- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #47.221
kızlar bebişler uyurken uyandırıp emziriyor musunuz, yoksa kendi uyanmalarını mı bekliyorsunuz?
kızlar bebişler uyurken uyandırıp emziriyor musunuz, yoksa kendi uyanmalarını mı bekliyorsunuz?
benim doktorlarımdan biri asla mama verme dedi, ama bebişim kilo almadı. diğer doktorum her öğünde önce emzir ardından 60 cc mama ver dedi. bizimki 60ı bitiremiyor 30-40 içiyor genelde, benim bebiş 3 haftalık. Bu durumda doktora göre senin verdiğin miktar fazla değil. zaten doyunca içmez bebişler.ama önce emzirmelisin, bir öğün mama bir öğün meme yaparsan emme aralıkları uzar hem sütün azalır hem memeden soğur.
bu arada 2 saatte 60 cc sütüm var demişsn, bence senin sütün az değil normal zamanla daha da artar.
haklısın valla canım, ben kötü kalpli kaynanmın yanında emzirdim sütlerim akardı bir de hep böyle üstüme başım heryer süt olurdu, sonra mastit oldum ağrılar içinde kaldım yataklara düştüm ardından da sütüm çok azaldı şimdi mama takviyesi veriyoruz bebeğime
benım kızımda aynı sızınkıler gıbı,o halıne baylıyorum,benım kızda kaka yapmıodu sonra bı yapıo of offf:)
ya kızımın burnunda sumuk var goruyorum su aplıkator zımbırtısıyla alamıyorum,feryadı basıyo zaten,napcam nefeste alamıo yavrum
Cumartesı pazar sınavım var,ılk defa kızımdan ayrı kalıcam
ogun sutumu sagıp bırakıcam ama hıc tecrubem yok,tahmını 3 saat surer sınav,kac cc sut bırakmalıyım eve,tecrubelı arkadaslar cevap verırmı?
Merhaba Arkadaşlar.
Topiğin tamamı doğum yapmış,herkesi tebrik eder,bebekleriyle sağlıklı mutlu uzun yıllar dilerim.Saliha arkadaşımz yapmamş,onunada hayırlı ve doğru zamanda bebeğini sağlıcakla kucağına almasını dilerim.
Ben 6Mart'ta kontrole diye gittiğim bi sabah suyun çok azalması,hatta neredeyse bitmek üzere olması ve bebeğinde son zamanlarda gelişiminde ilerleme olmaması sebebiyle doktor beklemenin bi yararı olmayacağını,bilakis riskli olduğunu söylemesi üzerine sezeryanle bebeğim(oğlum)dünyaya geldi.Hatırlayacağınız üzre bebeğimde 3haftalık gelişme geriliği vardı,htta bu sebepten çok doktora gitmiş,özlelikle Cerrahpaşada çok araştırma yapılmıştı,bişey çıkmamıştı çok şükür ama bebeğimde ki gelişme geriliği son haftalarda 5e,sonrada 6ya çıktıBebeğim 39+2 de,1890gr ağırlğında dünyaya geldi.Doğduktan sonrada hamilelikte yaşadığım zor süreçleri yaşadım küçük doğmasından dolayı,yine aynı tahliller,MR'lar,ultrasonlar falan;fakat bu kez benim değil, bebeğim üzeirnde yapıluyordu bu incelemeler ve bu benim cnaımı çok daha fazla acıtıyordu Çok şükür yapılan tahlillerimizin hepsi yine güzel çıktı.O kadar tahlilden sadece 12derecelik sarılık çıktı,o da nazar boncuğumuz olsun ve biz bu sebepten 4gün hastanede yattık.Bebebğim küçük doğduğu ve küçük olduğu için sınır 10muş ve bizi o sebeple yatırdılar.1gün küvezde ışık altında tuttuk.Ertesi gün sarılığı 8edüştü ama gözlem altında kalmamız gerekmiş,küçük olduğu için kan şekeri düşer ve birden sarılık yükselip havale geçirebilirmiş.Bu ihtimale binaen hastanede 4gün kaldık.Yarın tam 1aylık oluyoruz ve bu güne dek düzzenli aralıklarla devamlı kontorle gittik sarılık için.çok şükür artış olmadı.1aylık olana kardar risk var dediler,çok şükür galiba Riski atlattık Allahıma binlerce şükür.
Ben topiğe devamlı giriyo,okuyorum paylaşılanları.Kullanıcı adımla girmediğin için gelen özle mesajlarımı geç gördüm,merak eden arkadaşlar olmuş,sağolsunlar.Onlaır daha fazla merakta koymayayım,bendne haberler böyle.Kendinize çok iyi bakın.
MUTLU KALIN....
hiçbi bilgim yok henüz sağıp o şekilde doyurmadım hep dolaba depoladım ama sn 120 cc sağ bırak içtiği kdr içer geri kalanı dökersin nolcak sn önlemini alda aç kalıp yırtmasın kendini ağlaya ağlaya..
anladım canım ayy hıc sagmadım bakalım becerebılıcemmı,ınsallah haftasonu sıkıntı yasamam
sağmakta bişi yok cnm merk etme..bnde başta pek anlamıyodum hmn niye gelmiyo bu süt fln diye yok yok bu makinada bi sorun var böyle olmamalı diyorum bide eşime..meğer anında gelmiyomuşki süt..biraz bekliceksin gelmeye başlayınca artıyo sonralarda..20 dk fln sağ tabi yetmezse dahada uzatabilirsin süreyi..bi memeni sağ sonuna kdr yağlı besleyici kısmıda gelsin onu bi poşete koy sonra öbür memeni sağ onuda ayrı bi poşete koy..yani ikisini birden sağıp aynı poşete koyma hep önsüt olur oda laktoz fazlalığından çok gaz yapıyomuş bide asıl besleyici kısmı sondaki sütmüş..yani sağma konusunda daha uzman arkadaşlar var tabi onlarda bilgi verebilirler..
baya zorlu bir süreç geçirmişsiniz. Allah a şükürler olsun ki sağlığınız yerinde . Rabbim nazarlardan esirgesin cümlesini. sağlıkla büyüütn inşallah eşinle beraberMerhaba Arkadaşlar.
Topiğin tamamı doğum yapmış,herkesi tebrik eder,bebekleriyle sağlıklı mutlu uzun yıllar dilerim.Saliha arkadaşımz yapmamş,onunada hayırlı ve doğru zamanda bebeğini sağlıcakla kucağına almasını dilerim.
Ben 6Mart'ta kontrole diye gittiğim bi sabah suyun çok azalması,hatta neredeyse bitmek üzere olması ve bebeğinde son zamanlarda gelişiminde ilerleme olmaması sebebiyle doktor beklemenin bi yararı olmayacağını,bilakis riskli olduğunu söylemesi üzerine sezeryanle bebeğim(oğlum)dünyaya geldi.Hatırlayacağınız üzre bebeğimde 3haftalık gelişme geriliği vardı,htta bu sebepten çok doktora gitmiş,özlelikle Cerrahpaşada çok araştırma yapılmıştı,bişey çıkmamıştı çok şükür ama bebeğimde ki gelişme geriliği son haftalarda 5e,sonrada 6ya çıktıBebeğim 39+2 de,1890gr ağırlğında dünyaya geldi.Doğduktan sonrada hamilelikte yaşadığım zor süreçleri yaşadım küçük doğmasından dolayı,yine aynı tahliller,MR'lar,ultrasonlar falan;fakat bu kez benim değil, bebeğim üzeirnde yapıluyordu bu incelemeler ve bu benim cnaımı çok daha fazla acıtıyordu Çok şükür yapılan tahlillerimizin hepsi yine güzel çıktı.O kadar tahlilden sadece 12derecelik sarılık çıktı,o da nazar boncuğumuz olsun ve biz bu sebepten 4gün hastanede yattık.Bebebğim küçük doğduğu ve küçük olduğu için sınır 10muş ve bizi o sebeple yatırdılar.1gün küvezde ışık altında tuttuk.Ertesi gün sarılığı 8edüştü ama gözlem altında kalmamız gerekmiş,küçük olduğu için kan şekeri düşer ve birden sarılık yükselip havale geçirebilirmiş.Bu ihtimale binaen hastanede 4gün kaldık.Yarın tam 1aylık oluyoruz ve bu güne dek düzzenli aralıklarla devamlı kontorle gittik sarılık için.çok şükür artış olmadı.1aylık olana kardar risk var dediler,çok şükür galiba Riski atlattık Allahıma binlerce şükür.
Ben topiğe devamlı giriyo,okuyorum paylaşılanları.Kullanıcı adımla girmediğin için gelen özle mesajlarımı geç gördüm,merak eden arkadaşlar olmuş,sağolsunlar.Onlaır daha fazla merakta koymayayım,bendne haberler böyle.Kendinize çok iyi bakın.
MUTLU KALIN....
50 cc bir öğün için az değil. kitaplarda bir öğün için 60 cc yazıyor. gerçekten bebeğine sevgiyle baktığında, emzirdikçe süt gelecek göreceksin, sonra özge söylemişti diyeceksin:) bebeğine çok içten baktığında tatlı tatlı sevdiğinde, ya da o ciyak ciyak kendini yırtarcasına ağladığında göğsünden süt damlar hemen.. eskiler derlerdi''süt aktı aktı'' diye, gülerdim... şimdi bizzat yaşıyorum... süt ürünlerinden uzak dur demelerinin dediğin gibi bir sebebi olabilir onu bilmiyorum da, hem süt yapar süt ürünleri hem de gaz onu biliyorum:)bizim beslenme olayımız biraz karmaşık, emziriyorum (emmeyi pek sevmiyo gerçi), sağıyorum ve mama veriyorum... bizimki sürekli aranıyo ama her zaman memede durmuyo, ben de süt yok heralde falan die düşünüp mama veriyorum, ya da sağmış olduğum süt varsa onu veriyorum... iki saat arayla sağdığımda iki göğüsten 50 cc falan anca çıkıyo.. bende takıntı oldu sanırım, sürekli "bu çocuk aç" die düşünüyorum, her ağladığında meme almıyosa mama veriyorum,o da genellikle içiyo ama çok da kusuyo...
fearness tavsiyelerin için çok sağol, hepsini deniycem... sana bunları aktaran abla harbi çok tatılymış, keşke benim de çevremde böyle biri olsaydı ama neyseki sizler varsınız...
bu arada yoğurtu görünce aklıma geldi, emzirenlere süt ürünlerinden uzak dur demeleri, bebekte oluşabilecek süt alerjisi galiba değil mi, anne sütü azaltma gibi bişi olabilir mi?
süpersinn.. biz de yaparız inşallah...dogumumdan sonra annem ve kayınvalıde donusumlu olarak yanımdalardı,her ısımı yapıyolardı ama cook sıkıldım,bı sekılde bı uyerden baslıcaktım ve dun ılk defa yalnız kaldık yemegımı bıle yaptım hatta aksam kızıma banyo bıle yaptırdık esımle,cok sukur altından kalktım,sımdı kızımla doyasıya vakıt gecırıyorum.. Telkınler olmadan...
ayyy canım. bu kadar aynısı olabilir. kaynanam çok tatlıdır, elimiz bişiye sürdürmez ama yine de işte.. anlıyosun beni.. hep herşeyi yanlış yapıyrum hissini veriyobnm annem gelse dönüşümlü olrk ona razıyım annem hiç yanımda olamadı ve bn ondn başka kimseyi istemiyodum yanımda..kayınvalidede her işimi yapıyo Allah razı olsun ama bn yalnz kalmak istiyorum artık oğlumla..sürekli bni takip ediyo bndede sanki bişileri yanlış yapıyomuşum hissi uyanıyo ve tedirgin oluyorum yani gönül rahatlığıyla davranamıyorum çocuuma her an bişi dicek hata yaptımı söylicek diye..bide süt sağamıyorum bebek emmediği zmnlarda çocuğa süt kalmıyo çocuk aç kalıyo diyo..şimdi sürekli emiyo gerçi grk kalmıyo ama önceleri o kdr sık emmiyodu göğsüm taş gibi oluyodu dolayısıyla süt üretimide azalıyodu boşaltamadıım için..yani işime karışılmasını hiç sevmiyorum yaa
ben de nasıl kullanacağımı bilemedim daha. hiçsevmiyo bizimkisi ya da ben beceremiyorum:)yan yatış yastığı kullanan arkadaşlar kızıma tavsiye üzerine yeni aldım hiç rahat değil alışırmı acaba sizler memnunmusunuz??
maşallah cnmkızlar 2 nisan 01.20'de 3710 gr. kızımı normal doğumla kucağıma aldım şükürler olsun.dün öğlen evimize geldik.3 gün boyunca sancı çekmiştim ama hepsini unuttum.ikimiz de gayet iyiyiz Allah'a şükür,bikaç güne dikişlerim de daha iyileşirse daha da iyi olucam.en yakın zamanda düzenimizi oturtup daha çok görüşmek üzere.hepinizi öpüyoruz teyzeleri...
ben eczaneden serum fizyolojik aldım, göz damlası gibi bişiy. yavaş yavaş damlatıyosun, az bekliyosun. hapşurunca çıkıyo. doktorum söyledi.cnm bnmkininde burnunda devasa sümükler görüyorum hmn tuvalet kağdından bi parça koparıp büküyorum ince uzun yapıyorum burnuna yavaşça sokup o sümü ordan alıyorum zaten yumuşacık sümükleri hmn çıkıveriyo ve bu şekilde hep temizliyorum burnu tertemiz oluyo yavrucumun..o aspiratörler sıvı sümükler için sanırım katıyı alamaz
evet yaa. ben de hiç yapmadım süt sağma ve sonra nasıl verilecek işini... senin sayende ben de öğrenicem arkadaşlardan. gerekli olursa böyle bişiy, aklımda olsun..canım cok guzel anlatmıssın saol,o dedıgın posetler ayrı oluyo galıba dımı,ben sagıpo bıberona koysam olurmu,bıde buzdolabında bekletıcem galıba,soguk olmazmı pekı bebege,valla hıc bılmıyorum nası oluyo,komık gıbı oluyo sorularda valla bılmedgımden
şükür cnm. inşallah emzirmeye devam edersin, bebeğin de alır. kıskanma konusuna gelince, sanki bebeğimi ben başkaları için doğurdum, tamam sevenlerinin olması çok güzel, yardımları da güzel ama bir zamandan sonra sinir oluyorum artık. herkes herşeye karışıyor, öpüp koklamama bile izin yok, herkes kokluyor bir ben koklayamıyorum nerdeyse, aman yatağına yatsın, alışmasın başka yere, üşütür hemen şöyle böyle...aslında gamze demişti birinde, evdeki fazlalıkları yollayın diye, aslında istiyorum bir yandan göndermeyi, bir yandan da bakabilirmiyim acaba diye korkuyorum..bi akıl verin kızlar yaa. hadi bi cesaret diyin de ben de herkesi eve yollluyum:) sonuçta eskden küçük küçük anneler nasıl baktıysa ben de pekala 27 yaşımda bakabilirim sanırım dimi:)) hadi, cesaret sözleri bekliyorum sizden:)
hehe oğlumu tek başıma yıkama işini halettim karnını doyurdum mis gibi oldu kuzum şimdi uyuyor umarım bu gece atakları tutmaz
birde kızlar Aden doğduğundan beri sol gözü akıyo damla kullandık ama hala geçmedi yarın dr götürücem sizce neden olabilir?
bnde sna msg atcaktım şimdi cnm naptı bu kız doğurdumu sonunda diye..valla sn oldun nisan annesi..neyse ufaklık bi çıksında görelim assolistliini :))
senin dr ii beklemiş cnm tabi sende benim dr 39 +... lardayken dr dedi sezeryan ihtimali yüksek dedi bnm da kanala inmemişti ve 40+3 te suni sancı sonrası sezeryan oldu cnm
Canım sana dua ediyorum çok sabırlısın maşallah. İnşallah bu sabrının karşılığı gönlünce çok güzel bir doğum yaşar sağlıkla alırsın bebeğini kucağına. Bu muhteşem duyguyu br an önce yaşa inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?