- 7 Ekim 2011
- 426
- 5
- 118
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #48.361
günaydın arkadaslarrrr kızım uyuyo hemen gırıp bakayım dedım artık ufak ufak gelıyorum yanınıza :)))
canım gaz sancısı olabılır benımkı memedeyken ıkınıyo memeyı cekıp aglamaya baslıyo o durumda hemen gazını cıkar rahatlıyo sonra yıne aynı oluyo yıne gaz cıkar dr sık sık gazını cıkar dedı memeyı bırakınca gazı cıkar hemen sonra tekrar emzırmeye devam dedi...
kızlar daha çok erken ama ilk haftadan büyüme atağı denen şey olabilirmiki???bebeğim daha 6 günlük ama dünden beri hiç memeyi bırakmak istemiyo..kucağımda uyuyo mışıl mışıl emerken, ama yerine koyunca biyerine basılmış gibi ağlıyo.tekrar alıp emziriyorum rahatlıyo..dün hep kucağımda uyudu o yüzden
normalde dayanamayacağımız herşeye alışıyoruz sayelerinde :) demek annelik mimarlıktan daha zor :)
yahu benim kiz buyuk insan gibi gunduz uyumuyo gecede noral uyuyo:\ aman masallah diyin gece uykusuna bari nazar degmesindaha 22 gunluk daha cok uymasi lazim diil mi ya gunduzleri en uzun ara vermeden 1 saat falan uyuyo sonra hoop hemen kalkio.surekli aglio bide ustune ama boyle gaz sancisinda olduugu gibi siddetli diil yani nedir bunun derdi anlamadim buyuk insan gibi masallah buyumucek bu gidisle benim kiz parmak kiz olarak kalicak:)
hayırlı olsun canım kırkınız..iyi akşamlar kızlar herkese,yarın kırkımız çıkıyo babamızda geliyo mardinden kırk uçurmaya gezmeye gideriz artık:)
bu arada dün Berra'ya oyuncak aldım :)))
geçen hafta ikea dan dönence misali seyirlik birşey almıştım sevmemişti onu , görünce ağladı hep.
ben çiş kaka tablosu hazırlamıştım sarı ve turuncu renkleri kullanmıştım, her alt değiştirmemizde tabloya kitleniyor, dedim ki bu kıza sarılı turunculu birşey alayım, bu kadar ilgisini çekecek birşey bulmaya kafamı takmamın sebebi, artık çok fazla uyanık kalıyor ve konuşmazsam veya yalnız bırakmışsam kızıyor evet kızıyor :) bu sebeple onu oyalayacak birşeye ihtiyacım vardı.
işte bu sebeple kızıma e-bebek ten tiny love marka zürafa aldım, bakıp bakıp salak salak gülüyor ne anlıyorsa artık :))) çok güzel yapmışlar hışır hışır, çıngıraklı ve titreşimli bir zürafa, ve bunu alarak oyuncakların farkı markalar nelermiş ufak ufak öğrenmeye başladım :)
Canım ben de giriyorum aslında bırakmam burayı ama okuyayım derken yorum yazmaya fırsat kalmıyor genelde. Az yazabiliyorum.
Doğumda oğlumun köprücük kemiği kırılmıştı önce ona üzüldüm sanırım o yüzden sütüm geç geldi sarılık oldu çişinde kırmızılıklar falan vardı. Gelen giden çok fazlaydı.
Tam onlar geçti derken ve ben hep güçlü durmaya çabalarken kuzucuğum hasta oldu. Öksürük başladı bildiğin hırıltılı ciğerden öksürüyordu. Ateşi çıktı bir gece ilaç kullandık. İştahı kesildi ishal oldu.
Onlar da geçti derken üç gün boyunca günün belli saatlerinde sürekli emme ağlama ve uyumama sorununu yaşadık. Bu sefer acaba sütün yetmiyor mu demeler başladı etraftan ve benim çöküşüm oldu bu iki gün ağladım aç mı diye sonra çocuk normale döndü anlayamadık ne oldu.
Şimdi toparladım gibi sürekli bir şeyler içiyorum süt olsun diye. Her bezi çişli kakalı doktor arkadaş yemese çıkartamaz paranoya yapma diyor ama zor takmamak. Emzirmek istiyorum emzirebildiğim kadar. Allahtan annem yanımda yoksa ne yapardım bilmem (Bir de arada elti krizi yaşadık)
Şimdi normale döndük gibi hala oğlumun şifrelerini çözmeye çalışıyorum. Annelik çok güzel ama zormuş kuzum senin bir de iki tane Allah kolaylık versin. Haftaya perşembe mevlüt yapacağız cuma annem gidecek asıl maraton o zaman başlayacak sanırım :44: Bu arada ben bunları yazana kadar üç kere kalktım
hiç keyfim yok kızlar... yarın doğumgünüm ve benim hayatımın en özel doğumgünlerinden ikincisini yaşıcam ama içimde hiç heyecan yok , oysa ki ben doğum günümden 1 hafta önce başlardım heyecan yapmaya....
mahkeme de gelişen olaylar ve haziran ayına ertelenmesini öğrendikten sonra aradım babamı ve kustum resmen, ve babamın tavrı sonucunda çok acı ama bir daha kendileriyle görüşmek istemediğimi , berra yı göremeyeceklerini vs söyledim ve kapadım telefonu, ve bende ağlama krizleri...
1 saat sonra olaylardan habersiz "miş" gibi annem geldi, bende bir karış surat ve onada başladım saydırmaya beni nasıl yalnız bıraktığı o bu şu ...
düşünsenize kızlar ya, hangi şartlar altında nasıl bir doğum yaptığımı yaşadıklarımı siz çok iyi biliyorsunuz, benim yazdığım kadarıyla, annem bunları görüyor üstüne üstlük annesin ya , taburcu olduğum gün geldik eve saat 4 te ve annem 5 buçukta gitti... Eşim hastaneye gidecek yeniden berra için, ben ameliyatlıyım, tuvalete kalkamıyorum tek başıma vs vs beni nasıl yalnız bıraktı şok olduk biz ve buna benzer o kadar çok örnek var ki 18 ocaktan bu yana, önceside ayrı bir roman zaten, salı günü patladım artık , gerçekten hayatımızda yerlerinin olmasını istemiyorum , ağaç kovuğundan çıkmış gibi hissediyorum kendimi üveymiydim neydim artık diğer iki kardeşimin gördüğü yaşadığı hiçbir şeyi yaşamadım, ve huzurumuzu bozuyorlar hayatımızda oldukları zaman davranışları konuşmaları , en azından dicem ki kendi tercihim ve yaptıkları ve yapmadıkları düşündükleri ve düşünmedikleri şeylerden dolayı üzmeyeceğim bundan sonra...
yeter artık yeter, demirden değilim ben, can benimkide, birazda beni düşünsünler acım mı var, hastamıyım, ağrı mı çekiyorum, açmıyım biraz düşünsünler... düşünmüyorlar mı , bu zaman kadar düşünmediler zaten güle güle o zaman ne ben ne torun unutsunlar bizi...
bugün kuaföre gittim bir güzel ağda yaptırdım sonunda :))) üzerimden yük kalktı
yahu benim kiz buyuk insan gibi gunduz uyumuyo gecede noral uyuyo:\ aman masallah diyin gece uykusuna bari nazar degmesindaha 22 gunluk daha cok uymasi lazim diil mi ya gunduzleri en uzun ara vermeden 1 saat falan uyuyo sonra hoop hemen kalkio.surekli aglio bide ustune ama boyle gaz sancisinda olduugu gibi siddetli diil yani nedir bunun derdi anlamadim buyuk insan gibi masallah buyumucek bu gidisle benim kiz parmak kiz olarak kalicak:)
hayırlı olsun canım kırkınız..
bizimde bugün saat 11:30 itibariyle çıkıyor.. annem gelip kırklıycak bizi inşallah.
Facedeki bi yarışmaya Defnenin resmini koyup kazandığımız Tiny love Muz:) Didemin işine yaradı bizdede:)))
Berra çok sıcak kanlı olacak gibi.. baksana şimdiden sarılar, turuncular..sıcak renkleri seviyor:) maşallah ona
Yarın doğum günüm... ve dün geceden beri eşimle küsüz!!!
Ormantik kocamdan hiç bi süpriz beklemiyorum çünkü yapmaz!!!
canım dogum gunun kutlu olsun kızların ve esınle guzel saglıklı mutlu bereketli bir ömrün olsunn.. iyiliğin guzelliğin daim olsun karsılıgını fazlasıyla bulsun umarım.
hiç keyfim yok kızlar... yarın doğumgünüm ve benim hayatımın en özel doğumgünlerinden ikincisini yaşıcam ama içimde hiç heyecan yok , oysa ki ben doğum günümden 1 hafta önce başlardım heyecan yapmaya....
mahkeme de gelişen olaylar ve haziran ayına ertelenmesini öğrendikten sonra aradım babamı ve kustum resmen, ve babamın tavrı sonucunda çok acı ama bir daha kendileriyle görüşmek istemediğimi , berra yı göremeyeceklerini vs söyledim ve kapadım telefonu, ve bende ağlama krizleri...
1 saat sonra olaylardan habersiz "miş" gibi annem geldi, bende bir karış surat ve onada başladım saydırmaya beni nasıl yalnız bıraktığı o bu şu ...
düşünsenize kızlar ya, hangi şartlar altında nasıl bir doğum yaptığımı yaşadıklarımı siz çok iyi biliyorsunuz, benim yazdığım kadarıyla, annem bunları görüyor üstüne üstlük annesin ya , taburcu olduğum gün geldik eve saat 4 te ve annem 5 buçukta gitti... Eşim hastaneye gidecek yeniden berra için, ben ameliyatlıyım, tuvalete kalkamıyorum tek başıma vs vs beni nasıl yalnız bıraktı şok olduk biz ve buna benzer o kadar çok örnek var ki 18 ocaktan bu yana, önceside ayrı bir roman zaten, salı günü patladım artık , gerçekten hayatımızda yerlerinin olmasını istemiyorum , ağaç kovuğundan çıkmış gibi hissediyorum kendimi üveymiydim neydim artık diğer iki kardeşimin gördüğü yaşadığı hiçbir şeyi yaşamadım, ve huzurumuzu bozuyorlar hayatımızda oldukları zaman davranışları konuşmaları , en azından dicem ki kendi tercihim ve yaptıkları ve yapmadıkları düşündükleri ve düşünmedikleri şeylerden dolayı üzmeyeceğim bundan sonra...
yeter artık yeter, demirden değilim ben, can benimkide, birazda beni düşünsünler acım mı var, hastamıyım, ağrı mı çekiyorum, açmıyım biraz düşünsünler... düşünmüyorlar mı , bu zaman kadar düşünmediler zaten güle güle o zaman ne ben ne torun unutsunlar bizi...
ay çok güzel maaşallahh süper bi sürpriz olmuş açılır rahatlarsınız temiz hava berraya da ii gelir tahminim...eşine slm tebrik ediorum onu bnmde 19 mart doğum günümdü eşim ilk defa kutlamadı hemde lohusa halimle her yıldan daha çok ihtiyacım varken bide üstüne telafii bile etmediarkadaşlarım yaptı sürpriz o banamısın demedi eşşeoğleşşek ama bu işler sıraylaa hazirana az kaldııı
hayırlı olsun canım kırkınız..
bizimde bugün saat 11:30 itibariyle çıkıyor.. annem gelip kırklıycak bizi inşallah.
Facedeki bi yarışmaya Defnenin resmini koyup kazandığımız Tiny love Muz:) Didemin işine yaradı bizdede:)))
Berra çok sıcak kanlı olacak gibi.. baksana şimdiden sarılar, turuncular..sıcak renkleri seviyor:) maşallah ona
Yarın doğum günüm... ve dün geceden beri eşimle küsüz!!!
Ormantik kocamdan hiç bi süpriz beklemiyorum çünkü yapmaz!!!
SEMRA canım doğum günün şimdiden kutlu olsun..yeni yaşın sana en başta sağlık sonra sonsuz mutluluk, huzur ve güzellikler getirsin inşallah...
offff kızlar dün akşam beren 9da uyudu 9.30dada ben tv izlerken uyuyakalmışım güya oturcaktım...hala kendime gelemedim uykusuzluk beni öldürüyor...kaç zamandır gündüzde uyumuyorum iyice pilim bitmiş durumda((
burada benim doktorumu doktorlar sitesi varya orda gördüm cvpladığı sorular felan 3.5 ay önce sezaryen olmuş biri sormuş ağda yaptırabilirmiyim..doktorumda kesinlikle önermiyorum yazmış..hatta üst vücut bölgesinde hiçbiryere önermiyorum koltukaltıda..eee biz napcaz aslında ağda uzun vadede alt bölgeye hasar yapabilir düşününce..jiletmi kullancaz şimdi hep yada epilatörlemi alcaz..amann valla lazeri bi sorayımda biara gidip yaptırcam hepten kurtulayım aslında en iyisi o.ohh herzaman tertemiz..
Çooook teşekkür ederim Duygucuumm.
semracım yarında seninmiş doğum günün...
ay evet hepimiz kıskanmıştık o oyuncağı bak didoşa kısmet oldu... güle güle oynasın prenses...
kırkınız hayırlı olsun canım...
Fulyacım teşekkür ederim canım benim..SEMRA canım doğum günün şimdiden kutlu olsun..yeni yaşın sana en başta sağlık sonra sonsuz mutluluk, huzur ve güzellikler getirsin inşallah...
offff kızlar dün akşam beren 9da uyudu 9.30dada ben tv izlerken uyuyakalmışım güya oturcaktım...hala kendime gelemedim uykusuzluk beni öldürüyor...kaç zamandır gündüzde uyumuyorum iyice pilim bitmiş durumda((
burada benim doktorumu doktorlar sitesi varya orda gördüm cvpladığı sorular felan 3.5 ay önce sezaryen olmuş biri sormuş ağda yaptırabilirmiyim..doktorumda kesinlikle önermiyorum yazmış..hatta üst vücut bölgesinde hiçbiryere önermiyorum koltukaltıda..eee biz napcaz aslında ağda uzun vadede alt bölgeye hasar yapabilir düşününce..jiletmi kullancaz şimdi hep yada epilatörlemi alcaz..amann valla lazeri bi sorayımda biara gidip yaptırcam hepten kurtulayım aslında en iyisi o.ohh herzaman tertemiz..
çoook teşekkür ederim canım ve kocaman AMİİİNNNPollyanna ve gamze dogumgununuz kutlu olsun guzeller. Esleriniz ve prenseslerinizle nice mutlu senelere.:)
ŞOK... ŞOK... ŞOK...
sanırım hasta olmaya başladım...
adetin ilk günü hafif kanama başladı ve ardından gelen karın ağrısı...
bu haberi anneme verdiğimde ilk tepkisi şu oldu:
aman kızım bundan sonra çok dikkat edeceksin... korunmana fln...
he dedim aklımda o iş vardı... uzun bir süre zaten asla olmayacak... kesin kararım budur... kendime gelmem lazım...
canım cok gecmiş olsun. kemiğinin kırıldıgını yazmıs mıydın daha once. kacırmıs olabılırım. cok cok gecmiş olsun.şimdi iyi mi köprucuk kemiği? off içim sızladıı umarım iyidirr iyii olsun.. süt konusunda kımseyı takma lütfen. süt olayı kesınlıkle psıkolojıyle alakalı.. hormonları etkılıyoruz.. sutum yetmıyor my dedıgınde yetmıyor. yetıyor ve yetecek artacak dedıgınde artıyor.. humana cayını onerırım ve meyvelerden komposto yap bende cok işe yarıyor. bır tencereye kuru kayısı elma kusburnu marmelatı su cok az seker koyup kaynatıyorum. 3 gunde bıtırıyorum . yapması kolay. ve her bezı çişlı kakalıysa zaten yetıyordur sutun daha ne olsun.. kımseye bakma sezılerıne guven ve ozanı cozmeye calışıyormussun. hersey duzene gırer umarım.
Çooook teşekkür ederim Duygucuumm.
Fulyacım teşekkür ederim canım benim..
uykusuzluk migrenimin geri gelmesine sebep oldu benimde((
başımın ağrımadığı gün yok( fenalardayım.. Defne, Didem, ev işi, yemek memek derken sinirlerde laçka oldu.. dün akşam gelir gelmez eşimle cozladık!! hala küsüz. pöfffff.. beni anlaması gerekirken hiç oralı olmuyo ve buna acayip canım sıkılıyo (((
canım emzirirken lazer yapılmıyormuş geçen hafta sordum ben :) bende lazer yaptırıyım bitsin gitsin diyordum ama emzirme dönemi bitene kadar jilete devam gibi görünüyo :)
semracım, doğum günün kutlu olsuuuuuuuuuuuunnnnice güzel yaşlara inşallah.
holaa cım senin de geçmiş doğum gününü kutlarım:)
Pollyanna dogum gunun kutlu olsun canım,Rabbım hayırlı guzel bır omur nasıp etsın ıns
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?