlıymış geçen sene şubatta doğmuştu martın 14 de cennete uçtu rabbimin hikmeti bu senede martta kızım gelecek inşallahh geçen sene bu zamanlar kötü günler geçirdim şimdide heyecanla kızımı bekliyorumm ama normal doğum yapmak çok başka bişey bebişin doğuşu ağlayışını görmek çektiğin sancılara değiyooo
Bence bekle canım normali çünkü ben sanki burda bı arkadasa bebek 3750 oldu biraz daha beklerse 4000 olur dediler diye hatırlıyorum. ama beebek 3300 mü ne doğdu . Bu hesaplar cok net değil belki o kadar buyuk değildir boşu boşuna sezeryan olursun. Bi sağlık sorunu varsa ya da kişisel bi korkun sezeryan ol ama bebek büyük diye de korkma. Sonucta eskıler 4500 bile doğurmuş ki ozman dikiş falan da boyle profesyonelce değildir
Kızlar evet ben, geldim çok özledim ya sizleri, ben 11 Mart sabahı oğlumu kucağıma aldım.
Kısaca anlatayım, daha sonra doğum hikayelerine de yazacağım,
Cuma günü bütün gün hastanelerde koşturup sezeryan işlerinin son işlemlerini yaptırdım, Pazartesi sabah 8de sezeryana girecektim ya, Cumartesi sıradan ve hafif hareketli bir gündü, gece 12 de yattım, 2ye 5 kala suyum geldi azıcık, ben anlamadım, iç çamaşırımı değiştirip tekrar yattım ama 10 dakika sonra tekrar gelmeye devam edince (Aha ) dedim, hemen hastaneye gittik, yolda ağrım sancım falan başlamadı, hastaneye vardıktan sonra nişan dedikleri şey geldi, hemen nts, ultrason falan, dediler 6 cm açılman var, nası yani, o arada meşhur doğum sancıları geldi, saat 3,5 gibi başladı sancılarım, sabah 6,5 da suni sancısız doğurdum oğlumu, ama kesik oldu tabi, ama çok güzel bir duyguymuş, Allahım hepsini ve benim oğlumu da ayırmasın kucağımdan, bir gece hastanede kaldıktan sonra dün eve geldik, 12 Mrt sezo ile olacakken 11 mrt normal geldi, akıllı değil de ne şimdi oğlum,
Sütümün olmamasının dışında da hiçbir sorunumuz yok çok şükür, hatta bugün banyo bile yaptı, şimdi uyuyor mışıl mışıl, ama damla süt yok, neler yaprtım, neler içtim ama, bakalım belki zamanla açılır,
Fırsat buldukca gireceğim artık, özledim sizleri, bu arada doğum yapan var mı bilemiyorum, herkese HAYIRLI UĞURLU OLSUN diyorum peşin peşin.
Maaşallah deyin teyzeleri.
Eki Görüntüle 366898
İyi akşamlar arkadaşlar çoğu bebişlerine kavuştu darısı bizim başımıza inşallah.Bizde bugün kontrolden geldik.Benim tombik kızım tam 3.700 gr olmuş doktorumuz sezeryanla alma yanlısıydı bugün kararı bana bıraktı ama gününü beklerse 4 kg bulur hatta geçebilir dedi.Ve hiç doğma niyeti var gibi görünmüyordu kanala falan girmemiş daha mışıl mışıl uyuyordu tombikim.Bende kilosu fazla olunca normalden korkmaya başladım.3 kg falan olsa normali bekleyecektim ama kilosu benide korkutuyor.Siz benim yerimde olsanız neye karar verirdiniz?
Kızlar ya acil bişey sorucam kızımda çok fena gaz problemi var şu kimyonlu su tarifi vardı ya hatta bi kere tv de esra erol vermişti hatta burdan da yapanlar olmuştu neydi tarifi birde yeni doğan bebeklere su verilmiyor ya bunun bi zararı yok mu acaba
canım bende tüm arkadaşlaırm için 10 tane okurum
Allahım kabul ederse
ben bi yere not almıştım yazayım canım...
kahve fincanı kadar suyu kaynat kaynadıktan sonra içine çay kaşığının ucu ile kimyon çok az ucu kadar onu suya kat birde küp şekirin dörtte birini ekle karıştır ve süz bebeğe 4-5 kaşık verilecek bu emzirmeden önce olursa daha da işe yarıyormuş... bide yenidoğan bebeğe su verilmezmiş... ek gıdalara başlayınca veriliyor...[/QU
sağolasın canım bu gaz çok fena bişey yaa , heralde bu 4-5 kaşık suyun bi zararı olmaz kızıma
cnm işe yararsa söyle bizde bilelim ok :) masajda yap bebişine zeytinyağla karnına sırtına oyy bizim içinde öp annesi :)
Karışmak gibi olmasın ama şuan 38 haftalıksın yani 4kg olana kadar bekle hemen sezaryene teslim olma derim ben .çünkü oldu ya bugün yarın sancın geldi 3700 ile çok rahat normal doğurursun daha 4kg olmamış. Ben doktora gittim 38. haftama yeni girmiştim açıklık kontrolü yaptı ve kilosu 3600 çıktı bana dediki bebeğin iri 4kg yi geçecek çok yukarıda cumartesi gel sezaryen günü vereyim dedi. Salı gitmiştim. Bende ya cumartesiye kadar gelirse ne yapıcaz diyince ooo bebek çok yukarıda açıklıkta yok sancında çıkmadı birz zor dedi. iki gün sonra perşembe günü 15.30da suyum geldi ve hastaneye gittik normal doğ. ile 3600 kilo doğdu. yani hiç belli olmaz bu bebeklerin ne zaman geleceği. benim arkadaşım 41. haftasında 4kilo 100 gram norm. yaptı ama tabi onuda tavsiye etmem riskli yaniii..inşallah sağlıkla al kucacığına :))
merhaba en güzel anneler,anne olmaya aday en güzl hamişlerr..gelemiyoruz ne zamandır.kim nasıl haberim yok.okumaya çalışıcam inşallah geçmişin hepsiiiinii.......bizden haberlere gelince;dün çatı muayenesi yapıldı ilk kez..biraz açılma varmış bu iyi bişey ama,sancım fln az çıktı.dr um dedi ki sizin kızın keyfi yerinde,benden söylemesi ..perşembe tekrara muayene olucaz.umarım kızım elini çabuk tutar.40ları görmeden gelir hayırlısyla..çatlıcam yoksa..bugün önceki günlerdeki enerjimden eser yoktu.her yerim ağrıyo,et yığını gibi hissediyorum kendimi..9 aydır olmayan ödem 2 haftadır başladı..ve ağrı yapıyo..:2::2:
off çok üzüldüm canım yaa ne bileyim yasayan bebekler oldu ya hatta haberlerde çıkmıstı bir ıkı ay önce Allah büyük canım ne diyeceğimi bilemedim çok zor hatırlattım sanadahuzur içinde uyusun meleğin...amin.şimdi doğacak kızın sana hediye olmus Allah hepimizi kurtarsın...benimde kızım olacak ismi ne olacak prensesin? buarada dua okuyacağım bende Allah tüm amin diyen dualarımızı kabul etsin...canım irtibat içinde olalım ok bugün temizlik yaptım birden enerji geldi sonrada ağrılarım basladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?