- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #51.661
sabah 6 da uyandık o saatten beri kucagımda hop oturup hop kalktık az önce uyudu da kahvaltımı yapabildim
bazen tükendiğimi hissediyorum insanlıktan çıktım resmen kaş bıyık saç baş rezalet ev desen bi şey götürüyo
dün öyle kötü bi gün geçirdik ki sabah başladı geceye kadar durmadı mütemadiyen ağladı
kızarcasına söylendim tükendim artık yoruldum uyu hadi uyumasak nasıl süt olsun sonra da aç kalıosun çok yoruldum Allah aşkına uyu artık filan diyordum
eşim kalktı aldı yavrumu benden aldı öbür odaya gitti giderken de aman uyuma sakın uyuma uyuma bak böle cin gibi vs die kızıo resmen
dayanamadm geldim
bana da kızdı git yat dedi
gittim yattım
söylenmeye devam etmiş oğluma o da dudaklarını büzüp ağlamaya başlamış anladı beni diyo
gaz açlık ağlaması gibi değil bambaşka bi ağlamaydı diyo
içi acımış
giydirmiş yavrumu çıkmışlar dışarı saat 1de
bir saat dolaşmışlar bu arada ben uyuyorum tabii
eve gelmişler artık acıktı kalk diye uyandırdı eşim
sonrasında da 4 e kadar ben devraldım
4 te yattık 7 de kalktık koskoca gece üç saat uyudu yavrucum bi de üstüne anadan babadan azar işitti
sabredemiyorum tahammülüm kalmıo hem gündüz hem gece durmayınca bi yerde patlıorum
eşim de bi saat baksa durmasa patlıo
bugün ikimiz de çok üzgündük özürler diledik yavrumuzdan
yazını okudum gamze . hıkayenı bıldıgım halde okurken yıne duygulandım. tanıdıgım premature annelerı gıbı sende cok yyetenekli ilgili araştırmacı ve paylaşımcısın. tebrikler..
canım sen nasıl diyet yapıosun dr bebeğimn inek sütüne alerjisi oldugunu söledi bu yüzden de bana süt ürünlerini yasakladı henz iki gün oldu bakalm hayırlısı
ilaç kullanmak istemiorm ama o aglarken kusarken huzursuzken hiçbi şey yapmamaktansa ilaçlarını vermek vicdanımı rahatlarıo inş faydası oluodur
sabah 6 da uyandık o saatten beri kucagımda hop oturup hop kalktık az önce uyudu da kahvaltımı yapabildim
bazen tükendiğimi hissediyorum insanlıktan çıktım resmen kaş bıyık saç baş rezalet ev desen bi şey götürüyo
dün öyle kötü bi gün geçirdik ki sabah başladı geceye kadar durmadı mütemadiyen ağladı
kızarcasına söylendim tükendim artık yoruldum uyu hadi uyumasak nasıl süt olsun sonra da aç kalıosun çok yoruldum Allah aşkına uyu artık filan diyordum
eşim kalktı aldı yavrumu benden öbür odaya gitti giderken de aman uyuma sakın uyuma uyuma bak böle cin gibi vs die kızıo resmen
dayanamadm yanlarına geldim
gittim yattım takatim de kalmamıştı zaten
söylenmeye devam etmiş oğluma o da dudaklarını büzüp ağlamaya başlamış anladı beni diyo
içi acımış
bir saat dolaşmışlar arabayla (arabada sakinleşiyor) bu arada ben uyuyorum tabii
4 te yattık 7 de kalktık koskoca gece üç saat uyudu yavrucum
bi de üstüne anadan babadan azar işitti
sabredemiyorum tahammülüm kalmıo hem gündüz hem gece durmayınca bi yerde patlıorum
CANIM BELLİ Kİ ZOR Bİ GECE GEÇİRMİŞSİN...EŞİNİN UUYAN BEBEĞİ UYANDIRMA KISMINA BEN DE ÇOK SİNİR OLDUM..O AYRI...AMA HAFTADA BİR GİDİYO SOHBETE DEMİŞSİN..BENCE BIRAK GİTSİN..Bİ GÜNDEN ÇOK BİŞEY OLMAZ.BENİMKİ 2-3 GÜN GİDİYO, BİŞEY DEMİYORUM..O DA BEREKETTİR..şimdi çocuk için yaptığı hayırlı bi işten alıkoyarsan sonra Allah korusun çocuğunla imtihan olabilirsin...gitsin, güzel bi ortamda bulunsun, sana-bebeğine de dua etsin..sen de ona o imkanı vermiş olmanın sevabını kazanırsın..bebeğin için ettiğin dualarda da bi nevi şefaatçi olur bu durum..ben mesela çok bunaldığımda duaların kabulünde sadakanın makbul olduğunu bildiğim için kimse yokmu ya bi mesaj atıyorum, bağış yapmış oluyorum 5 lira da olsa, sonra dua ediyorum... (bu tür şeyler söylenmez ama övünülecek bişey yok, durumumu anlatmak için söylüyorum)..bebeklerimiz bizim için çoook önemli ama ahiretimizin de önüne geçirip Allahın verdiği bu nimeti kendimize dezavantaja dönüştürmemeliyiz bence...
arkadaşlar tahin helvası gaz yaparmı bikaçgündür çok yiyorum sıpam ıkınıp duruyo gazdan bundanmı sebep acaba
teşekkür ederim canım, ne güzel sözler bunlar :)
işte kafasını kitaba gömüp 10 sene öncesinde kalmış bir doktor daha.
arkadaşım evet bu çocuğun süt ürünlerine alerjisi olduğu garanti neredeyse ama sadece süt değil, bu çocuk bulgur yemeni istemiyor, domates,domates salçalı yemek,mercimek,nohut,fasulye,dana eti,tavuk eti,yumurta,buğday içeren hiçbirşeyi (ekmek dahil buna) de yemeni istemiyor,kavrulmuş hiçbir kuru yemiş (çiğ badem,taze kırılmış ceviz ve taze kırılmış fındık yiyebilirisin) de yeme diyor sana, ama bu doktorlar sadece süt diyor gerisini söylemiyor, sende ilaç kullanıyorsun geçsin diye ama geçmiyor, söyleyeyim geçmeyecekte, anlık 2-3 gün aaa faydası oldu galiba diyecesin 1 hafta sonra ağlama krizleri ile durmadan kusmaları ile uğraşacaksın, bu dediğim ürünleri yemeği kesmez isen.unutmadan süt yapıyor diye yiyorsunuz ya helvayı onuda yemeyeceksin, tahinde bozuyor bu veletleri
Ben ne mi yiyorum, 1 haftadır yeni yeni kahvaltıda zeytin ve keçi peyniri yiyorum, yulaf ekmeği ile (sadece 1 dilim) bulması zor,evde kendinde yapabilirsin yulaf unu ile. Yemek olarakta mevsim sebzeli zeytinyağlı, pirinç pilavı,kuzu eti,tavuk aylardır bizim eve girmez ve bundan sonraki hayatımızda da girmesi için ya organik olanına dünya parayı bayılıp alacağım ve o paraya et almak daha mantıklı geliyor, yada kendim yetiştireceğim,midem kaldırmıyor artık o tavuk diye yediğimiz zehirleri.
ayrıca vücut direncim düşmesin ve özellikle protein ihtiyacım karşılansın diye, hurma,antın çilek kurusu,çiğ badem,dut kurusu,goji berry günün her saati avuç avuç yediğim şeyler.
Her halde,çay kahve kola ayran hazır meyve suyu, (kutusunun üzerinde ne yazdığı önemli değil, kendim sıkmamışsam hepsi zehir) içmemen gerektiğini söylemem gerek yok sanırım, benim tek içeceğim var su su su, günde 5 litre su.
bu kadar tükenmemek için, öğlen al onu çık dışarı 2-3 saat yürü, açık alan bir yerde otur bebeğin akşamaları daha sakin olacak böylece, o olmasa bile en önemlisi sen daha sakin olacaksın
eşim kalktı aldı yavrumu benden öbür odaya gitti giderken de aman uyuma sakın uyuma uyuma bak böle cin gibi vs die kızıo resmen
içi acımış
bir saat dolaşmışlar arabayla (arabada sakinleşiyor) bu arada ben uyuyorum tabii
içi acımış
oğlum uyumayıp beni sinirlendirdiğinde kızacak oluyorum tam cümleye başlıyorum cümle bitmeden pişman oluyorum hemen öpüp kokluyorum
insanız sonuçta sinirlerimiz bozulabiliyo zaman zaman, bende geçen gün saatlerce ağlayan oğluma ne warr niye ağlıyosun diye bağırdım sonra daha çok ağladı tabi, ben de ağladım, sarıldık ağladık :) deli gibi:)
artk ne yapacagmı kime inanacagımı şaşırdm drlardan da tiksndm
peki bu diyet ne zamana kadar yapılacak emzirme dönemi bitinceye kadar mı
kek pasta vs içinde süt var o da mı yasak
yicek bi şey kalmadı ki bize
selam kizlar.
8 gunluk bi mayis annesiyim siz bizden daha kidemli oldugunuz icin sormak istedigim seyler var..
-ben spinal sez.ile kizimi dogurdum ancak cok zor toparlandim ve dikis agrilarinin yaninda bel agrisi cekiyorumvar mi benim gibi olan doktorum gecer dedi ama gecmedi bi turlu
-kizim 3 saatte bir 5 dk emiyor cok az degilmi surekli uyuya kaliyor ve cok sik kaka yapiyor azicik azicik ,gece bile yapiyor ve cok pisik oldu zeytinyagi karisimli bi krem yazdi doktor gecer mi acaba :44:
-bide sutumun geldigini gogsumun sizlamasindan farkediyorum eger sutum azalirsa sizlama kesilir mi acaba:26:
artk ne yapacagmı kime inanacagımı şaşırdm drlardan da tiksndm
peki bu diyet ne zamana kadar yapılacak emzirme dönemi bitinceye kadar mı
kek pasta vs içinde süt var o da mı yasak
yicek bi şey kalmadı ki bize
Ben ne mi yiyorum, 1 haftadır yeni yeni kahvaltıda zeytin ve keçi peyniri yiyorum, yulaf ekmeği ile (sadece 1 dilim) bulması zor,evde kendinde yapabilirsin yulaf unu ile. Yemek olarakta mevsim sebzeli zeytinyağlı, pirinç pilavı,kuzu eti,tavuk aylardır bizim eve girmez ve bundan sonraki hayatımızda da girmesi için ya organik olanına dünya parayı bayılıp alacağım ve o paraya et almak daha mantıklı geliyor, yada kendim yetiştireceğim,midem kaldırmıyor artık o tavuk diye yediğimiz zehirleri.
ayrıca vücut direncim düşmesin ve özellikle protein ihtiyacım karşılansın diye, hurma,antın çilek kurusu,çiğ badem,dut kurusu,goji berry günün her saati avuç avuç yediğim şeyler.
Her halde,çay kahve kola ayran hazır meyve suyu, (kutusunun üzerinde ne yazdığı önemli değil, kendim sıkmamışsam hepsi zehir) içmemen gerektiğini söylemem gerek yok sanırım, benim tek içeceğim var su su su, günde 5 litre su.
bu kadar tükenmemek için, öğlen al onu çık dışarı 2-3 saat yürü, açık alan bir yerde otur bebeğin akşamaları daha sakin olacak böylece, o olmasa bile en önemlisi sen daha sakin olacaksın
canım ya bu anasondan bende alıcaktım eczacı alma fazla verirsen zarar edersin dedi 2 eczacıya gittim ikiside aynısını söyledi bende rezene vermeye başladım sen ne kadar veriyosun faydasını görüyomusun
Selam kızlar hayırlı cumalar herkese.. Bende artık 40 ını asmıs bır anne olark aranızdayım bu cokguzel bır duygu ogluma kotu huyların dısarı ıyı huyların ıcerı dedım lakın gelın gornkı dun anamı aglattı atakmıdır nedr bılmem meme emmek ıstedı hep kesınlkle ac degıl bende kıyamadm tuttum memede lakın mememı koparıp ona veresm geldı alda rahat et dıye:)) uyuyan bebek bekledım olmadı 40 bıtnce duzelcek dedım olmadı ben daha hayal mayal kurmuorum o nasılsa kendı kıtabını yazıo:))
valla benimkilerin baya bir kokuyorr önceden yoktu koku falan ilaç kullanınca sanırım oluyor herhalde kötü birşey değildir kokması....
kaynatıp suyunu içiriyorz ya gaz ve kaka için..
arkadaşlar tahin helvası gaz yaparmı bikaçgündür çok yiyorum sıpam ıkınıp duruyo gazdan bundanmı sebep acaba
içi acımış
ben iyi bi anne olamıyorum sanrm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?