2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

sabah 6 da uyandık o saatten beri kucagımda hop oturup hop kalktık az önce uyudu da kahvaltımı yapabildim
bazen tükendiğimi hissediyorum insanlıktan çıktım resmen kaş bıyık saç baş rezalet ev desen bi şey götürüyo

dün öyle kötü bi gün geçirdik ki sabah başladı geceye kadar durmadı mütemadiyen ağladı
kızarcasına söylendim tükendim artık yoruldum uyu hadi uyumasak nasıl süt olsun sonra da aç kalıosun çok yoruldum Allah aşkına uyu artık filan diyordum
eşim kalktı aldı yavrumu benden öbür odaya gitti giderken de aman uyuma sakın uyuma uyuma bak böle cin gibi vs die kızıo resmen
dayanamadm yanlarına geldim
bana da kızdı git yat dedi
gittim yattım takatim de kalmamıştı zaten
söylenmeye devam etmiş oğluma o da dudaklarını büzüp ağlamaya başlamış anladı beni diyo
gaz açlık ağlaması gibi değil bambaşka bi ağlamaydı diyo
içi acımış
giydirmiş yavrumu çıkmışlar dışarı saat 1de
bir saat dolaşmışlar arabayla (arabada sakinleşiyor) bu arada ben uyuyorum tabii
eve gelmişler artık acıktı kalk diye uyandırdı eşim
sonrasında da 4 e kadar ben devraldım
4 te yattık 7 de kalktık koskoca gece üç saat uyudu yavrucum
bi de üstüne anadan babadan azar işitti
sabredemiyorum tahammülüm kalmıo hem gündüz hem gece durmayınca bi yerde patlıorum
eşim de bi saat baksa durmasa patlıo
bugün ikimiz de çok üzgündük özürler diledik yavrumuzdan

Son düzenleme:

insanız sonuçta sinirlerimiz bozulabiliyo zaman zaman, bende geçen gün saatlerce ağlayan oğluma ne warr niye ağlıyosun diye bağırdım sonra daha çok ağladı tabi, ben de ağladım, sarıldık ağladık :) deli gibi:)

yazını okudum gamze . hıkayenı bıldıgım halde okurken yıne duygulandım. tanıdıgım premature annelerı gıbı sende cok yyetenekli ilgili araştırmacı ve paylaşımcısın. tebrikler..

teşekkür ederim canım, ne güzel sözler bunlar :)

işte kafasını kitaba gömüp 10 sene öncesinde kalmış bir doktor daha.

arkadaşım evet bu çocuğun süt ürünlerine alerjisi olduğu garanti neredeyse ama sadece süt değil, bu çocuk bulgur yemeni istemiyor, domates,domates salçalı yemek,mercimek,nohut,fasulye,dana eti,tavuk eti,yumurta,buğday içeren hiçbirşeyi (ekmek dahil buna) de yemeni istemiyor,kavrulmuş hiçbir kuru yemiş (çiğ badem,taze kırılmış ceviz ve taze kırılmış fındık yiyebilirisin) de yeme diyor sana, ama bu doktorlar sadece süt diyor gerisini söylemiyor, sende ilaç kullanıyorsun geçsin diye ama geçmiyor, söyleyeyim geçmeyecekte, anlık 2-3 gün aaa faydası oldu galiba diyecesin 1 hafta sonra ağlama krizleri ile durmadan kusmaları ile uğraşacaksın, bu dediğim ürünleri yemeği kesmez isen.unutmadan süt yapıyor diye yiyorsunuz ya helvayı onuda yemeyeceksin, tahinde bozuyor bu veletleri

Ben ne mi yiyorum, 1 haftadır yeni yeni kahvaltıda zeytin ve keçi peyniri yiyorum, yulaf ekmeği ile (sadece 1 dilim) bulması zor,evde kendinde yapabilirsin yulaf unu ile. Yemek olarakta mevsim sebzeli zeytinyağlı, pirinç pilavı,kuzu eti,tavuk aylardır bizim eve girmez ve bundan sonraki hayatımızda da girmesi için ya organik olanına dünya parayı bayılıp alacağım ve o paraya et almak daha mantıklı geliyor, yada kendim yetiştireceğim,midem kaldırmıyor artık o tavuk diye yediğimiz zehirleri.
ayrıca vücut direncim düşmesin ve özellikle protein ihtiyacım karşılansın diye, hurma,antın çilek kurusu,çiğ badem,dut kurusu,goji berry günün her saati avuç avuç yediğim şeyler.

Her halde,çay kahve kola ayran hazır meyve suyu, (kutusunun üzerinde ne yazdığı önemli değil, kendim sıkmamışsam hepsi zehir) içmemen gerektiğini söylemem gerek yok sanırım, benim tek içeceğim var su su su, günde 5 litre su.

bu kadar tükenmemek için, öğlen al onu çık dışarı 2-3 saat yürü, açık alan bir yerde otur bebeğin akşamaları daha sakin olacak böylece, o olmasa bile en önemlisi sen daha sakin olacaksın

selam kizlar.

8 gunluk bi mayis annesiyim siz bizden daha kidemli oldugunuz icin sormak istedigim seyler var..

-ben spinal sez.ile kizimi dogurdum ancak cok zor toparlandim ve dikis agrilarinin yaninda bel agrisi cekiyorum var mi benim gibi olan doktorum gecer dedi ama gecmedi bi turlu

-kizim 3 saatte bir 5 dk emiyor cok az degilmi surekli uyuya kaliyor ve cok sik kaka yapiyor azicik azicik ,gece bile yapiyor ve cok pisik oldu zeytinyagi karisimli bi krem yazdi doktor gecer mi acaba :44:

-bide sutumun geldigini gogsumun sizlamasindan farkediyorum eger sutum azalirsa sizlama kesilir mi acaba:26:

Canım sohbete gittiği için yalan söylediği için kızmıştım ona birde kızı uynadırdığı için yoksa tabiki gitsin

arkadaşlar tahin helvası gaz yaparmı bikaçgündür çok yiyorum sıpam ıkınıp duruyo gazdan bundanmı sebep acaba

Canım daha önce burda yazmıştım bende süt olsun diye helva yiyordum ama inanılmaz gaz yapıyormuş ben farketmemiştim sonra kayınvalidem duymuş çocuğu gazdan delirtir helva demişler kestim yemeyi ve bitti gaz sıkıntısı

artk ne yapacagmı kime inanacagımı şaşırdm drlardan da tiksndm
peki bu diyet ne zamana kadar yapılacak emzirme dönemi bitinceye kadar mı
kek pasta vs içinde süt var o da mı yasak
yicek bi şey kalmadı ki bize

kızlar bakın bizim neyimiz var :)

sanal bebek mağazası hülya'ya teşekkürler :) kullanmayı dört gözle bekliyorum :)

oğlum uyumayıp beni sinirlendirdiğinde kızacak oluyorum tam cümleye başlıyorum cümle bitmeden pişman oluyorum hemen öpüp kokluyorum

gamzecim merhabalar seni burda yakalamışken hemen sorayım,
bir çoğumuz kısa bi süre sonra işe başlayacağız
ve mecbur sütümüzü sağıp bırakacağız,
bu tempo nasıl olmalı, işyerindede sağacakmıyız,
bizi bu konuda bilgilendirmen mümkünmü cnm şimdiden teşekkürler.

bazen bizlerde çığrından çıkabiliyoruz benimde sinirlerimin hopladığı anlar oluyor ama Allahım diyorum bol sabır ver bana benim sabrımı evlatlarımla sınama diye dua ediyorum rahatlıyorum en azından üstelik benim 2 tane birden Allahım hepimize bol sabır versin çok zor inanki birde seninki gibi huysuzsa daha zor elbett inş. biran evvel düzene girer senin bebişinde ağlama nöbetlerini unutur en azından Allahım kolaylık versin hepimize

eşim de bi saat baksa durmasa patlıo
bugün ikimiz de çok üzgündük özürler diledik yavrumuzdan

oluyo kızlar arada napalm..bnde bazen huysuzluk yaptıında helede uykum varsa asabım bozuluyo bağırıyorm susss suuss yeter diye aslında ona bağırmıyorm sinirlerim bozulduundan ve uykusuz olduumda bi yerde deşarj olmak için bağırır ya insan içimden o kötü enerjiyi atmak için bağırıyorm..sonra onunla hiç alakası yokmuş gibi kucağıma alıp sarılıyorm..e öyle ama onun suçu yokki..günahsız bi bebek hiçbişeyden haberi olmayan..yaptıklarının bizi yorduklarından üzdüklerinden haberleri bilinçleri olsa yaparlarmı

kızlar slm
dün aşımızı olduk geldik.hemşireye ben dedim o bana diyeceği halde ateşi çıkarsa calpol vereyim mi dedim Allah tan ben yeğenlerimden tecrübeliyimde biliyorum bilmeyenler naapsın bu hemşireler bazı dr lar beni deli ediyor.
sonra hemşire bu aşılar ateş yapmıyor artık eğer huzursuz olursa ver dedi ağrı kesici(aynı zamanda bu calpol ağrı kesici)
neyse eve geldik kızımın ateşini ölçüyorum hep 35 36 çıkıyor kıyafetinide bi uzun kollu çıtçıtlı badi ve patikli pijama altı bi kat giydirdim ateş olmasın diye öylede oldu ateşi çıkmadı kızımın
ama aşıdan 4 saat sonra başladı ağlamaya ağrı yaptı heralde ne yapsam susmadı meme bile almadı bende ateşi olmadığı halde bi çay kaşığı calpol verdim onun üzerine 3 saat uydu kızım rahatladı.8 saat sonra yine fenalaştı susmadı yine verdim atlattık çok şükür.şimdi ise normal giydirdim artık hava durumuna göre.

canım bazı annelerin sütü bile gazlı olabiliyor birşey yyiyip içmeden ziyaden senden kaynaklıda gaz oluyor benim öyleydi sütüm gazlıydı emzirdiğim dönemde bebeklerim çok huzursuz olup ağlıyolardı yediğimden içtiğimden kaynaklı değildi doktorum söylemişti. sen gazlısın sendeki gaz süt yoluyla bebeklerine geçiyor ve gazlanıyor demişti şimdi daha rahatlar benimkiler çok şükür hoş büyüyolar birde inş.seninkide normale dönecektir

seninle daha önce iletişime geçmiştik diye hatırlıyorum doğru mu ?

hayırlı olsun daha çok yenisin, blog umu tavsiye ederim öncelikle, bende spinal oldum bel ağrısı yaşamadım , ancak bel ağrısı çok istenen bir durum değil, takip et 1 ay bekle sonra tekrar konuşalım.
süreye takılma aç olsa ağlar kakası çok iyi, zamanla azalacak
sütüm az mı çok mu diye düşünme neye göre kime göre ? kızını emzirmeye bak ve özellikle ilk 1 ay deli gibi süt sağıp buzluğa at, pompan var mı ? markası ne ? göğüs kalkanı ve lansinoh krem kullanıyor musun ?

kek pasta mı ? sana ne faydası var ki bebeğine olsun , içinde genel geçer zararlılar şeker ve un var yemeyeceksin tabikide.

biraz sağlıklı beslenirsen sorun çözülür, birde senin burada yazdıklarında bile stres var bu bebeğine benim hissettiğimmden dahaa fazla yansıyor, biraz daha sakin ol ve bebeğinin ihtiyacı kadar anne olmaya çalış...

Son düzenleme:

gamze bunları nasıl yapabiliyosun hayret ve tebrik ediyorum..ya yaşamımızın her alanında bu zehirler bi yerde mümkün olmuyo bazen..ay bnde çok isterm öyle uzak kalabilmeyi..
bide Berrayı oturtuyomusun artık? ne zmn başlıcaz oturtmaya

selam kızlar spordan geldim öldüm yorgunluktan umarım işe yarar valla :) g.t göbek maşallah çünkü :) kalan 10 kilomuda vermem lazımm.. birde benim popom hala acıyor zeytin yagı falanda sürüyorum ama yok kanıyor bazen.. nette baktım ameliyat vs diyorr offf

sadece anason vermiyorum cnm anason papatya ve nane 1 er çay kaşıgı 1 bardak suda bir taşım kaynattım akşam 5 gibi 3 4 çay kaşıgı 10 11 gibi bir daha veriyorum. hem gazını çok rahat cıkartıyor artık hemde gece daha rahat uyuyor.
rezene verdim işe yarmadı valla bende içtim halada içiyorum.
canım ya bu anasondan bende alıcaktım eczacı alma fazla verirsen zarar edersin dedi 2 eczacıya gittim ikiside aynısını söyledi bende rezene vermeye başladım sen ne kadar veriyosun faydasını görüyomusun

hayırlı olsun cnm.. bende artık hayal kurmuyorum 40 cıksın düzelir 2 ay bitsin düzlir vs :)
ne ilacı cnm? dediğim gibi sadece d vitamini veriyorum
valla benimkilerin baya bir kokuyorr önceden yoktu koku falan ilaç kullanınca sanırım oluyor herhalde kötü birşey değildir kokması....

ne kadar içiriyorsun cnm bebeğe? sen ne kadar içiyorsun?
kaynatıp suyunu içiriyorz ya gaz ve kaka için..

bildiğim süt yapar gaz yapmaz cnm
arkadaşlar tahin helvası gaz yaparmı bikaçgündür çok yiyorum sıpam ıkınıp duruyo gazdan bundanmı sebep acaba

zor bizde insanız sabrımız kalmıyor bazen bende kızıyorum sonra üzülüyorum.. annem bakarkende kızıyor falan içten cok kızıyorum anneme ama kırılcak diye bişide diyemiyorum. (

ben iyi bi anne olamıyorum sanrm

canım senin anne olamamanla hiç alakası yok yanlış anlama çocuk sürekli ağlayınca insan ne yapacağını şaşırıyor bişey yapamıyosun o sıkıntı çektikçe sen daha çok çekiyosun biliyorum ama bu günlerde geçecek sabret psikolojini bozma bebek bu ağlayacak öyle öyle büyüyecek sonra bi bakmışız kocaman olmuş sıkma tatlı canını sen strese girdikçe bebekte giriyo unutma ve bebek uyudukça sende uyu ve dinlen benimki doğduğunda 3 gün hiç uyumadım bebek uyuduğundada onu seğretmekten uyumak istemiyodum çöktüm iyice psikolojim altüst olmuştu baktım olmuyo o nezaman uyuyo bende ozaman uyuyodum biraz olsun dinleniyodum bide babası gelince ona ver baksın oda sen dinlen allah kolaylık versin canım inşallah bi an önce sıkıntısı geçer bebişinin anneside rahat eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…