- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #47.181
semracım neden sımdı yatırmıyorsun kı yuzustu cok rahat edıyorlar ben hergun ve hergece yatırıyorum gazını cok rahat cıkarıyor
doymadığını düşünüyorsam 30 cc veriorum ..emzirdikten hemen sonra veriom valla nabıım bebiş uyuyo birdaha onu uyandırmıyım die öle yapıom.doktorda emdikten 1saat sora mama ver demişti bana.yani sadece30 cc veriorum.bu arada emzirmiomusun hiç 300 cc çok sanki emiyorsa eğer
cnm bebeğin kaç günlük bilemiyorum ama , başta ben de senin gibi yapıyordum, memeyi verip sonra mama veriyordum, ilk 3 gün. kusuyordu sonra da. sürekli arandığından ve çok küçük oldugundan aç zannediyorduk. ama sonra çok tatlı bir ablamız var bzim, ona sordum. kızım süt senin sevginle gelicek, emzirdikçe gelicek, mama verme eğer azcık da olsa geliyorsa, en kısa zamanda gelicektir demişti öyle de oldu. bence önce bir sütünü sağ emzirmeden 1 saat önce. 60 cc geliyorsa örneğin , bebek daha çok çekeceğinden 90 cc gibi düşün. azsa bile telaş etme. bol bol incir+ kuru üzüm+ kayısı+ pekmez li komposto iç. humana still tea var ondan iç. bir de aktardan tohum rezene al. bşr bardaga 1 tatlı kaşığı şeklinde 3- 4 bardak içebilirsin, ha bir de sıcak banyo, gögüslerine tut özellikle, sonra da b,r güzel uyu.kalktığında süt dolduğunu göreceksin, birde aklıma gelenballı ya da bol şekerli yoğurt - ılık ama-o da çok artırıyor... gögsün yaraysa da bebek farkediyordur huzursuzluğunu.. ben ne denediyesem olmadı, yine o bahsettiğim ablamız dediki, aktarlarda katı aynı sabun gibi kakao yağı bulunuyor, kaşar peynir gibi. sıvısından değil. onu rendele. her defasında gögüs pedinin üzerine dök az. o gögsünde eriyor. yumuşacık yapıyor, tavsiyemdir...arkadaşlarım anneler birçok tavsiyede bulunuyor saatli emzirme konusunda ama, 3 doktora gittik, kesinlikle bunun bir kuralı olmaz, bebek ne zaman isterse o zaman emzir diyor, ama sürekli aranıyor diyorum ben olsun emzir, büyüme atağında olabilir, onu engellersiniz diyorlar, aklınızda bulunsun( aslında tracy hogg daki 3 saatte bir emzirme tekniği hoşuma gitmişti ama bizim oburikse hiç uymadı:)
bir deee gaz sancısı yaşayanlara.. doktorum zinco diye bir damla verdi. tamamen doğal.. ama onun haricinde yemeklerinize kimyon atablirsiniz.. ya da 1 çay bardağı suda 1 ttalı kaşığı tohum kimyonu demleyip 1 çay kaşığı içirebilirsiniz bebeğinize.. çok darda kalırsanız, kesinlikle art arda değil 3-4 güne bir, bir damla çörek otu yağı içirin kuzucuklara..
Ronyacım kımyonu bende ıcıyorum,her aksam bı su bardagına bı tatlı kasıgı kımyon atıp kaynatıp,10 dk demleyıp ıcıyorum,nette arastırmıstım umarım dogru yapıyorum,kızımada esra erolun kımyon tarıfını yaptım ıkı kere faydasını gordum sayılır ama yenı basladık sanırım daha devam etmemız gerekıyo,yavrum uykusunda bagırarak uyanıp gerı uyuyo gazdanmı acaba
canım büyük bir ihtimal gazdan ağlıyordur
bende esra erolun tarifini vermek istiyorum
ama benimki henüz 2 haftalık zararı olur diye korkuyorum :97:
Kızlar herkes gogus ucu yaralarından sıkayet etmıs ılk gun bende cok fenaydım,bı arkadasım kendı denemıs oldugu bı yontemı tavsıye ettı,bıldıgımız buzdolabı posetlerını kucuk kareler halınde kesıp gogsunuze yapıstırın,o orda kalıo zaten,gunluk olarakta degıstırın,bıde ben kızıma bı gogsumu verınce dgr gogsum acaıp sızlıo ve bı mıktar sut gelıo bu durumu yasayan varmı
bıde ben nazara cok ınanıyorum arkadaslar eve gelen mısafırler bebegı gormek ıstıyolar halıyle,nıyetının kotu oldugunu dusundugum ve sevmedgm mısafırlerde onlar gıttkten sonra kızım acayıp huysuzlanıo ve saatlerce uyumuyo,nazar olunca annemlerde bı esnemedır gıdıyo,oyle derlerya hanı,hep dua edıyorum napım elımden baska bısı gelmıo
kızlar 2 numara beze gecen vrmı
diğer göğüsten süt akma olayı bende de oluyo, içim gidiodu zaten sütüm az die, şimdi sağma veya emzirme sırasında kalkan koyuyorum, bazen onu da veriyorum...
u arada kimyon tarifini Ronya vermiş zaten, şimdi gördüm...
ben geçtim, 2. paketteyim...
ben sadece hastane çantasına hediye gelen 1 no huggıesleri koymuştum.. sonra prima 2 no kullanmaya başladık.ne bileyim bebişin poposu bacak kenarları sıkışıcak acıycak korkusu var bende.bide pişik ve mantarda olunca ferah ferah dursun içinde dedim. prima zaten diğer bezlere göre daha sıkı ve ebat olarak biraz küçük gibi. yanlardan veya belden sızma gibi bi problem de yaşamadık henüz. Defnede çok yaşamıştım:))
yan yatış yastığı kullanan arkadaşlar kızıma tavsiye üzerine yeni aldım hiç rahat değil alışırmı acaba sizler memnunmusunuz??
Dogumdan sonrakı ılk gunlerde kapı gıcırtısına aglıodum,cok fenaydım,yarı kırkımızdan sonra sukur daha ıyıyım,ıstedıgım kanala vermıo annem dıye hıckıra hıckıra aglamıstım:)
hele ılk gunlerde kızımın genzıne sut kactı,nasıl annee dıye bagırmıssam kadın olucektı korkudan,nasıl aglamıstım ogun
bebegıme bakıyorum acıktgında kus gıbı agzını acıp beklıyo,ıcım ezılıo yaaa,altına yaptıgında degıstırmesen saatlerce oyle beklıcek yavrum,dılı yokkı soylesın,ne kadar acız nekadar bana muhtac...offff cok fena oldum yıne...
bende gectim.primanın 1 numarasını bir paket kullandık...artık 2 numara alıyorum..sanki 1numara baya küçük bebişi sıkıyor gibi ..2numara gayet ferahkızlar 2 numara beze gecen vrmı
ay benden bitandaa buldum burda..yalnız değilmişim çok şükür..bnde böyle absürd şeyler düşünüp ağlıyorum..çok aciz bakmasam açlıktan ölür, üşüdüğünde titrer bişey diyemez, alsam atsam bişey diyemez yani elinden hiçbişey gelmiyo fln gibi manyakça şeyler düşünüp ağlıyorum..ya artk eşimede bnada gına geldi bu ağlamalarımdan..ama elimde değil gözyaşlarımı tutamıyorum içimde..
Suyum erken geldıgı ıcın bebegımı dogumdan sonra 3 gun kuveze aldılar,dogumdan sonra aynı odayı paylastıgım dgr hastanın bebegı sezeryan dogumla yanındaydı,akrabalarının sevıncını anlatamam,ben normal dogum yapmıstım ama bebegım yanımda dııl kuvezdeydı,akrabalarım,esım annem kımse gormemıstı kızımızı,ayyy ne kotuydu yetım gıbı ortada kalmıstık sankı,hele annem ılk agzına kabeden gelen hurmayı surelım dıe saatlerce elınde hurma bılıncsız bı sekılde dolanıodu odada,vermek kısmet olmadı napalım ama annemın o halı ıcımı parcalamıstı.ılk torununa ıstedıgını yapmak kısmet olmamıstıcok fenaydı o anlar...
Ayy cok kotu oldum yınee
dolmusum ben apaeyce,bayada bı konusasım varmıs...
ara sıra uyumadığı zaman yatırıryorum ama durmuyor hemen ağlamaya başlıyor.. bide daha çok minik(3,220 gr doğmuştu), tutamıyo başını, onada sinirlenip yine ağlıyo.. bende vazgeçiyorum hemen. biraz daha toparlasın inşallah hemen yatıracam
aynen kaynanam beni bugün uyardı kimsenin yanında göğsünü komple açıp emzirme dikkat et..meme çok hassastır naszar değer diye.Denizcim birini emerken sızlayarak diğer göğüsten süt gelmesi olması gereken bi durum. o yüzden kimseye söylemeyin bunu. Allah nazarlardan saklasın. birde diğer topikte bi arkadaşım bana bi tavsiyede bulundu. ellerimizi göğsümüze sürerek nazar duası okunmalıymış. sütümüzü nazardan korumak için. birde kimsenin yanında bebeğinizi emzirmeyin. BEN GÖRÜMCEMDİR, NAZARI DEĞMEZ AİLEDEN NASILSA DİYİP EMZİRDİM SÜTÜM AZALMIŞTI. bizde bi laf vardır, Milletin gözü taşı deliyor diye. Rabbim bebeklerimizin rızkı sütümüzü nazarlardan korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?