- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #52.101
aynı şeyi bende soracaktım ama utandım sormaya, netten araştırayım dedim genelde alerjili olanlardan bahsediyor, hiç bişi anlamadım:26:kızlar inek peyniri niye yemiyoruz ben bişi mi kaçırdım?? ben yiyorum peynir süt de içiyorum
yuh nası bi doktor o yahu 2 cm çok fazla değil mi?? doğumdan sonra bu ne hocam böle demedin mi?
düzene girer canım, geceyle gündüzü bilmiyor daha, geceleri bir huzursuzluk oluyor bebişlerde ilk zamanlar.
anne karnındayken senin uyuduğun saatlerde o uyanık oluyodu, gün içinde sen hareketliyken de uyuyodu.. şimdi yeni duruma adapte olmaya çalışıo annesi.. biraz zamana ihtiyacı var
aynı şeyi bende soracaktım ama utandım sormaya, netten araştırayım dedim genelde alerjili olanlardan bahsediyor, hiç bişi anlamadım:26:
rotavirüs aşısını yaptıran var mı aranızda??
sağol canım yaa ... bebeğinede maşaAllahaşkolsun tatlım niye utanıyosun..
dediğin gibi alerjik bünyesi olanlarda veya bebeği hassas olanlarda sütle bebeğe geçebiliyor. yani nasıl diyim, gaz şikayeti fazla olabiliyor, reflü gibi bi rahatsızlığı varsa onu tetikliyor filan.
ben şu zamana kadar Didoşa gaz ilacı almadım (maşallah diyim) evde kendim halletmeye çalıştım hep. şuanda şükürler olsun kendi çıkarabiliyor. çok zorda kalırsa bi güzel masaj yapıyorum pırtlatıyor.
sağol canım yaa ... bebeğinede maşaAllah
ya ben o kadar dikket etmeye çalışıyorum yiyeceğim şeylere ama habire yeni birşeyler çıkıyor, oğluma kesin gaz yapığını anladığım şeyler portakal, kısır(süt yapıyormuş diye yemiştim ama yemez olaydım) sucuk,
işn ilginç tarafı biliyorsunuz biz bebeğim daha 27 günlükken anneannemlere beypazarına gitmiştik, anneannem çok şükür kanser hastalığını atlattı evine döndü, ve biz gelecez diye kuru fasülye yapmış, unutmuş bebeğe gaz yapacağını ve ben yememiştim, anneannem o kadar üzüldü ki, bende o üzülmesin diye bir tabak yedim, ama kuru fasülye gaz yapmadı:44: gayet sakindi oğlum...
yani neyin etkileyip etkilemeyeceği bebekten bebeğede değişiyor sanırım:44:
mama veren arkadaşlar gezmeye gidince nasıl yapıyorsunuz, toz halinde mi taşıorsunuz mamayı, yoksa hazırlayıp termos çantaya mı koyuyorsunuz, hazır halde durur mu mama?
benim degöbek indikçe çatlaklar ortaya çıkıyor
Bende peynır yıyorum hemde her cesıdını,suyye ıcıyorum yogurtta yıyorum,hergun mutlaka yumurta yıyorum,cnk hamılelıgımde hıcbıse yıyemedım,hergun kustum hemde 9ay boyunca dogumdan 1gun oncesınde bıle kusuyodum dusunun,su an hıcbıseyı cekmıyorum herseyı tuketıyorum,sdc nohut fasulye ve kola ıcmıyorum
valla sutunu sogutur gıbı sacma bıse duysamda ben nerdeyse hergun dondurma yıyorum,canım cekıyo napım,vucudun ıhtıyacı var demekkı,buna ragmen hamdolsun 55kıloyum,kızımda 10.haftasında ve 5.800gr onun kılo alımıda ıyı,gaz problemımızıde atlattık cok sukur
Sunuda soylım
gecenlerde bura kaka lekelerının cıkmadıgı konusuluodu,ben gayet guzel cıkartıorum eksta hıcbıse yapmadan,kızımın camasırlarını kendı camasırlarımızla beraber yıkıyorum,deterjanımda hala aynı degıstırmedım sdc 60 derecede 2saatlık programda yıkıyorum ve ılaveten durulama programını acıyorum,ıyıce durulansın dıye ve mutlaka kızımın camasırlarını corabına kadar utuluyorum,cok sukur cıldınde herhangı bı tahrıs veyahut baska bıse gormedım
Merhaba kızlar.
Bebeğim 17 günlük ve 3 gündür fena gaz sancımız var.
Ben rezene içiyorum,bebeğim içinde metsil kullanıyoruz ama pek faydasını göremedik.
Sizin deneyipte etkili olduğunu düşündüğünüz yöntemler var mı ?
mama veren arkadaşlar gezmeye gidince nasıl yapıyorsunuz, toz halinde mi taşıorsunuz mamayı, yoksa hazırlayıp termos çantaya mı koyuyorsunuz, hazır halde durur mu mama?
Kızlar ınek peynırı yıyomusunuz,su kahvaltıda yedıgımız klasık beyaz peynırlerden?
arkadaşlar bebeklerinizi gündüz ne kadar uyutuyosunuz araştırdım gündüz 2 sefer 2kere uyutun diyolar gece deliksiz uyuması için benim bebek gündüz uyuyo uyutmasam çok huzursuzlanıyo ağlıyo mecburum uyutmaya gecede sık uyanıyo sizin bebeklerin uykusu nasıl
sonunda bugün akşam oldu kızıma kavuştum ama o uyuyoooooooooooooo, rotavirüs soran arkadaşlar biz bugün olduk 90. günümüz bi sıkıntı yok şimdilik çok şükür kızım tam 6 kg olmuş doğum kilosunu ikiye katlamış sonra dr aradık rapor verdik aynen devam sıkıntı yok dedi bu ayda bu kiloda olan arkadaşlar , 700-800 cc süt yeterliymiş .
merve bu konuda dr.la görüştünmü.haftada bir wc ye nasıl çıkıyosun hatta 1.5 haftada bir..abarttınmı yoksa gerçekmi? çünkü o kdr süre içinde durması snn için sakıncalı cnm..tedaviyle olmuyomu
sonunda bugün akşam oldu kızıma kavuştum ama o uyuyoooooooooooooo, rotavirüs soran arkadaşlar biz bugün olduk 90. günümüz bi sıkıntı yok şimdilik çok şükür kızım tam 6 kg olmuş doğum kilosunu ikiye katlamış sonra dr aradık rapor verdik aynen devam sıkıntı yok dedi bu ayda bu kiloda olan arkadaşlar , 700-800 cc süt yeterliymiş .
1 çay kaşıgı anason 1 çay kaşıgı papatya 1 çay kaşıgı nane 1 bardak suyla bir taşım kaynatılır bekletirilir ılıyınca süzülür hergün 3 4 kez 3 4 çay kaşıgı verilir. bizdeki gaz problemini çözen tek şey bir de om x surupda iyi gelmişti. tavsiye ederim.
Tupperware nin birkabına koydum toz halinde termosa sıcak su koyuyorum bi biberonda kaynamış sogumus su kaşıgımızda yanımızda hazrlıyorum veriyorum hemen. :)
yiyroum ben süt içmiyorum bi okadar
ne zaman uyumak isterse uyuyor ben ayarlamıyorum uyku saatlerini.
nasılsınız kızlar??? hiç muhabbet edemiyoruz ama ben genede girip yazıyorum işte. bugün sporuma gittim baya yoruldum. yarın hasteneye gidicem hem muayene olcam ilişkiye girmeden önce hemde su popomu göstercem hı birde sünnetle korunma yöntemini konuşcam doktorla bakalım. muhtemelen eşim koruncak. böyle işte..
uyku konusunda konusmussunuz. ben uyudugu sürece kaldırmıyorum ama yemek vakti çok geçmişse eğer uyandırmadan süütnü veriyorum oda içiyor güsleim. benim kızım çok mu uyuyor sizinkileri okuduktan sonra düşünmeye başladım. mesela dğn gece 10da banyo yaptırıp uyuttum sonra gece 3te uyandı sütünü verdim hemen uyudu sonrada sabah 7de uyandı. gündüz ise öğlene kadar 2 saat uyuyor öğleden sonra da 2- 3 saat uyuyor. ben uaynsın diye bekliyourm. bu günleri ararmıyım bilmiyorum inşallah değişmez maşallah diyelim.
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?