- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #47.321
canım cok guzel anlatmıssın saol,o dedıgın posetler ayrı oluyo galıba dımı,ben sagıpo bıberona koysam olurmu,bıde buzdolabında bekletıcem galıba,soguk olmazmı pekı bebege,valla hıc bılmıyorum nası oluyo,komık gıbı oluyo sorularda valla bılmedgımden
ben eczaneden serum fizyolojik aldım, göz damlası gibi bişiy. yavaş yavaş damlatıyosun, az bekliyosun. hapşurunca çıkıyo. doktorum söyledi.
evet yaa. ben de hiç yapmadım süt sağma ve sonra nasıl verilecek işini... senin sayende ben de öğrenicem arkadaşlardan. gerekli olursa böyle bişiy, aklımda olsun..
hehe oğlumu tek başıma yıkama işini halettim karnını doyurdum mis gibi oldu kuzum şimdi uyuyor umarım bu gece atakları tutmaz
birde kızlar Aden doğduğundan beri sol gözü akıyo damla kullandık ama hala geçmedi yarın dr götürücem sizce neden olabilir?
multitabsı kim verdi cnm bize sağlık ocağı sadece monovit d3 verdi bende almalıyım dimi?
bide kızlar bnm bebeğim çok hırıltılı nefes alıo sebebi üşütmüşmüdür ?
haaah bızım kızdan bıda varmıs,ben bu hırıltı ıcın doktora bıle goturdum,cok sukur bıse cıkmadı,doktor bebekler dıyafram kullanmayı bılmedıklerı ıcın hırıltılı nefes alabılırler bu cok normal bı durumdur,zamanla gecıcektır dedı,ozellıkle gazını cıkarmak ıcın omzuma yasladıgımda artıs oluyoddu hırıltıda,kahroluyodum,doktor oyle dıyınce rahatladım
melikecim geçen gün cevap yazamamıştım şimdi seni bulmuşken hemen yazayım
defne fenalarda!!!!!
bi inat bi inat çoook zor biçocuk oldu.. inadım inat mıçım iki kanat edalarında dolanıyo ortada.. bişey istiyosun vermiyo, gel diyosun gelmiyo git diyosun gitmiyo...iyi halini yakalarsak ne mutlu, o zaman ondan iyisi yok.
bugün ben wc deyken ve didem uyurken, sen git çamaşır sepetini çocuğun üstüne kapat.. sonra da gelmiş anne Didem nerde? diyo.. içim gitti resmen( şükürki kafasına filan çarpmamış sepeti
bi yandan Dideme meme tutturmaya, gaz çıkarmaya, uyutmaya çalışıyorum, bi yandan defneye sinirlenip bağırıyorum.. Oynatmaya az kaldı
iyi aksamlar guzel anneler, herkese bol sutlu az gazligunler:)
tracy hogg u bende okuyorum biryandan dvd sini izliyorum e.a.s.y yontemine gore bebegin altini mamadan sonra degistirmek gerekiyor, aktivite zamaninda, fakat ben bunu ne zaman denesem ya kusuyor yada bi sure sonra yine kirletiyor ve sonrasinda uyumuyor aslinda uyumamasi guzel cunku gecesine rahat oluyor.. normalde altini degistirip emziriyorum sonra yaparsada bi sonraki memede degisiyorum.. merak ettigim siz nasil bi yontem uyguluyorsunuz bizim eski topraklar biz once emzirir sonra degistirirdik diyolar
çocuk doktorumuz verdi canım. eğer çocuk doktorunuz warsa bi sormanda fayda war..
haaah bızım kızdan bıda varmıs,ben bu hırıltı ıcın doktora bıle goturdum,cok sukur bıse cıkmadı,doktor bebekler dıyafram kullanmayı bılmedıklerı ıcın hırıltılı nefes alabılırler bu cok normal bı durumdur,zamanla gecıcektır dedı,ozellıkle gazını cıkarmak ıcın omzuma yasladıgımda artıs oluyoddu hırıltıda,kahroluyodum,doktor oyle dıyınce rahatladım
süt saklama poşeti diye satılıyo cnm..sağıp poşete koyuyon kilitli poşetler hemen buzluğa atıyon..sağığ biberonada koyup verebilirsin..bn bikaç kere öyle yaptm direk verdiim için poşete koymama grk yoktu aventin biberonuyla verdim makinenin biberonuyla yani..valla sağıp buzdolabına koyarsan bebeğe vercekleri zmn sıcak suyun içinde tutsunlar bi müddet ısıtıp verilcek tabi..ama bn hiç ısıtmadım tam olrk nasıl ısıtılıyo bilmiyorum Gamze daha iyi bilir bunu ona sormak lazım :))
Kızlar yaw ben regl oldum geçtiğimiz cumartesi neyse bugün doktor kontrolümüz vardı bi teyzede torununu getirmiş sohbet ettik biraz regl olduysan sütün gider senin yakında dedi bana :18::18::18: ne alakası var teyze dedim öyle tabi kızım bilmiomusun cahilmisin sen dedi o süt seni koruyodu hem şimdi hemen çocuğunda olur dedi ve bana bildiği muhteşem doğum kontrol yöntemlerini saydı kültürlü teyzem onlarda takvim ve geri çekme yöntemigirdik boy kilo ölçümüne hemşireye söyledim bende tebessüm ederek teyze böyle böyle dedi diye doğru kesilebilir dedi :26::26: mal gibi kaldım tabi ben..girdik doktorumuzun odasına baktı oğluşumun sağına soluna o ara ben doktorada söyledim regl oldum kesilirsin sütten dedi teyze diye ne alakası var sütle reglnin sen bakma onlara takma kafana böyle şeyleri eski kafalı insanlar işte regl olmaları bazen 1 yılı buluyo o vakite kadarda süt azalabiliyo onlarda öyle yer etmiş ondan dedi ben sizin hemşirede onayladı olabilir dedi dedim bu sefer doktor mal gibi kaldı :))) çağırdı hemşiresini bi güzel azarladı siz nerde nasıl eğitiliyorsunuz diye bi ton laf saydı yolladı nedendir bilmem ama bu durum çok mutlu etti beni resmen zevk aldım :)))
bnmkininde sol gözü hep ıslak yada çapaklı kapanıyo böyle yavrum üzülüyorum ıslak yada çaylı pamukla siliyorum..
suyu ısıtıcıda ısıtıp biberonu içine koyuyorum bileğimde sütün sıcaklığını test ediyorum , biberonun sıcaklığı değil sütün sıcaklığı çünkü biberon sıcakken süt soğuk olabiliyor. bilekte ılıklık hissedeceksiniz.
ayhhhhh....
ben lohusalığın 33. gününde oldum , çoktan bitmesi gerekiyordu o zaman, teyze neysede o hemşireyi kaynar kazana atmalı
gamze nerden anladın adet olduğunu bnm bizim bugün 43. günümüz hala az az kanamam gelio adet olabilir mi
doğum sonrası gelen kanama 10. gün kesilmişti, 33. gün adet 6 gün sürdü, hatta geçen hafta 2. adetimide oldum, zaten adet olduğunda anlayacaksın çünkü şuanda az az geliyor sende ama olduğunda hamilelikten önce gelenden dahada da yoğun gelecek en azından benim öyle oldu 3-4 gün sürerdi ilk 2 gün yoğun olurdu şimdi 6-7 gün sürüyor ilk 5 gün çok yoğun, düzenli değil yalnız ikisi arasında 35 gün geçti...
sorma yaa. hiç sevmiyor sırt üstü yatmayı. sürekli yan döneyim istiyor. yumurta kafa oldu valla. kusar diye de korkuyorum, sırt üstü bırakamıyorum. tavsiyesi olan??günaydın kızlar..bebişlerini nasıl yatırıyosunuz siz? ben her uyandığında yönünü değiştiriyorum bi sağ bi sol..bi türlü düz yatırmaya fırsat bulamıyorum emziriyorum altını sonra değişiyorum hemen uyuyo düz de yatıramıyorum kusar die..kafasının şekli bozulcak die korkuyorum sanki iki yandan basıklaştı gibi..bide ben emzik vermedim hiç 40 ından sora vermeyi denicem annem verelim verelim dedi ama doktorumda tamamen memeye alışsın sonra verirsin dedi..
her iki burna da yavaş yavaş 5 er 6 şar damla damlatıyorum. zaten hapşuruyor sonra... kaynanam kullan at diyor. 20 de birini bile kullanmadan atıyorum serum fizyolojik i.. siz de öyle mi yapıyorsunuz? atmaya gerek varmıki?bna o fizyolojikten hastane çıkışı hediye verdiler ama nasıl kullanılır bilmiyorum..şuan bi sorun yok çıkarıyorum sümüklerini :)) ama sonra tıkanırsa o zmn kullanırım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?