- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #51.521
kızlar ben aralık annesiyim aranıza ufak bir dalış yapıcam rahatsız etmiyorumdur umarım :)))
pompası olmayan hatunlar.. özelcan bebe de avent manuel pompa 70TL.. doğru pompayı almak çok önemli..
bazıların hunisi geniş oluyor göğüs ucunuz da ufaksa hem ağrı yapar hemde olan sütü düzgün sağmaz..
pompa alırken bunlara dikkat edin.. avent istememe rağmen eşim gitmiş kraftın almış.. sayesinde az olan sütüm azaldı. 4 aylıkken kesildi..(
Ayy su unutma benı dızısı benı delı edıyo ama yınede ızlıyorum
kızlar ya bişey daha sorucam. böyle uzun süre sizi takip edip bişey yazmayınca söyleyecek ve soracak çok şey birikti. idare edin artık :) bebişleri besledikten sonra hemen uyutmaya mı çalışıyosunuz. yoksa uyanık mı kalıyorlar
Bugün beni sevinç ve gözyaşlarına boğan bu güzel olayı paylaşmak istedim sizlerle
Sabah kapı zili sesiyle uyandım uykumdan söylene söylene kalkıp açtım kapıyı postacı gelmişti elinde bir zarf ismimi söyledi ''buyrun benim dedim''uzattı zarfı elime oğlumun ismi yazıyordu zarfın üstünde,oğlum mektup yazmıştı bana yoğun bir şaşkınlık ifadesi yüzümde anlam veremedim ilk başta öylece baktım zarfa nedense.Geçtim içeri oturdum koltuğa ve açtım zarfı .....
Canım Anneciğim ;
Henüz 3 ay oldu dünyaya geleli 3 aydan beri yakından tanıma fırsatı buluyorum seni ama şu küçücük dünyamda sahip olduğum herşeyimsin sevilebilecek herşeyden daha fazla sevdim seni.Şuan belki gözlerinin içine baka baka söyleyemiyorum bunları ama o günlerde gelicek anneciğim yanaklarından öpücem doya doya dizlerine uzanıp saçlarımı okşamanı isticem,okula gidicem kimbilir belki çok başarısız olucam ama biliyorum sen hep seviceksin beni sonra aşık olucam,büyük bir heyecanla gelip aşık olduğum kızı anlıtacam sana kıskanıcaksın belki onu çok sevmemi içten içe,kalp kırıklarıda olucak elbette hayatımda yine kucağına sığınacağım o sıcak yüreğinle ısıtıp iğleştireceksin beni gün gelicek ayrı düşeceğiz uzun yollar ayıracak bizi,biliyorum yüreğinide koyacaksın hazırladığın valizime uzakta olsada ellerin sımsıkı tutmayı başaracak ellerimden damatlığımı giyeceğim günde gelecek evleneceğim anne benimde bir yuvam olacak çok sevdiğim bir karım biliyorum onada yer açacaksın o koskoca yüreğinde,baba olucam daha ben anne yavrunun yavrusunu canının canını alıcaksın kolarına ona her baktığında benim o beklenmedik gelişim gelicek aklına küçücük ellerim ve ayaklarım gözlerin dolacak , ona her baktığında beni göreceksin aslında...Daha yolun başındayız be anne ne mutluluklar ne hüzünler paylaşacağız hep birlikte ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN ANNE
Bu bizim ilk anneler günümüz ve sana düşlerimi anlatmak istedim sağolsun babamda bu mektubu yazdı benim adıma sana. Canım
annem sen babam ve benim herşeyimizsin seni kocaman öpüyorum oğlun Aren Lefter.
gözyaşlarına boğuldum tabi okuyunca halada dolu dolu gözlerim İnanılmaz güzel bir hediye oldu bana bu mektup çok daha uzun bir mektup ama ben sizi sıkmamak için şöyle bir özet geçtim kızlar
Bugün beni sevinç ve gözyaşlarına boğan bu güzel olayı paylaşmak istedim sizlerle
Sabah kapı zili sesiyle uyandım uykumdan söylene söylene kalkıp açtım kapıyı postacı gelmişti elinde bir zarf ismimi söyledi ''buyrun benim dedim''uzattı zarfı elime oğlumun ismi yazıyordu zarfın üstünde,oğlum mektup yazmıştı bana yoğun bir şaşkınlık ifadesi yüzümde anlam veremedim ilk başta öylece baktım zarfa nedense.Geçtim içeri oturdum koltuğa ve açtım zarfı .....
Canım Anneciğim ;
Henüz 3 ay oldu dünyaya geleli 3 aydan beri yakından tanıma fırsatı buluyorum seni ama şu küçücük dünyamda sahip olduğum herşeyimsin sevilebilecek herşeyden daha fazla sevdim seni.Şuan belki gözlerinin içine baka baka söyleyemiyorum bunları ama o günlerde gelicek anneciğim yanaklarından öpücem doya doya dizlerine uzanıp saçlarımı okşamanı isticem,okula gidicem kimbilir belki çok başarısız olucam ama biliyorum sen hep seviceksin beni sonra aşık olucam,büyük bir heyecanla gelip aşık olduğum kızı anlıtacam sana kıskanıcaksın belki onu çok sevmemi içten içe,kalp kırıklarıda olucak elbette hayatımda yine kucağına sığınacağım o sıcak yüreğinle ısıtıp iğleştireceksin beni gün gelicek ayrı düşeceğiz uzun yollar ayıracak bizi,biliyorum yüreğinide koyacaksın hazırladığın valizime uzakta olsada ellerin sımsıkı tutmayı başaracak ellerimden damatlığımı giyeceğim günde gelecek evleneceğim anne benimde bir yuvam olacak çok sevdiğim bir karım biliyorum onada yer açacaksın o koskoca yüreğinde,baba olucam daha ben anne yavrunun yavrusunu canının canını alıcaksın kolarına ona her baktığında benim o beklenmedik gelişim gelicek aklına küçücük ellerim ve ayaklarım gözlerin dolacak , ona her baktığında beni göreceksin aslında...Daha yolun başındayız be anne ne mutluluklar ne hüzünler paylaşacağız hep birlikte ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN ANNE
Bu bizim ilk anneler günümüz ve sana düşlerimi anlatmak istedim sağolsun babamda bu mektubu yazdı benim adıma sana. Canım
gözyaşlarına boğuldum tabi okuyunca halada dolu dolu gözlerim İnanılmaz güzel bir hediye oldu bana bu mektup çok daha uzun bir mektup ama ben sizi sıkmamak için şöyle bir özet geçtim kızlar
ben uyanınca emziriyorum snra 45 derece eğimli kucagımda oturturoum bi süre,
ardından gazını cıkartıorum ve altını deiştiriorum,
snrada tekrar memeye alıorum fazla emmio zaten uyuyor,
yatagına koyunca uyanıo bazen ozaman anlıorumki uyumak istemio ve odaları
gezdiriorum, gaz sıkıntısı varsa onu çözmeye çalışıorum ve nitekim sonunda
uyuyor:) bu böyle devam edip duruyor cnm:)
benim de öyle genelde öyle galiba, çok farkedilmiyor ama dışarıdan.benm gibi bi memesi diğerinden büyük olanlar varmı
benm kız ilk bi ay sol mememi emmedi ve sağ memem kocaman oldu,
sanırsın sağ memem başka bi kadının memesi,
2 haftadır soluda emmeye başladı ve şöyle bi durum var
sol memede az sağ memede cok gelio ve kızımda afallamış durumda,
cok geleni emerken bogulcak gibi oluo az geleni emerkende var gücüyle
emiyor ve memem acaip agrıo yara oldu hep:/ diğeride bi em bi bırak yaptıgından agrıo
bakalım rayına ne zaman oturcak
evet haklısın dedim ya korkuyorum aslında ama başka türlü uyutamıyorum.aslında her türlü sakat bizim iş. ya yanımda yatıyor ya da yatağında yüzüstü. ikisi de tehlikeli. bi şekilde alıştırmam lazım sırt üstü uyumaya ama nasıl? o yastıklar yüzüstü yatarken dde kullanılabiliyo mu.
bebeklerinin az kilo aldığını düşünen anneler eğer ayda 600 gramın altına düşmüyorsa endişe etmeyin, inanın çok kilo almasıda iyi değil, benim oğlum 42 günlükken toplam 2.200 gam almıştı, bu gün 45 günlüğüz ve 2 ayı doldurmamıza daha 15 gün var, ve maalesef boynunun oralar, kollarının altı sıcaktan ve kilodan pişik oluyor, yavrum nasıl acı çekiyoreşimle hergün silip, kurulayıp, kremliyoruz,
bunun için başka tavsiyesi olan var mı
Kızlar hala bebegımın dılınde beyazlıklar var,acaba canı yanıyomudur,dut surubunu duzenlı olarak verememıstım bı ara,gecmezmıkı yoksa sut ıctıgı ıcın o hep olucakmı?
kızlar ya bişey daha sorucam. böyle uzun süre sizi takip edip bişey yazmayınca söyleyecek ve soracak çok şey birikti. idare edin artık :) bebişleri besledikten sonra hemen uyutmaya mı çalışıyosunuz. yoksa uyanık mı kalıyorlar
Canım Anneciğim ;
oğlum saat onbuçuktan beri uyuyor, üç kere emmek için uyandı, bir kerede altını değiştirdim, dünde öyleydi, acaba iki gün önce ettiğim dua kabul mu oldu neya normal mi ki bu hali:26:
oğlum saat onbuçuktan beri uyuyor, üç kere emmek için uyandı, bir kerede altını değiştirdim, dünde öyleydi, acaba iki gün önce ettiğim dua kabul mu oldu neya normal mi ki bu hali:26:
slm millet,
bir süredir giremedim foruma. mevlütümüzü yaptık geçen hafta, çok kalabalıktı. şehir dışından gelen akrabalarım mevlütten sonra bir-iki gün daha kaldılar. daha sonra kızım hastalandı. geçen haftadan beri onunla uğraştık. 1 gece acilde kaldık. 3 doktor gezdik ama hiçbirşey bulunamadı. büyükler nazardan olduğuna kanaat getirdiler:) şimdi şükür ki iyiyiz. geçmişi okuyamadım umarım herkes iyidir
maşaAllah barekAllah diyorum eşine ve sana olan sevgisine hassasiyetine, Rabbim muhabbetinizi her daim devam ettirsin.... bu arada ağlıyorum yaaaa, harika bir mektup, yıllar sonrasına götürdü bizi, Rabbim o günleri görmemizi nasip etsin hepimizeBugün beni sevinç ve gözyaşlarına boğan bu güzel olayı paylaşmak istedim sizlerle
Canım Anneciğim ;
ay tahmin etmiştim zaten cuamrtesi emme krizine girmişti, pazar uyumuştu, pazartesi, salı yine emme krizindeydi ve iki gündür de uyuyor, dedim herhalde büyüme uykusu bu, çünkü normalde mümkün değildi, ayyy keşke alışkanlık olsa bu yatışları da bir süre böyle uyusacanım bebişler ataktan çıktıklarında böyle sürekli uyuyor o arada büyüyorlar aman elleme sakın uyusun, demekki seninki büyüme atağındaymış 2 gün önce.
.
yok cnm mikrop değil, her tür testi yapıldı. eeg bile çekildi. hiçbir şey bulunamadıÇok geçmiş olsun canım, kalabalıktan mikrop da kapmış olabilir, ufak bir mikrop da olsa bebişi etkilemiştir. İyiymiş Allaha şükür.
ya bu kadar uyumasına alışkın değilim ya o yüzden napmalıyım şaşırdım, bende hiç dokunmadım, şu an oturma odasında kanepede yatıyor bende karşısındaki kanepeden onu izliyorum, datlu oğlum benimbu ara günleri günlerine uymuyor. endişelenme bişeyi yoktur. uyusunda büyüsün paşa. bir sıkıntısı huzursuzluğu olsa uyumaz zaten. duaların kabul oldu demek ki. benimkide olur inşallah :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?