2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

oğlun akıllı işte, motor sisteminin daha iyi gelişmesi için istemiyor elleri serbest olsun istiyor ama anası anlamıyor işte :)))

karıncam uyandırmalısın bebeğini...eğer uyanmıyosa ellerini suda ıslat ve bebeğin gögsünü tut...doktorumuz söyledi bize bunu..sakın aman uyuyo uyandırmiim deme...sarılık değeriniz hala yüksek..eğer emmesse yada mama yemesse düşüremezsin..mutlaka en geç 3 saat içinde uyandır..sarılık çiş ve kaka ile atılıyo..bizimkide keçi boku gibi yapıyodu tane tane sonra düzeldi..sarılığın etkisi o sanırım..düzelince sarı ve cıvık olucak kaka merak etme..her kan alınışında bende ağlıyorum merak etme normal senin hissettiklerin..bende çok ağladım bakamıyorum ben çocuğuma diye ama şöyle düşün..onun senden başka kimsesi yok..ve derdini bitek sen anlıyosun..onun için biraz daha dirayetli olman lazım..benim aklıma geldikçe bunu düşünüyorum..işe yarıyor...

oğlun akıllı işte, motor sisteminin daha iyi gelişmesi için istemiyor elleri serbest olsun istiyor ama anası anlamıyor işte :)))

tırnaklarını kestim ama törpületmedi..jilet gibi valla..kaşını gözünü çizicek gözünü oyucak die korkuyorum..gündüzleri açık bırakıyorum ama gece bırakmıyorum...sen çorap giydirdin mi kızın ayağına...valla yolucam saçını başını senin:) çorap aldım kızıma zaten bol bol..sen giydirmessen ben gelip giydiricem...

giydirdim giydirrdim kızma :)))

hatta dün üstüne patikde giyindi :))

bu arada eczaneden otri bebe aspiratör al mutlaka o aldığımız pompalılar halt etmiş, pompalıdan çekemiyordum bir türlü bunu ağzınla çekiyorsun hortumun bir ucu sende bir ucu deliğin ucunda süper çekiyor senin nefesine bağlı olarak, dün aldım öbüründen memnun kalmadığım için az önce temizledim berra nınkini açıldı burnu sonunda....

hadi biz hazırlanalım hazırlık sürecimiz uzun sürüyor çünkü, alevin yanına gidicez önce bakalım doğmuş mu bebiş, sonrada berra nın küvöz arkadaşını görmeye evlerine gidicez , gezentiyiz bugün :)

dogum yapanlarrrr nolurrr dogru söleyinnn bu mide yanmaları
dogumdan sonraa geciomu ciddennnnnnnnnnn

doğumdan hemen sonra geçiyo canım mide yanmaları burun tıkanıklıkları nefes darlıkları da dahil buna sabredin az kaldı :)

canım rezene çayı var milupanın gazını alıyor yeğenimden biliyorum birde muskat cevizi çok minik rende parcası hem gazı alıyor hemde rahatlattığı için uyutuyor bebişi

milupanın değil ama normal rezene çayı içiyorum ben poşet çay şeklinde aktardan almıştım olmadı milupayı deniyim muskat cevizini hiç duymamıştım ama bulursam deniycem sağolasın canım

kızlar nasılsınız bız ıyıyız sukur bugun 12. gunumuz ama hala yıkayamadık dogdugunda hastanede yıkadıklarıyla yavrum gobegımız haftasında dustu ama ustundekı kabuk dusmedı dunde doktora goturdum o kabuk dusmeden yıkama sıl dedı bende oyle yaptım :)) nasılda mıs gıbı kokuyolar

diğer adıyla sıcak su torbası :) ne mucizevi bişeymiş gaz probleminde bana çok yardımcı oldu aldığımda gereksiz gibi gelmişti ama en çok kullandığım şeylerden biri oldu hem üşüdüğünde hemde karnı falan ağrıdığında gaz olduğunda hemen koyuyorum güzel tarafı küçük olması onun sıcağı işe yarıyo ve saatlerce uyuyo kızım almayanlar için şiddetle tavsiye ediyorum

ilk zamanalr bende onu çok kullandım çünkü henüz neyin bebeğe gaz yaptığını anlayamamıştım, bir süre sonra gaz yapıcıları kestim ve kimyonu çok kullanmaya başladım çok şükür rahatladık ikimizde, ben kimyonu çorbaya , hazırladığım et veya tavuk suyuna , et ve tavuk yemeğine , kıymalı veya ıspanaklı yumurtaya hemen hemen herşeye aanlayacağın kullanıyorum.

bir süre sonra seninkide rahatlayacak ama bu tamamen sana bağlı dikkatli ol yemende...

canım nerede satılıyo bu su torbası benım tosunun gaz sancısı basladı gece uykusuzluktam mahvolduk

kimyon bu zamana kadar hayatımda hiç yoktu ama 2 gündür ne yesem içine kimyon atıyorum ve yemeklerden öncede 1 çay kaşığı alıp bol suyla içiyorum umarım geçer artık gaz sıkıntımız

sagol canım netten arastırdım buldum sıparısını verıcem ve kımyonuda denıcemmm

senın bebıs nasıl

kimyon bu zamana kadar hayatımda hiç yoktu ama 2 gündür ne yesem içine kimyon atıyorum ve yemeklerden öncede 1 çay kaşığı alıp bol suyla içiyorum umarım geçer artık gaz sıkıntımız

bendede öyledi evde yoktu önce marketten eşime küçük baharat poşetinden aldırmıştım hemen bitti, metro marketten sanayi boyunu aldırdım eşşek kadar bir poşet baharat için :) dün tavuğu sosladım mesela 3-4 çay kaşığı koydum tadıda güzelmiş yemekelr dahada lezzetlendi... :)))

sagol canım netten arastırdım buldum sıparısını verıcem ve kımyonuda denıcemmm

senın bebıs nasıl

maşallahı var diyelim :)))

çok iyi değiliz ama bu duruma alıştık o şekilde yaşamımızı düzenlemeye başladık yani Berra'nın bu haliyle yaşamayı öğrendik o yüzden keyifler yerinde :)))

senin bücürük nasıl, abisinin tepkisi ilgisi nasıl, hamileyken dört gözle bekliyordu , bir değişiklik var mı hareketlerde ?

canım abımızde degısıklık yok kıskanmada olmadı sukur kardesını sevıp sevıp duruyo okula gıderken gelınce hemen opuyo anne kardesım benı cok ozlemıs baksana deyısı var olduruyo benı :))

hemen kımyonuda denıcem feyzos

canım benım kanım yoktu sezeryan sırasında 2 unıte kan takıldı o yuzden doktorum kanamayı kesme ılacı verdı onu kullandım kanamam ılk gun oldu baska olmadı

herkese merhaba...
doğum yapan tüm arkadaşları tebrik ediyorum... darısı bekleyen arkadaşların başına...

kızlar sizin doğum sonrası kanamalarınız bitti mi bwnimki 10 günde bitti erken mi oldu anlamadım devam ediyomu sizinkiler
benim 16. günüm haladevam ediyo kanamalar... bitse keşke...

benim de doğum yapan arkadaşlara sormak istediğim bişi var... bebeklerinize emzik verdiniz mi... kimi verilmeli diyo, kimi alıştırmayın diyo... kafam karıştı biraz... kızım süt çekmediği halde memede çok uzun süre kalmak istiyo... siz ne yaptınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…