- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #4.841
29 yaşındayım bebiş sen kaç yaşındasın ? ilk bebeğinmi ?
alttan muayene riskli sanıyodum ama değilmiş araştırdıım
bazen karından belli olmuyo alttan muayene gerekebiliyo ama sorunsuz gebelikte sanırımm :44:
doktora alttan bakmak riskli değilmi dedimm o da ilişkiye girmiyomusun dedii
sorunlu gebeliklerii zaten söylüyorruz onlarda ilişkide yasaklanabiliyo dedii
yinede alttan muayeneyi hiç sevmiyorum ama mecburr kalabiliyoruum :97:
inşallah canım benim çektimi ben bilirim aynı sene içinde ikinci evlat acısını yaşamak istemiyorum normal doğum yapıp eve kucağım boş gelmek sütünü bebeğine verememek küvezde hortumların arasında görmek çokk zor allah düşmanımı bile vermesin
canım eşinize dinletin o daha iyi anlar ben öle yapıyormm
dinlettim ama damar olduğu konusunda hala iddia ediyor
alttan muayene riskli sanıyodum ama değilmiş araştırdıım
bazen karından belli olmuyo alttan muayene gerekebiliyo ama sorunsuz gebelikte sanırımm :44:
doktora alttan bakmak riskli değilmi dedimm o da ilişkiye girmiyomusun dedii
sorunlu gebeliklerii zaten söylüyorruz onlarda ilişkide yasaklanabiliyo dedii
yinede alttan muayeneyi hiç sevmiyorum ama mecburr kalabiliyoruum :97:
aminn canım inşallah.
demekki kontrol edilmesi gerekiyor bebişinin olsunn görmüş oluyorsun en azından bebeğini.
bu arada birşey fark ettim eşime söylediğimde dalga geçti ama size anlatayım
ara ara sağ ya da sol kasığıma ağrı giriyor. ağrı giren tarafa parmağımı bastırdığımda kalp atışın hissediyor gibi oluyorum tık tık tık. ama normal zamanlarda yok. ağrı olduğu zaman ağrı olan yerde oluyor defalarca denedim hissediyorum. eşim onlar senin damarlarından geliyor nasıl hissedeceksin diyor ama hissediyorum işte. damar olsa ağrı olmadığı zamandada atardı, ne biliyimm bence kalp atışı ya da ben öyle olmasını istiyorum[/QUOTE
Bende yazıcam unutuyorum göbek seyirmeleriniz oluyor mu benim acayip var o hareketlendiği zaman göbeğim seyiri ince ince ama ben hissedebiliyorum. Bence deneyin çok güzel oluyor geçen eşimede göbeğimi ellettim oda hissetti çok güzel bişey yaa bide böyle hareklerini tekmelerini görsem allahın izniyleee
aynen canım benim doktorum bayan olmasına rağmen valla hiç hoşlanmıyorum alttan bakılmasından.. bide ben daha öncede düşük yaptım kürtaj falan iyice soğudum ama naparsın artık katlanıyor insan bundan sonra gerek kalmaz inşallah
115 lira dedi canım toplam ikili test için.
slm canım hoşgeldinçok güzel bi çalışma olmuş yalnız benim gibi hastane işlerinden hiç anlamayan çömez ötesi bi anne adayı var ve avrupa yakasında oturuyor ben ne olacammmm medical parka gidiyorum dr dan memnunum ama hastaneden memnun deilim çok kalabalık ve dr um randevusuz daha nezih ve dr dan memnun kalacağım bi yer arıyorum ama malesef mart annelerinde avrupa yakasında oturan çok az arkadaş var :44:
oyyyy maşallah allah nazarlardan saklasın inşallah bizde seneye 2013 mart annelerine yazarız bebişimiz kucağımızdaykenyalnız çoş şaşırdım nerdeyse 27 gün 1 ay o kadar farkedermiki doğum tarihi ?
Çok iyi fiyat hangi bölgedeki hastaneye gidiceksin
inşallah canım
yaramaz saklayınca kendini mecbur kalıyoruz :97:
hareket ettiğini ilkkez görmüş oldum orası en güzeliydii
çıkardığım ve diğer topicde yazdığım sonucu buradada paylaşayım o zaman...
şimdi ben ikili test diyince,hani ense kalınlığı ölçümü vs olayı olduğundan ölçümler konusunda uzman,işi sadece bu ve bu tarz şeyler olan kadın doğum uzmanından farklı biri ölçecek zannediyordum ve birde tabiki kan tahlili yapılacak...
2-3 gündür gitme ihtimalimin olduğu birçok yeri arıyordum fiyat bilgisi için ve çıkardığım sonuç şu:
1-piyasadaki fiyat farklılıkları tamamen ticari,yerse durumu var
2-ense kalınlığı ölçümünü normal sizi takip eden kadın doğumcunuz yapıyormuş,eğer pozisyonu uygun değil ise ve belli bir sürede ölçemiyorsa, radyolojiye yönlendiren hastaneler var, sebebi radyolojinin bekleme süresi daha esnekmiş.
3-e madem rutin kontrollerin yapıldığı ultrason cihazı ile kişinin kendi becerileri ile ölçülebilen birşey, rutin kontrollerde ödenen 30-35 tl'den 300 tl ye kadar olan muayene ücretleri varken, söz konusu bu test ise fiyat oluyor 220-600 tl arası (benim aradığın hastaneleri alt-üst fiyatı bunlar).
4-çıkardığım en önemli sonuç fiyat aslında kan tahlilinin fiyatı,ve heryerde farklı olması ve bu kadar aralarında fark olması tamamen ticari.
ben ilk başta araştırırken, fiyat yüksek hımm cihaz daha detaylı herhalde, bakan doktorun akademik ünvanı daha iyidir vs vs diyordum ama hiçbiri değilmiş, bu sebeple sadece benim ve bebeğimin sağlığını düşünecek olan MARMARA ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE işlemlerimi yaptırmaya karar verdim. Randevularını takip ediyorum şimdi gebe polikliniği için, birde böle birşey varmış orada, normal kadın doğum polikliniği değil gebe polikliniği ayrı imiş, yani alanlarında iyicene uzmanlar hergün sadece gebe görüyor oradakiler.
anadolu yakasında oturan, özellikle kartal pendik kurtköy civarında olanların muhakkak bir ayakları orada olsun derim ben, eskiden altunizadedeydi ve bize yakındı ne güzel şimdi uzağa taşındı ama olsun...
Not: bugün marmara üni. hastanesine gittim ve maalesef fiyasko, ultrason cihazı eskiydi kalp atışı sesini bile dışarı vermiyor, ikili test için ense kalınlığı ölçecek doktor izindeymiş, izinden dönene kadarda 14. haftamı geçmiş olacakmış bu sebeple ikili test yalan oldu. Eşler muayene odasına alınmıyor ve eşim çok sinirlendi bende çok üzüldüm, bebişimizi ben gördüm ama o göremedi, ilk kez kola bacak hareket vs gördüm çünkü.
Bir arkadaşımızın eşi bakırköy devlet hastanesinde kadın doğumda hemşireymiş, yarın sabah için ikili test randevusunu almış sağ olsun benim için, haftayada central hospitalda kendi doktorumda ayrıca yaptırıcam zaten...
kızlar mrbbb
malkoc canım hosgeldın tatlım dıger taraftanda yazısıyodukk :) benn sonraları bıraktım orayııı
kızlar ya ne kadar pahalı ıkılı test oyle burda benım hastanede 45 tl test 12 tl de muayene ucretı :))
Ümraniyeye yakınım ben orayı aradım fiyat aldım ama çamlıca şubesiyle çok yakın bilmiyorum farkeder mi ki? birazdan eşim gelince gidip randevu alcaz.
şimdi çamlıcayı aradım 90 tl dedi önce muayene ücreti 25 tl oluyorsunuz doktor ikili test için randevu veriyor dedi bende bu hastaneye giderim olmadı çünkü benim hastane 2 katı istedi sonucu alır kendi doktoruma götürürüm.
amin canım sağolasın... allah sizlere de bu güzel duyguyu nasip etsin...
evet 27 gün erken doğum yaptım ama çok şükür bebeğim sağlıklıydı küvöze falan konmadı 3,300 gr doğdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?