- 9 Mayıs 2011
- 1.903
- 9
- 108
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #47.281
canım sen ne zaman vermeye başladın
benim kız pek bir bıdık korkuyorum yan etksi falan olur diye
ama sanırım bende dayanamayıp kimyon vericem
bu arada bu uyguladıkların gaz sancısına iyi geldimi
özellikle kimyon tarifi etkilimi onu merak ediyorum
ahh umudum iki ay evvelki muhabbetlerimiz ne güzeldi değilmi
hele alışveriş topiği :) habire cicileri ekliyorduk
Gamze şu siteyi açmakla çok iyi yaptınn sık kullanana ekledim çünkü burdan yazdıklarını takip edemiyodum en azından ordan bakıyorum mesela bugün yarı kundağı orda gördüm.. yalnız sanırım bi yerde yanlış yaptım :) önce yaptım güzel uyudu bi 10 dk... sonra bunun atak saatleri var akşam 9-11 arası... ona denk geldiği için deli gibi ağlamaya başladı yine... beyaz gürültü de fayda etmedi... sonra açtım neyse az önce sustu emzirdim falan uyudu hemen yarı kundak yapıp yatırdım bu seferde ellerimi aç diye ağlamaya başladı çünkü ellerini çıkarmaya çalışıyo ve ağlıyodu kıpkırmızı oldu ellerini açıncada uyudu hemen.. ya bizim kıza göre değil ya da uyuturken yapmamak mı gerekiyo anlamadımçok umutluydum oysa
kızlar 2 nisan 01.20'de 3710 gr. kızımı normal doğumla kucağıma aldım şükürler olsun.dün öğlen evimize geldik.3 gün boyunca sancı çekmiştim ama hepsini unuttum.ikimiz de gayet iyiyiz Allah'a şükür,bikaç güne dikişlerim de daha iyileşirse daha da iyi olucam.en yakın zamanda düzenimizi oturtup daha çok görüşmek üzere.hepinizi öpüyoruz teyzeleri...
yaw benim kız yan yatmıyo(
ne zaman yan yatırsam hemen uyanıyo yada uykuya dalamıyo..
bende sırt üstü yatırıp kafasını yana çeviriyorum.
biraz daha büyüsün bu kezde yüsüstü yatırmayı deniycem. mide üstüne yatınca gaz problemi olmuyomuş.
canım ben henüze denemedim ama birqz daha büyüsün denicem
Esra Erol Kimyon Tarifi | Gaz Giderici Bilgiler
emdiği yarıyor derlermiş bunun için. benim kızlarımın 2sinde de yaşadım yaşıyorum:)
ama göğüs kaşıntın için bişey diyemiycem canım
Merhaba Arkadaşlar.
Topiğin tamamı doğum yapmış,herkesi tebrik eder,bebekleriyle sağlıklı mutlu uzun yıllar dilerim.Saliha arkadaşımz yapmamş,onunada hayırlı ve doğru zamanda bebeğini sağlıcakla kucağına almasını dilerim.
Ben 6Mart'ta kontrole diye gittiğim bi sabah suyun çok azalması,hatta neredeyse bitmek üzere olması ve bebeğinde son zamanlarda gelişiminde ilerleme olmaması sebebiyle doktor beklemenin bi yararı olmayacağını,bilakis riskli olduğunu söylemesi üzerine sezeryanle bebeğim(oğlum)dünyaya geldi.Hatırlayacağınız üzre bebeğimde 3haftalık gelişme geriliği vardı,htta bu sebepten çok doktora gitmiş,özlelikle Cerrahpaşada çok araştırma yapılmıştı,bişey çıkmamıştı çok şükür ama bebeğimde ki gelişme geriliği son haftalarda 5e,sonrada 6ya çıktıBebeğim 39+2 de,1890gr ağırlğında dünyaya geldi.Doğduktan sonrada hamilelikte yaşadığım zor süreçleri yaşadım küçük doğmasından dolayı,yine aynı tahliller,MR'lar,ultrasonlar falan;fakat bu kez benim değil, bebeğim üzeirnde yapıluyordu bu incelemeler ve bu benim cnaımı çok daha fazla acıtıyordu Çok şükür yapılan tahlillerimizin hepsi yine güzel çıktı.O kadar tahlilden sadece 12derecelik sarılık çıktı,o da nazar boncuğumuz olsun ve biz bu sebepten 4gün hastanede yattık.Bebebğim küçük doğduğu ve küçük olduğu için sınır 10muş ve bizi o sebeple yatırdılar.1gün küvezde ışık altında tuttuk.Ertesi gün sarılığı 8edüştü ama gözlem altında kalmamız gerekmiş,küçük olduğu için kan şekeri düşer ve birden sarılık yükselip havale geçirebilirmiş.Bu ihtimale binaen hastanede 4gün kaldık.Yarın tam 1aylık oluyoruz ve bu güne dek düzzenli aralıklarla devamlı kontorle gittik sarılık için.çok şükür artış olmadı.1aylık olana kardar risk var dediler,çok şükür galiba Riski atlattık Allahıma binlerce şükür.
Ben topiğe devamlı giriyo,okuyorum paylaşılanları.Kullanıcı adımla girmediğin için gelen özle mesajlarımı geç gördüm,merak eden arkadaşlar olmuş,sağolsunlar.Onlaır daha fazla merakta koymayayım,bendne haberler böyle.Kendinize çok iyi bakın.
MUTLU KALIN....
melikecim geçen gün cevap yazamamıştım şimdi seni bulmuşken hemen yazayım
defne fenalarda!!!!!
bi inat bi inat çoook zor biçocuk oldu.. inadım inat mıçım iki kanat edalarında dolanıyo ortada.. bişey istiyosun vermiyo, gel diyosun gelmiyo git diyosun gitmiyo...iyi halini yakalarsak ne mutlu, o zaman ondan iyisi yok.
bugün ben wc deyken ve didem uyurken, sen git çamaşır sepetini çocuğun üstüne kapat.. sonra da gelmiş anne Didem nerde? diyo.. içim gitti resmen( şükürki kafasına filan çarpmamış sepeti
bi yandan Dideme meme tutturmaya, gaz çıkarmaya, uyutmaya çalışıyorum, bi yandan defneye sinirlenip bağırıyorum.. Oynatmaya az kaldı
günaydın kızlar..bebişlerini nasıl yatırıyosunuz siz? ben her uyandığında yönünü değiştiriyorum bi sağ bi sol..bi türlü düz yatırmaya fırsat bulamıyorum emziriyorum altını sonra değişiyorum hemen uyuyo düz de yatıramıyorum kusar die..kafasının şekli bozulcak die korkuyorum sanki iki yandan basıklaştı gibi..bide ben emzik vermedim hiç 40 ından sora vermeyi denicem annem verelim verelim dedi ama doktorumda tamamen memeye alışsın sonra verirsin dedi..
ben emzirirken kızım hemen kaka yapmaya başladığı için emzirdikten sonra değiştiriyorum altını.iyi aksamlar guzel anneler, herkese bol sutlu az gazligunler:)
tracy hogg u bende okuyorum biryandan dvd sini izliyorum e.a.s.y yontemine gore bebegin altini mamadan sonra degistirmek gerekiyor, aktivite zamaninda, fakat ben bunu ne zaman denesem ya kusuyor yada bi sure sonra yine kirletiyor ve sonrasinda uyumuyor aslinda uyumamasi guzel cunku gecesine rahat oluyor.. normalde altini degistirip emziriyorum sonra yaparsada bi sonraki memede degisiyorum.. merak ettigim siz nasil bi yontem uyguluyorsunuz bizim eski topraklar biz once emzirir sonra degistirirdik diyolar
dilinde yok sanırım, yani görebildiğim yerde yok ama yanaklarında bi kaç nokta şeklinde ve dudak içlerinde var az bişey.canım kızının pamukçuk durumu ne aşamada
benimkinin ağzının içi bembeyaz karbonatla temizliyorum ama kısa süre sonra aynı oluyor
canım sen karadut pekmezimi iyi geliyor demiştin
nerden aldın canım nasıl iyi oldumu
Işılcım sen yinede pes etme, 10 cc bile olsa emsin Aden kuzu. yarasın inş.kızlar tam Aden emmeye başladı sanırım benim sütler geri gitti ne yaptıysam coğalmıyo bugün bulgur pilavı sonra 1 lt elma suyu kompostosu 2 lt su 1 bardak rezen 2 çay bardağı kimyon içtim sonuc aden emiyo emmesine ama arkasından 60 cc mama yiyo bende sağıp vereyim dedim hani saklıyosunuz ya buzlıukta sağdım 25 cc memelerimi neredeyse koparacak şekilde sıkarak çıkardım ne olucak benim bu halim ya
ben 2-3 gün denemiştim ama fayda gördümmü görmedim mi bilmiyorum. ben rezene içtikten sonra kızımın ağzına bi kaç damla damlatıryorum. bu daha faydalı oluyor.kızlar esra erolun kimyon tarfini deneyen oldumu
benim kız çok feci durumda saatlerdir ağlıyor bir türlü kaka yapamadı
az evvel ağlaya ağlaya uyudu kaldı
gözüm sürekli poposunda Allahım ne var bir pırt yapsa
benimki dut şurubu canım. üzerinde Ağız yaralarının tedavsinde kullanılır yazıyor. Bizde Karadut bulamadıkamerda canım şimdi eczaneye sordum karadut şurubu değilde
dut şurubu var dediler seninki dut şurubumu :44:
canım dut işe yaradımı merak ettim. almıştın geçenlerde?
sütünü arttırma için...
kızlar esra erolun kimyon tarfini deneyen oldumu
benim kız çok feci durumda saatlerdir ağlıyor bir türlü kaka yapamadı
az evvel ağlaya ağlaya uyudu kaldı
gözüm sürekli poposunda Allahım ne var bir pırt yapsa
canım seninle herşeyimiz aynı...ben beşiğin yönüne doğru geceleri bir yöne... gündüzleri diğer yöne yatırıyorum...
ilk doğduğunda senin gibi her uyandığında farklı farklı yöne yatırıyordum... kafası biraz bozuk bizimde korkumdan kafasının üstüne yatıramıyorum ki...
ancak uyanınca debelenmesi için yatırıyorum...
günaydın kızlar..bebişlerini nasıl yatırıyosunuz siz? ben her uyandığında yönünü değiştiriyorum bi sağ bi sol..bi türlü düz yatırmaya fırsat bulamıyorum emziriyorum altını sonra değişiyorum hemen uyuyo düz de yatıramıyorum kusar die..kafasının şekli bozulcak die korkuyorum sanki iki yandan basıklaştı gibi..bide ben emzik vermedim hiç 40 ından sora vermeyi denicem annem verelim verelim dedi ama doktorumda tamamen memeye alışsın sonra verirsin dedi..
IŞILcım ankarada var ana sağlık, hatta biizm gittiğimiz aile hekimliği de öyle.çok kapsamlı bi yer. ama 2,5 yaşındaki bi çocuk için erken değilmi ki.. biizim cadıyı götürsem etraftaki oyuncaklara kalem kağıtlara sahip çıkar kimseyi dinlemez. pişik için gittiğimizde bile dışarıda bankta ben otururken yanıma yaşlı bi teyze oturdu diye ağlamaya başlamıştı. neymiş efendim orası Defnenin yeriymiş. Kadıncağız kalkmıştı yanımdan ve nasıl utanmıştım.(
dün gece beşiğinde yan yatırdım çok şükür :))))
Defneyi biz sırt aşağı yatırdıkça o hep kafasını 90 derece sağa çevirirverirdi ve bu kafasının arkaya doğru uzun kalmasına sebep oldu.
şükür ki kız çocuğu olduğu için saçlardan belli olmuyor:) Didemde aksine sırt aşağı yattığında dümdüz yatıyor, ben çeviriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?