2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ayy inşallah canım yetiyordur. bakalım ay sonu dra gidecez kontrole sonucunu görecez. cevabın için çok teşekkürler iyi geceler

Kizlar bisey sorucam sizin bebisler doyunca memeyi birakiuor mu? Benimki asla birakmiyor, onceden doymadigu icin oyle saniyordum, sonra bir gun mamayls full dolmus aninda verdim, cek allah cekti birakmadi yine ben biraktirdim, cozemedim ben. Bu arada bizimki 50 cc sutun ustune 90 cc mama iciyor, anca kilo aliyor, o da sinirda, o yuzden Mamayi birakamiyoruz

her emme sonrası hiç vakit kaybetmeden sağ ki beynine üretttirdiğin süt yetmiyor mesajı gitsin, sütün gelmesi önemli değil , memeyi sıka sıka sağ ki hiçbirşey kalmasın memede.

benim kız her türlü beslenmeye açık :) biberon alıyor emiyor emzik kullanıyor ne varsa var bizde :)

ben özellikle emzirmiyorum miktar kontrolu yapıyorum, emdiğinde daha çok kusuyor çünkü, yalnız memeleri sağdığım zaman boş memeyi veriyorum çünkü emmeyi çok seeviyor, bu sayede makinenin çekemediği en kalorili olan son sütü emmiş oluyor.

kafamıza göre takılıyoruz anlıyacağın :)

arkadasım sakınnnnnnnn yatarak emzirmeee
doktorumuz kesınlıkle yasakladı sut kulagına kacıyormus ve kulak ıltıhabı yapıyormus
zaten bırcok yerde yazar yatarak emzırmenın sakıncalarını

saol canım bı de oule deneyeyım benım kızımda sutu bıberondan ıcmeyı pek sevmıyo,ben bıberondan sonra hemen meme verıyorumkı memeyı unutmasın

Canım benim geçmiş olsun inşallah bir sorun çıkmaz iyi haberlerini alırız.

çok iyi düşünmüşsün canımç hem defneylede fazla ilgilenemediğin için onunda can sıkıntısı gider bence... düzeniniz oturana kadarda herşey yoluna girer...

tektek yazdıklarını okuyorum gerçkten bukdr bilgiye nsl sahip oldun berraylamı başladı yoksa evlenmeden öncede kardeşlerine fln bakıyrdun bizm bebek oldu kitp okumaya dogru düzgn vaktm olmuyor bile ....tebrkler

Gunaydın
kırkı cıkınca jınekologuna gıden varmı,dogumdan 1 hafta sonra ben bı muayene olmustum ayyy daha yaralarım ıyılesmeden yıne elıyle muayene etmıstı benı,valla o masayı gorunce dızlerım tıtrıyo,oysakı doguma kadar epey alısmıstım,oooo herkese acıyodum:)

Ronya cok gecmis olsin canim, niye gecmezji bu sarilik

Rana sut olayini sormussun, bebisin kilo almiuorsa sut yetmiyordur, pompayla sagarak de anlayabilirsin.
cevap verdiğin için öncelikle çok saol cnm....
bebeğim şuana kadar olması gereken şekilde kilo alıyor ...emip memeyi bıraktıktan sonra göğsümün ucunu sıkınca bakıyorumki hala süt çıkıyor ...pompayı hiç denemedim ...zaten fırsatta kalmıyor 2 3 saate emiyor ...zaten memeyi ne zman versem hiç almam demiyor...pompaylada bi deneyim bakıyım içim rahatlasın...
canım benim çok geçmiş olsun inş herşey yolundadır...
Bugün annemin kontrolleri bitti, çok şükür sonuçlar temiz çıktı, Rabbim kimseyi hastalıkla sınamasın, herkese sağlıklı, hayırlı uzun ömürler versin
gözünüz aydın canım RABBİM bidaha yaşatmasın...hastalık çokk zor....

canım benim gerçekten baya zorlanıyorsun RABBİM sabrını versin ...
inş bu şekilde biraz olsun toparlarsın ...
bende ankaradayım ama evlerimiz uzak kalıyor biraz keşke yakın olsaydı gelirdim sana hem kızlarda arkadaşlık yapardı ne güzel olurdu ...

kızlar mrb nasıslınız

ronya canım gecmıs olsun acıl sıfalar

semracım ıyı yaparsın annende hem akranıda var demıssın oda eglenır sende kucuk prensesle ılgılenırsın

canım ben gıtmedım jınekologa gıtmeyıde sımdılık dusunmuyorum halvet olduk sorunda olmadı :)))

tektek yazdıklarını okuyorum gerçkten bukdr bilgiye nsl sahip oldun berraylamı başladı yoksa evlenmeden öncede kardeşlerine fln bakıyrdun bizm bebek oldu kitp okumaya dogru düzgn vaktm olmuyor bile ....tebrkler

:) teşekkür ederim :)

bebek ile ilgili herşey Berra'nın doğumu ile başladı, öncesinde hamilelikti ilgi alanım daha öncesi okuldu zaten :)

bende şöyle bir durum var , oldum olası çocuk sevgisi ayrı, bebek-çocuk bakabilme yatkınlığım vardı, kız kardeşim doğduğında 7 yaşındaydım ilk okul 1 , ve o 3 aylıkken tek başıma leğenin içinde yıkamıştım, şuan berrayı tek yıkayamıyorum küvetinde :) annemi taklit etmiştim her kaka yaptığında komple yıkardı , annem kuaföre gitmişti (ondakide iyi cesaret nasıl bırakmış bana :) berra 3 aylık şuan ben anneme bırakamıyorum :) bende onun yaptığı gibi yıkayıp ayaklarından tutup ters de çevirmiştim burnuna kulağına kaçan sular çıksın diye :)

bu en ohaa dedirten örneğim :)

birde kalabalık bir aileydik teyzeler kuzenler ve her sene yeni bir bebek olurdu neredeyse ve bu çocuklar hep bizim evde büyüdü, anaları bırakıp giderdi göre göre gözlemleye gözlemleye bir alt yapı oluşmuş bu da zaten 23. gün bebekle tek başıma kaldığımda herşeyin kontrolümde olmasının en büyük sebebidir. Hiç ama hiç zorlanmadım ve zorlanmıyorum Berra'ya bakarken. Dediğim gibi işin teorik kısmını Berra doğduktan sonra öğrenmeye başladım, 1 ay sonrasını bilmem , bugüne çok hakimim, yarınıda bugünden okuyorum ki sürprizle karşılaşmayayım, aaa evet bunu okumuştum elini şakır şakır emmesi 3. ay gelişimi bu iyi birşey engel olma Gamze diyorum ve çevreme asla müdahale ettirmiyorum hiçbirşey için.

Bu zamana kadar isterlerse 10 çocuk büyütsünler ama Berra yı büyütmediler kimse benden daha iyi onu bilemez, aç mı tok mu neden ağlıyor anlayamazlar.

Birde şu var,2 tip büyütme var , fiziksel büyütme zihinsel büyütme, fizikseli herkes yapar bizlerde öyle büyüdük, ama zihinsel gelişimini yapabilmek için okumak araştırmak gerekiyor ben en çok ikinciye önem veriyorum , aldığım oyuncağı bile bu mantıkla araştırarak ve Berra yı gözlemleyerek aldım.

Bu yazdıklarımdan deli titiz , deliye bağlamış sonucuda çıkmasın :) aksine oldukça geniş, rahat bazen vurdumduymaz biriyimdir, bazı geceler ağladığını bile duymuyorum eşim kızıyor :)))

İşin zaman kısmına gelirsek, benim en çok zamanımı alan şey süt sağmak ama onu yaparkende bilgisayar kucağımda oluyor ve okuyup duruyorum , okuduğum şeylerde benden daha tecrübeli şuan 1-2,5 yaş aralığında çocuk sahibi olan annelerin blogları, o kadar çok şey öğrendim ve ilk kez okuduklarımı o kadar çok araştırdım ki anlatamam.

bunun yanında her gün en az 3 saat dışarıdayım ortalaması 4 saat dışarda olmamın :) ve evimi temizliyorum yemeğimi yapıyorum hala 3 çeşit devam bizde, kocamlada ilgileniyorum...

yazınca fark ettim ben bu tempoyu nasıl kaldırıyorum ya, ondanmış demekki gece ağlamalarını duymamam :)

bir laf ettin destan yazdım , anlatacağım varmış :) :) :)

Ben 40 mız çıkınca gittim 45. gündü galiba, anne-bebek kontrolü vardı, birde çok akıntım oldu sonra onun için gitmiştim. 45. gün kontrolde smear testi yapıldı vajinal muayene oldu.

okudukça ben yoruldum gözümde canlandırmaya çalıştım. ben şuan bitek bebegmle ilgilenyrm hee bide arada kocamla diyebilirim :):) ev bile umrumda deil temzlk olunca annemler gelyr beklyrlar yaptırıp gidiyrlar yemek desen annem kaynvalidem saolsun yine iiyce tembellştim diyebilirim bebişm olnca.....
açıkcası şuana kdr hiç bebek tecrbm yoktu hatta bebek sesine tahmüllüm yoktu diyebilirm özellkle balayı otelini fln seçrken bile bebeksiz otele gittm egerki ucakta fln yanmda bebek oturuyrsa ki oldu yerimi değştirtiyorum ama şuanki durumum bambaşka :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…