2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bebişler uyurken uyandırıp emziriyor musunuz, yoksa kendi uyanmalarını mı bekliyorsunuz?

ben uyandırıyorum canım doktorum uyandırmıyorum diye cok kızdı,ac kalırmıs cocuk. zaten 2. haftasında cok az kilo almıstı smdi valla 2 saati geçirmeden uyandırıyorum , gerçi kızımın uyanması epey zor,esniyoo,geriliyoo, buz devrindeki SİD gbi hareketler yapıyo toplamdaa yarım saate anca uyanıyo hanımefendi

geçmiş olsun canım ya...

kızlar bebişler uyurken uyandırıp emziriyor musunuz, yoksa kendi uyanmalarını mı bekliyorsunuz?

bn uyandırmıyorum zaten acıkınca uyanıyo ağlıyo..hele şu sıralar maşallah bütün gün emiyo..büyüme atağı galiba..ama ilk zmnlar bile uyandrp emzirmedm ne zmn uyanırsa o zmn emsin..hele bide büyüme evresine etkisi olduunu öğrenince iyice bıraktım uyusun büyüsün.ihtiyacı olanı alıyo ztn

cnm bnmkininde burnunda devasa sümükler görüyorum hmn tuvalet kağdından bi parça koparıp büküyorum ince uzun yapıyorum burnuna yavaşça sokup o sümü ordan alıyorum zaten yumuşacık sümükleri hmn çıkıveriyo ve bu şekilde hep temizliyorum burnu tertemiz oluyo yavrucumun..o aspiratörler sıvı sümükler için sanırım katıyı alamaz

hiçbi bilgim yok henüz sağıp o şekilde doyurmadım hep dolaba depoladım ama sn 120 cc sağ bırak içtiği kdr içer geri kalanı dökersin nolcak sn önlemini alda aç kalıp yırtmasın kendini ağlaya ağlaya..

canım hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüt yavrunu inşallah

anladım canım ayy hıc sagmadım bakalım becerebılıcemmı,ınsallah haftasonu sıkıntı yasamam

anladım canım ayy hıc sagmadım bakalım becerebılıcemmı,ınsallah haftasonu sıkıntı yasamam

sağmakta bişi yok cnm merk etme..bnde başta pek anlamıyodum hmn niye gelmiyo bu süt fln diye yok yok bu makinada bi sorun var böyle olmamalı diyorum bide eşime..meğer anında gelmiyomuşki süt..biraz bekliceksin gelmeye başlayınca artıyo sonralarda..20 dk fln sağ tabi yetmezse dahada uzatabilirsin süreyi..bi memeni sağ sonuna kdr yağlı besleyici kısmıda gelsin onu bi poşete koy sonra öbür memeni sağ onuda ayrı bi poşete koy..yani ikisini birden sağıp aynı poşete koyma hep önsüt olur oda laktoz fazlalığından çok gaz yapıyomuş bide asıl besleyici kısmı sondaki sütmüş..yani sağma konusunda daha uzman arkadaşlar var tabi onlarda bilgi verebilirler..

canım cok guzel anlatmıssın saol,o dedıgın posetler ayrı oluyo galıba dımı,ben sagıpo bıberona koysam olurmu,bıde buzdolabında bekletıcem galıba,soguk olmazmı pekı bebege,valla hıc bılmıyorum nası oluyo,komık gıbı oluyo sorularda valla bılmedgımden

baya zorlu bir süreç geçirmişsiniz. Allah a şükürler olsun ki sağlığınız yerinde . Rabbim nazarlardan esirgesin cümlesini. sağlıkla büyüütn inşallah eşinle beraber..

50 cc bir öğün için az değil. kitaplarda bir öğün için 60 cc yazıyor. gerçekten bebeğine sevgiyle baktığında, emzirdikçe süt gelecek göreceksin, sonra özge söylemişti diyeceksin:) bebeğine çok içten baktığında tatlı tatlı sevdiğinde, ya da o ciyak ciyak kendini yırtarcasına ağladığında göğsünden süt damlar hemen.. eskiler derlerdi''süt aktı aktı'' diye, gülerdim... şimdi bizzat yaşıyorum... süt ürünlerinden uzak dur demelerinin dediğin gibi bir sebebi olabilir onu bilmiyorum da, hem süt yapar süt ürünleri hem de gaz onu biliyorum:)
süpersinn.. biz de yaparız inşallah...

ayyy canım. bu kadar aynısı olabilir. kaynanam çok tatlıdır, elimiz bişiye sürdürmez ama yine de işte.. anlıyosun beni.. hep herşeyi yanlış yapıyrum hissini veriyo

yan yatış yastığı kullanan arkadaşlar kızıma tavsiye üzerine yeni aldım hiç rahat değil alışırmı acaba sizler memnunmusunuz??
ben de nasıl kullanacağımı bilemedim daha. hiçsevmiyo bizimkisi ya da ben beceremiyorum:)

maşallah cnm

ben eczaneden serum fizyolojik aldım, göz damlası gibi bişiy. yavaş yavaş damlatıyosun, az bekliyosun. hapşurunca çıkıyo. doktorum söyledi.

evet yaa. ben de hiç yapmadım süt sağma ve sonra nasıl verilecek işini... senin sayende ben de öğrenicem arkadaşlardan. gerekli olursa böyle bişiy, aklımda olsun..

ewet ya herkesin herşeye karışması cok sinir bozucu. gözlerimden acayip uyku akıyor mesela ama ben gözümü kapatır kapatmaz cocucgumu benden alıp gidecekler gibi hissetmeye başladım sanki bebeğim hissedecekmiş gibi kucağıma almasam bile kayınvalimde ise bebek bende başlarında bekliorum kızım benden uzaklaşacakmış gibi hissediorum sanırım deliriyorum :) gamzeye katılıorum aslında bi kaç gün sen ayağa kalkıncaya kadar tmm birirlerinin yanında olması güzel ama sonra tahammül edemiosun. dediğin gibi 27-28 yaşına gelmiş insanlarız biz onların annesiyiz onları biz taşıdık karnımızda herşeylerini biz yaşadık 9 ay ve biz doğurduk onları. ONLAR BİZİMMMM ben bunları düşündüm bigün sizir patlaması yaşadım sen altını değiştiremezsin dediler niyeymiş dedim yapamasamda deneyecem dedim kalkıp yaptım ii yada kötü denemezsen bilemezsin denemezsen öğrenemezsin herkes anasının karnında mı öğrenio :)) ya Allah diyeceksin ve bi yerden başlayacaksın biz ANNEYİZ artık herşeyin en güzelini biz çocuklarımız için etraftakilerden daha çok isteriz ve bebklerimiz için elimizden gelenin en iyisini yaparız. hadi bakalım göreyim seni

valla uyanmasını beklıorum..2 saatte bir uyandır emzir diyenler çok.. ama bir türlü uyandıramadım bebişimi bende bıraktım.kendi acıkınca uyanıo zaten.en azından bende dinlenmiş oluyorum.

hehe oğlumu tek başıma yıkama işini halettim karnını doyurdum mis gibi oldu kuzum şimdi uyuyor umarım bu gece atakları tutmaz
birde kızlar Aden doğduğundan beri sol gözü akıyo damla kullandık ama hala geçmedi yarın dr götürücem sizce neden olabilir?

maşallahh canım yaa nasıl becerdin tek yıkamayı? annem olmadan asla yapamazmısım gbi geliyor bana, 40 ım çıkana kadar annemde kalıcam zaten,sonra ele avuca gelirse ancak kendim yıkarım. şimdilik tek başıma sadece poposunu yıkayabiliyorum

Bernysita, isolde, mervishko, yelden cevaplariniz icin sagolun kizlar, alinti yapamiyorum telden
Merve bizom oglanda aynen oyle uyaniyor, bayiliyorum o haline:)
İsolde eczaneden otribebe ya da serum fizyolojik alip kullanabilirsin burun tikanikligi icin.

kızlar 19 mart ta dogum yaptım
bebeginize burnu için serum fizyolojık yani tuzlu su öneririm
dr nuza danısın alın tıkanıklıgı önlüyor günde iki defa 2 ser damla

bnde sna msg atcaktım şimdi cnm naptı bu kız doğurdumu sonunda diye..valla sn oldun nisan annesi..neyse ufaklık bi çıksında görelim assolistliini :))

nisan annesi olmakla kalmadım, bu gidişle nisanı yarılıcm :)valla tam assolist benimki, gerçi erkek ama nazlı olcak heralde

senin dr ii beklemiş cnm tabi sende benim dr 39 +... lardayken dr dedi sezeryan ihtimali yüksek dedi bnm da kanala inmemişti ve 40+3 te suni sancı sonrası sezeryan oldu cnm

işte suninin sonu genelde sezeryana dönüyo diye uyardı beni doktorum...pazartesiye kadar beklemeye devam edicem.o zaman 42 hafta bitiyo..artık mecbur suni de olsa yatıcam..bebe içimde kök salcak yoksa :)

amiiinnn canım...inşallah...duaların için de sağol...

benim bu paşa 2başarısız tüp bebek denemesinden sonra kendiliğinden olmuştu.daha doğrusu lütf-u ilahiyle...ilk zamanlarda çok kanamam olmuştu, hatta düştü diye çok ağladım, doktora bi gittim kalbi atıyo deyince şok olmuştum...neyse yani, gelişi çok zor olmuştu..o zamanlar onunla çok konuşuyodum, 'bebeğim sıkı dur orda, sakın düşme, kıpırdama emi' filan diye..diyorum çocuğun beynine kazımışım, hala kıpırdamadan duruyo, 42. haftaya girdi, bi milim aşağı inmedi :) yanlış anladı yavrum beni..artık çıkabilirsin oğlum diyorum ama çıkmıyo şimdi de :)

Bebek doydu mu?
Doyduğunu nasıl anlarsınız, ağlama açlık işareti mi?

Doyan çocuk, su içmesini sevmez, su verdiğiniz zaman iğrenir gibi yapacaktır ve içmeyecektir.
İkincisi idrar sayısı günde dörtten fazla olacaktır. Üçüncüsü ise kakasının sarı hardal rengi ve cıvık olmasıdır. Bunlar varsa çocuk iyi besleniyor demektir.

Az yiyen çocuk kestane kestane, top top sert kakalar yapacaktır. Lüzumundan fazla yedirilirse de yeşil renkte kaka yapacaktır. Eskilerin dediği gibi yeşil kaka yapan çocuk, ayaklarını üşütmüş anlamına gelmez.
İshal harici yeşil kaka yapan çocuk 'çok yemek yiyor' anlamına gelir. Bu durumda ishal sancısı gibi bir hazımsızlık sancısı oluşacak ve bebek ağlayacaktır. Bu durumu çözmek çok daha zordur. Çünkü gaz çıkarmak iyi gelmeyecektir

Dr. Kadir TUĞCU

ALINTIDIR.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…