2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

oğluşumu yıkadım mis oldu:))) konak olmuş yavrum ( araştırıyorum bakalım ne yapabilirim.. hıı birde burnu sümük dolu nefes alamıyor nasıl temizlicem? fiz serum sıkıyorum amaıhıh cıkmıyor cıkanlarıda peçeteyle alıyorumm aslında kustugunda agzndan burnundan geldiğnden kuruyor içerde ondan

Son düzenleme:

sıhhatler olsun bebegıne,bız konak olmadık ama olma ıhtımalıne karsı arastırmıstım,zeytınyagını banyodan yarım saat once kafasına suruyomussun canım,sonrada bıcı bıcı yaptırıosun

Canım burun tıkanıklıgı ıcın ben once serum fız. Damlatıyorum sonra otrı bebeyle cekıyorum bısıcık kalmıyo burnunda cok rahat nefes alıyo,yoksa eger hemen bıtane edınmelısın ben cok faydasını goruyorum

Minicik bir bebek hayal edin. Minicik elleri kolları, dolma bacakları, bembeyaz teni, size muhtaç gibi, yardım ve anlayış bekler gibi bakan parlak gözleri, mis kokusu, ipek dokusu olsun. O bebek sizin olsun bir de. Sizin kanınızdan, canınızdan çıkmış olsun, 9 ay karnınızda durmuş olsun, yolunu gözlemiş olun. Üstüne titreyin, dokunmaya, koklamaya kıyamayın. Bakmaya doyamayın. Sonra biri gelsin o bebeğinizi ciyak ciyak çığlıklar attıra attıra delik deşik etsin. Ne hissederdiniz ?
Çok ağladım. Hüngür hüngür ağladım. Zaten içerde yanında duramadım da, dışarıya taşan o çığlıkları duydukça dikenler battı kalbime resmen. Bu nedir ya? Nasıl bir işkencedir? Dünyanın başka hangi ülkesinde iki aylık bir kuzuya aynı gün, aynı anda üç aşı yapılıyor? Çağdışı bir uygulama bence bu. Yok mu bunun çözümü allah aşkına?
Bugün üç aşı yapılacağını bilerek gittik sağlık ocağına. Aşılardan biri karma aşı, diğeri zatürre, son aşı da verem aşısı. Verem aşısı bir zamanlar üçüncü aydan sonra yapılıyormuş. Sonra sonra ne olduysa bu üç aşı gelmiş buluşmuş, üçüncü aysa boş bırakılmış aşı takviminde. Amacını cidden anlayamadığım bu uygulama sırasında bebeklerin her iki bacağından ve bir omzundan yapılıyor aşılar. Zatürre aşısı takvime 2009 başında eklenmiş bir aşı. Karma aşı uygulaması da 2008 yılından beri yapılıyor. Yani kısacası bu aşılara bir düzenleme yapılabilmesi için yeterli süre geçmiş vaziyette. Bu işkenceye maruz kalan tek bebek benimki değil. Bütün annele benim bu hissettiklerimi hissediyor, bütün bebekler bu acıyı yaşıyor. Neden herhangi bir değişiklik vs yapılmıyor onu çok merak ediyorum. Eminim sevgili Sağlık Bakanlığı yetkilileri benim bu yazdıklarımı okumuyordur, olsun, ben yine de söyleyeyim: Sayın Yetkili. Lütfen bir an önce bu işkenceye bir son verin. Takvimde yeni düzenlemeler yapılsın. Ben bile bir aşıyı kaldıramıyorken, benim minicik yavrum üç aşıyı birden kaldıramaz. Böyle bir uygulama yüzünden gün boyu ateşle ve ağrıyla savaşmak zorunda değiliz. Eve geldiğimizden beri sürekli inleyen ve durup durup yerinden sıçrayan bu çocuk benim oğlum. Onun canını yakanı ben de yakarım. Siz iyi niyetli bir şekilde sağlığımız için yapıyor olsanız da bunları, ben eminim ki daha medeni bir şekilde düşünebilirsiniz sağlığımızı. Şu an bu kadar kibar yazdığıma bakmayın, sağlık ocağında sizi ve muhterem akrabalarınızı güzel güzel andım. Nokta.

iyi geceler...Çok güzel bir gün geçirdim:)) geçmişi okumak isterdim ama bebiş uyudu benimde acilen uyumama alzım..bugün komşularım geldi mahalleden geçte olsa 40yaptık kuran okuduk sohbet ettik..aslında 40 yapmıştım ama öğretmen arkadaşarıma ..mahalladekileride aldım..hoş hepsi gelirken bişiler hazırlamışlar..saolsun üst kat komşumda aşa indi çay ve kısır yaptı ben elimi bişye sürmedim giderkende bulaşıkları makineye koydular gittiler..Çok huzurlu bir gündü anlıcanız ..bizim uyumayan minnoş misafirler varken maşallah uyudu misler gibi sanırım aşılar onu baygınlaştırdı:))neyse kalan kısırdan yerken yazıom bunları..Herkese bol bol uykulu ve sütlü geceler dilerim ..
bu arada bizimkinin kusmaları birza azaldı gibi bakalım Tribudat içiriorum,birde yastığını yükselttim..

offffffffffffffffffffffffffffff aden 12. hafta atağı geçiriyor 3 gündür sürekli kucağımda bir dakika koltuğa bırakamıyorum sebebsiz ağlamalar hırslanmalar böğü böğü diye meme asılıp çığlk atıp tekrar bırakmalar dik pozisyonda oturmak istemesi gündüzleri toplasan 3 saat uyuması gecede uyumak bilmemesi sinirlerimi hoplattı kaç saattir ağlıyorum kimsem yok burda çekip gitmek istiyorum annemin yanına hatta kaçasım var bide bunların üstüne eşimin 9 da eve gelip acayip sacma konuşmaları beni delirtiyo artık tek benmiymişim anne olan hamile kalan cok mıy mıy mışım sanki ne yemek yapıyomuşum dünde bügün yediği yemek varmış byfendi yorgunmuş yemeğini yiyip sigara içip keyif yapıcakmış almış şarabı eline Allahım odakka isyan ettim tabi ağlaya ağlaya şimdi aden kucağında oturuyo ama cok cnm sıkkın

konak olan kısma z.yağı ile ov sonra bebek tarağı ile tara sonrada bebeğini yıka cnm...

sakin olmaya çalış hayatım,kendine zarar biliyorsun. erkeklerin hangisi düşünceli ki ben daha görmedim. bu atak dönemleri gerçekten çok ama çok zor geçiyor,yeni atlattık bizde 12. haftaya gelmedik daha. Allah sabrını verir inşallah. bende annemde kalıyorum 2 gündür dişlerim epey bi işlem gördü agrım var annem bakıyo kızıma,kocam bana bugünde kal istersen dedi,yuhh dedim ama kalıyorum an itibari ile. şaka ile karısık bana rahat oluyo bende uyuyorum diyo gülüyo ama her şakanın altında meselesi işte. çok düşüncesizler çok. evdeyken neden annem her gün gelmiyormus bana yardım etmeye,sanki kadın mecbur,bunu sorun ediyo.
sen üzme kendinide Aden ide kuzum. eşin anlar elbet hatasını,biliyorsun biraz geç basıyor kafaları bunların. sen daha ne yapcaksın fıstık gbi yetiştiriyorsun yavrunu,evde dısarıda maşallah çok güzel bakıyorsun,çocugu hiç birşeyden eksik bırakmıyorsun. kocan çok biliyormuş herkes çocuk bakıyormuş sakın ağlama sütün etkilenmesin. Voltran oluşturup tepelerine çıkalım şunların artık yaaaa

Ah be kuzum hepsi aynı bunların , herkes çocuk doğuruyo tabikide ama herkes nasıl büyütüyo hiç onu sorgulmazlar . hakikaten voltran oluşturmak lazım.

Ah be kuzum hepsi aynı bunların , herkes çocuk doğuruyo tabikide ama herkes nasıl büyütüyo hiç onu sorgulmazlar . hakikaten voltran oluşturmak lazım.

sanırım bunların hepsi hödük daha anlayışlı olmalarını beklemek hataymış gibi davranmaları yokmu beni benden alıyo eskiden çok sosyal biriydim yani geçen seneye kadar sürekli çalışan arkadaş çevresi cok gniş olan ve sürekli aktivitlerden evde uyumaya zor fırsat bulabilen iriydim haftada 4 kez kuaför ağda manikür dip boya fön kaş bıyık birdahaki haftanın aplanını 2 hafta önce yapan hafta sonları bile kızlarla bodrum yada antalyaya kaçan cuma gecesi geldimi taksim kuruçeşme vs gezmedik mekan bırakmayan biriyken birden evlenip şehir değiştirip işten cıkmam ve bunlar yetmezmiş gibi ne bir akrabam nede bir arkadaşımın burda olmayışı ve eşimin tarafında bir tane kafama yatan insanın olmaması hepsi acıklara öcü gibi bakıyo kendilerine saygım sonsuz ama bir paylaşımm olamamsı cok kötü benim kına gecem bile oynamadılar oynamak günah diye offff offff hangisni anlatsam iyice bunaldım akşama kadar evdeyim oğlmla akşamda eşimden yardım beklemem cokmu ? bu ara bunaldım değişikliğe ihtiyacım var kafanız şişrdim kızlar kusura bakmayın

canım uzakta olmak cok zor bazen eslerimizi tanımakta cok zor bana da annesin sen yapıcaksın görevin bu dedi sanki yapmıyorum canımı cok yaktı hiç aklıma gelmezdi beni bu kadar üzeceği insanın bu kadar yoruculuğn üstüne yavrusunun başında ağlaması hiç affedemiyorum bu arada bakıcı tutmaya bak ben tuttum en azından gündüz hafifflemek iyi geliyor

Offf kocalar kocalar,bı buhran durumu var herkeste anlasılan bendede son bı kac haftadır mevcut
ama dun aksam delı ettı benı yıne,ya kızımı emzırıyorum,emzırırken hareketlerı kısıtlanmazmı ınsanın aman bebek memeyı bırakmasın rahatsız olmasın dıye,esıme dıorumkı telefonunu versene,tutmus kendı oturdugu koltugun asagısına koyuyo,ya ben nası emzırırken gelıp alım ordan o telefonu,ayyy bı cıldırdı,hıc sunu yap bunu yap demeye gelmıyo yaa,kafayı yıyo,tum gun yorulmusta bılmem neymıste,ya sana kalk utu yap,yemek yap demıyorum,altıustu bıse verıceksın,yıne okuzluk damarı tuttu..
Benn pes ettım artık,kocamdan cok sey beklemısım megerse,cok anlam yuklemısım olmadıgını gordukcede hayal kırıklıgı,gercı o levelıde atlattık emmee
bu daha farklı.baska boyuttayz bız

hamileyimmm..kaçgündür baktım yoktun..su konusunu sordum doktora..mamayı zaten suyla yapıyosun gerek yok dedi..ama mesela hıçkırınca 1 damla limon veriyoruz ya onunn içine 1 damlada su katabilirsin dedi..
buarada bebeği meme emmeyen anneler..benim oğlan biberonlada süt içmiyo artık..doktor sağdıklarını sakla muhallebi yapıcaz dedi..eğer benim gibi olan varsa sağıp saklasın..ilerde kullanıcakmışız:)

kızlar benim bebişimde aynıydı sölemiştim burda ..doktor fizyolojik reflü olabilir dedi,Tribudat die bi şurup verdi 2gündür daha az kusuyor önceden çok yoğun kusuyordu ağlayarak uyanıyordu 1 saat bile uyuyamıordu mıvranmaktan..yastığını yükselttim..şurubu düzednli içiriorum...gazını çıkarırken sırtına pıt pıt vurmuorum sadce ovuyorum bakalım inşallah bebişlerimiz düzelir Allah başka dert vermesin geçer..beterin beteri var ben öle düşünüyorum

((( durumu tahnim edebiliyorum bazen bende ağlıyoprum bebişle beraber kimse yok yanımda tekim diye..Eşim saolsun yardımcı oluyor ama tabi bazen isyan ettiği oluyor " sen annesin tabi yorulcan,katlancan felan diyor" kızıyorum ozaman işte..bu konuda eşlerin yardımcı olması çok önemli valla biz iş bölümü yaptık eşim akşam yemek yapıyor ertesi gün için ben yetişemıorum.Dün gece 1 e kadar mutfaktaymış..patlıcan musakka ve pilav yapmış..bebişe bakamasada yemeğimi yapıyor..Allah yaradım etsin herkese ailelerden uzaka olmak çok zor.

günaydın kızlarrrr,

anlaşılan kocaların hepsi aynı dün çok rahatsızdım ben daha öncede bu şekilde rahatsızlandım hastaneye yatmıştım memleketimde işten izin alıp eve geldim bakıcı var bebeklerimle bile ilgilenemedim akşam oldu bakıcı gitti beyimiz eve geldi üzerini değiştirdi maç izlemeye dışarı çıkacakmış beni hasta halde 2 bebekle bırakıp gitmeye gönlü razı oluyor yani düşünün siz gerisini bunun sonucunda ne olur güzel bir tartışma neyseki gidemedi bebeklerede ilk defa bu gece yardım etti sabah dediği tek şeyy bunlar her gece böyle durmuyolarmı ?? ne sandın dedimm kucak kucaga hergece onlarla mışıl mışıl uyudugumumu düşündün dedimm uykusuz kalmış beyimizzz..

Maşallahh sen biraz daha şanslı olanlardansın her erkek bir olmuyor iştee bizde gurbette yanlızız ama adamın hiç birşeyle ilgilendiği yokk Allah sonumuzu hayır etsin inş...

benim bebişlerde kusuyor dr. şurup vermedi onun yerine mamamızı değiştirdi Aptamil AR var onu kullanmaya çalışıyorum çünki kızım imkanı yok sade onu yemedi aç kaldı yine yemedi bende normal aptamil ile AR yi karıştırarak veriyorum ona gerçi onuda söylene söylene yiyodaa oğlum maşşallahh pis boğaz ne versen hemen yiyor kusmaları eskisine nazaran fazla kalmadı valla bu bebişler bizlere iyi talim yaptırıyolarrr.. Allah sağlık sıhhat versin onlara ben razıyım herşeylerine

Canım benimde oğlumun kaşları üzerinde çıkmak üzereydi, banyo yapmadan yarım saat önce çay tabağına karbonat ile suyu karıştırıp, pamukla o kısımlara sürdüm, oralar kabarıyor, banyoda yaptırdıktan sonrada yine o kısma emzirirken sütümden sürdüm, hiçbirşey kalmadı ve bir daha da olmadı
Canım rabbim yar ve yardımcın olsun, inşaAllah bizim şu an yaşadığımız tatlı, güzel telaşlarımızı sende oğlunda yaşarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…