2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

normalde dayanamayacağımız herşeye alışıyoruz sayelerinde :) demek annelik mimarlıktan daha zor :)

gamzeciim, öncelikle minik prensesin minik zürafasını güle güle kullansın:) bakınca ne görüyosa artık annenle ve babanla aranızda geçenleri okudum, çok üzüldüm gerçekten, ama insan ne diyeceğini bilemiyor işte. bak şimdi biz de anneyiz. ne şartlarda büyüyo bebekler adam oluyor görüyoruz. neticede onlar da senin ailen... samimi olmasan da arada merabanı esirgemezsin, hem de Rabbim de razı olmaz.. valla zor durum, yaşayan bilir elbet, en iyisini de sen bilirsin. bizden nacizane tavsiyeler.. dava olayının da nasıl sonuçlandıgını takip edemedim ama umarım herşey için hayırlı sonuçlar alırsın...

ve en son. DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN, SEVDİKLERİNLE BERABER. şükür ki seni çok seven bir eşin ve melek gibi bir kızın var onları düşün ve gülümse.. herkese inat

dilaraelacım, benimki de arada öyle yapıyor. öyle yaptıgı zamanlarda dikkat et, memende süt te kalmamış olabiliyor. süt gelmediği için çekiştiriyorlar ve sürekli meme istiyorlar doymadıkları için haliyle. o zamanlarda sağıp bakması tavsiye ederim şiddetle. ben ne zaman karşılaşsam öyle hareketiyle sütüm olmadığını farkediyorum

salihacım başlarda öyle olması normal, sürekli ama sürekli meme isteyebilir:) dktra sormuştum ben, normalmi dye, evet, ne zaman isterse meme verilecek dedi. e peki gazını tetiklemezmi bu durum ded,m, hayır alakası yok dedi aklında olsn

witty, demek benim oğlan da seninki gibi. gündüz uslu adam gibi uyku nedir bilmiyor. gece de bizle birlikte uyuyor, nasıl işse:)

iyi akşamlar kızlar herkese,yarın kırkımız çıkıyo babamızda geliyo mardinden kırk uçurmaya gezmeye gideriz artık:)
hayırlı olsun canım kırkınız..
bizimde bugün saat 11:30 itibariyle çıkıyor.. annem gelip kırklıycak bizi inşallah.

Facedeki bi yarışmaya Defnenin resmini koyup kazandığımız Tiny love Muz:) Didemin işine yaradı bizdede:)))
Berra çok sıcak kanlı olacak gibi.. baksana şimdiden sarılar, turuncular..sıcak renkleri seviyor:) maşallah ona

Yarın doğum günüm... ve dün geceden beri eşimle küsüz!!!
Ormantik kocamdan hiç bi süpriz beklemiyorum çünkü yapmaz!!!

canım cok gecmiş olsun. kemiğinin kırıldıgını yazmıs mıydın daha once. kacırmıs olabılırım. cok cok gecmiş olsun.şimdi iyi mi köprucuk kemiği? off içim sızladıı umarım iyidirr iyii olsun.. süt konusunda kımseyı takma lütfen. süt olayı kesınlıkle psıkolojıyle alakalı.. hormonları etkılıyoruz.. sutum yetmıyor my dedıgınde yetmıyor. yetıyor ve yetecek artacak dedıgınde artıyor.. humana cayını onerırım ve meyvelerden komposto yap bende cok işe yarıyor. bır tencereye kuru kayısı elma kusburnu marmelatı su cok az seker koyup kaynatıyorum. 3 gunde bıtırıyorum . yapması kolay. ve her bezı çişlı kakalıysa zaten yetıyordur sutun daha ne olsun.. kımseye bakma sezılerıne guven ve ozanı cozmeye calışıyormussun. hersey duzene gırer umarım.

canımm dogum gunun kutlu olsun.. aılen keske destek olsaydı ama olmasalar da esın ve kızınla mutluysan gerisini takma. bılıyorum takma desek de bos. ıcını dok rahatla en guzeli.. sana esıne ve berraya ıyı tatıller :))

bugün kuaföre gittim bir güzel ağda yaptırdım sonunda :))) üzerimden yük kalktı

kac haftalıksın . bır de sezeryan mı normal dogum mu ? gecende bu konuyu yazısmıstık bız henuz yaptıramayanlardanız da..

aynısını benım kızım da yapıyor. aksam 17 den gece 23- ya da 00.00 a kadar uyanık kalıyor gece uyuyor.,

canım dogum gunun kutlu olsun kızların ve esınle guzel saglıklı mutlu bereketli bir ömrün olsunn.. iyiliğin guzelliğin daim olsun karsılıgını fazlasıyla bulsun umarım.

canım dogum gunun kutlu olsun kızların ve esınle guzel saglıklı mutlu bereketli bir ömrün olsunn.. iyiliğin guzelliğin daim olsun karsılıgını fazlasıyla bulsun umarım.

canıııımmm çok teşekkür ederim ve güzel dileklerin için kocaman AMİİİİNNNN diyorum.

canım yaşadıkların seni çok yordu hepimiz farkındayız... ailen hakkında yanlış bir söz söylemek istemem ama elbet seni düşünüyordur annen belki baban ve senin aranda kalıyor yada babanın ailesi arasında kalıyor tabiki evlat herşeyden önce olmalı sanırım annenin ve babanın yaptığı tek hata bu olmalı... ama sen herzaman saygını esirgeme derim nede olsa annen ve baban senin onlar... sen o kadar güçlü bir annesinki kimsenin yardımına ve deneyimine ihtiyacın yok... her konuda tecrübeli ve bilinçli bir annnesin... biz senin için dua edelim Allah her zaman sana güç ve sabır versinki bu zorlukların üstesinden gelesin...

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN...

Son düzenleme:

AY HATIRLADIM... üzülme kuzu ya erkeklerin çoğu öyle... biz kutlamıştık ama kuzu unutmamıştık... eşininkinin yerini tutmasada olsun... bence seneye bu yaptığını affettirecek bir süpriz seni bekliyor...

semracım yarında seninmiş doğum günün...
ay evet hepimiz kıskanmıştık o oyuncağı bak didoşa kısmet oldu... güle güle oynasın prenses...

kırkınız hayırlı olsun canım...

SEMRA canım doğum günün şimdiden kutlu olsun..yeni yaşın sana en başta sağlık sonra sonsuz mutluluk, huzur ve güzellikler getirsin inşallah...

offff kızlar dün akşam beren 9da uyudu 9.30dada ben tv izlerken uyuyakalmışım güya oturcaktım...hala kendime gelemedim uykusuzluk beni öldürüyor...kaç zamandır gündüzde uyumuyorum iyice pilim bitmiş durumda((

burada benim doktorumu doktorlar sitesi varya orda gördüm cvpladığı sorular felan 3.5 ay önce sezaryen olmuş biri sormuş ağda yaptırabilirmiyim..doktorumda kesinlikle önermiyorum yazmış..hatta üst vücut bölgesinde hiçbiryere önermiyorum koltukaltıda..eee biz napcaz aslında ağda uzun vadede alt bölgeye hasar yapabilir düşününce..jiletmi kullancaz şimdi hep yada epilatörlemi alcaz..amann valla lazeri bi sorayımda biara gidip yaptırcam hepten kurtulayım aslında en iyisi o.ohh herzaman tertemiz..

Pollyanna ve gamze dogumgununuz kutlu olsun guzeller. Esleriniz ve prenseslerinizle nice mutlu senelere.:)

ŞOK... ŞOK... ŞOK...

sanırım hasta olmaya başladım...
adetin ilk günü hafif kanama başladı ve ardından gelen karın ağrısı...

bu haberi anneme verdiğimde ilk tepkisi şu oldu:
aman kızım bundan sonra çok dikkat edeceksin... korunmana fln...
he dedim aklımda o iş vardı... uzun bir süre zaten asla olmayacak... kesin kararım budur... kendime gelmem lazım...

canım emzirirken lazer yapılmıyormuş geçen hafta sordum ben :) bende lazer yaptırıyım bitsin gitsin diyordum ama emzirme dönemi bitene kadar jilete devam gibi görünüyo :)

semracım yarında seninmiş doğum günün...
ay evet hepimiz kıskanmıştık o oyuncağı bak didoşa kısmet oldu... güle güle oynasın prenses...

kırkınız hayırlı olsun canım...
Çooook teşekkür ederim Duygucuumm.

Fulyacım teşekkür ederim canım benim..
uykusuzluk migrenimin geri gelmesine sebep oldu benimde((
başımın ağrımadığı gün yok( fenalardayım.. Defne, Didem, ev işi, yemek memek derken sinirlerde laçka oldu.. dün akşam gelir gelmez eşimle cozladık!! hala küsüz. pöfffff.. beni anlaması gerekirken hiç oralı olmuyo ve buna acayip canım sıkılıyo(((

Pollyanna ve gamze dogumgununuz kutlu olsun guzeller. Esleriniz ve prenseslerinizle nice mutlu senelere.:)
çoook teşekkür ederim canım ve kocaman AMİİİNNN

hadi hayırlısı bakalım:) Defnede kırktan sonraki ilk adette benimde çok fena karnım ağrımıştı. Hatta kayınbaba bizdeydi ve evimizi taşıyorduk, hastaneye götüreyimmi kızım demişti.
Defnede kırkımdan 5 ay sonra adet olmaya başlamıştım ben. herzaman maşallah düzenli olan adetim 1 ay düzensiz olmuştu ve biz hemen yusuf yusuf olmaya başlamıştık:))))) hemde kendimizden emin olmamıza rağmen:)))

bu kez ne kadar adet olmuycam bakalım:) annem 9 ay olmamış bende.

semracım, doğum günün kutlu olsuuuuuuuuuuuunnn nice güzel yaşlara inşallah.
holaa cım senin de geçmiş doğum gününü kutlarım:)

Canım çok teşekkür ederim yazdıklarına. Kemik kırığını kalça ultrasonunda sorun çıkan birine yorum yazarken yazmıştım ama gözden kaçmış olabilir. Normal doğumlarda görülen bir durummuş bu omuz takılıyormuş çıkarken. 4 kilo doğdu o yüzden oldu sanırım. Şimdi iyi şükür 15 günde kaynadı. İlk günler emzirirken giydirirken falan zorlandım.
Humana içiyorum canım kompostoya da yüklendim bu ara yeme oranımı da arttırdım. Yaşadıklarımın hiçbiri değil de bu süt olayı üzdü beni ama sonra ben ne yapıyorum dedim toparlandım. Dediğin gibi olumlu düşünmeye çalışıyorum teşekkür ederim tavsiyelerin ve desteğin için. Şimdi bizimki uyanıyor gidip emzireyim.

evet canım bide üstüne baş ağrısı düşünemiyorum bide sende 2 çocuk Allah kolaylık versin..bende dün akşam uyku gözlerimden akıyo hani onu yapcaktın bunu yapcaktın diyip adam bana nazlanıyo ben yapcama ona..yok yok anlamıyolar..neseki yaz geliyo defne büyüdü didemde ele avuca gelir alıp kızları gezersin ohhh..bende o günleri bekliyoruz dört gözle..

semracım, doğum günün kutlu olsuuuuuuuuuuuunnn nice güzel yaşlara inşallah.
holaa cım senin de geçmiş doğum gününü kutlarım:)

canım çok teşekkür ederim

UYKU VAKTİ RUTİNLERİ
Uyku düzeni ile ilgili sorun olarak karşımıza çıkan ilk konu çocuğu uyutma konusudur. Anne-babalar bu işi, uyku vakti rutinleri oluşturarak ve çocuğun kendi kendini sakinleştirici yöntemler kullanmasına yardımcı olarak kolaylaştırabilir.
1-3 AYLIK DÖNEM: İlk 3 ay boyunca, bebek yatağa konulmadan önce uyumuş olmalıdır. Beslenme işleminden sonra karnı doymuş bir bebek daha kolay uykuya dalacaktır. Bebeği yatırmadan önce “derin uyku” haline geçmesini bekleyin. Bu bilinç halindeyken bebeği yatağa taşımak daha rahat olacaktır.

Kendi kendini sakinleştirmeye yarayan nesneler beslenme işleminin sonunda bebeğin gevşemesine yardımcı olur. Geçiş dönemi nesneleri denilen kendi kendini sakinleştirmeye yarayan araçlar emzik, parmak, hayvan şeklinde yumuşak bir oyuncak ya da bir battaniye olabilir. Bebekler bu nesneleri gergin durumlarda rahatlamak için kullanırlar. Ayrıca, uyanıklıktan uykuya geçerken de faydalanırlar.
Not: Battaniye ya da yastık gibi, uyku sırasında bebeğin gözünü ve burnunu kapatabilecek nesneleri uyku alanında bırakmayın.

Bu yaştaki bir bebek 10-15 dakikalık bir süre içinde uykuya dalabilmelidir. Bazı anne-babalar bebeklerini kendi yataklarına alırlar. Bu durumda, bebek anne-babanın ritmine alışır, kalp atışı ve solunumunu onlara göre düzenlemeye başlar. Yine de, eğer anne-baba; bebeğin hareket ettiğini ya da döndüğünü fark edemeyecek kadar sesli ya da derin uyuyorsa, bebekle birlikte uyumak yerine yatağın yanına koyabilecekleri bir beşik kullanmalıdırlar. Bu, anne-babanın bebeğin üzerine devrilmesi ihtimalini de ortadan kaldırır.

ALINTIDIR.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…