2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bende hiç sevmiyorum alttan muayeneyi neyseki hamile kaldım kalalı alttan muayene etmedi dr... çok şükür bebişlerimde huysuzluk etmediler hemen gösterdiler kendilerini tabii iyi oldu

allah yaşatmasın hiç kimseye. olsun iyi şeyler düşün bak rabbim seni bebekle müjdelediii

aynen canım benim doktorum bayan olmasına rağmen valla hiç hoşlanmıyorum alttan bakılmasından.. bide ben daha öncede düşük yaptım kürtaj falan iyice soğudum ama naparsın artık katlanıyor insan bundan sonra gerek kalmaz inşallah

çıkardığım ve diğer topicde yazdığım sonucu buradada paylaşayım o zaman...

şimdi ben ikili test diyince,hani ense kalınlığı ölçümü vs olayı olduğundan ölçümler konusunda uzman,işi sadece bu ve bu tarz şeyler olan kadın doğum uzmanından farklı biri ölçecek zannediyordum ve birde tabiki kan tahlili yapılacak...

2-3 gündür gitme ihtimalimin olduğu birçok yeri arıyordum fiyat bilgisi için ve çıkardığım sonuç şu:

1-piyasadaki fiyat farklılıkları tamamen ticari,yerse durumu var
2-ense kalınlığı ölçümünü normal sizi takip eden kadın doğumcunuz yapıyormuş,eğer pozisyonu uygun değil ise ve belli bir sürede ölçemiyorsa, radyolojiye yönlendiren hastaneler var, sebebi radyolojinin bekleme süresi daha esnekmiş.
3-e madem rutin kontrollerin yapıldığı ultrason cihazı ile kişinin kendi becerileri ile ölçülebilen birşey, rutin kontrollerde ödenen 30-35 tl'den 300 tl ye kadar olan muayene ücretleri varken, söz konusu bu test ise fiyat oluyor 220-600 tl arası (benim aradığın hastaneleri alt-üst fiyatı bunlar).
4-çıkardığım en önemli sonuç fiyat aslında kan tahlilinin fiyatı,ve heryerde farklı olması ve bu kadar aralarında fark olması tamamen ticari.

ben ilk başta araştırırken, fiyat yüksek hımm cihaz daha detaylı herhalde, bakan doktorun akademik ünvanı daha iyidir vs vs diyordum ama hiçbiri değilmiş, bu sebeple sadece benim ve bebeğimin sağlığını düşünecek olan MARMARA ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE işlemlerimi yaptırmaya karar verdim. Randevularını takip ediyorum şimdi gebe polikliniği için, birde böle birşey varmış orada, normal kadın doğum polikliniği değil gebe polikliniği ayrı imiş, yani alanlarında iyicene uzmanlar hergün sadece gebe görüyor oradakiler.

anadolu yakasında oturan, özellikle kartal pendik kurtköy civarında olanların muhakkak bir ayakları orada olsun derim ben, eskiden altunizadedeydi ve bize yakındı ne güzel şimdi uzağa taşındı ama olsun...

Not: bugün marmara üni. hastanesine gittim ve maalesef fiyasko, ultrason cihazı eskiydi kalp atışı sesini bile dışarı vermiyor, ikili test için ense kalınlığı ölçecek doktor izindeymiş, izinden dönene kadarda 14. haftamı geçmiş olacakmış bu sebeple ikili test yalan oldu. Eşler muayene odasına alınmıyor ve eşim çok sinirlendi bende çok üzüldüm, bebişimizi ben gördüm ama o göremedi, ilk kez kola bacak hareket vs gördüm çünkü.

Bir arkadaşımızın eşi bakırköy devlet hastanesinde kadın doğumda hemşireymiş, yarın sabah için ikili test randevusunu almış sağ olsun benim için, haftayada central hospitalda kendi doktorumda ayrıca yaptırıcam zaten...

inşallah canım
yaramaz saklayınca kendini mecbur kalıyoruz :97:
hareket ettiğini ilkkez görmüş oldum orası en güzeliydii

Herkes haftaya gidiyor 2 li teste heralde ben de bugün randevu almaya gidicem bakalım ben de cumayı düşünüyorum sata göre benim de bugün 10+6 ama son muayeneme göre 11+1

canım avrupa yakası hakkında pek bilgim yok, ama medical park hakkında çok bilgim var

marka hastane, muayene ücreti uygun , bazen doktorda iyi olabiliyor amma eğer test tahlil vs söz konusuysa rakamlar çok çok yüksek ve göztepe medical parkta acil ve peşinden yaşadığım 24 saatlik yoğun bakım tecrübemden dolayı iyicene soğudum oradan...

yalnız bakırköy ethica iyi olabilir, hastanenin kurucularının annesi ticari hastanelerden çok çektiğinden oğullarına etik bir hastana kurmalarını istemiş, sadece hikayesini biliyorum , hiç gitmedim bilmiyorum.

9. haftadan itibaren bebek hareket etmeye başlıyo ellerini oynatıyoo ellerine deyen cisimleri farkedebiliyormuşş
küçük olduğu için hareketlerini henüz hissedemiyoruz biz
ama bende bazen atma tarzı şeyler hissediyorum
özellikle öğleden sonraları hissediyorum bazenn

oyyyy maşallah allah nazarlardan saklasın inşallah bizde seneye 2013 mart annelerine yazarız bebişimiz kucağımızdayken yalnız çoş şaşırdım nerdeyse 27 gün 1 ay o kadar farkedermiki doğum tarihi ?

amin canım sağolasın... allah sizlere de bu güzel duyguyu nasip etsin...
evet 27 gün erken doğum yaptım ama çok şükür bebeğim sağlıklıydı küvöze falan konmadı 3,300 gr doğdu

inşallah canım
yaramaz saklayınca kendini mecbur kalıyoruz :97:
hareket ettiğini ilkkez görmüş oldum orası en güzeliydii

bende en son 11 ağustosta gittim gördüm doktor 6 eylüle gün verdi 2 li test için ama arada çok zaman var dayanamıycam ben çok ösledim yarın gidip başka bi yerde bi bakayım diyorum araya bayramda gircek iyice merak etcem.. inşallah gösterir hemen kendini yarın tam 10 olcaz sata göre büyümüştür meleğim inşallah..

canım kesınlıkle tıcarı olay dedıgın gıbı benım gıttıgım doktor prof oldu halde uygunn cokta ılgılıı allah razı olsunn ne demek babayı ıcerı almıyolar tek basına yapılmıyo ya bebek :)) cok sacmaymıs benım esımde olsa tartısır benı oraya sokmazdı ne hakları var kı en guzel anları calmaya

evet canım bende bayadır pek göremiyordum orada, demekki sebep burasıymış :) istanbul çok fena ya fiyat konusunda, hani evlendiğimiz zaman kuaförün 30 liraya yaptığı saçı gelin saçı diyince 300 lira demesi varya bu işte ona döndü

Ümraniyeye yakınım ben orayı aradım fiyat aldım ama çamlıca şubesiyle çok yakın bilmiyorum farkeder mi ki? birazdan eşim gelince gidip randevu alcaz.

şimdi çamlıcayı aradım 90 tl dedi önce muayene ücreti 25 tl oluyorsunuz doktor ikili test için randevu veriyor dedi bende bu hastaneye giderim olmadı çünkü benim hastane 2 katı istedi sonucu alır kendi doktoruma götürürüm.

amin canım sağolasın... allah sizlere de bu güzel duyguyu nasip etsin...
evet 27 gün erken doğum yaptım ama çok şükür bebeğim sağlıklıydı küvöze falan konmadı 3,300 gr doğdu

ayyy canımmm maşallah alah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin ya biz o günleri görebilecekmiyiz hayırlısıyla o kadar uzakkk geliyorki sanki bu 7 ay hiçç geçmiycekmiş gibi maşallah sen büyütmüşsün bile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…