2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

gunaydın kızlar canım bebgın hayırlı olsun senınde artık dogum yapmayan kalmadı sanırım gule gule buyut bebegını

bu gece masallahımız vardı oglum gzel uyudu ıkı kere kalktı emdı uyudu :)) bende uykumu aldım ana kucagı almamıstım dun sıparısını verdım ana kucagımız gelecek yarın ınsallah en azından oyuncakları muzıgı tıtresımı dıkkatını ceker dedık hem gaz sorunu olan bebklere tıtresımı ıyı gelıyormus bakalım denıyecegız

vay arkadas yaa ben anlamiorum insanlar dogumdan sonra nasil bissuru kilolar verio! Ben tam 2 hafta once sezaryen dogum yaptim acayip sistigim icin tartilmiyim dedim sislerimin cogu indi bi ciktim sadece 6 kilosunu vermisim bazilari dio 10 kilo verdim 15 kilo verdim falan oooof kaldim boyle sisko sisko insanlar dogumdan cikar cikmaz 6 kilo verir ben 2 haftada anca vermisim, karnim zaten 5 aylik gibi ama jole gibi napcam ben yaw...

Merhaba güzel anneler..
Benim doğum hikayemde şu....
oğluşum normal doğum istememe rağmen 40 hafta sonunda gelmedi.bende risk olabileceğini düşünüp doktorumunda onayıyla 20.03.2012 sabah 09.00 da epidural sezeryan oldum.ki hiç istemiyordum.ama hayırlısı böyleymiş.çünkü doktor işte aldım bebeği dediği anda bir anda durup şimdide kordon varmış dedi.işte onuda kurtardım deyip bebeği çıkardı.ultrasonda görülmemişti kordon sezeryan sırasında farkedildi yani.oğluşum 3.600 kg - 48 cm.doğdu.doğduğunda burnu tıkalıymış.alnı ve burnu çok şişti.gözünü açamıyodu resmen.neyseki 4-5 gün sonunda yüzü normale döndü.dedimya normal diye çok bekledim ama kordon ve burun tıkanıklığı varmış bilseydim hemen sezeryan olurdum.Allahım hayırlısını verdi.çok şükür. şimdi de emme problemimiz var. göğüs ucum çok yumuşak.resmen dümdüz.bebek tutamıyor.o yüzden sağıp veriyorum.keşke emzirebilseydim.muhteşem bi duygu olurdu.emziren anneler göğüm çok acıyo, sırtım tutuldu vs demeyin emzirin.ben bi iki kere çektiğinde acıdığında ne kadar mutlu oldum.sonrada çekemedi.basbas bağırdı açlıktan.bende mama takviyeli anne sütü veriyorum. öyle işte..umarım 5-6 ay sağarakta olsa anne sütü verebilirim.herkese kolay gelsiiinn

2 buçuk ay geçti, 7 kilo verdim sadece , sen daha iyisin yani :)

arkadaşlar uzun süredir sizi takip ediyorum bebegm 3 martta dünyaya geldi bugün tam 1 aylık oldu ama uyumuyor sürekli ağlıyor dedklerinizi denedm yok gece sadece 2 saatlik uykuyla başında nöbet tutuyorum neyapıcam bilemedimm

2 buçuk ay geçti, 7 kilo verdim sadece , sen daha iyisin yani :)

sukrediyim bari halime 22 kilo aldim hamilelikte dogumdan sonra veririm saniodum ama yalanmis ben zaten boyle bi insanim kilo alinacak bi durum varsa hemen alirim verilecek durumlarda yooook!! Rejime basladim dun insanlar 6 ay gecsin sen emziriosun hemen verirsin ye ye ye die ustume gelio ama bilmiolarki bana sokmez o emzirmeler ac gezmem lazim benim..

hamileliğim boyunca itiraf ediyorum =)) 27 kilo aldım.(Sezeryan) doğumda 6 kilo verdim.15.gün bugün ve 10 kilo vermişim.ama acayip şişliğim vardı.bacaklarımı tanıyomuyordum.kilolar nasılsa gider.bebişler sağlıklı olsun da =))

hastaneden eve geldğimde 2 kilo gitmişti sadece aslında sebep çok açık :) suyum bitmişti kızım 1930 gramdı :)

allahtan bende şişlik olmadı hiç, totaldede 12 kilo almıştım, bu aralar altın çilek kurusu yiyorum süt için yiyordum aslında okudumki metabolizma hızlandırıcı etkisi varmış bu aralar pek yemekte yemiyorum, umarım veririm kalan kiloları bir an önce

ah ah bende kılolardan sıkıntılıyım artık eskı halıme donmek ıstıyorum bende 22 kılo aldım allahtan 9 kılom kaldı vermem gereken ınsalalh onuda verırım :) hergun plates yapıyorum yesıl cay ıcıyorum aksam 7 den sonrada hafıf seyler yıyorum bakalım ıse yarayacakmı ama cıkolataya hayır dıyemıyorum esımde sagolsun hergun cıkolatayla gelıyoo:)

benim hastanede emdi evde ucnu tutmadı göğüs ucu aldım ben aventin onunla bi 10 gün kadar emzirdim şimdi sütümü sağa sağa normal emmeye geçtik. bence hiç oyalanma al o silikon uçlardan..

doymadığını düşünüyorsam 30 cc veriorum ..emzirdikten hemen sonra veriom valla nabıım bebiş uyuyo birdaha onu uyandırmıyım die öle yapıom.doktorda emdikten 1saat sora mama ver demişti bana.yani sadece30 cc veriorum.bu arada emzirmiomusun hiç 300 cc çok sanki emiyorsa eğer

kesinlikle dedigim gibi yemeklerinize yulaf kepeği atın günde en az 2 kaşık yeseniz yeticektir.bizzat deniyorum

canım sen çizelgeni neden prematüre bebekler için olanından hazırladın ?

sen söylemsen farkında bile değilim cnm değiltireyim hemen

gözün aydın cnm biraz zor bir doğum olmuş şuan sağlıklısın ya gerisi boşver

bünyeyle alakalı bence bende 22 kilo aldım doğumdan sonra 8 kilosu gitmişti şuan 1 aylık oldu ben 9 kilo vermiş duurmdayım (( çok cnm sıkkın ve ben sıfır bedendim buna inan cnm

cnm plates yapabiliyormuusn bi zararı yokmu dikişlere yanılmıyorsam sezeryandı senin doğumda

oğluşumla odaları değiştik:))) o benim yatağımda uyuyo bende onun odasında oturuyorum şuanda:)))) kitapyurdundan da şu tracy mi ne onun setini aldım..bide biz seyredelim bakalım işe yaricak mı..

cnm bebeğin kaç günlük bilemiyorum ama , başta ben de senin gibi yapıyordum, memeyi verip sonra mama veriyordum, ilk 3 gün. kusuyordu sonra da. sürekli arandığından ve çok küçük oldugundan aç zannediyorduk. ama sonra çok tatlı bir ablamız var bzim, ona sordum. kızım süt senin sevginle gelicek, emzirdikçe gelicek, mama verme eğer azcık da olsa geliyorsa, en kısa zamanda gelicektir demişti öyle de oldu. bence önce bir sütünü sağ emzirmeden 1 saat önce. 60 cc geliyorsa örneğin , bebek daha çok çekeceğinden 90 cc gibi düşün. azsa bile telaş etme. bol bol incir+ kuru üzüm+ kayısı+ pekmez li komposto iç. humana still tea var ondan iç. bir de aktardan tohum rezene al. bşr bardaga 1 tatlı kaşığı şeklinde 3- 4 bardak içebilirsin, ha bir de sıcak banyo, gögüslerine tut özellikle, sonra da b,r güzel uyu.kalktığında süt dolduğunu göreceksin, birde aklıma gelenballı ya da bol şekerli yoğurt - ılık ama-o da çok artırıyor... gögsün yaraysa da bebek farkediyordur huzursuzluğunu.. ben ne denediyesem olmadı, yine o bahsettiğim ablamız dediki, aktarlarda katı aynı sabun gibi kakao yağı bulunuyor, kaşar peynir gibi. sıvısından değil. onu rendele. her defasında gögüs pedinin üzerine dök az. o gögsünde eriyor. yumuşacık yapıyor, tavsiyemdir...arkadaşlarım anneler birçok tavsiyede bulunuyor saatli emzirme konusunda ama, 3 doktora gittik, kesinlikle bunun bir kuralı olmaz, bebek ne zaman isterse o zaman emzir diyor, ama sürekli aranıyor diyorum ben olsun emzir, büyüme atağında olabilir, onu engellersiniz diyorlar, aklınızda bulunsun( aslında tracy hogg daki 3 saatte bir emzirme tekniği hoşuma gitmişti ama bizim oburikse hiç uymadı:)

bir deee gaz sancısı yaşayanlara.. doktorum zinco diye bir damla verdi. tamamen doğal.. ama onun haricinde yemeklerinize kimyon atablirsiniz.. ya da 1 çay bardağı suda 1 ttalı kaşığı tohum kimyonu demleyip 1 çay kaşığı içirebilirsiniz bebeğinize.. çok darda kalırsanız, kesinlikle art arda değil 3-4 güne bir, bir damla çörek otu yağı içirin kuzucuklara..

ahhh ahhh benim bebeğim de bn 21 günlük ve aynı şekilde .. hiç uyumuyor, gözlerimden uyku akıyor, az önce oturdum ağladım sinirim bozuldu (

selamunaleyküm hanımlar, ben haziran annesiyim arada sizin topiğe bakıyorum bişe sorucam size acaba topiğinizde zeynep kamil hastanesinde doğum yapan varmı varsa nası geçti ben normal ve zeynep kamil hastanesinde doğum yapmak istiyorumda bilgi almak istedim. Bebişlerinize ve sizlere sağlıklı günler diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…