2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yuh nası bi doktor o yahu 2 cm çok fazla değil mi?? doğumdan sonra bu ne hocam böle demedin mi?

bende de var hafiften bi yamukluk :)))) ama ben o ameliyattan sağ salim çıktığımıza sevindiğim için bunu hiç dert etmedim.. kiii ilk doğumumdan kalan kötü kısmı da doktorum kesip aldı :)) bu dikişim sanki ilk kez sezeryan olmuş gibi oldu :)

düzene girer canım, geceyle gündüzü bilmiyor daha, geceleri bir huzursuzluk oluyor bebişlerde ilk zamanlar.

anne karnındayken senin uyuduğun saatlerde o uyanık oluyodu, gün içinde sen hareketliyken de uyuyodu.. şimdi yeni duruma adapte olmaya çalışıo annesi.. biraz zamana ihtiyacı var

tesekkurler kizlar tecrubelerinizden yararlanmaya devam edicem

aynı şeyi bende soracaktım ama utandım sormaya, netten araştırayım dedim genelde alerjili olanlardan bahsediyor, hiç bişi anlamadım:26:

aşkolsun tatlım niye utanıyosun..

dediğin gibi alerjik bünyesi olanlarda veya bebeği hassas olanlarda sütle bebeğe geçebiliyor. yani nasıl diyim, gaz şikayeti fazla olabiliyor, reflü gibi bi rahatsızlığı varsa onu tetikliyor filan.

ben şu zamana kadar Didoşa gaz ilacı almadım (maşallah diyim) evde kendim halletmeye çalıştım hep. şuanda şükürler olsun kendi çıkarabiliyor. çok zorda kalırsa bi güzel masaj yapıyorum pırtlatıyor.

İCLAL_18

canım nerelerdesin?? bayağıdır yoktun.. aşağıda görüyorum seni..

Dün anneler günü mesajı attığım arkadaşlar, o tel no kardeşimindi.

İCLAL_18

canım nerelerdesin?? bayağıdır yoktun.. aşağıda görüyorum seni..

Dün anneler günü mesajı attığım arkadaşlar, o tel no kardeşimindi.

Bende peynır yıyorum hemde her cesıdını,suyye ıcıyorum yogurtta yıyorum,hergun mutlaka yumurta yıyorum,cnk hamılelıgımde hıcbıse yıyemedım,hergun kustum hemde 9ay boyunca dogumdan 1gun oncesınde bıle kusuyodum dusunun,su an hıcbıseyı cekmıyorum herseyı tuketıyorum,sdc nohut fasulye ve kola ıcmıyorum
valla sutunu sogutur gıbı sacma bıse duysamda ben nerdeyse hergun dondurma yıyorum,canım cekıyo napım,vucudun ıhtıyacı var demekkı,buna ragmen hamdolsun 55kıloyum,kızımda 10.haftasında ve 5.800gr onun kılo alımıda ıyı,gaz problemımızıde atlattık cok sukur

Sunuda soylım
gecenlerde bura kaka lekelerının cıkmadıgı konusuluodu,ben gayet guzel cıkartıorum eksta hıcbıse yapmadan,kızımın camasırlarını kendı camasırlarımızla beraber yıkıyorum,deterjanımda hala aynı degıstırmedım sdc 60 derecede 2saatlık programda yıkıyorum ve ılaveten durulama programını acıyorum,ıyıce durulansın dıye ve mutlaka kızımın camasırlarını corabına kadar utuluyorum,cok sukur cıldınde herhangı bı tahrıs veyahut baska bıse gormedım

sağol canım yaa ... bebeğinede maşaAllah

ya ben o kadar dikket etmeye çalışıyorum yiyeceğim şeylere ama habire yeni birşeyler çıkıyor, oğluma kesin gaz yapığını anladığım şeyler portakal, kısır(süt yapıyormuş diye yemiştim ama yemez olaydım) sucuk,

işn ilginç tarafı biliyorsunuz biz bebeğim daha 27 günlükken anneannemlere beypazarına gitmiştik, anneannem çok şükür kanser hastalığını atlattı evine döndü, ve biz gelecez diye kuru fasülye yapmış, unutmuş bebeğe gaz yapacağını ve ben yememiştim, anneannem o kadar üzüldü ki, bende o üzülmesin diye bir tabak yedim, ama kuru fasülye gaz yapmadı:44: gayet sakindi oğlum...

yani neyin etkileyip etkilemeyeceği bebekten bebeğede değişiyor sanırım:44:

Son düzenleme:
Uff su havalar bı duzelsın varya hıc oturmıcaz evde,carsı pazar gezcez kızımla...
Aaaa bu cumartesı benım dogum gunuuumm,24 olucam...

belkide bizle alakalıdır..eğer bzm bünyemiz gaz üretiyosa buda bebeğe geçiyodur..herkesin bünyesi demekki farklı besinlerde gaz yapıyo bebeklerde buna bağlı gazlı oluyo diye bi mantık yürüttüm

mama veren arkadaşlar gezmeye gidince nasıl yapıyorsunuz, toz halinde mi taşıorsunuz mamayı, yoksa hazırlayıp termos çantaya mı koyuyorsunuz, hazır halde durur mu mama?

şimdi kullanmıyorum ama ilk zamanlarda mama kullanıyorum ve toz halinde götürüyordum heryere çünkü sulandırarak durduğu zaman içinde bakteri üreyebilir.. yanıma termoslada sıcak su alıyordum ve sorun yaşamıyordum. hatta mamayıda küçük kapalı bir kavanozum vardı ona koyuyordum dışarı giderken.

benim de göbek indikçe çatlaklar ortaya çıkıyor

onlar önceden olan çatlaklar olmasın çünkü ilk olduğunda rengi çok açık oluyormuş. benim de olmamıştı çatlağım ve doğum sonrasıda her duştan sonra bebe yağı sürdüm karnıma... şu da varki karnımız küçüldükçe tabiiki yeni çatlaklarda ortaya çıkabilir..

bende peynir yiyorum süte tam olarak başlayamadım bi türlü halbu ki hamileyken hergün iki bardak süt içiyordum.. dondurmayı da magnumun ufak olanlarından alıyoruz paketle. hergün bir tane yiyorum

yaa evet ya kakalar bende de çıkmıyor tam olarak. ama 60 da çekmiyomu kıyafetler

sonunda bugün akşam oldu kızıma kavuştum ama o uyuyoooooooooooooo , rotavirüs soran arkadaşlar biz bugün olduk 90. günümüz bi sıkıntı yok şimdilik çok şükür kızım tam 6 kg olmuş doğum kilosunu ikiye katlamış sonra dr aradık rapor verdik aynen devam sıkıntı yok dedi bu ayda bu kiloda olan arkadaşlar , 700-800 cc süt yeterliymiş .

1 çay kaşıgı anason 1 çay kaşıgı papatya 1 çay kaşıgı nane 1 bardak suyla bir taşım kaynatılır bekletirilir ılıyınca süzülür hergün 3 4 kez 3 4 çay kaşıgı verilir. bizdeki gaz problemini çözen tek şey bir de om x surupda iyi gelmişti. tavsiye ederim.

Tupperware nin birkabına koydum toz halinde termosa sıcak su koyuyorum bi biberonda kaynamış sogumus su kaşıgımızda yanımızda hazrlıyorum veriyorum hemen. :)
mama veren arkadaşlar gezmeye gidince nasıl yapıyorsunuz, toz halinde mi taşıorsunuz mamayı, yoksa hazırlayıp termos çantaya mı koyuyorsunuz, hazır halde durur mu mama?

yiyroum ben süt içmiyorum bi okadar
Kızlar ınek peynırı yıyomusunuz,su kahvaltıda yedıgımız klasık beyaz peynırlerden?

ne zaman uyumak isterse uyuyor ben ayarlamıyorum uyku saatlerini.

nasılsınız kızlar??? hiç muhabbet edemiyoruz ama ben genede girip yazıyorum işte. bugün sporuma gittim baya yoruldum. yarın hasteneye gidicem hem muayene olcam ilişkiye girmeden önce hemde su popomu göstercem hı birde sünnetle korunma yöntemini konuşcam doktorla bakalım. muhtemelen eşim koruncak. böyle işte..

canım bende günlük 700-800 cc süt veriyorum ama yeteri kadar kilo alamıyor

bugün dr kontrolumuz vardı yine. geçen ay fazla kilo almayınca 15 gün sonra tekrar gel demişti 15 günde 350 gr almıs ve dr çok az buldu. günde 2 öğün mamaya baslamamı söyledi. bende aptamil conformil aldım kakasını yapmakta zorlanabiliyor bazen. kakasını yapmama konusunda da karnı çok sert oluyor mu ve fazlaca ıkınıyor mu diye sordu bizimki okadarda zorlanmıyor. karnı doymadıgı için yapmıyordur tuvaletini dedi. ben aç mı bırakmışım yavrumu ya sütümde fazla aslında ama ben kusuyor diye 2 saatte bir 60 ml veriyordum şimdi arttırdım 80 ml çıkardım ve 2 öğünde mama vericem inş kilo alır kuzum. 2 ay 15 günlük ve 5450 kg. 60 cm olmus boyumuz :)

uyku konusunda konusmussunuz. ben uyudugu sürece kaldırmıyorum ama yemek vakti çok geçmişse eğer uyandırmadan süütnü veriyorum oda içiyor güsleim. benim kızım çok mu uyuyor sizinkileri okuduktan sonra düşünmeye başladım. mesela dğn gece 10da banyo yaptırıp uyuttum sonra gece 3te uyandı sütünü verdim hemen uyudu sonrada sabah 7de uyandı. gündüz ise öğlene kadar 2 saat uyuyor öğleden sonra da 2- 3 saat uyuyor. ben uaynsın diye bekliyourm. bu günleri ararmıyım bilmiyorum inşallah değişmez maşallah diyelim.

2 günde önce kızımın kulağı akmıstı dr onuda kontrol etti dışarı akması daha iyi dedi. bebeklerde kulak zarı yırtılması çok olurmus şükür ki bizde bişey yokmus.

benm kızım ne yaparsam yapayım mama içmiyor, biberon da almıyor. okadar zorlanıyorum ki sürekli emzirmek zorundayım ve evden çıkmak istemiyorum artık. bu hafta 3. ayımız doluyor, daha doğru düzgün gezmemiz olamadı maalesef. bi de az ve sık emiyor. dışarı çıkmak işkence oldu. ara sıra doymuyordu evde mama bulunduruyordum ama aptamil de bebelac da işe yaramadı. mama verdiğim zaman başını çeviriyor ağlamaya başlıyor. biraz zorlayıp ağzına kaşıkla döktüğümde morarıyor ağlamaktan. memeye yapışıyor hemen yavrum. kıyamıyorum da ama mama da gerekli işte bazen. napıcam bilmiyorum

ciddiyim canım,zerre abartma yok eskiden 2 hftadan fazlaydı 1.5 a düştü. hamilelikte süperdi kullandıgım günde 3 Ferplex düzene sokmustu sindirim sistemimi(normalde tam tersi demir ilaçları kabız yaparmıs cok içince) ama işte dogumdan snra eski haline döndü. endoskopi kolonoskopi biyopsi hepsi yapıldı temiz. uzun süre tedavide gördüm ama bagırsak tembelligi işte. düzene girmedi bir türlü.
ilaçlar zaten faydasız. Ananas meyvesi cok işe yaramıstı ona da bagısıklık kazandı vücudum bakalım tekrar tedaviye baslıcam bu gidişle. sezeryandan snra zerre göbegim kalmamıstı inceciktim smdi kabızlıktan göbegim cıktı cok asabım bozuluyor cok

canımmm Allah baska ayrılık göstermesin,hepimiz sonunda mecbur kalıcaz napalım,tek maaş neye yeter bu devirde
eee nasıldı ilk günün,herhalde sürekli telefondaydın anne kızım nasıl anne aglıyor mu?

esperanzaaaaaaaaaaa canımmm kızına bayıldıgımı söylemek istiyorum. annemm o saçlarına kurban,maşallahh dünyalar güzeli,Allahım nazarlardan sakınsın inşallah.

canım ne güzel spora gidiyon keşke bende gidebilsem( korunma olarak şuan için bize en uygun eşin korunması doktorda öyle diyecektir..hemoroid mi var sende?

bnmkide öyle cnm..hatta bazen bi uyuyo gündüzleri özlüyorm yani o derece..bnce kilo alımı normal yani niye az dediki dr..bnmkide bugn tarttı 5600 olmş boyuda 57 cm..bu dr.lar çok mamacı bnce ya bilmiyorumda bebeğin ağlıyomu yani aç bebek ağlar durduramassın e snnki mışıl mışıl uyuyomuş..mama veripte çocuğu şişirme diycem ama tabi sn bilirsin yinede..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…