- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #48.781
benimki son üç gündür böyle. evi hep sıcak tutuyorum üşümesin die şapka takmıyorum zaten ama emerken kıpkırmızı oluyo ter basıyo cocuğu ıkınmaktan artık...ooo hemde nası terlıyo,sapkası sırılsıklam oluyo,doktora sordumda emzırırken kafasında battanıye falan ortulu olmasın demıstı,bıde ırsı dedı,bebekler ısı kaybını kafadan kaybederlermıs,ben hep sıcak tutardım,hepte terlerdı,.sonunda alnının oralar sapkaya gelen yerler pısık oldu,3gundur sapka takmıyorum gectı sukur
kilolar olduğu gibi duruyor..bebişin karnını doyurma telaşına düştüğüm için kiloyu felan es geçtim.ne varsa yiyorum.
canım doktorlr karşı emzikğe . ben sordum kaç tane doktora sordum. benim bebek 10 kuvezde ladığı için çok hastane dolaştık. bebeklerin damak yapısını bozduğu için önermiyolr...kızlar benim kıza dün çok merak ettim emzik alcakmı die veriyim dedim..uyku sersemiydi verdim attı ağzından tekrar verdim nası emiyo şapır şupur karnıda aç değildi..çekiyom ağzından veriyo zorla aldım emziği dahada vermedim..40 ıdan sora veririm belki perşembe günü 40 ımız çıkıyo..ogünde doktora gitcez bi sorucam veriyimmi die sonra vericem...
bende öyle yapıyordum canım. benimki 1 hafta kuvezde kaldı. orda biberona alışmıştı. ilk günler fazla geldiği için sağıp dondurucuya attım. dün ısıtayım dedim. içmedi senin dediğin gibi. baktım bende tadına tadı yokyu iğrenç bişe olmuştu. sağıp buzluğa atınca tekrar ısıtınca tadı değişiyo sarırım o yüzden almıyolar bebişler...
canım sütün sarı geldiği zamanlardan kalma olduğu için almamış olabilirmi? çünkü o süt ilk günler mide sindirimi gelişmediği için öle geliyodu..artık büyüdüğü için farklı süt geliyo o yüzden kabul etmemiş olabilir
Saat 10 ıtıbarıyle kırkımız uctu gıttı
ohhh beeee lohusalık bıttı
Saat 10 ıtıbarıyle kırkımız uctu gıttı
ohhh beeee lohusalık bıttı
hadi gözün aydın darısı benim başıma. bizimkide pazar günü çıkcak. doğduğu gün yıkanmaz diyolar batıl inançmı kızlar. pazar günü doğdu pazar kırkı çıkıyo nasıl olcak pazartesi mi uçurcam ....
yok cnm öyle şeyler tamamıyle batıl inanç bnce..istediin zmn yıkarsın..uçurma muçurma da geleneksel bişi bizim adetlerimz kına gecesi gibi..olmasada olur yani..
ya kızlar bişi sorcam bn ilk defa sağıp dolaba koyduum sütümü ısıttım biberonla veriim dedim ama almadı iğrenirmiş gibi baktı suratıma sonra bnde baktm tadına iğrençti kokladım tavuk suyu gibi kokuyodu aynı..ya bikaç yudum içirdim acaba bişi olurmu bu süt niye böyle oldu ısıtınca bide 5.gün sağdıım süt baya sarı süt yani..
sütü nasıl ısıttınız?
ben sutu bıberona koyuyorum sonra bıberonu sıcak su olan bı kabın ıcıne oturtuyorum.dırek sütü atese koyup ısıtmayın dıyolar
kızlar moralim çok bozuk . bebeğim sarılıktan dolayı kuvezde kalmıştı. 35 günlük oldu rengi hala sarı gibi geldi bana. emdiğinide kusuyo neden kusuyo olabilir. bu sarılık illeti tamamen ne zaman geçeçek. delirmek üzereyim....yada sarılık ve kusması için öneriniz var mı. kusmasını ben muhtemelen çok ıkındığı için kustupunu tahmin ediyorum. ıkınmalar, kusması ve sarılık içn çözüm kızlar deneyimli anneler sizin bilgilerinize ihtiyacım var....( 3 gün önce 32 günlüktü sarılık değeri 8.7 idi. ) bol bol emzir diyolar emziriyorum ıkınmadan dolayı kusuyo. kakasını yaparken çok ıkınıyo çözüm kızlar....
cnm bnmkide çıkartıyodu azda olsa..emzirdikten sonra yarım saat dik olrk omzuma koyuyorm..daha çıkarmıyo..bide yatağını 45 derecelik bi açıyla hafif dikeltmek lazımmış bu bebk reflüsü için..yani direk emzirip yatırdıımızda doğal olrk mide sorunları yaşıyolar..bizde yiyip yatsak direk bizdede reflü olr..sindirmesi için brz dik tutmak grkiyo..bnmkide olur olmadık çok ıkınıyo ona bi çözüm bulamadım gazınıda çok güzel çıkarttırıyorm gazı olmadıı halde neden ıkınıyo anlamıyorm..hemde çok tuhaf sesler çıkararak ıkınıyo baya zorlanıyomuş gibi..napalm idare ediyorz artk
emdiği zaman hemen kusuyorsa muhtemelen reflüdür cnm. burnundan ve ağzından şiddetle kusuyorsa yani. ama normal kusuyorsa, bebeklerde olur yani. yatağını 30 derecelik açıyla kaldırmayı dene, öyle yatsın. hemen emzirir emzirmez kaldırma bebeğini. biraz yatsın kucağında , yedikleri midesine insin. sonra kaldır kucagında dik 10 dk falan uyut. pusette uyuyabiliyorsa orda uyut.. ıkınmadan kustuğunu zannetmiyorum. ıkınma da ekstra bir sorundur. ona da internette gaz masajı hareketleri var. ayşe öner in .. wind salbe diye bi kremle onu yapabilirsin.. kendin kimyon tüketebilirsin...doktora gidersen gazı var diye. zinco vermişti bize, onu damlatabilirsin,doğal bir yağ karışımı...doktorun bilir...sarılık içinse, sarılık alttan başlar yukarda son bulur. ayaklardan başlar gözlerde son bulur yani. sende sadece gözlerinde kalmıştır inşallah.. terkedecektir bünyeyi merak etme. sık sık emzir. en fazla 2 saat arası olsun emzirmelerinin. uyuyorsa da kaldır emzir. doktorlar diyor. idrarıyla atacak sarılığı. emdikçe de idrar yapacak.. ağlamak ta sarılığı etkiler.. ağlatmamaya çalış sarılığı geçene kadar.. benim aklıma gelenler bunlar cnm.kızlar moralim çok bozuk . bebeğim sarılıktan dolayı kuvezde kalmıştı. 35 günlük oldu rengi hala sarı gibi geldi bana. emdiğinide kusuyo neden kusuyo olabilir. bu sarılık illeti tamamen ne zaman geçeçek. delirmek üzereyim....yada sarılık ve kusması için öneriniz var mı. kusmasını ben muhtemelen çok ıkındığı için kustupunu tahmin ediyorum. ıkınmalar, kusması ve sarılık içn çözüm kızlar deneyimli anneler sizin bilgilerinize ihtiyacım var....( 3 gün önce 32 günlüktü sarılık değeri 8.7 idi. ) bol bol emzir diyolar emziriyorum ıkınmadan dolayı kusuyo. kakasını yaparken çok ıkınıyo çözüm kızlar....
kızlar bişey sorcam ben yarın dışarı çıkcam kızımı anneme bırakıp şayet uyanırsa ben gelene kadar süt sağıp bırakmam lazım..normalde göğüs pompası hiç kullanmıyorum..öle işimi görcek uygun bişe ne alabilirim??.sürekli kullanmadığım için avent felan almıyorum..
canım wee nin var 20 tl biberonuda içinde eşim bana onu almıştı. Kullanım şekli ilaç pompasına benziyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?