2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kizlar, bebegini kucagina alanlara hayirli olsun bekleyenlere kolay dogumlar diliyorum.
Merak ettigim bebeginizi hangi pozisyonda yatiriyorsunuz? Bana hastanede sirt ustu bas yanda dediler sonra eve gelen hemsire yuz ustu yatirdi hep yeni dr um yan yastiguyla yan yatir dedi... İyice allak bullak olsum:) bebiste yan yada sirtuatu uatmayi hic sevmiyo ne zaman yuUatu koyaam rahat uyuyo

1 numara almaya devam et...benim oğlum 5 kilo oldu hala onu kullanıyoruz..2 numara büyük oluyo..benim doktorun nefret ettiği kadar var bu sağlık ocakları vallahi..saçma sapan insanları mı dolduruyolar naapıyolar anlamıyorum..bebeğinde kalça çıkığı yokki daha doğmadı bile..bunu söylemesinin hiçbi anlamı yok..sence bi sakıncası olsa bütün bez üreticileri niye daha ince bezi nasıl üretiriz diye tırmalıyolar..sadece şöyle bir şey olabiliyo..kuzenimin kızında oldu..kızlarda çatısı darsa eğer bebeğin doğuştan 1 ay çift bez taktırıyo doktor..üst üste yani..oda 1 ay sadece..

günaydın kızlar nasılsınız? artık kimseler uğramaz oldu buralara. bende cok sık girip yazamıyorum okuyup çıkıyorum bazen.. benimde bebişim 3000 gr ama doktor az dedi. gelişimi geri dedi :18: bu zamana kadar hiç denmemişti, usg kagıdına baktım AC 36 hafta ile uyumlu diyor 2 hafta geri ama diğer BPD falan normal :18: kafam karıştı tedirgin oldum
life84 cnm inş doğuracagız bakalım bizde heyecanla bekliyoruzz..

kızlar şu günde 3 damla vermemiz grkn damla varya 15.günden sonra..o damlayı bir seferdemi 3 damla vercez yoksa sbh öğle akşm fln mı? bilemedm :26:

3 damlayı tek seferde vericen canım ve sabah saatlernde vermen daha iyi, d vitamini olduğundan , gün içersinde güneş ile teması az da olsa olduğundan etkisini artırıyormuş damlanın, biz 10 damla kullanıyoruz erken doğduğu için.

kuzum, bebek tek pozisyonda yatırılmaz kafası düzleşir o zaman ve aynı kulağı üzerinde çok duracağından kulağında yapışma veya orta kulakta problem olabilir, 3 saatte bir pozisyonuu değiştireceksinz,

sırt üstü kafa sağda/solda
sırt üstü gözler tavana bakarak (bu pozisyonda az tut ve gözün üstünde olsun,yanında değilsen bu pozisyonu tercih etme)
sağ yan
sol ya
yüz üstü kafa sağda/solda

bebekler en çok yüz üstünü sever ,karınlarıda ısınıyor bu poz en çok gazı bu pozisyonda çıkarıyorlar

Selamlar herkese
Fazla yazamiyorum, biraz da saatlerimiz tutmuyor. yurt disinda yasiyoruz, sizden 6 saat ilerideyim ama gecmisi okuyup takip ediyorum.
ozellikle de son gunlerde hareketlerim iyice kisitlandigindan bilgisayar basinda vakit gecirir oldum, yaptiginiz paylasimlara tesekkur etmek istedim. Malkoc-ga, sutle ilgili yazdiklarini kopyaladim sonradan bakmak uzere!! Ilk bebegim ve yanimda esimden baska kimse yok o yuzden sizin tecrubelerinizden bircok sey ogreniyorum ve kendime guvenim artiyor.
biz de kizimla yarin 40 haftayi dolduruyoruz, kasilmalarim haftalardir devam ediyor ama baska hic bir belirti yok. asagi da inmemis, acilma da yok :S doktor 41 haftaya kadar bekleriz dedi. benim sabrim iyice tukendi. yine de tabii ki hayirlisi olsun, saglikla gelsin de gerisi onemli degil.

@gamzecim cok sagol canim, cok faydali bilgiler vermissin, yalniz benim bir sagimda 20 cc falan ciktigi icin pompayi icinde sutle dolaba koyuyorum 50-60 cc olunca posetleyip buzluga atiyorum. Sagarken dedigin gibi msn yaptim ama ucu yara kabuk bagladi ondan midir nedir pek fark etmedi biberonla verince de gaZ olcak diye uzuluyorum, cunku genelde gaz sikintisi oluyor ne yapsam bilemiyorym, su yaalar bir gecmedi

@bestes canim ben yan yatis yastigiyla yatiriyorum, her seferinde yon deistiriyorum.

farklı sağımlar birleştirilmez ama ben bonu ilk gün hastanede yapmıştım 3-4 damla geliyordu bende çoğalsın öyle poşetleyip Berra'ya göndereyim diye düşünmüştüm ama çok yalnışmış yaptığım ve o en değerli ilk sütümü döktü hemşireler bebeğe zarar verir bu diye.

poşet tasarrufu yapayım deme, bu az deme ne çıkıyorsa onu koyacaksın.

birde DR. BROWNS biberon al bu şeklide senin memenide reddetmez gazda oluşmaz ayça da kullanıyor çok memnun çekimi çok çor ben bile zorlandım çekerken, içindeki çubuk ve biberonun ağız bölgesindeki aparat gaz oluşumunu neredeyse yok ediyor, ama eğer gaz sütünde varsa onu hiçbirşey gideremez yediklerine çok çok dikkat etmelisin, çiğ sebze yeme (salata dahil buna, tüm yemeklerine , omlete bile kimyon kullan vs vs )

videoyu izle mutlaka Standart Cam Biberon 250 ml. | DrBrowns

mail adresimide vereyim sana birşey sormak istersen mail atarsın, yalnızlığın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum o yüzden elimden ne gelirse yapmak isterim

gamze.malkoc@gmail.com

mail adresimide vereyim sana birşey sormak istersen mail atarsın, yalnızlığın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum o yüzden elimden ne gelirse yapmak isterim

gamze.malkoc@gmail.com

tesekkur ederim Gamze, rahatsiz ederim sanirim sorularimla :) sen de tek basina mi bakiyorsun kizina? zorlaniyor musun? ne kadar surdu bebeginle birbirinize alismaniz? ya da alistiniz mi diyeyim?

kızlar şu günde 3 damla vermemiz grkn damla varya 15.günden sonra..o damlayı bir seferdemi 3 damla vercez yoksa sbh öğle akşm fln mı? bilemedm :26:

bizede 15.günden sonra 4 damla ver dedi doktor ama eşimkayınvalidem bebek 1 aylık olsun öle verelim die tutturdular..vermıoruz anlıcanız.

bizede 15.günden sonra 4 damla ver dedi doktor ama eşimkayınvalidem bebek 1 aylık olsun öle verelim die tutturdular..vermıoruz anlıcanız.

ayyyyyyhhhhhhhhhh.....

15 gün demelerinde bir mana var, damla sayısının bir anlamı var senin bebeğinin kan tahlili sonuçlarına, doğum hastasına kilosuna göre ayarlanıyor o değerler , lütfen doktorunun dediğini uygula canım...

sana tepki vereceklersede onlardan gizli damlat hemen ağzına zaten tadı güzel galiba direkt yalanmaya başlıyor damlatmaya başlayınca.

bn gündüzleri sırt üstü yatırıyorum yanında olduum için ama zaten kafasını yana çeviriyo..geceleri yan yatış yastıı kullanıyorum..yatarken sağa yatırıyosam emzirmeye kalktıımda bu sefer sola yatırıyorm..ama sola yatmayı hiç sevmiyo hep mızmızlanıyo uyutmuyo..

ya yüzüstü nasıl yatırcam bn daha hiç yatrmadım..korkuyorum yüz üstü yatırmaya..sanki boğulcakmış gibi

ya bu kayınvalideler niye herşeye karışıyo..tıp flnmı okumuşlar bebek sağlığı üzerine master flnmı yapmışlar nedir yaa..dr.ların hepsi 15.günden sonra başlayın diyo onlar neye dayanrk 1 ay diyolar..cnm sn kullan aksatma o kaybetcein 15 günün bile büyük önemi vardır bnce..kemik gelişimi için veriyolar bu damlayı..

canım geçmiş olsun.. aynı durum bende de var.. çok şükür 2 gündür HAMETAN ve TROSYD diye 2 merhem kullanmaya başladım da hafifledi. çok fenaydı yavrumun popişi (

tek seferde canım. bizede dr.3 damla dedi.

bebişin nasıl uyumayı seviyorsa öyle yatır canım.. ama yüzüstü yatırdığında mutlaka senin gördüğün yerde yatsın.. bi kaç aylık olduğunda o kendi daha rahat yatar zaten.

canım hiç kafana takma.. 3 kilonun neresi az hiç anlamadım.

Semracım merhaba... yeni bir gaz ilacına başladık. nurse harveys diye... bebeğin kakası sümüğümsü oldu normalmi bu durum 2-3 kez kaka yaparken 3-4 kez oldu kaka işte deli biriyim ya hemen taktım kafama. normal bu durum değilmi... yani ishal su gibi olurmuş sanırım biraz nette araştırdımda tecrübenden faydalanmak istedim... yada yeni başladığım gaz ilacı iyi geldi. çocuk rahatça gaz çıkarmaya başladı...

merhaba arkadaşlar..nasılsınız?ben hala aynı durumdayım.nişan geleli 1 haftayı geçti lakin sancı fln yok..pazartesiyi bekliyoruz ..bi de üşütmüşüm.boğazlarım için antipiyotik verdi doktorum..boğaz ağrısı geçti fakat nezleye çevirdi sanırım..hava değişimi etkiledi beni..doğurmadan geçer inşallah.dua edin nolur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…