- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #46.061
Günaydın arkadaşlar....
Gece hiç uyuyamadım ben yavrum bi rahat durmadı karnımda fıldır fıldır kasık ağrılarımda var biran önce gelsin istiyorum ama paşanın keyfi iyi sanırım içerde hiç niyeti yok gibi gelmeye :)))
Benim deneyimli annelere bebek beziyle ilgili bir sorum olacak bebişimin kilosu 3400 şuan ben bir peket yenidoğan prima premium care aldım ama sabah sağlık ocağındaki ebe yenidoğan küçük olur kullanamazsın 2 yada 3 numara al dedi birde prima kalça çıkığı için çokta uygun bir bez değil çok ince sağlıklı değil bezi bağlayınca bacaklarının ayrık durması gerekli primada bu olmuyo dedi kafam çok karıştı ne yapsam bilemedim...
kızlar şu günde 3 damla vermemiz grkn damla varya 15.günden sonra..o damlayı bir seferdemi 3 damla vercez yoksa sbh öğle akşm fln mı? bilemedm :26:
Selam kizlar, bebegini kucagina alanlara hayirli olsun bekleyenlere kolay dogumlar diliyorum.
Merak ettigim bebeginizi hangi pozisyonda yatiriyorsunuz? Bana hastanede sirt ustu bas yanda dediler sonra eve gelen hemsire yuz ustu yatirdi hep yeni dr um yan yastiguyla yan yatir dedi... İyice allak bullak olsum:) bebiste yan yada sirtuatu uatmayi hic sevmiyo ne zaman yuUatu koyaam rahat uyuyo
@gamzecim cok sagol canim, cok faydali bilgiler vermissin, yalniz benim bir sagimda 20 cc falan ciktigi icin pompayi icinde sutle dolaba koyuyorum 50-60 cc olunca posetleyip buzluga atiyorum. Sagarken dedigin gibi msn yaptim ama ucu yara kabuk bagladi ondan midir nedir pek fark etmedibiberonla verince de gaZ olcak diye uzuluyorum, cunku genelde gaz sikintisi oluyor ne yapsam bilemiyorym, su yaalar bir gecmedi
@bestes canim ben yan yatis yastigiyla yatiriyorum, her seferinde yon deistiriyorum.
Selamlar herkese
Fazla yazamiyorum, biraz da saatlerimiz tutmuyor. yurt disinda yasiyoruz, sizden 6 saat ilerideyim ama gecmisi okuyup takip ediyorum.
ozellikle de son gunlerde hareketlerim iyice kisitlandigindan bilgisayar basinda vakit gecirir oldum, yaptiginiz paylasimlara tesekkur etmek istedim. Malkoc-ga, sutle ilgili yazdiklarini kopyaladim sonradan bakmak uzere!! Ilk bebegim ve yanimda esimden baska kimse yok o yuzden sizin tecrubelerinizden bircok sey ogreniyorum ve kendime guvenim artiyor.
biz de kizimla yarin 40 haftayi dolduruyoruz, kasilmalarim haftalardir devam ediyor ama baska hic bir belirti yok. asagi da inmemis, acilma da yok :S doktor 41 haftaya kadar bekleriz dedi. benim sabrim iyice tukendi. yine de tabii ki hayirlisi olsun, saglikla gelsin de gerisi onemli degil.
mail adresimide vereyim sana birşey sormak istersen mail atarsın, yalnızlığın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum o yüzden elimden ne gelirse yapmak isterim
gamze.malkoc@gmail.com
kızlar şu günde 3 damla vermemiz grkn damla varya 15.günden sonra..o damlayı bir seferdemi 3 damla vercez yoksa sbh öğle akşm fln mı? bilemedm :26:
bizede 15.günden sonra 4 damla ver dedi doktor ama eşimkayınvalidem bebek 1 aylık olsun öle verelim die tutturdular..vermıoruz anlıcanız.
Selam kizlar, bebegini kucagina alanlara hayirli olsun bekleyenlere kolay dogumlar diliyorum.
Merak ettigim bebeginizi hangi pozisyonda yatiriyorsunuz? Bana hastanede sirt ustu bas yanda dediler sonra eve gelen hemsire yuz ustu yatirdi hep yeni dr um yan yastiguyla yan yatir dedi... İyice allak bullak olsum:) bebiste yan yada sirtuatu uatmayi hic sevmiyo ne zaman yuUatu koyaam rahat uyuyo
3 damlayı tek seferde vericen canım ve sabah saatlernde vermen daha iyi, d vitamini olduğundan , gün içersinde güneş ile teması az da olsa olduğundan etkisini artırıyormuş damlanın, biz 10 damla kullanıyoruz erken doğduğu için.
kuzum, bebek tek pozisyonda yatırılmaz kafası düzleşir o zaman ve aynı kulağı üzerinde çok duracağından kulağında yapışma veya orta kulakta problem olabilir, 3 saatte bir pozisyonuu değiştireceksinz,
sırt üstü kafa sağda/solda
sırt üstü gözler tavana bakarak (bu pozisyonda az tut ve gözün üstünde olsun,yanında değilsen bu pozisyonu tercih etme)
sağ yan
sol ya
yüz üstü kafa sağda/solda
bebekler en çok yüz üstünü sever ,karınlarıda ısınıyor bu poz en çok gazı bu pozisyonda çıkarıyorlar
bizede 15.günden sonra 4 damla ver dedi doktor ama eşimkayınvalidem bebek 1 aylık olsun öle verelim die tutturdular..vermıoruz anlıcanız.
canım geçmiş olsun.. aynı durum bende de var.. çok şükür 2 gündür HAMETAN ve TROSYD diye 2 merhem kullanmaya başladım da hafifledi. çok fenaydı yavrumun popişiKızlar, çok zöledim sizleri ve forumu,
Oğlum hiçbir şekilde izin vermiyor, sürekli ağlıyor, o uyurken de evle ilgileniyorum, yalnızım evde onun da etkisi var, kafayı yemek üzereyim, bir de pişik oldu, hem de mantara çevirdi, nasıl becerdim bilmiyorum, o ağlıyor ben ağlıyorum,
bişey soracam, benim oğlanın gaz sancıları başladımı ben hala anlayamıyorum, 13 günlük, gaz damlası başlasam mı bilemedim, şuan bütün ağrısı ve ağlaması pişikten dolayı sanıyorum.
Kendinize çok iyi bakın, doğum yapanlarra haırlı olsun yapacaklara kolay gelsin, benim gibi büyütmeye çalışanlara da Allah sağlık, sabır ve güç versin diyorum.
tek seferde canım. bizede dr.3 damla dedi.kızlar şu günde 3 damla vermemiz grkn damla varya 15.günden sonra..o damlayı bir seferdemi 3 damla vercez yoksa sbh öğle akşm fln mı? bilemedm :26:
günaydın kızlar nasılsınız? artık kimseler uğramaz oldu buralara. bende cok sık girip yazamıyorum okuyup çıkıyorum bazen.. benimde bebişim 3000 gr ama doktor az dedi. gelişimi geri dedi :18: bu zamana kadar hiç denmemişti, usg kagıdına baktım AC 36 hafta ile uyumlu diyor 2 hafta geriama diğer BPD falan normal :18: kafam karıştı tedirgin oldum
life84 cnm inş doğuracagız bakalım bizde heyecanla bekliyoruzz..
Herkese selam
Ben bu günde hamileyimbiz oğluşumla böyle tek parça yaşamaya alıştık galiba neyse ben geçmişi okuyayım
Herkese selam
Ben bu günde hamileyimbiz oğluşumla böyle tek parça yaşamaya alıştık galiba neyse ben geçmişi okuyayım
herkes bebişleriyle ılgılı bılgı paylaşıyor bız hala okumadayız:):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?