2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım yaaa
cok sukur gectı ama sımdı daha saglıklı dusunuyorum

kesik kesik gelmesi sütün bebeğe yarıyor demekmiş annem öle dedi ama bnm kız fışkırtarak kusuyor hep

banada dar gibi geldi ama alışacak zorla yatııryorum eğer uykusu çok gelmişsen direnemiyor yatıyor ama yok hafif uykusu vrsa uyanıyor ıhhlamaya başlıyor

emdiği yarıyor derlermiş bunun için. benim kızlarımın 2sinde de yaşadım yaşıyorum:)

ama göğüs kaşıntın için bişey diyemiycem canım

Ohh ıcım rahatladı bu kusma olayı kafama takılıodu,kızlar ben emzık veremıyorum,her deneyısımde suratını bı eskıtıyokı,gulmekten kendımı alamıyorum,mıdesını bulandırıo pırtlatıo hemen,bende varya envaı cesıt emzık almıstım,hepsı kaldı

aynen..işkence yapıyomuşum gibi bi surat ifadesi oluyo

Sıze komık bısı anlatım,gecen gun kızımın banyosunu yaptırıyoduk,annem kafasından asagı suyu dokuo,bızım kız o suyu bı ıcıo bı ıcıo anaaaaam sankı cıgerı yamıs,gulmekten karnımıza agrılar gırdı

aynı dert bende de vardı canım ya hatta ben doğumdan 3 gün sonra tartılayım dedim bi çıktım sadece 2 kilo vermişim zaten kızım 3.5 kilo dogdu suyuydu eşiydi derken nasıl oluo dedim şişlik yüzündenmiş bende sez. oldum bugun tartıldım 9 kilo gitmiş hadi hayırlısı

ben de lansinoh garmastan bir işe yaramadı. benim yara ve mastiten dolayı iltihapta oldu. doktor furacin, canesten ve bepanthen merhem karıştır sür dedi, o biraz iyi geldi gibi daha yeni başladım gerçi.

benim doktorlarımdan biri asla mama verme dedi, ama bebişim kilo almadı. diğer doktorum her öğünde önce emzir ardından 60 cc mama ver dedi. bizimki 60ı bitiremiyor 30-40 içiyor genelde, benim bebiş 3 haftalık. Bu durumda doktora göre senin verdiğin miktar fazla değil. zaten doyunca içmez bebişler.ama önce emzirmelisin, bir öğün mama bir öğün meme yaparsan emme aralıkları uzar hem sütün azalır hem memeden soğur.
bu arada 2 saatte 60 cc sütüm var demişsn, bence senin sütün az değil normal zamanla daha da artar.

doyduğunun işaretiymiş canım doktor bana öyle söyledi.

haklısın valla canım, ben kötü kalpli kaynanmın yanında emzirdim sütlerim akardı bir de hep böyle üstüme başım heryer süt olurdu, sonra mastit oldum ağrılar içinde kaldım yataklara düştüm ardından da sütüm çok azaldı şimdi mama takviyesi veriyoruz bebeğime

Merhaba Arkadaşlar.
Topiğin tamamı doğum yapmış,herkesi tebrik eder,bebekleriyle sağlıklı mutlu uzun yıllar dilerim.Saliha arkadaşımz yapmamş,onunada hayırlı ve doğru zamanda bebeğini sağlıcakla kucağına almasını dilerim.
Ben 6Mart'ta kontrole diye gittiğim bi sabah suyun çok azalması,hatta neredeyse bitmek üzere olması ve bebeğinde son zamanlarda gelişiminde ilerleme olmaması sebebiyle doktor beklemenin bi yararı olmayacağını,bilakis riskli olduğunu söylemesi üzerine sezeryanle bebeğim(oğlum)dünyaya geldi.Hatırlayacağınız üzre bebeğimde 3haftalık gelişme geriliği vardı,htta bu sebepten çok doktora gitmiş,özlelikle Cerrahpaşada çok araştırma yapılmıştı,bişey çıkmamıştı çok şükür ama bebeğimde ki gelişme geriliği son haftalarda 5e,sonrada 6ya çıktı Bebeğim 39+2 de,1890gr ağırlğında dünyaya geldi.Doğduktan sonrada hamilelikte yaşadığım zor süreçleri yaşadım küçük doğmasından dolayı,yine aynı tahliller,MR'lar,ultrasonlar falan;fakat bu kez benim değil, bebeğim üzeirnde yapıluyordu bu incelemeler ve bu benim cnaımı çok daha fazla acıtıyordu Çok şükür yapılan tahlillerimizin hepsi yine güzel çıktı.O kadar tahlilden sadece 12derecelik sarılık çıktı,o da nazar boncuğumuz olsun ve biz bu sebepten 4gün hastanede yattık.Bebebğim küçük doğduğu ve küçük olduğu için sınır 10muş ve bizi o sebeple yatırdılar.1gün küvezde ışık altında tuttuk.Ertesi gün sarılığı 8edüştü ama gözlem altında kalmamız gerekmiş,küçük olduğu için kan şekeri düşer ve birden sarılık yükselip havale geçirebilirmiş.Bu ihtimale binaen hastanede 4gün kaldık.Yarın tam 1aylık oluyoruz ve bu güne dek düzzenli aralıklarla devamlı kontorle gittik sarılık için.çok şükür artış olmadı.1aylık olana kardar risk var dediler,çok şükür galiba Riski atlattık Allahıma binlerce şükür.
Ben topiğe devamlı giriyo,okuyorum paylaşılanları.Kullanıcı adımla girmediğin için gelen özle mesajlarımı geç gördüm,merak eden arkadaşlar olmuş,sağolsunlar.Onlaır daha fazla merakta koymayayım,bendne haberler böyle.Kendinize çok iyi bakın.
MUTLU KALIN....

Gözünaydın canım, sağlıklı büyüsün kuzucuğun inşallah.

Cumartesı pazar sınavım var,ılk defa kızımdan ayrı kalıcam
ogun sutumu sagıp bırakıcam ama hıc tecrubem yok,tahmını 3 saat surer sınav,kac cc sut bırakmalıyım eve,tecrubelı arkadaslar cevap verırmı?

aynen yaa benmki de memeyi tutmak için başını sağa sola sallıyor çılgınlar gibi, sonra sinirleniyor fln.. çok tatlılar miniklerimiz....

bu arada kızım kaka yapmamaya başladı tekrar. 2 gündür yapmadı. artık alışkanlık oldu galiba..
biriktirip öyle yapıyor sıpacığım:)

Son düzenleme:
kızlar bebişler uyurken uyandırıp emziriyor musunuz, yoksa kendi uyanmalarını mı bekliyorsunuz?

benım kızımda aynı sızınkıler gıbı,o halıne baylıyorum,benım kızda kaka yapmıodu sonra bı yapıo of offf:)
ya kızımın burnunda sumuk var goruyorum su aplıkator zımbırtısıyla alamıyorum,feryadı basıyo zaten,napcam nefeste alamıo yavrum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…