2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Benim enes. De kanamam 60gün sürmüştü sizi okuyunca şaşırdım ben normal sanıyodum 40. Ve 60gün arasını demek daha az da oluyomus 10 tane ayet-el kürsî okudum bugün nst'de.

"Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esasen beyinde salgılanan doğum sancılarını başlatan bir hormondur. doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır.

Benim enes. De kanamam 60gün sürmüştü sizi okuyunca şaşırdım ben normal sanıyodum 40. Ve 60gün arasını demek daha az da oluyomus 10 tane ayet-el kürsî okudum bugün nst'de.

Kızlar bende kucukken hep 40 gn aralıksz kanama olr sanrdm lakın herks baska yasıoms o donemı senınkı bayaaaaa bı uzun surmus 60 gn masallaah:)) Genellıkle 10 15 gn suruo sanırsm 40 da 40 cıkmasındn ılerı gelıo olsa gerek dıye dusundum kendımce:26:

iyi akşamlar annişler. bizim de bugün kontrolümüz vardı. her şey gayet normal dedi doktorumuz. nst de iyi çıktı. ama birazcık minyonmuşuz (normal tabii anne böyle olunca:)) saat 5 te gelebildik eve. sabah 8:30 da çıktık. kuaföre gittik, bebiş şekerlerimizi aldık hiç aklımda yoktu ama orada çok beğendiğim sepeti de aldım bebek arabası şeklinde. cumartesi büyük temzlik günü var evde, halı şampuanımızı aldık.yarın koridor halılarını temizlemeye vereceğim.

benim de kasılmalarım gece oluyor. koridor-oda arası sürekli babayla birlikte volta atıyoruz. geçen haftalarda 20:30 gibi başlıyordu bu hafta 23:00 de başlıyor. gece çok uyku problemi çekmiyorum. normalde vucut kendini doğum sonrası uykusuz geceler için hazırlarmış ama bende böyle bişi yok anlamadım.

saol canım Allah kabul etsin.... çoğunu sen okudun zaten :)))

kızlar kolay doğumlarımız olsun bebeğimizi sağlıkla kucağımıza alalım diye okumaya başlattığımız dualarımız 142 tane ayet_el kürsî oldu.... tüm okuyanlara teşekkürler.. Allah kabul etsin

canım beni de ekledin mi bende 10 tane okudum

1saatten fazladır geçmişi okudum telefonda zor oluyo neyse... Hurmadan bahşedilmisti hemen kalkıp 10. 15tane hurma yedim bugün merdiven indim çıktım yürüdüm bayağı kasılmalarim var sancım 3kez oldu bugün çok olmadı bakalım bugün gelcekmi artık bugün veya yarın geldi geldi yoksa cuma suni olmadı sezeryan diyolar.. Hayırlısı bakalım..

canım duyduğum ve okuduğum kaynaklara göre normal doğuma çok yardımcı bir besin hurma.sen bebişin kilosu için başka kaynaklara yönel.bi de zaten kilo alımları artık yavaşladı bebişlerin.son zamanlarımız artık.
bacaklarım ayaklarım yüzüm elleirm falan şişti enim acaba su içmediğimden mi??? çorapları bi çıkarıyorum lastiğin oldugu yerler cökmüş falan ..
canım tabiki de az su içtiğinden şişmiş.aman diyim suyu içmekten vazgeçmeyin.ben her yere 1,5 lt lik su şişemle geziyorum.günde 3 tane bitiyo.ne kadar içtiğimi de anlıyorum. .doğumdan sonrada suyu sakın bırakmayın.sütün en önemli kaynağı.
al canım al..ben hamileliğin başından beri beri hergün bi iki tane yiyordum.şimdi sayısını arttırdım
Bende varım kızlar benmde 26 bakalım kımınkı ılk gelecek:))))

..ay bebişleri yarışa sokmuşuz gibi oldu..hadi kızım hadiiii

ben de şimdilik 7 tane okudum canım

canım beni de ekledin mi bende 10 tane okudum

kızlar bende 20 tane ayetel kürsi okudum. Allah kabul etsin dualarımızı. . .

buklecim seninkiyle 142 ayet-el kürsi olmuştu.... şimdi 170 ayet_el kürsî oldu.... Allah kabul etsin.... hayırlı kolay doğumlarımız olsun sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah....

..ay bebişleri yarışa sokmuşuz gibi oldu..hadi kızım hadiiii

Vallaa senınkı erken gelebılr kızlar erken gelıo dıolar yaaa o degıl sımdı benm korkum 41ı bulrsa napcm ozamn mart anası olamıcm nısan annesı olcm:)))) ben haftaya carsmbadn sonra beklıorum bebegımı kızlar ona gore gardınızı alın:)))))

Kızlar bugün başıma gelen olayı sizlere anlatacağım...
dün yazmıştım oğlumu zeka testi için sağlık ocağına götürdüm diye...
neyse ben iyi niyetimle hemşireyi yormayayım diye götürdüm hatta aylık aşılarınıda orada vurduracağım dedim...
bugün beni hemşire aradı... duygucum ben gece yatamadım telefonun olsaydı arıyacaktım... bak senin oğlunun topuklarında bile sarılık var bir poliklinik adı ve doktor adı verdi. oraya götür baksınlar. ben oraya haber vereceğim... sonuçlarıda takip ederim sen merak etme dedi. bende ya ayın 20 sinde özel doktorumuzda kontrol var gitmiycem dedim. olmaz ihmale gelirmi 20 sine çok var git o polikliniğe göster dedi...

neyse ben kuşkulandım poliklinik adı vermesinden kıllandım...
özel doktorumuzu aradım. getir bebeği kontrol edeyim götürme başka yerlere dedi...

doktor kontrol etti. ya bunu diyen hemşirenin hiç evladı yokmu dedi. sarılık olayını unut dedi ayakta nerde sarı renk görmüş bu dedi...
kilosunuda yanlış ölçmüş sağlık ocağı...
doktor bana al bebeğini evine götür bol bol emizr dedi... bunu uzman doktor dedi yani... neyse çok sinirlerim bozuldu ayın 22 sinde hem kontrolü var hemde aşısını özel doktorumuza yatırcam kafamı bpzdu hemşire... sinir oldum... sizde dikkat edin öyle herkesin dediklerine kulak asmayın...

ben ne yapayım siz öyle diyosunuz ama güya şubat sonu doğum yapacaktım mart'i yarıladik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…