2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar... Uzun süredir nete girmek nasip olmadı. Doğum yaptığımdan beri hastalıklarla uğraşıyoruz. Eşim, kızım, ben sırayla hasta olduk tam atlattık derken ben lohusalık humması oldum. Üşüme titreme, ateş, bütün vücutta ağrı. İki gündür antibiyotik kullanıyorum bugün biraz daha iyiyim. Hafta sonu oğlumun pipisi kızarmıştı ondan dolayı geceleri uykusuz kaldık. Oğlum bir aylık oldu ama çok zor bir aydı bizim için inş uzuuuuuuun bir süre hastalıklar uğramaz bize...

Şimdi şekerleme yapıyor Selimhan Bey. Yarında kontrolü var. Kalça çıkığı USG si çekilecek. Hayırlısıyla bir atlatabilseydik...

Dogumdan sonrakı ılk gunlerde kapı gıcırtısına aglıodum,cok fenaydım,yarı kırkımızdan sonra sukur daha ıyıyım,ıstedıgım kanala vermıo annem dıye hıckıra hıckıra aglamıstım:)
hele ılk gunlerde kızımın genzıne sut kactı,nasıl annee dıye bagırmıssam kadın olucektı korkudan,nasıl aglamıstım ogun
bebegıme bakıyorum acıktgında kus gıbı agzını acıp beklıyo,ıcım ezılıo yaaa,altına yaptıgında degıstırmesen saatlerce oyle beklıcek yavrum,dılı yokkı soylesın,ne kadar acız nekadar bana muhtac...offff cok fena oldum yıne...

Suyum erken geldıgı ıcın bebegımı dogumdan sonra 3 gun kuveze aldılar,dogumdan sonra aynı odayı paylastıgım dgr hastanın bebegı sezeryan dogumla yanındaydı,akrabalarının sevıncını anlatamam,ben normal dogum yapmıstım ama bebegım yanımda dııl kuvezdeydı,akrabalarım,esım annem kımse gormemıstı kızımızı,ayyy ne kotuydu yetım gıbı ortada kalmıstık sankı,hele annem ılk agzına kabeden gelen hurmayı surelım dıe saatlerce elınde hurma bılıncsız bı sekılde dolanıodu odada,vermek kısmet olmadı napalım ama annemın o halı ıcımı parcalamıstı.ılk torununa ıstedıgını yapmak kısmet olmamıstı cok fenaydı o anlar...
Ayy cok kotu oldum yınee
dolmusum ben apaeyce,bayada bı konusasım varmıs...

semracım neden sımdı yatırmıyorsun kı yuzustu cok rahat edıyorlar ben hergun ve hergece yatırıyorum gazını cok rahat cıkarıyor

ara sıra uyumadığı zaman yatırıryorum ama durmuyor hemen ağlamaya başlıyor.. bide daha çok minik(3,220 gr doğmuştu), tutamıyo başını, onada sinirlenip yine ağlıyo.. bende vazgeçiyorum hemen. biraz daha toparlasın inşallah hemen yatıracam

bizim beslenme olayımız biraz karmaşık, emziriyorum (emmeyi pek sevmiyo gerçi), sağıyorum ve mama veriyorum... bizimki sürekli aranıyo ama her zaman memede durmuyo, ben de süt yok heralde falan die düşünüp mama veriyorum, ya da sağmış olduğum süt varsa onu veriyorum... iki saat arayla sağdığımda iki göğüsten 50 cc falan anca çıkıyo.. bende takıntı oldu sanırım, sürekli "bu çocuk aç" die düşünüyorum, her ağladığında meme almıyosa mama veriyorum,o da genellikle içiyo ama çok da kusuyo...

fearness tavsiyelerin için çok sağol, hepsini deniycem... sana bunları aktaran abla harbi çok tatılymış, keşke benim de çevremde böyle biri olsaydı ama neyseki sizler varsınız...
bu arada yoğurtu görünce aklıma geldi, emzirenlere süt ürünlerinden uzak dur demeleri, bebekte oluşabilecek süt alerjisi galiba değil mi, anne sütü azaltma gibi bişi olabilir mi?

canım büyük bir ihtimal gazdan ağlıyordur
bende esra erolun tarifini vermek istiyorum
ama benimki henüz 2 haftalık zararı olur diye korkuyorum :97:

kızlar bu esra erol tarifi nasıl?

diğer göğüsten süt akma olayı bende de oluyo, içim gidiodu zaten sütüm az die, şimdi sağma veya emzirme sırasında kalkan koyuyorum, bazen onu da veriyorum...

u arada kimyon tarifini Ronya vermiş zaten, şimdi gördüm...

kızlar 2 numara beze gecen vrmı

ben sadece hastane çantasına hediye gelen 1 no huggıesleri koymuştum.. sonra prima 2 no kullanmaya başladık.ne bileyim bebişin poposu bacak kenarları sıkışıcak acıycak korkusu var bende.bide pişik ve mantarda olunca ferah ferah dursun içinde dedim. prima zaten diğer bezlere göre daha sıkı ve ebat olarak biraz küçük gibi. yanlardan veya belden sızma gibi bi problem de yaşamadık henüz. Defnede çok yaşamıştım:))

Denizcim birini emerken sızlayarak diğer göğüsten süt gelmesi olması gereken bi durum. o yüzden kimseye söylemeyin bunu. Allah nazarlardan saklasın. birde diğer topikte bi arkadaşım bana bi tavsiyede bulundu. ellerimizi göğsümüze sürerek nazar duası okunmalıymış. sütümüzü nazardan korumak için. birde kimsenin yanında bebeğinizi emzirmeyin. BEN GÖRÜMCEMDİR, NAZARI DEĞMEZ AİLEDEN NASILSA DİYİP EMZİRDİM SÜTÜM AZALMIŞTI. bizde bi laf vardır, Milletin gözü taşı deliyor diye.

Rabbim bebeklerimizin rızkı sütümüzü nazarlardan korusun

ben geçtim, 2. paketteyim...

ben 2 paket 1 numara ve numuneleri kullandım dün 2 numaraya geceyim dedim ama çişi dışına çıktı acaba büyükmü geldi ondanmı çokmu yaptı

Kızlar bebegımı emzırdıkten sonra kesık kesık boyle peynır gıbı bı kusma yasıyo,bazende normal kusuyo ama emzırdıkten sonra nıye boyle oluyokı
bıde goguslerım kasınıo ya,bu nedendır acep bılgısı olan varmı

yan yatış yastığı kullanan arkadaşlar kızıma tavsiye üzerine yeni aldım hiç rahat değil alışırmı acaba sizler memnunmusunuz??

ya bnde onu sorcaktım bn almıştım önceden başta baya kullandım gece yatarken hep değiştirdim poziyonunu ama şuanda rahat edemiyo onda çünkü dar geliyo brz..yani bu yan yatış yastığı ilk 1-2 hafta fln güzel oluyo sonra dar gelmeye başlıyo sanki bnamı öyle geldi yoksa..bn yatırıyorm huzursuzlanıyo bide başta ztn fazla itiraz etme huyu yoktu yiyip içip uyuyodu şimdi isteklerini belli ediyo yani onda rahatsızsa bunu belli ediyo istemiyo..artık kullanamıyorm..bnde pusetin içinde yan yatırıyorm battaniyeyle destekliyorm arkadn

ay benden bitandaa buldum burda..yalnız değilmişim çok şükür..bnde böyle absürd şeyler düşünüp ağlıyorum..çok aciz bakmasam açlıktan ölür, üşüdüğünde titrer bişey diyemez, alsam atsam bişey diyemez yani elinden hiçbişey gelmiyo fln gibi manyakça şeyler düşünüp ağlıyorum..ya artk eşimede bnada gına geldi bu ağlamalarımdan..ama elimde değil gözyaşlarımı tutamıyorum içimde..

kızlar ağlamayın yaw..ne güzel bakın bebişimiz var Allah aratmamış vermiş bizlere..ağlayınca sütler kaçmasın..bende ilk 3gün biraz ağlaktım kaynanam ağlama şükret vs..ile beni telkin etti çok şükür iyiyis.

üzülme cnm en azından doğumda hastanede yanındaymış annen ve o anları beraber yaşamışsınız..bnm annem doğuma gittiğimi torununun doğduğunun haberini yoğun bakım odasında babamdan aldı ve doğduktan sonra 2 hafta boyunca bilgisayardan resimlerine bakıp ağlamakla yetindi..2 hafta sonra aldı kucağına torununu oda doğru dürüst hareket edemediği için adam gbi öpüp koklayamadı bile..şimdi bn bunları düşününce daha kötü oldm..üzme kendini beterin beteri var..annen yanında en azından çok şanslısın

oyy cnm bnm bide başını tutamadına mı sinirleniyo..çok tatlılar yaa..bnmkide memeyi tutana kdr bazn uğraşıyo haa haaa haa diye sesler çıkarıp suratını ekşitiyo bi sinirleniyoki kafasını süratle sağa sola çevirip memeyi ağzına almaya çalışıyo..çok gülüyorum o haline..ayyy yerim bn onları yaa

aynen kaynanam beni bugün uyardı kimsenin yanında göğsünü komple açıp emzirme dikkat et..meme çok hassastır naszar değer diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…