- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #51.481
Benimkisi de hep kucakta uyumak istiyor babası alıştırdı, gerçi kucakta tutmak iyiymiş ama bebiş uyumayınca sabahtan akşama kucakta taşıya taşıya resmen omurgam yamuldu:S 4. ayda falan başlamak istiyorum ama uyku eğitimine, şimdi tadını çıkarsın kuzum, ben de sıcaklığını özlerim hem sonra.
selam herkese. hamileliğinizden beri sizi takip ediyorum ama nedense yazmadım hiç. üşendim heralde:)) ama baktım olacak gibi değil bende aranıza katılmak istedim. kabul ederseniz tabi:) bende mart annesiyim. ve 2007 temmuz. 13 martta normal doğumla 4 kilo 53 cm boyunda bir oğlum oldu. aslında tecrübeli bir anne sayılırım. ama bu oğlum acaip zorluyor beni. sanki ilk defa anne oldum. sürekli memede durmak istiyor. yerine yatırdığım zaman en fazla 15-20 dk yatıyor ve uyanıyor hemen. kucağımda durmak istiyor sürekli. siz nasıl uyutuyorsunuz bebişleri bi akıl verin nolur.
ya aslında bende bazen öyle düşünüyorum ama gün içinde hiç birşey yapamıyorum bu yüzden. yemeğimi bile zor yiyorum hatta yiyemiyorum çoğu zaman.meme emerken uyuyor zaten o pozisyonda kalsak rahat 1.5 saat uyuyor. bi de mesela emzirdikten sonra hemen uyumuyor. 1 saat sonra uyuyor.3-4 saat sonnra kalkıyor diyelim acıkmıyor mu o kadar süre içinde acaba
Acıksa uyanırdı sanırım ya, açken pek uyumuyorlar. memede uyutma istersen orda uykusunu alıyordur belki ondan uyumuyordur. memede uyuyunca yatırabilirsin.
hosgeldinnnvalla kuzum bende bi ara manyak gbi cocugu kucakta hoplatmaya alıstırmıstım. ayakta hop hop yukarı asagı,bi sakinleşiyor bi sakinleşiyor görmen lazım işimede gelmişti atakları zamanında. sonra baktım kilo aldıkça benim kollar agrıyo smdi dizimizde sallıyoruz bi babası bi ben. ayakta degil ama ayakta zor. koltuga oturuyoruz kucagımıza yastık alıyoruz bebişte yastıgın üstünde,agzında da emzik. bacagın üst kısmına yük bindigi için bacakların daha az etkileniyor agırlıktan. şmdilik pek rahatız. cok zor durumlarda kucakta hoplatıyorum.
birde emzirirken mümkünse yatarak emziriyorum yattıgı yerde uyuya kalıyo,ellemeyince uyanmıyo. ama başını biraz yukarda tutmam lazımmıs doktor öyle dedi,emzirirken ona dikkat ediyorum.
daha bu sabah doktorumla konustum bu konuyu. gece uyandırıyor musun dedi bende evet dedim (kilo alımı azdı da bzm minigin) 2 bucuk en gec 3 saatte bir uyandırıp emziriyorum,uyanmıyorsa sütü sagıp biberonla veriyorum dedm,uyusa bile biberonla alıyo sütü. artık 2 aylık olcak uyandırmana gerek yok dedi. 4 saat uyusun bırak bsey olmaz dedi.4-5 saat artık normalmiş.
bu arada cevap verdiğiniz ve benide aranıza aldığınız için hepinize teşekkürü bir borç bilirim :)benimki sallanmayı pek sevmiyor. sırt üstü yatmıyor. kundak yaptırtmıyor. kundak yaptırmadığı için sırt üstü yattığında eli kolu çok oynuyor ve uyandırıyor kendini. emzikde almıyor. avent,chicco, nuk, bebedor denedim almadı.başka önerebileceğiniz bunlardan farklı yapıda emzik var mı ya? ay ne sorunlu oğlum varmış şimdi farkettim :))) şu anda meme emiyor ve gözler kapandı hemen. he bi de böyle sürekli emdiği için azar azar süt içiyor. ve çabuk acıkıyor sanırım. ben napim şimdi çıldırıciimmmm
ohhh tertemiz olmuş kuzu... bizde konak olmadı... hep derlerdi bana bol şampuanla yıkaki konak olmasın saçı... bende öyle yaptım her banyoda şuan için bişey yok ama çıkadabilir...
ışılll bende sana yazacaktım ya adendede varmı bu hafta birşey diye. bizi delirtti bu hafta çıldırcam... dün göreceksin sabah 7 den öğlen 2 ye kadar yatmadı...
ne haftaydı ama...
sıhhatler olsun bebegıne,bız konak olmadık ama olma ıhtımalıne karsı arastırmıstım,zeytınyagını banyodan yarım saat once kafasına suruyomussun canım,sonrada bıcı bıcı yaptırıosun
konak olan kısma z.yağı ile ov sonra bebek tarağı ile tara sonrada bebeğini yıka cnm...
Canım benimde oğlumun kaşları üzerinde çıkmak üzereydi, banyo yapmadan yarım saat önce çay tabağına karbonat ile suyu karıştırıp, pamukla o kısımlara sürdüm, oralar kabarıyor, banyoda yaptırdıktan sonrada yine o kısma emzirirken sütümden sürdüm, hiçbirşey kalmadı ve bir daha da olmadı
Canım rabbim yar ve yardımcın olsun, inşaAllah bizim şu an yaşadığımız tatlı, güzel telaşlarımızı sende oğlunda yaşarsın
kızlar yazdıklarınızı sanki ben yazıyorum. benim bebiş de geceleri çok kalkıyor, gündüzleri çok zor uyuyor çok ağlıyor, kusuyor, gazlanıyor, sıçrıyor. Ben de kocama gıcık kapıyorum.
Demekki bunların hepsi normal:)
şu normal mi bilmiyorum yalnız, memeyi emerken bir bırakıyor bir tutuyor bir bırakıyor bir tutuyor:S Mola mı veriyor ne yapıyor anlamadım ki, bu şekilde de süt gelmezki:S
tüm emzik markalarını saymışsın ne desem ki şimdibzmki ne versen alıyo emzikte damaklı damaksız,tek sorunumuz emmek istemiyorsa agzına alıyor ve 1 metre öteye fırlatıyor,emzik yıkamaktan gına gelmişti mecbur emzik tutacı aldım. smdide sıpa onu tutup cekip cıkarmaya calısıyo kızımda kundak hiç sevmiyor ama mecburen kollarını sarıyoruz. ilk basta aglıyo saga sola atıyo kendini ama sonra dizimde hızlı hızlı sallıyorum mayısıyor.
oglun pek rahatına düşkünmüş heeepaşam pek keyfi keyf ama yatarak emzirme olayını dene,zaten yan yatıyo emzirirken bebek,uyudugunda da kollarını sabitlersin,kundak yapma sende. annem bazen kendi tülbent leri ile kollarını 2 yanına sabitliyo kızımın. o da rahat oluyor.
dedigin gbi sık sık emincede cabuk acıkıyor. emzige alıssa rahat olur sana,inşallah alısır yavrum ya. emzik dısında ben bi çözüm bilmiyorum basıma gelmedigi için
Bu arada slingo hug düşünen arkadaşlar vardı, ben şuan çok memnunum, çok rahat bebiş de alıştı güzel güzel geziyoruz.
canım ben hülya hanımla iletişime geçtim ve onunda önerisiyle mai tai aldım, bir haftadır kullanıyoruz, hatta dün eşim işten gelince yürüyüşe çıktık, çay bahçesinde çay içtik, ilk defa eşim,ben ve bebeğim dışarı çıktık, tam bir çekirdek aile olarak, çok mutluydukBu arada slingo hug düşünen arkadaşlar vardı, ben şuan çok memnunum, çok rahat bebiş de alıştı güzel güzel geziyoruz.
sorma canım hemde ne keyif. diyorum ya sanki ilk kez anne oluyorum. büyük oğlumla hamilelik sürecide dahil şu zamana kadar yaşadığım herşeyde tamamen zıtlar. her çocuk farklı olur dedikleri doğruymuş gerçekten. geceleri yatarak emziriyorum zaten. doyduktan sonra uyuyor ama meme yakınında olacak. biraz uzaklaşsam yataktan hemen hareketleniyor ve sonuç yine uyanık. yatağında uyuduğu geceler çok nadir. biraz daha büyüyünce düzelir diye avutuyorum kendimi artık.senin kuzuya da maaşallah diyorum hemen
daha bu sabah doktorumla konustum bu konuyu. gece uyandırıyor musun dedi bende evet dedim (kilo alımı azdı da bzm minigin) 2 bucuk en gec 3 saatte bir uyandırıp emziriyorum,uyanmıyorsa sütü sagıp biberonla veriyorum dedm,uyusa bile biberonla alıyo sütü. artık 2 aylık olcak uyandırmana gerek yok dedi. 4 saat uyusun bırak bsey olmaz dedi.4-5 saat artık normalmiş.
lagrima canım benim kızımda da konak çıktı maalesef ve 2 akşamda bir kesin yıkıyoruz bazen her gece bile olabiliyor. kafasında bir tane vardı sonra ikiye çıktıyıkamadan önce zeytinyağı ve karbonatlı suya batırılmış pamukla ovuyorum ama tarakla yapmadım hiç dr tırnağınla kazıdı ben yapamam öyle dedim :S ve şuan konaklar daha da çoğalıyor küçük küçük. uzman tvde izledim sık sık banyo yaptırmak lazım diyordu.
ben 5-6 saat bile uyusa uyandırmıyorum, arada benim de dinlenmeye ihtiyacım var..üstelik benimki daha 35 günlük..
canım ben hülya hanımla iletişime geçtim ve onunda önerisiyle mai tai aldım, bir haftadır kullanıyoruz, hatta dün eşim işten gelince yürüyüşe çıktık, çay bahçesinde çay içtik, ilk defa eşim,ben ve bebeğim dışarı çıktık, tam bir çekirdek aile olarak, çok mutluyduk, oğluşumda hep uyudu, o kadar memnunki mai taiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?