2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hemde nasıl dinlenmeye ihtiyacımız varr benmki cok az kilo aldıgı için mecbur uyandırıyordum. smdi yavas yavas düzene giriyoruz artık bende uyucam geceleri yeter yaa
zombie gbi fink atıyorum ortalıkta

doktorunun bi bildiği vardır ama 2 ayda 1 kilo sanki biraz az gibi, az da olsa mama takviyesi gerekir gibi geldi bana ama doktordan iyi bilecek değiliz, öyle dediyse doğrudur!!!!!!!!!!benimki ayda 1 kilo almasını bekleriz demişti...

gündüz en azıdan yüz üstü yatırsan...benimki bi tek o pozisyonda rahat etti...sorunlarımız aynı senle çünkü..sırt üstü yatmıyor, emzik almıyor, sallanmayı sevmiyor !!!!!!!!!!!!!

ben 28 oldum hala afallıyorum :)) hele iki tane olunca sudan çıkmış balığa döndüm ilk zamanlar. allahtan büyük oğlum yuvaya gidiyorda gündüzleri rahatım biraz. bakalım yazın ne maceralar bekliyor beni ikisiyle :18: her bebeğin sorunu farklı oluyor. benimkininde gaz sorunu pek yok çok şükür. ama sarılığımız tam geçmedi henüz. ilk ay kontrolünde bi ton tahlil istedi doktor. 5-6 tüp kan alındı. bişey çıkmadı allaha şükür. kendi kendine geçecekmiş. benimkininde çok emmeden dolayı kusma problemi var. her gaz çıkarmada mutlaka kusuyor biraz. bazen 2-3 kere. ama sorun etmiyorum bunu. zamanla düzelicek. kilo konusuna gelince sarılıktan dolayı ilk günler uykuluydu sürekli ve memedeydi şu anda olduğu gibi ama ben ne kadar emdiğini anlayamıyordum. 2 saatte bi uyandırıp emzirmeye çalışıyordum. 2 çekip duruyordu öyle . o süreçte çok az kilo aldı. hastane çıkış kilosu 3.780 di. 10 gün sonra sadece 100 gr almıştı. doktor hemen mama demeye başladı tabi. bende sütüm var gerekirse sağıp veririrm dedi. böylece 20 gün sonunda yaklaşık 900 gr aldı. 4.710 du ilk ay kilosu. pazar günü 2 aylık oluyor. yarında kontrole götürcez. 5.500-5.600 civarı sanırım. arada sağlık ocağında tarttırdım.paranoya oldu bende çocuğun kilosu o 100 gr.dan sonra. sürekli aldı mı almadı mı diye düşünüyorum.kaka bizimki de bazen çok yapıyor. bazen 2 günde 1. bazen çok sulu bazen hafif pütürlü. bunlar oluyor sende çok takma. sütün varsa da hiç mama verme bence. 2 aydan sonra kilo alımları daha az olur zaten. ilk oğlum ilk ay 1.100 gr almıştı. 3. ay 600 gr. bazen boyu 2 cm uzuyordu bazen 6 cm. çok değişiyor yani. çok uzattım galiba. pardon

gündüz en azıdan yüz üstü yatırsan...benimki bi tek o pozisyonda rahat etti...sorunlarımız aynı senle çünkü..sırt üstü yatmıyor, emzik almıyor, sallanmayı sevmiyor !!!!!!!!!!!!!

onu yazmayı unuttum uzun süre yattığı tek pozisyon yüzüstü benimkininde. gece bile nadiren yatağında uyuduğu 3-4 saati yüzüstü yatırıyorum. arada kalkıp kontrol ederek. korkuyorum ama başka türlü de uyumuyor. çaresizim yani uyku konusunda.

benim kızım da yüzüstü yatmıor, sürekli başını kaldırıyor ıkınıp sıkılıyor, gücü tükenince burnunu yatağa sürtüyor. ben yan çeviriyorum inatla o yine gömüyor kafasını, bi on dakika cebelleşiyoruz o kazanıyor

aynen sanki oyun oynuyor...

süt azalınca mı yapıyor sende de her zaman mı canım? öyle yapınca sütüm bitti diye üzülüyorum da ben

Benim de ilk başta öyleydi ben ters takmışım:) slingo yazısı, siyah kemeri dışarıda kalcakmış, bu türlü yapıp sıkıca da sarınca tam oldu, kafasını dayamıyor zaten yalnız bizimkisi de öyle tutup çevreye bakıyor, uyursa dayıyor.

süpermiş canım hayırlı olsun, ikisi aynı zaten slingo mei tainin beli kemerli olanı.

benimkisi de az kilo aldı doktormamaya başlattı, benim de sütüm var ama bebiş ciyak ciyak ağlıyordu doymuyordu, doktor besleyici olmayabilir dedi, miktarı da çok değil sanki bilemiyorum. Aslında ilk doktor sakın mamaya başlama dedi, ama kuzum 2 gün o kadar ağladı ki dayanamadık başladık, uyku uyumuyordu hiç açlıktan

Senin ağlama huysuzluk yoksa sakın mamaya başlama, çok kaka yaptığından senin herhalde, sen patates muz gibi katı gıdalar yesen ona yarar mı acaba, gaz geçiyorsa bu da geçebilir sanki:)

üşütürüm diye hergün yıkayamıyorum cnm bende izledim ama korkuyorum. zaten burnu nane molla sümüklü :) nefes zor alıyo.. zeytin yagını yapayım zaten cok değil ama çogalmasınn

Selam kızlar nasılsız
Bi süredir net bağlantım yoktu bugün geldi nihayet data sistemi üzerinden bağlanıyoruz apartmanca başka bi şirketle anlaşma yapıldı bundan dolayı bi süredir sadece cepten girip yazılanları takip edebiliyordum..
Geçmişe şöyle bir göz attım yine kocalardan ve sorumsuzluklarından bahsedilmiş ablam hep derdiki ''erkeklerin içinde gizlenmiş bir öküz var ve bi süre sonra bu öküz canlanıp ortaya çıkar'' bazen doğru olduğunu düşünüyorum yapı olarak malesef bizim gibi değiller her konuda illede dürtmek gerekiyor.
Şükür bizde pek iletişim ve empati sorunu olmuyo benim eşimde haddinden fazla duyarlı oluyo bazen ve ben buna sinir oluyorum :)) sağolsun her işe koşturur her işi yapar sabah kalkar süpürür siler çamaşır serer gece kalkar sıpayla ilgilenir ev kuşudur işin dışında hep evdedir ve bu durum bazen beni deli eder çık azcık dışarı gez toz arkadaşlarınla ne bilim bi cafeye git alışverişe git değilmi yok hep benim popomun dibinde durcak o..bensiz adım atmicak...

Konaktanda bahsedilmiş kzılar bi süre önce bizde aynı sorunu yaşadık eczacımız mustela konak kermi ve şampunı önerdi çok iyi geldi şuan kafası tertemiz oğlumun

üşütürüm diye hergün yıkayamıyorum cnm bende izledim ama korkuyorum. zaten burnu nane molla sümüklü :) nefes zor alıyo.. zeytin yagını yapayım zaten cok değil ama çogalmasınn

bu konak bizdede var ben hiç takmıodum her bebekte olur dıee aşısı var .yarın yıkıyım bakayım bebişimi..

cnm çok dikkatli ol ya geceleri öyle yatırmasan sürekli kontrol edemiyosun çünkü..yada boğulma önleyici yastık al..

benm gibi bi memesi diğerinden büyük olanlar varmı
benm kız ilk bi ay sol mememi emmedi ve sağ memem kocaman oldu,
sanırsın sağ memem başka bi kadının memesi,
2 haftadır soluda emmeye başladı ve şöyle bi durum var
sol memede az sağ memede cok gelio ve kızımda afallamış durumda,
cok geleni emerken bogulcak gibi oluo az geleni emerkende var gücüyle
emiyor ve memem acaip agrıo yara oldu hep:/ diğeride bi em bi bırak yaptıgından agrıo
bakalım rayına ne zaman oturcak

cnm çok dikkatli ol ya geceleri öyle yatırmasan sürekli kontrol edemiyosun çünkü..yada boğulma önleyici yastık al..

evet haklısın dedim ya korkuyorum aslında ama başka türlü uyutamıyorum.aslında her türlü sakat bizim iş. ya yanımda yatıyor ya da yatağında yüzüstü. ikisi de tehlikeli. bi şekilde alıştırmam lazım sırt üstü uyumaya ama nasıl? o yastıklar yüzüstü yatarken dde kullanılabiliyo mu.

haklısın canım ama başka türlü uyumuyor. bende bikaç saatte olsa yatağımda rahat yatmak istiyorum. dinlenemiyorum başka türlü. zaten ya yanımda yatıyor ya da yüzüstü. ikisi de tehlikeli aslında. bi şekilde sırtüstü uyumaya alıştırmam lazım. ama nasıl yapıcam bilmiyorum. gece de 12- 1 den önce uyumuyor zaten. o saate kadar kısa kısa uykuları hep. derin uykuya o saatlerde geçiyor. o da herzaman değil. bu yastıklar yüzüstü yatarken de kullanılıyor mu. biliyo musun acaba

bebeklerinin az kilo aldığını düşünen anneler eğer ayda 600 gramın altına düşmüyorsa endişe etmeyin, inanın çok kilo almasıda iyi değil, benim oğlum 42 günlükken toplam 2.200 gam almıştı, bu gün 45 günlüğüz ve 2 ayı doldurmamıza daha 15 gün var, ve maalesef boynunun oralar, kollarının altı sıcaktan ve kilodan pişik oluyor, yavrum nasıl acı çekiyor eşimle hergün silip, kurulayıp, kremliyoruz,

bunun için başka tavsiyesi olan var mı

kızlar ben aralık annesiyim aranıza ufak bir dalış yapıcam rahatsız etmiyorumdur umarım :)))
pompası olmayan hatunlar.. özelcan bebe de avent manuel pompa 70TL.. doğru pompayı almak çok önemli..
bazıların hunisi geniş oluyor göğüs ucunuz da ufaksa hem ağrı yapar hemde olan sütü düzgün sağmaz..
pompa alırken bunlara dikkat edin.. avent istememe rağmen eşim gitmiş kraftın almış.. sayesinde az olan sütüm azaldı. 4 aylıkken kesildi.. (

canım benim oğlumun da boynunun altı isilik gibi olmuştu. sudocrem kullandım 2 kere geçti hemen. çok iyi geliyor. yoksa bir tane edin bence

Kızlar hala bebegımın dılınde beyazlıklar var,acaba canı yanıyomudur,dut surubunu duzenlı olarak verememıstım bı ara,gecmezmıkı yoksa sut ıctıgı ıcın o hep olucakmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…