- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #49.041
Spora baslayan var mi kizlar aranizda, bu sezaryen gobegi nasil gidicek
Bir de, sac boyasi, lazer epilasyon bunlar emzirirken yasak degil mi?
kızlar bişey sorucam, karnınızı sarabiliyomusunuz..ben korse takınca karnımda feci gaz oluyo.o da bebeğe zararlı diye takamıyorum..bugün 2 haftalık oldu oğlum..göbeğim var tabi...zamanla gidermi bilmiyorum..siz nasıl yapıyosunuz..
:) teşekkür ederim :)
bebek ile ilgili herşey Berra'nın doğumu ile başladı, öncesinde hamilelikti ilgi alanım daha öncesi okuldu zaten :)
bende şöyle bir durum var , oldum olası çocuk sevgisi ayrı, bebek-çocuk bakabilme yatkınlığım vardı, kız kardeşim doğduğında 7 yaşındaydım ilk okul 1 , ve o 3 aylıkken tek başıma leğenin içinde yıkamıştım, şuan berrayı tek yıkayamıyorum küvetinde :) annemi taklit etmiştim her kaka yaptığında komple yıkardı , annem kuaföre gitmişti (ondakide iyi cesaret nasıl bırakmış bana :) berra 3 aylık şuan ben anneme bırakamıyorum :) bende onun yaptığı gibi yıkayıp ayaklarından tutup ters de çevirmiştim burnuna kulağına kaçan sular çıksın diye :)
bu en ohaa dedirten örneğim :)
birde kalabalık bir aileydik teyzeler kuzenler ve her sene yeni bir bebek olurdu neredeyse ve bu çocuklar hep bizim evde büyüdü, anaları bırakıp giderdi göre göre gözlemleye gözlemleye bir alt yapı oluşmuş bu da zaten 23. gün bebekle tek başıma kaldığımda herşeyin kontrolümde olmasının en büyük sebebidir. Hiç ama hiç zorlanmadım ve zorlanmıyorum Berra'ya bakarken. Dediğim gibi işin teorik kısmını Berra doğduktan sonra öğrenmeye başladım, 1 ay sonrasını bilmem , bugüne çok hakimim, yarınıda bugünden okuyorum ki sürprizle karşılaşmayayım, aaa evet bunu okumuştum elini şakır şakır emmesi 3. ay gelişimi bu iyi birşey engel olma Gamze diyorum ve çevreme asla müdahale ettirmiyorum hiçbirşey için.
Bu zamana kadar isterlerse 10 çocuk büyütsünler ama Berra yı büyütmediler kimse benden daha iyi onu bilemez, aç mı tok mu neden ağlıyor anlayamazlar.
Birde şu var,2 tip büyütme var , fiziksel büyütme zihinsel büyütme, fizikseli herkes yapar bizlerde öyle büyüdük, ama zihinsel gelişimini yapabilmek için okumak araştırmak gerekiyor ben en çok ikinciye önem veriyorum , aldığım oyuncağı bile bu mantıkla araştırarak ve Berra yı gözlemleyerek aldım.
Bu yazdıklarımdan deli titiz , deliye bağlamış sonucuda çıkmasın :) aksine oldukça geniş, rahat bazen vurdumduymaz biriyimdir, bazı geceler ağladığını bile duymuyorum eşim kızıyor :)))
İşin zaman kısmına gelirsek, benim en çok zamanımı alan şey süt sağmak ama onu yaparkende bilgisayar kucağımda oluyor ve okuyup duruyorum , okuduğum şeylerde benden daha tecrübeli şuan 1-2,5 yaş aralığında çocuk sahibi olan annelerin blogları, o kadar çok şey öğrendim ve ilk kez okuduklarımı o kadar çok araştırdım ki anlatamam.
bunun yanında her gün en az 3 saat dışarıdayım ortalaması 4 saat dışarda olmamın :) ve evimi temizliyorum yemeğimi yapıyorum hala 3 çeşit devam bizde, kocamlada ilgileniyorum...
yazınca fark ettim ben bu tempoyu nasıl kaldırıyorum ya, ondanmış demekki gece ağlamalarını duymamam :)
bir laf ettin destan yazdım , anlatacağım varmış :) :) :)
günaydın arkadaşlar..
Ankaradaki dünki lodos çok fenaydı. gece yağmur yağmış da toz toprak yatışmış:)
Defne bebekken biberon emzik meme herşeyi tutuyordu, Didem de öyle olur sandım ama yanıldım(
Didem 1,5 aylık oldu ama hala mememi tam tutamıyorresmen kavga ediyor memeyle.. bi defa emmemiz, hiç abartmıyorum 25-30 kere tut bırakla geçiyor.. sütün yarısı içeri yarısı dışarı (( sonra da basıyor yaygarayı.. tekrar meme veriyorum yine kavga yalancı emziği veriyorum cok cok emiyor.. sonra mama hazırlıyorum onu da 2 çekip bırakıyor.. noolucak bu halimiz bilmem.. az kaldı çıldıriciiiiiimmmmmm
ben dün normal boya yaptırdım..bitkisel yaptırmadım..laseride burda bi arkadaş doktora sormuş emzirme döneminden sonra yapılabilir demiş..
ben dün normal boya yaptırdım..bitkisel yaptırmadım..laseride burda bi arkadaş doktora sormuş emzirme döneminden sonra yapılabilir demiş..
gamzecim geçmişi okuyamadım ama arkadaşların alıntılarından gördüm. maşallahın var valla
bir de esperanzaa cım, bir ara bella b tummy honey cream önermiştin. butter olanı değil değil mi? krem olanını aldın?
ben de en kısa zmnda kendimi kuaföre atıp boya yaptırmak istiyorum. ama kızımı bırakabileceğim kimse yok. napıcam bilmiyorum. yanımda da götürmek istemiyorum öyle sağlıksız bir ortama
çok moralim bozuk kızlar,
yardımcı ablayı kayınvalidemlere bırakmaya gittim, giderken bizim otoparkta ve onların otoparkında arabayı sürttüm, dönerkende evin burada kuşa çarptım öldü
çok kötü oldum kuş için, arkadaşı geldi hemen başına
tünaydın kızlar,
yarın sağlık ocağı kontrolümüz var 2. ayımız doluyor. haftaya da kendi drumuza gidicez.
kızım mamayı hala yemek istemiyor... aptamil vermeye çalışmıştım almamıştı, bebelac'ı da denedim onda da sonuç aynı. daha önce bahsetmiştim, sağlık ocağında kilosu normal çıkmıştı, medikal parkta düşük çıkmıştı baya bi.oradaki dr mamaya başlayın demişti. ama mama yediremiyorum bi türlü. çıldırtıcak bu kız beni. ne mama yiyor ne biberon alıyor ne de emzik...
kızlar ya bnm oğlum hala bilinçli gülmüyo bna ne zmn gülcek bu ya bn korkmaya başladm yine bastılar bni hüsnü kuruntular..
kızlar bişey sorucam, karnınızı sarabiliyomusunuz..ben korse takınca karnımda feci gaz oluyo.o da bebeğe zararlı diye takamıyorum..bugün 2 haftalık oldu oğlum..göbeğim var tabi...zamanla gidermi bilmiyorum..siz nasıl yapıyosunuz..
tünaydın kızlar,
yarın sağlık ocağı kontrolümüz var 2. ayımız doluyor. haftaya da kendi drumuza gidicez.
kızım mamayı hala yemek istemiyor... aptamil vermeye çalışmıştım almamıştı, bebelac'ı da denedim onda da sonuç aynı. daha önce bahsetmiştim, sağlık ocağında kilosu normal çıkmıştı, medikal parkta düşük çıkmıştı baya bi.oradaki dr mamaya başlayın demişti. ama mama yediremiyorum bi türlü. çıldırtıcak bu kız beni. ne mama yiyor ne biberon alıyor ne de emzik...
yardımcı ablayı kayınvalidemlere bırakmaya gittim, giderken bizim otoparkta ve onların otoparkında arabayı sürttüm, dönerkende evin burada kuşa çarptım öldü
Bizim de 1. ayımız doldu sağlık ocağına gittik bugün doktorlar grevdeymiş 15 günde 300 gr almış gayet normal dedi ebe o da doktora kızdı hatta mama ver dediği için
ben yanımda götürdüm yapcak birşey yok....
Geçenlerde bim mağazasına gitmiştim... her gittiğimde aklıma semracım gelir...
nasıl olduysa ilk defa muhteşem birşey getirmişler bizim burdaki şubeye... gümüş çerçevelik. ücreti 8 tl idi...
oğluma aldım fikir, görüntü muhteşem beğenenlere tavsiyem...
Eki Görüntüle 394964
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?