2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

süt saklama poşeti diye satılıyo cnm..sağıp poşete koyuyon kilitli poşetler hemen buzluğa atıyon..sağığ biberonada koyup verebilirsin..bn bikaç kere öyle yaptm direk verdiim için poşete koymama grk yoktu aventin biberonuyla verdim makinenin biberonuyla yani..valla sağıp buzdolabına koyarsan bebeğe vercekleri zmn sıcak suyun içinde tutsunlar bi müddet ısıtıp verilcek tabi..ama bn hiç ısıtmadım tam olrk nasıl ısıtılıyo bilmiyorum Gamze daha iyi bilir bunu ona sormak lazım :))

bna o fizyolojikten hastane çıkışı hediye verdiler ama nasıl kullanılır bilmiyorum..şuan bi sorun yok çıkarıyorum sümüklerini :)) ama sonra tıkanırsa o zmn kullanırım..

bnmkininde sol gözü hep ıslak yada çapaklı kapanıyo böyle yavrum üzülüyorum ıslak yada çaylı pamukla siliyorum..

bide kızlar bnm bebeğim çok hırıltılı nefes alıo sebebi üşütmüşmüdür ?

haaah bızım kızdan bıda varmıs,ben bu hırıltı ıcın doktora bıle goturdum,cok sukur bıse cıkmadı,doktor bebekler dıyafram kullanmayı bılmedıklerı ıcın hırıltılı nefes alabılırler bu cok normal bı durumdur,zamanla gecıcektır dedı,ozellıkle gazını cıkarmak ıcın omzuma yasladıgımda artıs oluyoddu hırıltıda,kahroluyodum,doktor oyle dıyınce rahatladım

benim oğlumda aynı.. omzuma koyduğumda şiddetleniyo hırıltısı, ya da uzun süre emerse, sonlara doğru çok garip sesler çıkarıyo. ben de yorulduğu için olduğunu düşünüyorrdum..

ayyy cnm bnm Allah kolaylık versin..ama çok normal yani defnede yeni hayatına alışmaya çalışıyo..tam kıskanma dönemi sonuçta ne dersen de bütün ilgi defnedeyken 2 ye bölündü artık yarısı didemde..o yüzden kızmayın bnde kardeşim doğduğunda çok sevinmekle beraber daha sonraları ölsün diye dua ediyodum..çocuk aklı anne baba paylaşılmaz oluyo o yaşlarda..bide çok mrklı oluyo çocuk ilginç şeyler deneyebilir kardeşinin üstünde hatta zarar vermek amaçlı bile olabilr dikkatle takip edin..bu süreçte geççek elbet kardeşliin tadına varcaklar ama biraz zmn :))

Kızlar yaw ben regl oldum geçtiğimiz cumartesi neyse bugün doktor kontrolümüz vardı bi teyzede torununu getirmiş sohbet ettik biraz regl olduysan sütün gider senin yakında dedi bana :18::18::18: ne alakası var teyze dedim öyle tabi kızım bilmiomusun cahilmisin sen dedi o süt seni koruyodu hem şimdi hemen çocuğunda olur dedi ve bana bildiği muhteşem doğum kontrol yöntemlerini saydı kültürlü teyzem onlarda takvim ve geri çekme yöntemi girdik boy kilo ölçümüne hemşireye söyledim bende tebessüm ederek teyze böyle böyle dedi diye doğru kesilebilir dedi :26::26: mal gibi kaldım tabi ben..girdik doktorumuzun odasına baktı oğluşumun sağına soluna o ara ben doktorada söyledim regl oldum kesilirsin sütten dedi teyze diye ne alakası var sütle reglnin sen bakma onlara takma kafana böyle şeyleri eski kafalı insanlar işte regl olmaları bazen 1 yılı buluyo o vakite kadarda süt azalabiliyo onlarda öyle yer etmiş ondan dedi ben sizin hemşirede onayladı olabilir dedi dedim bu sefer doktor mal gibi kaldı :))) çağırdı hemşiresini bi güzel azarladı siz nerde nasıl eğitiliyorsunuz diye bi ton laf saydı yolladı nedendir bilmem ama bu durum çok mutlu etti beni resmen zevk aldım :)))

bn önce emzirip sonra masaj yapıpı gazını çişini kakası neyi varsa çıkartıp öyle değiştiriyorm ama illaki çişini yapıyo altını açınca..bikaç kerede kakasını fırlattı :)) zaten emzirmeden önce altını değiştirirsem kıyameti koparır açken hayatta durmaz..e sonuçta zırt pırt altını dğişcene emzir sonra değiş oda ne varsa yapsın

çocuk doktorumuz verdi canım. eğer çocuk doktorunuz warsa bi sormanda fayda war..

doktouda o kadar araştırdım gittim hiç sevmedim kalbinde üfürüm var dedi bizi korkuttu soracağım soularıda soramadım ağlamaktan vitaminde vermedi bi mok vermedi salak herif iiki sağlık ocağı var yanii en azından d vitaminimizi alıoz ben alıp kullansam olurmu ki?
polyanada bnm monvit kullanıomuş multitabsta aldınmı polyyy?

aman ii bari üşüttüm çocuu die korkuodum ben çok sıcağa alışmasın die çok giydirmiom dışarı hava almaya çıkarıom kızıolar bana ama büyüklere kalsa cayır cayır odada 10 kat giydirip sokak yüzü göstermicekler bana fenalık gelioo yavrum napsınn

suyu ısıtıcıda ısıtıp biberonu içine koyuyorum bileğimde sütün sıcaklığını test ediyorum , biberonun sıcaklığı değil sütün sıcaklığı çünkü biberon sıcakken süt soğuk olabiliyor. bilekte ılıklık hissedeceksiniz.

ayhhhhh....

ben lohusalığın 33. gününde oldum , çoktan bitmesi gerekiyordu o zaman, teyze neysede o hemşireyi kaynar kazana atmalı

bnmkininde sol gözü hep ıslak yada çapaklı kapanıyo böyle yavrum üzülüyorum ıslak yada çaylı pamukla siliyorum..

canım yaa benım kızdada gozpınarında hafıf sulu bı capak oluyo devamlı,ıslak pamukla sılıyorum acaba bıraz anne sutune degdırıpmı sılsem dıorum

gamze nerden anladın adet olduğunu bnm bizim bugün 43. günümüz hala az az kanamam gelio adet olabilir mi

gamze nerden anladın adet olduğunu bnm bizim bugün 43. günümüz hala az az kanamam gelio adet olabilir mi

doğum sonrası gelen kanama 10. gün kesilmişti, 33. gün adet 6 gün sürdü, hatta geçen hafta 2. adetimide oldum, zaten adet olduğunda anlayacaksın çünkü şuanda az az geliyor sende ama olduğunda hamilelikten önce gelenden dahada da yoğun gelecek en azından benim öyle oldu 3-4 gün sürerdi ilk 2 gün yoğun olurdu şimdi 6-7 gün sürüyor ilk 5 gün çok yoğun, düzenli değil yalnız ikisi arasında 35 gün geçti...

Son düzenleme:
geçmişi okumaya fırsatım olmuyo ne yazıkki..dün gece oğluşum pek huysuzdu ..öğledn sonra 4ten gece 2ye kadar tepindi durdu..gece olunca ağlamaya başlıyor ..emzirdim,altını değiştim poposunu yıkadım,elbisesini değiştim neler yaptım durmadı..sonra mama verdim doymamıştır diye..zaten memelerim sızım sızım sızlıyor,,sinirlenince çok fena canımı yakıyor.göğüs uçlarım tam iyileşiodu yine yarası arttı.sonunda baygın düştü uyudu..neyseki bugün daha iyi..öleden sonra kontrolumuz var.1.ay aşısı olacak inşallah huysuzlanmaz..bu kan almalarda felan o günün gecesi çok kötü oluyor bebişim...he birde dün bikaç arkadaş geldi bay bayan..bebişim sevdiler ettiler ..ama Maşallah deyin dememe rağmen ağızlarından duymadım..kaynana bebişi herkese göstermeyin yıldızı düşük olabilir nazar değer diyor...sanırım haklı..birde erkeklerin nazarı daha çok değermişi

hımm şimdi anladım cnm mersii:)

sorma yaa. hiç sevmiyor sırt üstü yatmayı. sürekli yan döneyim istiyor. yumurta kafa oldu valla. kusar diye de korkuyorum, sırt üstü bırakamıyorum. tavsiyesi olan??

bna o fizyolojikten hastane çıkışı hediye verdiler ama nasıl kullanılır bilmiyorum..şuan bi sorun yok çıkarıyorum sümüklerini :)) ama sonra tıkanırsa o zmn kullanırım..
her iki burna da yavaş yavaş 5 er 6 şar damla damlatıyorum. zaten hapşuruyor sonra... kaynanam kullan at diyor. 20 de birini bile kullanmadan atıyorum serum fizyolojik i.. siz de öyle mi yapıyorsunuz? atmaya gerek varmıki?

bir de kızlar, şu gaza çözümü olan beri gelsin.. 15 günlük bizimkisi. emzirmeden alt değiştirirsem kıyameti koparıyor. emerken uykuya dalıyor çoğunlukla, öyle istiyor. e altını sonra değiştiriyim emzirmeden sonra desem uyanıyor, sonra tekrar emziriorum. memede uyuduğu için gazı da çıkmıyor. valla garip bi döngüye girdim.. emdikçe gaz oluyor, gaz oldukça onun acısını unutmak için sanırım emmek istiyor.. ne yapacağımı şaşırdım valla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…