- 12 Nisan 2007
- 5.176
- 1.221
- 373
- 40
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #47.141
sen söylemsen farkında bile değilim cnm değiltireyim hemen
gözün aydın cnm biraz zor bir doğum olmuş şuan sağlıklısın ya gerisi boşver
bünyeyle alakalı bence bende 22 kilo aldım doğumdan sonra 8 kilosu gitmişti şuan 1 aylık oldu ben 9 kilo vermiş duurmdayım(( çok cnm sıkkın ve ben sıfır bedendim buna inan cnm
cnm plates yapabiliyormuusn bi zararı yokmu dikişlere yanılmıyorsam sezeryandı senin doğumda
benim hastanede emdi evde ucnu tutmadı göğüs ucu aldım ben aventin onunla bi 10 gün kadar emzirdim şimdi sütümü sağa sağa normal emmeye geçtik. bence hiç oyalanma al o silikon uçlardan..
kopyaladıklarını topluca paylaşırsan biz de faydalanalım cnm:) malum, sayfalar çok hızlı geçiyor ve bebişler hepsini okumamıza izin vermiyortopiğin son doğuracak annesi olmanın güzel bir yanı var yalnız...doğurmadan acayip tecrübe sahibi oldum...tavsiye ettiğiniz herşeyi kopyalayıp kaydediyorum bilgisayarıma..başlıklar açtım, süt-gaz-meme bakımı-lohusalık vs diye...ilgili yerlere atıyorum yazılanları...bi kitap asla bu kadar bilgi veremez..burda birsürü yeni doğum yapmış insanın bilgilerini arşivliyorum..bu açıdan karlıyım... :) :)
maşallah cnm. Allah analı babalı büyütsünselam annişler. Akşam 5 te minik kızıma kavuştum.normal istedik 5 gùn bekledik ama epidural sezaryen oldu. Sütüm hemen geldi. Birazdan yine emzireceğim. Çok muhteşem bir duygu.Allahım isteyen herkese yaşatsın.
kızlar humana steel tee içen varsa ne zaman başladınız içmeye.doğuma 2 günüm var başlayayımmı??
Merhaba güzel anneler..
Benim doğum hikayemde şu....
oğluşum normal doğum istememe rağmen 40 hafta sonunda gelmedi.bende risk olabileceğini düşünüp doktorumunda onayıyla 20.03.2012 sabah 09.00 da epidural sezeryan oldum.ki hiç istemiyordum.ama hayırlısı böyleymiş.çünkü doktor işte aldım bebeği dediği anda bir anda durup şimdide kordon varmış dedi.işte onuda kurtardım deyip bebeği çıkardı.ultrasonda görülmemişti kordon sezeryan sırasında farkedildi yani.oğluşum 3.600 kg - 48 cm.doğdu.doğduğunda burnu tıkalıymış.alnı ve burnu çok şişti.gözünü açamıyodu resmen.neyseki 4-5 gün sonunda yüzü normale döndü.dedimya normal diye çok bekledim ama kordon ve burun tıkanıklığı varmış bilseydim hemen sezeryan olurdum.Allahım hayırlısını verdi.çok şükür. şimdi de emme problemimiz var. göğüs ucum çok yumuşak.resmen dümdüz.bebek tutamıyor.o yüzden sağıp veriyorum.keşke emzirebilseydim.muhteşem bi duygu olurdu.emziren anneler göğüm çok acıyo, sırtım tutuldu vs demeyin emzirin.ben bi iki kere çektiğinde acıdığında ne kadar mutlu oldum.sonrada çekemedi.basbas bağırdı açlıktan.bende mama takviyeli anne sütü veriyorum. öyle işte..umarım 5-6 ay sağarakta olsa anne sütü verebilirim.herkese kolay gelsiiinn
ahhh ahhh benim bebeğim de bn 21 günlük ve aynı şekilde .. hiç uyumuyor, gözlerimden uyku akıyor, az önce oturdum ağladım sinirim bozuldu(
40+1 yazmışım da, yanlış oldu...41+1 oldum ben :)
selam arkadaşlar doğumdan itibaren hiç giremiyorum siteye bugün 35 günlük olduk ve aşımızı yaptırdık inşallah ağrı olmaz şayet olursa fitil verdi onu kullanırsınız dedi. size bir sorum olacak benim kızım hala kilo alamadı. 4.250 doğdu bugün 4.400 gr çıktı 35 gün için çok az bu acaba sütüm mü yeterli gelmi,yor. sütümü sağıpta veriyorum 2 saatte 50 cc olmak üzere toplam 600cc ve bunu geçtiği de oluyor bazen. doğdugunda kilosunu söylediğimde nazar değer söyleme diyorlardı herkese yada nazar mı değdi de kilo alamadı benim kuzum
şükür cnm. inşallah emzirmeye devam edersin, bebeğin de alır. kıskanma konusuna gelince, sanki bebeğimi ben başkaları için doğurdum, tamam sevenlerinin olması çok güzel, yardımları da güzel ama bir zamandan sonra sinir oluyorum artık. herkes herşeye karışıyor, öpüp koklamama bile izin yok, herkes kokluyor bir ben koklayamıyorum nerdeyse, aman yatağına yatsın, alışmasın başka yere, üşütür hemen şöyle böyle...ahh canım ya aynı beni anlatmışsın ben de annemi-kayınvalidemi kıskanıyorum kızım beni de emmiodu artık ağlamaktan özellikle de gizli gizli ağlamaktan bi hal olmuştum eşim hemen neden ağlıosun mutsuzsun falan diodu halbuki ben bebeğime ii bi anne olamadığımı beni emmediğini istemediğini düşünüodum bide üstüne kocam benle ilgilenmiodu millet bana senin sütün gelmio sağmaya çalışıp biberonla verelim dediler yok dedim sen ii bi anne değilsin cocuk ac kalsın istiosuun dediler ii dedim kabul ettim 1 hafta sonra sütün iice azaldı cocuga mama verelim dediler çok sinirlendm sanki kızızmı benden iice uzaklaştıracaklarmış gibi hissetmeye başladım eşimde sürekli annesini destekliordu yada bana öyle geliodu bigün cocuğu dr.a götürdk dr hislerime tercüman oldu ''loğusasın streslisin ilk bebeğin çevre baskısı tecrübesizlik bide ilgisiz koca olunca cocuk emmiodur'' dedi aynen öyle dedim ewe geldk eşim değişti bana karşı ilgi alaka maşallah ve sütüm de az da olsa artış üstelik psikolojim ii olunca kzıım 1 dk da olsa beni emmeye başladı çok şükür bu bile mutlu etti beni sıkma canını
daha önce de yazdım, kaşar peyniri gibi sert, görünümü de aynı, kakao sabunu var, yağının kurutulmuşu, gögsünün sıcaklııyla eriyor, aktarlarda bulabilirsin. rendele onu, koy gögüs pedine her defasında. yumuşacık yapıyor...Arkadaşlar,meme ucu çatlağına çözüm bulan var mı?Garmastan krem kullanıyorum,ayva çekirdeğini denedim ama olmadı.Lansinoh deneyeceğim.Ama bir de sizin neler yaptığınızı bilmek istiyorum.................
Allah tez zamanda kurtarsın cnm. hayırlısıyla inşallahkızlar beklenen doğum tarihim 31 mart ama doğum yapamadım daha. 40+2 olduk. sevdi benm yavrucak yerini. mart annelerinde tek hamile ben kaldım sanırım
teşekkürler cnmi
dvd yide tek satıldığını duymadım , üzerinde hediyedir yazıyor bir çözüm bulmaya çalışır , bulursam bildiririm kızlar sizlere , bundan sonra alacaklarda fiyatını düşünmeden dvd lisini alsın mutlaka, internette 20-30 tl daha ucuz bende aldıktan sonra gördüm
cnm aksine bende tersi durum var, o yüzden bir şey diyemeyeceğim, doktora gittinmi? bir tek bende basur vardı, hamilelikle çıkan, o da kayboluyor...Yazdıklarıma hernekadar cevap alamasamda sansımı zorlıcam,dogumdan sonra kabız ve basur problemı yasayan varmı acaba benım gıbı,26.gunumuzdeyız ama hala aynı sıkıntıyı yasıyorum,lavaboya gıtmek resmen ıskence
Yazdıklarıma hernekadar cevap alamasamda sansımı zorlıcam,dogumdan sonra kabız ve basur problemı yasayan varmı acaba benım gıbı,26.gunumuzdeyız ama hala aynı sıkıntıyı yasıyorum,lavaboya gıtmek resmen ıskence
40+1 yazmışım da, yanlış oldu...41+1 oldum ben :)
Yazdıklarıma hernekadar cevap alamasamda sansımı zorlıcam,dogumdan sonra kabız ve basur problemı yasayan varmı acaba benım gıbı,26.gunumuzdeyız ama hala aynı sıkıntıyı yasıyorum,lavaboya gıtmek resmen ıskence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?