- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #44.801
Hadi gözün aydın canım.En azından tarif telaffuz etmiş seninkisi çok sevindim.Normal demesine şok oldum yalnız cidden dengesiz bi kadın bu yaf:)Sağlıkla kucağına bir al da bir daha da gitmessin.slm kızlarrr,bende geldim doktordan ohh beeee,
sonunda bi tarih verebildi bizimki cuma günü Allahın izni ile gelecek kızım dünyaya,sabah bakıcak nst ye sancı varsa alıcak cocugu,yoksa pazartesi alcakmıs. neyse bunada şükür..
ama anlamadıgım sezeryan olcam ona ragmen muayene etti ayy ne stres yaptım ne kastım kendimi,birazcık acım oldu tabi ama öle abartcak kdr degil. bzmm minik kızz kanala girmiş,hatta doktorum gel normal yapalım dedi tam normal dogumluksun çatın mükemmel,bebek inmiş gelmeyi bekliyor dedi. ama benim fıtık ve bebegin kordonu hala risk bizim için. eşim hiç normal istemiyo,kordondan nefessiz kalan bebekler var sonucta dyo,doktora da cok güvenmiyo. artık kısmetimiz böyleymiş diyorum. ama üzüldüm normale bukdr yatkınken vücudum risk alamıyorum bebegimden kıymetli degil benim üç beş kesigim napimm.
simdi korkum ya çatı muayenesi dogumu başlatırsaa , bari Cumaya kdr dursun kızımm yaaa. yine bir sürü kan verdim idrarda protein cıktı doktorum piskoya bagladı yne,karacigerden böbreklerden ve gebelik zehirlenmesinden falan korkuyo,yarın cıkcak sonuclar. ayyy ben benden geçtim artık yaa
canım bende bu aralar bol bol hurma yiyorumm
karnım çok sertleşiyor bu aralar
Allah muhafaza bide normal doğurmayım :111:
benim ilk doğumum sezeryan olduğundan dolayı normal olması çok riskli
ben bebiş kilo alsın diye yiyorum umarım doğru amaca hizmet ediyordur hurma :97:
benimde zerre sancım yok canım,hatta gögsümün hemen altında koskocaman bir sertlik kütle var gbi. taşş gbi birşey.dogmaya yakın göbek asagı iniyormus , ben kendimden test ediyorum cidden inmiş,gören herkes dogum yakın mı diyor. kanala girme farklı ama benim,gecen haftada inikti göbegim ama kanala girmemişti. benim kasık agrılarım cookkk arttı ve genital bölgem düşcek gbi agırlastı sanki,ve smdi kanala girmiş bebek,doktoruma sordum kanala girdigi içinmiş bu agrılarım. bende 39+0 ım bugün ve daha yeni inmiş. stres yapma sen kendine sakın.
Herkese selam
canım ya benim iki haftadır göbeğim aşağıda, iki haftadır herkes doğum yakın diyordu, ama dün doktorum bu hafta gelmez, bebek gününü bekleyecek dedi, göbeğin inik olması, bebeğin kanala girmesi, sancılar hep birbirinden bağımsız galiba:44: son anda bebek doğacağı zaman birbirine bağımlı hale geliyorlar sanırım
Hadi gözün aydın canım.En azından tarif telaffuz etmiş seninkisi çok sevindim.Normal demesine şok oldum yalnız cidden dengesiz bi kadın bu yaf:)Sağlıkla kucağına bir al da bir daha da gitmessin.
Bu arada benim de idrarda protein çıktı,hatta enfeksiyon da var dedi bakalım cuma günü tekrar test yapar sanırım.Tansiyondan sonra idrar için test istedi senin nasıl tansiyonun?
ahh canım bizimde sennle dertlerimiz hep aynıı beeeenfeksiyonu zaten sölemiyorum bile artık dedi Allahın emri mutlaka cıkıyormus bende protein olunca bide malum tansiyon ve nabız dengesizligi var tırstı 3 tüp kan verdim bakalım yarın cıkıcak. bugün tansiyonumda nabzımda cok iyiydi anlamadım bende, 10-6 cıktı nabızda 112
ayyy bi dogurabilseydikk miniklerimizii hayırlısı ilee bitcek sanırım tüm hastalıklarımızzz.
Hadi gözün aydın canım.En azından tarif telaffuz etmiş seninkisi çok sevindim.Normal demesine şok oldum yalnız cidden dengesiz bi kadın bu yaf:)Sağlıkla kucağına bir al da bir daha da gitmessin.
Bu arada benim de idrarda protein çıktı,hatta enfeksiyon da var dedi bakalım cuma günü tekrar test yapar sanırım.Tansiyondan sonra idrar için test istedi senin nasıl tansiyonun?
ahh canım bizimde sennle dertlerimiz hep aynıı beeeenfeksiyonu zaten sölemiyorum bile artık dedi Allahın emri mutlaka cıkıyormus bende protein olunca bide malum tansiyon ve nabız dengesizligi var tırstı 3 tüp kan verdim bakalım yarın cıkıcak. bugün tansiyonumda nabzımda cok iyiydi anlamadım bende, 10-6 cıktı nabızda 112
ayyy bi dogurabilseydikk miniklerimizii hayırlısı ilee bitcek sanırım tüm hastalıklarımızzz.
Aslında benim bu zamana kadar hiç bir problem olmadı son ay error veriyorum sürekli
Tansiyonum 14 çıkınca kadın telaş yaptı idrar tahliline gönderdi hemen protein ve enfeksiyon çıkınca sürekli tansiyon ölçüosun 14 olursa hemen geliosun dedi,ben de durup duruo ölçüyorum.Kan tahlili istemedi du bakalım cuma onu da isteyecek mi.Amannn boşver en azından gün belli olmuş ben de bir karar vereyim bakalım cuma günü.Büyük bir yük kalkacak üstümden...
Dediğin gibi onlar sağlıklı biz sağlıklı bi kavuşsak artık.
Aslında benim bu zamana kadar hiç bir problem olmadı son ay error veriyorum sürekli
Tansiyonum 14 çıkınca kadın telaş yaptı idrar tahliline gönderdi hemen protein ve enfeksiyon çıkınca sürekli tansiyon ölçüosun 14 olursa hemen geliosun dedi,ben de durup duruo ölçüyorum.Kan tahlili istemedi du bakalım cuma onu da isteyecek mi.Amannn boşver en azından gün belli olmuş ben de bir karar vereyim bakalım cuma günü.Büyük bir yük kalkacak üstümden...
Dediğin gibi onlar sağlıklı biz sağlıklı bi kavuşsak artık.
senn yuksek tansiyon,benmde düşük. kansızlıkta had safhada oldugu için iice dikkat ediyor,zırt pırt kan alıyor. seninde ister herhalde kan tahlili canım. inşallah bir daha yükselmez o kadar tansiyonun hayatım yaa, bari tansiyon düzenli olsun. bende elimde tansiyon aleti sürekli ölçüm yapıyorum. seninde inşallah günün belli olurr da geri sayıma baslarsın canım.
herkese merhaba...
doğum yapan tüm arkadaşları tebrik ediyorum... darısı bekleyen arkadaşların başına...
benim 16. günüm haladevam ediyo kanamalar... bitse keşke...
benim de doğum yapan arkadaşlara sormak istediğim bişi var... bebeklerinize emzik verdiniz mi... kimi verilmeli diyo, kimi alıştırmayın diyo... kafam karıştı biraz... kızım süt çekmediği halde memede çok uzun süre kalmak istiyo... siz ne yaptınız...
kızlar sizin doğum sonrası kanamalarınız bitti mi bwnimki 10 günde bitti erken mi oldu anlamadım devam ediyomu sizinkiler
mervecimm hadi hayırlısı seninde az kaldı ya cuma ya pazartesi
bende pazartesi doğurcam belki aynı gün olur
prensesimm canım hurmayı en iyisimi sizler yiyin
ben löp löp götürüyom bide normal doğururmuşumm :111:
önyargılar bizi bilinmeze götürür tatlım sezaryen planlı bir doğum şekli olduğu için 10 dk olup biten bir cerrahi işlem heryerde aynıdır operasyon şekli bu nedenle emin ol baska bir dr.gitsen daha ilgili olacaktır seni anlıyorum endişelisin ama bilinçli olmak endişeni yok edecektir,önemli olan normal doğumdur asıl normal doğumda ihtiyac duyarsın doktorun desteğine ve ilgisine yani sana tavsiyem herseyi doktorlardan bekleyip yönlendirilmek ve alakalarını yetersiz bulmak yerine kendimizi iyi tanıyalım her konuda bilinçlenelim senin şu aralar haftada bir kontrole gitmen gerekli ve sık sık nst yani bilmeyenlere (non-stress test) dediğimz bebeğin kalp atış hızı takibi 120-160 arası ve annenin rahim kasılmalarını takip eden önemli bir cihazdır her ne kadar sezayen doğum olsada nst çektirmelisin şimdi sorduğun sorunun cvbı sende ne zaman gitmen gerektiğini sen daha iyi biliyorsun artık :) mutlu doğumlar dilerim sormak istediğin birşey olursa herzaman yardımcı olurum...
ahh canım sonundaaa bizdeee doguruyoruz yaa daha ne diim geldi demek o günlerartık zaman hooppp diye geçsinn alalım miniklerimiziii kucagımızaa
canım valla ben artık çok zorlanıyorum
gece uykusu diye bir şey kalmadı
39. haftalarda olan arkadaşlara kocaman bir maşallah diyorum
bende öyle valla 3 gibi en erkn yatıorum gündüzde kalkmak bilmiorum
cüsseli uzun boylu biri dilde kısa boylu biri olsadım napardm diorum hep cnm
Teşekkürler canım, umarım sağlıklı ve kolay doğumlar tüm arkadaşlarıma olur, benim oğlana doktoru, kafası ve bacakları küçük doğum eylemini gerçekleştiremez o yüzden biz alalım demişlerdi, neyse gerek kalmadı,Anladım canım , ohh gözün aydın bitmiş gitmiş işte aslında nelere katlanmıyoruz ki sonuçta bir günlük bişey biraz acı cekiceğiz ama sonrası rahat. İnş darısı bize olur. Bende en cok günüm dolucak gelmıyecek hadi sezeryan dıyecekler ondan korkuyorum.Umarım günüm dolmadan gelir benim oğluşumda. Darısı bizlere inş canım. Ya bişey daha sorucam peki seni neden sezeryana alıyorlardı?
Teşekkürler canım, umarım sağlıklı ve kolay doğumlar tüm arkadaşlarıma olur, benim oğlana doktoru, kafası ve bacakları küçük doğum eylemini gerçekleştiremez o yüzden biz alalım demişlerdi, neyse gerek kalmadı,
berkerdem;
mervishko;
tofi82;
NiceGrL;
mrs_lord_byron
Teşekkürler kızlar,- Allah hepinize nasip etsin, bu arada oğlum 3260 gr ve 50 cm doğdu, yani dedikleri gibi 2980 falan değildi, neyse sağlıklı ya, gerisi boş,
Teşekkürler canım, umarım sağlıklı ve kolay doğumlar tüm arkadaşlarıma olur, benim oğlana doktoru, kafası ve bacakları küçük doğum eylemini gerçekleştiremez o yüzden biz alalım demişlerdi, neyse gerek kalmadı,
berkerdem;
mervishko;
tofi82;
NiceGrL;
mrs_lord_byron
Teşekkürler kızlar,- Allah hepinize nasip etsin, bu arada oğlum 3260 gr ve 50 cm doğdu, yani dedikleri gibi 2980 falan değildi, neyse sağlıklı ya, gerisi boş,
oyyy maşallah kuzunabu doktorlara da güven olmuyor yaaa, artık ne çıkarsa bahtımıza
canım benim boyum 163 cm. şuan ise 75 kiloyumm
normal olarak zorluyor beni nefesim kesliyor
eşime dün diyorum tır gibi oldum oda demezmi tır değil tanker
ayy ağlayımmı güleyimmi bilemedim öyle masum masum söylediki kızamadım :)
ama bu kilo hiç bana göre değil inşallah doğumdan sonra veririz kiloları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?