2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bu kızımın bir derdi var ama anlamadım ben, aşırı tok olan altı temiz olan gaz sancısı olmayan bir çocuk neden uyumaz uykusu oldugu halde?? sanırım sınıyo benim sabrımı hay Allahım ya

aman ağlamasında,bütün bunların üstüne birde ağlasa ne yapacaksın..sohbet et onunla napalım:))

Gunaydın kızlarr,dune gore cok cok ıyı bır gece gecırdık..ya hayret edıyorum kızım gozumun onunde buyuyor,eskı kıyafetlerının hıcbırı olmuyo,dun gıydırıp resmını cektık gulmekten karnımız agrıdı,yok anlıyomus gıbı kendıde guluyoya:) cok sukur kakasınıda doyasıya yapmıs kendı kendıne,aman kızlar bebısınızımn ayaklarını sıcak tutun,kat kat coraplar gıyddırdım ,acaba ayakları usuoduda ondanmı yapamıodu dıe dusundum valla,

prıma kullanmıstım daha evvel sızıntı yaptı dıye molfıxe gectım,onda sıkıntı yasamadım ama dun yıne salak gıbı prıma aldım,kırmızı paket ıcınde 60 tane var,uyu oynamı ne bılmıyorum,bıraz acelece almıstım ınsallah ıyı cıkar...
Bu arada adet oluyorum dıodum ama dsun aksamdan berı gelen ıden yok lohusalıkta yasadıgım durum,gun olarak bıttık ama vucudıun hala bır lohusa olası var:) azonce kızıma tulum goıydırdım anaaaam nası yakıstı,keskem daha once alaymısım boole kuyruklu kulaklı bı tavsan oldu danacım

son zamanlarda hep taze sağılmış süt taşıyorum yanımda , 8 saat çantanın içinde taşınabiliyor, akçaya giderken 10 saat kaldı ve araba sıcaktı , akçayda kokladım hafif ekşimsi koktu döktüm bende 8 saat ideal bence.

eğer buzluktan alıp çantaya koyuyorsan zaten buzu saatler sonra çözülüyor, buzu çözüldükten sonrada 6-7 saat süren var.

doğum günüm için teşekkür ederim, gördüğüm takdirden dolayı gurur duydum :)

bu yorumu yazmak için alıntı yapılmış ekran dünden beri açık daha şimdi yazabiliyorum, inşallah tatil maceramızı fotoğraflayarak anlatıcam bugün :)

kızlar bişe sorcam. sizinde bebeğiniz emerken başı terliyormu sadece başı. neden kaynaklanıyor olabilir??? ((

baş terlemesi çok normal, benimki ilk kez 2 gün önce terlemeye başladı, yalnız bu terleme evin koşullarının bebeğe uygun olmadığını gösteriyor, ne yapıp edin ve evin nemini %50 nin altına düşürmeyin, ideali %50-60 aralığıymış ve bende akçayda test ettim onayladım , ev %60 daydı ve benim öksürüğüm geçmişti , iatanbula geldik ve 3 gündür yine öksürüyorum sabahları , geçen haafta Prof. Ahmet Rasim Küçükusta söylemişti nemin bebeklerdeki olumlu etkisini ve nemsizliğin olumsuzluklarını

bende dik tutuyorum emzirdikten sonra bazen üzerime olduğu gibi emdiğini kusuyo kucağimdayken bile ıkınıyo kıpkırmızı oluyo. Bzen öyle bir çığlık atıyoki korkuyorum bzaen...

fena bir reflü durumunuz var , ben kafayı yemek üzereyim bu konudan blog umda reflü ile ilgili 2 yazı var , ve bir tane daha yazıcam yeni şeyler öğrendim onu okursan sana bir yol gösterir.

eğer dolapta 3-4 saat kalmışsa ben atıyordum buzluğa ama 10 saati geçirmiyordum ve ben zaten buzdolabında sütü 24 saatten fazla tutmuyordum, içime sinmiyordu, 48 saat ideali denmesine rağmen

kızlar alp dün gece yeşil kaka yaptı nesi var sizce ?

çok yedirmişsin, en ama en büyük sebebi yeşil kakanın çok yedirmekmiş, benimkinde reflü var diye 100 cc yi aşmıyordum önceden 125-150 araalığında yiyordu ve 100 cc bitince ağlıyordu bende 5 dk oyalıyordum ve unutuyordu, bu kaka olayını öğrenince ve kusmalar bu aralar pik yaptığından 50 cc veriyorum 2 gündür ve aladım ki bu da yetiyor, 100 cc deki aynı şeyleri yaapıyor ve 5 dk sonra doygunluk hissine ulaşıyor, eğer gerçekten aç kalmış olsa ortalığı yıkar ve asla uyumaz.

kızlar bebişleri asıl bir yastıkta yatırıyorsunuz yada yastık kullanıyormusunuz?biryerde 1 yasına kadar yastık kullanılmaması gerektigini okumuştum ama bilmiyorum dogrumudur

eğer sağlıklı bir bebekse yastığa gerek yok, hem yazık boynu bükük kalır yastıkta, kusma problemi varsa reflü yastığı ideal olanı, bulamayanlar birkaç yastık ile o eğimi oluşturabilir.

süleyman bey vermiş gibime geldi :)

bizde 10 damla kullanıyoruz günde, yalnız ben en son hisar intecontinantal da yunus beye götürdüm o acd yi onayladı ve 3 damlada dvit verdi ek olarak.

bn mei tai kullanıyorm gayette memnunum..çok rahat oluyo gezmesi hem bebeişde mışıl mışıl uyuyo

bu kızımın bir derdi var ama anlamadım ben, aşırı tok olan altı temiz olan gaz sancısı olmayan bir çocuk neden uyumaz uykusu oldugu halde?? sanırım sınıyo benim sabrımı hay Allahım ya

gıcıklığından :))) geçen aynı şeyi biz yaşadık biran kendimi kaybedicektim sonra dedim berna sakin ol o savunmasız bi bebek ağzı dili yokki derdini anlatsın..öptm kokladım sinirimin üstüne sakinleştim saç baş dağınık bi vaziyette babasıyla her türlü şeyi denedik ve sonunda uyuttuk..bzmki brz ışıkta uyumakta zorluk çekiyo..onu keşfettik

GAMZE posta girişin dolu o yüzden burdan sormak zorundayım yine sabah sabah sni bombardımana tutcam ama napiim :)) bu mei tai de bnm yavruyu taşıyorum ya..ne kdr süre taşıyablrm acaba bi süresi varmı ayakları uyuşurmu rahatsız olurmu..bn güzel geziyorm ama acaba onn için bi sakıncası varmı çok durmasında? büyük olsa ayaklarını dışarı atabilsem sorun değilde şimdi ayakları içerde ya o yüzden tedirgin oldm..:44:

mesaj kutusu dolmuş uyarısı geldi sen mesaj atmayı deneyince zaten , sildim ne var ne yok :)

bu zamana kadar bu konuda hiçbir uyarı okumadım ve kullanan tecrübeli annelerde bahsetmedi, yalnız ben uyuşacağını zararı olduğunu sanmıyorum çünkü benimki uyanıkken ayakalarını hareket ettiriyor uyurken zaten bacaklar hareket etmiyor yatağındada , ayrıca aslında sabit değil yani kan akışı yavaşlamıyor, biz hareket ettikçe onun vücududaki dolaşımda artıyor titreşimden dolayı, anne karnında ne şekilde olduklaırnı düşünsene, oradan sağlam çıkıyorlarsa bunun içinde birşey olmaz :)

teşekkürler cnm artık daha bi içim rahat dolaşırım..ya felaket rahat bişey bnm açımdan zaten sanki taşımıyomuşum gibi bütün sırta yayılıyo ağırlık o yüzden hissedilmiyo yani koşarm oynarm bile bn onla ama işte bebek açısından mrk etmiştim neyse cvbımı aldım..düşünen arkadaşlarada tavsiye ederm..

sorma ya bende o kadar çok sevdim ki bu, yakındır bunların üretimine geçmem :) halamla konuştukta akçaydayken onun eli dikiş tututar, hemen yaptı bir tane, daha uygun fiyatla satışa çıkarırsak herkes daha rahat temin eder ne güzel olur diye konuştuk , bakalım işte şuan fikir aşamasında henüz :)

günümün 24 saatini kızıma göre planladığım,elimden geldiği kadarıyla en iyi şekilde ilgilendiğim halde
günde 20 dakika gelip oturmayla,şunu yap bunu et,bunu yapma diyen,beni sadece çocuk bakıcısı gibi gören, başta kayınvalidem ve diğer herkese sinir oluyorum

çokkk mutlu oldum :)

uykusuz anneler kulübünden uyku semineri kazanmışım :) bu cumartesi seminere gidicem holleyyyy :)

bu hafta nazar değmesinde şansım çok açık, bunun dışında bebek seyahat yastığı ve birde kilo verme dengeli beslenme ile ilgiliydi sanırsam :) kitap kazandım kargoları bekliyorum :)

işte bu sebeple eşim olmadan kimseyle görüşmüyorum :) eşim var ise yanımda o başlıyor Gamze'den bu performansı beklemezdim çok iyi bakıyor vs demeye yada aaa o öyle yapılır mı diyenlere hemen , şurada okuduk doğrusu buymuş o öyle daha faydalıymış bu bebeğin psikolojine daha iyi etki ediyor diyor ve hoppp herkes hımmm diyor ve laf edemiyorlar :)

beni kızdırmış olsada eşimi çok seviyorum :)

çok da yi ediyosun canım..eşine de maşallah diyorum..
ben de eşime benzer şeyler yapması konusunda telkinlerde bulunsam da malesef beceremiyor
artık mecburen iş başa düşüyor

ne güzel canım senin adına sevindim..gülbende izlemiştim onları çıktığında, her biri ayrı bir blog yazarıymış önceden..aklıma sen gelmiştin..bilgileri bizimle paylaşacağını bildiğimden kendi adımıza da seviniyorum

Günaydın kızlar nasılsınız bebişler nasıl biz dün kızımla kırkımızı uçurduk gezdik misafirliğe gittik biz azerilerde öyle bi adet yok bizden önceki annelerin formunu okurker orda görmüştüm bende yaptım süslendim kızımıda süsledim çıktık başka birşey yapılıyor mu bilmiyorum
Kırk uçtu şimdi eşim artık kardeşlik anlaşasını bozsak diyorum dedi 5 aydır kardeşiz onla hem küm ettim geçiştirdim :26::26:

kızlar prima 3 e geçen varmı yoksa hala prima 2 yi mi kullanıyorsunuzzz?????

Biz bu gün geçtik kuzum 2 lastikleri bacaklarında hep iz yapıyordu paketi bitirip sabah marketten 3 aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…