- 11 Ocak 2009
- 6.204
- 114
- 688
- 39
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #44.821
ben başlarda içiodum ama sonra şuruptan tiksindim ve bıraktım,
ama şmdi artk çıldırcak gibiyim süt falan asla kar etmio geceleri
boğulma tehlikesi geciriorum reflüden o yüzden artk denicem gene
şurubu inş tiksinmem gene cnmnyseki az kaldı dogumlarımıza,
aramzda fazla yok sen normalmi yapcakdın cnm dogumu, tarih bellimi
benm 23 mart sezaryen
tüm bebeğini bekleyen arkadaşlar kolay doğum olsun ve sağlıkla bebeğimizi kucağımıza alalım diye dua başlatmıştık 98 ayetel kürsi olmuş .. Allah kabul etsin....
okuyan herkese çok teşekkürler...
Kansızlık çarpıntı yaparmış Merve'cim belki senin nabız ondan yüksektir.Umarım artık kararverebilirim.Hoş ben Rabbime ve kuzuma bıraktım nasıl sağlıkla gelirse,anneme diyorum hiç çıkmayacak gibi,o da kimsenin içinde kalmamış merak etme dedisenn yuksek tansiyon,benmde düşük. kansızlıkta had safhada oldugu için iice dikkat ediyor,zırt pırt kan alıyor. seninde ister herhalde kan tahlili canım. inşallah bir daha yükselmez o kadar tansiyonun hayatım yaa, bari tansiyon düzenli olsun. bende elimde tansiyon aleti sürekli ölçüm yapıyorum. seninde inşallah günün belli olurr da geri sayıma baslarsın canım. Valla olur mu olur Ronya'cım amannn cidden son günlerin geçmesi zormuş,yoksa şükür halimize sıcacık evlerimizde bekliyoruz kuzularımervecimm hadi hayırlısı seninde az kaldı ya cuma ya pazartesi
bende pazartesi doğurcam belki aynı gün olur
prensesimm canım hurmayı en iyisimi sizler yiyin
ben löp löp götürüyom bide normal doğururmuşumm :111:
Teşekkürler canım, umarım sağlıklı ve kolay doğumlar tüm arkadaşlarıma olur, benim oğlana doktoru, kafası ve bacakları küçük doğum eylemini gerçekleştiremez o yüzden biz alalım demişlerdi, neyse gerek kalmadı,
berkerdem;
mervishko;
tofi82;
NiceGrL;
mrs_lord_byron
Teşekkürler kızlar,- Allah hepinize nasip etsin, bu arada oğlum 3260 gr ve 50 cm doğdu, yani dedikleri gibi 2980 falan değildi, neyse sağlıklı ya, gerisi boş,
Al işte ,doktorun yorumuna bak.Aferin senin kuzucuğa ne güzel sağlıkla kendi geldiMaşallah 41 kere.Ölçümlere zaten hiç güvenim kalmadı son ayda tutmuyor çok ilgin.
hı birde su azmı içiyorsun dedi suyu cok içmelisin dedi. ben günde toplasanız 3 4 bardak su anca içiyorum.. ne zararı var ki???
canım ne kadar az içiyorsun
ben günde en az 8-10 bardak su içiyorum
idrar yolu enfeksiyonu olmayayım diye suya feci dadandım
canım doktorun neden suyu azmı iiyorsun diye sordu
selam. ben doğum yapalı 23 gün oldu ve 1 haftadır emziğe başladım. mecbur kaldım. çünkü bebeğim sürekli göğsümde olmak istiyor. bu duurm da beni youyo haliyle. yani acıkıyo emziriyorum sonra uykuya dalıyo tam beşiğine koyuyorum 10 dak sğrmeden tekrar ellerini ağzına götürüyo. ben önce doymadığı için sürekli aranıyo sandım. ama kontrole gittiğimizde dr kilo alımı güzel dedi. sadece sürekli emmek istiyo göğsümde durmak istiyımuş. o yüzden en azından geceleri emzik ver ki sende dinlenebilesin dedi bana. içime sinmedi başka bi dra da götürdüm o dfa aynı şeyleri söyledi. en aızndan geceleri kendini tatmin etsin sende o arada dinlen ki sütün tekrar dolsun dedi. neysekie mziği verirvermez tuttu. öyle yadırgamadı hiç :)
içemiyorum susamıyorum çünkü. ama çay gibi şeyler tüketiyorumoda kansızlıgımı tetikiyor sanırım. doktor ulatrasonda bakarken su azmı içiyorsun dedi bende evet dedim oda su çok iç dedi bu kadar. normalmi herşey dedim evet herşey normal dedi. çıktım odadan. kendi doktoruma götürdüm ultrason kagıdını normal güzel herşey dedi bende o doktor su iç dedi azmı içiyorsun dedi dedim oda evet coksu içmen laızmm normaldede dedi.
canım herşey normalse sorun yoktur
ama bol su içmek iyi
biliyorsun gebelik döneminde idrar yolu enfeksiyonu çok oluyor
onu önlemiş olursunuz
bende çok su içiyorum bebeğin suyu fazla çıkıyor :)
doktor karnın çok büyük ama bebek öyle büyük değil dedi
suyum fazlaymış onun için karnım çok büyük
slm kızlar...canım evet benimde 26 mart.:)çatı muayenesi elle yapılıyor tatlım.hurma yemek de açılmayı sağlayıp,kolay doğum yapmamımaz yardımcı oluyormuş...ablamın görümcesi gecen hafta doğum yaptı.40 haftayı doldurduğu halde bebişden tık yoktu,oturdu bi kilo hurma yedi ertesi gün doğumu oldu
benim suyum normal, bebek normal, ben normalim :) ama şişiyorum sanırım o da su içmediğimden tuzu kesmediğimden. ondan demiş olabilir.. neyse su dedik gideyimde bir bardak içeyim :)
arkadaşlar benim bu aralar karnım sertleşince aynı anda kasıklarımda ağrıda oluyor
evvelden sadece karnım sertleşirdi sanırım bu sancı değilmi :97:
bir fikri olan varmı
Canım arada bana da oluyor öyle şeyler ben de sancı olmasını umuyorun daha önce yaşamayınca bilmiyor insan. Arkadaşlar gelince anlarsın diyor bakalım gelse de anlasak
tarihlerimiz aynı bakalım kim önden doğuracak tatlım hehe :) yavf hurmayı yeni duyuyorum bende alayım bari çokta severim aslında :)) sağol cnm bilgin için.bende topikten bi arkadastan duymustum avatar ismini hatırlamıyorum ince erkek tarakları vardı ya cep tarağı babamın olurdu hep doğum esnasında avucumuza alıp dişli kısmını yırnak aramıza geçirip açıp kapatacakmısız açılmaya neden oluyormuş ama şimdi denemeyin demişti ertesi gün 2 tane aldım çantama attım :))
maşallah. ya aslında o kadar hurmayı yedikten sonra çocukta aşırı bir enerji patlaması olup, çıkmak istemiş olmasın:) valla ben geçen 250 gr aldım. oturup hepsini yiyemem yaslm kızlar...canım evet benimde 26 mart.:)çatı muayenesi elle yapılıyor tatlım.hurma yemek de açılmayı sağlayıp,kolay doğum yapmamımaz yardımcı oluyormuş...ablamın görümcesi gecen hafta doğum yaptı.40 haftayı doldurduğu halde bebişden tık yoktu,oturdu bi kilo hurma yedi ertesi gün doğumu oldu
hadi gözün aydın, en azından herşey yolunda canım, bir de şu sezeryan tarihini vereydi doktorun iyiydislm kızlarrr,bende geldim doktordan ohh beeee,
sonunda bi tarih verebildi bizimki cuma günü Allahın izni ile gelecek kızım dünyaya,sabah bakıcak nst ye sancı varsa alıcak cocugu,yoksa pazartesi alcakmıs. neyse bunada şükür..
ama anlamadıgım sezeryan olcam ona ragmen muayene etti ayy ne stres yaptım ne kastım kendimi,birazcık acım oldu tabi ama öle abartcak kdr degil. bzmm minik kızz kanala girmiş,hatta doktorum gel normal yapalım dedi tam normal dogumluksun çatın mükemmel,bebek inmiş gelmeyi bekliyor dedi. ama benim fıtık ve bebegin kordonu hala risk bizim için. eşim hiç normal istemiyo,kordondan nefessiz kalan bebekler var sonucta dyo,doktora da cok güvenmiyo. artık kısmetimiz böyleymiş diyorum. ama üzüldüm normale bukdr yatkınken vücudum risk alamıyorum bebegimden kıymetli degil benim üç beş kesigim napimm.
simdi korkum ya çatı muayenesi dogumu başlatırsaa , bari Cumaya kdr dursun kızımm yaaa. yine bir sürü kan verdim idrarda protein cıktı doktorum piskoya bagladı yne,karacigerden böbreklerden ve gebelik zehirlenmesinden falan korkuyo,yarın cıkcak sonuclar. ayyy ben benden geçtim artık yaa
evet bu çatı muayenesi oluyor. beni ilk kez muayene ettiğinde de açıklığım 1cm de 3 kezde de. o yüzden açılma ile alakası olduğunu düşünmüyorum. 3. soruya gelince. bende de durumlar senin gibi. ne ağrı ne sancı ne kanala girme var. haftaya muhtemelen suni sancı verelim dicek, yarın tekrar kontrolüm var, doktorlar ne derse o artık, günümüz kalmadı çünkü artık. haklı olarak onlar da bebeği riske atmak istemiyorlar..kızlar size sorularım olcak yardım edersiniz sevinirim,
39+6 haftalık hamileyim ama hala bebeğimin gelesi yok hiç ağrım sancımda olmadı dün doktora gittim herşey normal.
eliyle muayene etti açılmada yok.sorum bu çatı muayenesi mi oluyor?
ve alttan muayeneden sora açılma daha erken mi olur sizce?
ve doktorum haftaya suni sancıyla alalım dio sizce ne yapmalıyım?
canım inşalah normal isteyenlere bu sancıdırda bir an evvel bebişi getirir
ankarada kar başladı yeterrr yaaa içim karardı tutup ya sancım mancım tutarsa akşam diye düşünmeden edemiyorummm.....
Banada dun bır sancı geldı muthıs guzldı dogrcm sandım annemmmmmmmmDedım sımdı belımede vurursa hastane yolu gozukck sonra dınlenınce gectı ama heycn yapmadım degıl:)
cok saol cnm,
cumaya randevu aldm eger ilgisizse azıma geleni söleyip
başka doktor bulcam,
inş insan gibi davranrda buna gerek kalmaz cnm
cnkü ben aşırı panik biriyim öyle böyle dil:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?