2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Canım reflü durumu var mı, bebişler çok hareket edince falan yedikleri ağzına gelip tıkanabiliyorlar. Üçünde de gezmeden geliyormuşsunuz ya, hareketten falan mı oldu acaba, geniz eti ya da bademcik iriliğinden de olabiliyormuş. Şu ilk 6 geçsin bence normale döner tatlım, ama sen tabi biraz endişeli olucaksın haklısın.

canım kızım maşallah dünya tatlısı gerçekten nazardan olabilir 3 de gezmede olduysa çıkarma biryere ortalık içine fazla... yani biraz düzelene, bu durumu atlatana kadar...

doktorların yanında hiç olmadı. kasılma tekrarladığında sakin olmamı ve videosunu çekmemi söyledi dr. ama o panikle ne mümkün... eşim saolsun yatıp uyuyor bütün gece, neymiş işe gidicekmiş sabahleyin. o benm kadar korkmuyor, daha sakin, sinir oluyorum ona da. uykuda hiç olmadı ya onun için olmaz diyor. ama ya olursa? ben rahat olamıyorum

reflüden olmaz diyor doktorlar. inşallah normale döner. geçti sanmıştık biz 9 gün olmamıştı, iyileşti galiba dedik. o gün tekrar oldu. belli olmuyor yani.

Esperanzacım geçmiş olsun canım.Çok zor biz de farklı şekilde yaşadık.Benim kuzum da ağlarken katılıyordu hık hık sesler çıkarıyordu çok korkutmuştu bizi kalpteki üfürümden olabilir demişti çocuk doktoru arkadaşım,burada götürdüğümüz çocuk kardiyaloğu problem yok dedi.Bu aralar da emerken uyuyor sanırım ağzında süt birikiyor genzine kaçınca nefes almakta zorlanıyor.Offf çok korktuğum için ben de sürekli yanındayım.Allah hepimizin kuzusunu korusun.
Geçmişi okuyamadım hemen bakıyorum son sayfayı okuyunca hemen yazayım dedim.

tşk.ler cnm... size de çok geçmiş olsun. gerçekten zor. insan artık her an bişey olacakmış gibi panik halde, alarm halinde bekliyor. inan psikolojim bozulucak. sadece bekliyoruz, hiçbişey yapamıyoruz

merhaba canım gün içinde sana yazı yazdım ama baktım gitmemiş...

bende halen gaz sorunu çekmekteyim... denemediğim ilaç kalmadı diyebilirim... şuan zinco kullanıyorum içlerinden en faydasını gördüğüm bu oldu...
ilk zamanlar oğlum öyle ağlama (kolik) krizine giriyorduki susuturana kurban oluyordum o derece... saatlerce arabada gezdirdik o iyi geldi... fön makinası ve beyazgürültü.com adresi iyi geldi... yediklerie dikkat et... bana en çok çikolata dokundu mesela... şuan 3. aya giriyoruz eskisinden daha az şükür sancılar...

başlarım onun işine yavrusundan önemli mi sinir oldum ya benim salak kocamda bazen uyku uyku diyor cinnet geçiriyorum s.çarım uykularına. kuzum sen içini ferah tut,en iyi doktorlara götürmüşsün zaten,hastalıgı cıkmamıs bebişin. inşallah bir daha tekrarlamaz,ama olursa videosunu çekmen şart ki nöbet mi geçiriyor kasılma mı anlayabilsinler. peki seninle kalabilecek yada bir müddet yanında kalabileceğin aileden biri var mı ? seninde dinlenmen gerek çünkü nereye kadar vücudun uykusuzluğa dayanabilir ki?

nöbet olmadığına kanaat getirdiler...çok şükür ki...
ananemi çağırdım canım, yarın gelicek benmle kalıcak bi müddet. hafta sonu da ankaradan annemler gelicek 2 günlüğüne. onlar da çok merakta kaldılar. görmeden içimiz rahat etmiycek dediler.. zaten biraz daha bekleyip gerekirse ankaraya hacettepeye götürücem. orada da detaylı bakılsın bakalım. eski okulum zaten, güvenilir bir üniversite hastanesi sonuçta

Eki Görüntüle 417855 Eki Görüntüle 417856

sert bakışlı erkeğim... hediyemizle birlikte... sanırım bakışlarındaki sertlik mamayı yiyemediğinden...

Doğum günün kutlu olsun Dmfcim maşallah size
Merve'cim ben de eşime 2 gecedir sinir oluyorum.Şu an kendileri çalışop biz çalışmadığımız için bahaneleri yarın iş var sanki bütün gün çocuk bakarak sürekli dinleniyoruz.Sürekli uyuklama modunda arkasını dönüp yatmıyor ama gözler kapalı güvenemiyorum hiç.Biz de yorgunuz bizim de uykumuz var ama sınırları zorlayarak elimizden geleni yapıyoruz onlarsa nasıl olsa bakan var modundalar sinir oluyorummmmmmmmmmmm...

canım uzman tv de kasılma için diyor ki eğer havale geçirilmiyor ise (Allah korusun) kasılmalar geçiciymiş. merkezi sinir sistemleri olgunlastıkça zamanla azalıcakmış. tahlilleri tertemiz zaten.
https://www.uzmantv.com/bebeklerde-kasilma-nedir

Hayal de sadece kasılma var yani için rahat olsun. demekki zamanla geçicek bir şey. bir de dışarı çıkardığın zaman oluyor nazara çok inanırım ben nazardan bence. Allahım yavrularımızı korusun ya iyi gözle bakılsa bile nazar değiyor,en çok annenin nazarı değer derler bir de. annem 40 tane çörek otuna ayet-el kürsi okudu beze sardı nazar boncuğunun yanına asıyoruz üzerine. nazar duası da yazdır bir hocaya üzerinde taşı Hayal in. bizim minnoşta da koskocaman iltihaplı dolama çıktı ya parmağında kuzumun,ne ağladı ne ağladı,dışarı çıkarmıştım çok sevmişlerdi.

kızlar tek başınayım işyerinden 20 kadar arkadaş gelecek paniklerdeyim.... tatlı ne yapacağımı bilemiyorummm denenmemiş önereceğiniz tatlı tarifiniz var mı????

şuan çok sinirlendim yine gıcık oluyorum prensesim yaa hamileliğimde de böyleydi uyku eşim için çok önemli uyumayınca nevri dönüyor kendine gelemiyor. hamileyken çok kavga ettik uyuyamıyorum, daraldım,korkutuyorlar uyan nolur dedikçe ayılamıyordu şapşal,bende açıyorum ağzımı tabi ki, sabah olunca da neden trip atıyorsun napim elimde değil uyanık kalamıyorum. bıktım yemin ederim 9 ayı nasıl ettim bir ben bilirim. ama sorsan çok sever beni gözünden sakınır,böyle fedakarlık olmadan sevgi mi olur Allah Allah. o yüzden 40 ıma kdr annemde kaldım annemle birlikte yattım napim.
onlar çalışıyor sanki biz ayaklarımızı dikip oturuyoruz akşama kadar, azcık düşünceli olur insan canım,bu çocuklar yattıkları yerde durmuyorlar ki sürekli meme sürekli kucak.
be artık hiç acımıyorum vallahi eşime ,gece bazen minik ağlıyor ya bakıyorum eşim uyanıyor bakıyor bana,bende uyuma taklidi yapıyorum,bazen gerçekten duymuyorum ağlama sesini nasıl yorgun düşmüşsem,kalkıp bakıyor miniğime,sallıyor flan. ohh olsun. ileride bizde işe gircez canım o zaman ne olcak hem ev hem iş hem çocuk.

kızlar tek başınayım işyerinden 20 kadar arkadaş gelecek paniklerdeyim.... tatlı ne yapacağımı bilemiyorummm denenmemiş önereceğiniz tatlı tarifiniz var mı????

canım 20 kişi diyorsun... denenmemiş diyorsun ne ziyafet sofrası kuruyorsun kim senden ne bekliyor ayrıca tek başınasın... 2 tane borcam tavuk göğsü tatlısı yap yeter... her bir borcam için 1 lt. süt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, vanilya ve yarım paket yağ yeter... yağı erit unu ekle kavur sütü ekle, şekeri ekle, vanilyayı ekle katılaşana kadar karıştır sonra üstüne tarçın ve ceviz serp soğuyunca at dolaba beklesin... öyle sofrayı abartma yap bir yufkadanda börek yanınada tuzlu birşeyler al... nebileyim tek olmasan yardım eden olur sana... belki onlarda gelirken birşey getirir boru değil ya 20 kişi... pöff yani... mevlüt gibi kalabalık olcak sanki...

oğlum uyuyor akşama eşimle birşeyler içmeye gideceğiz romantiklik yapalım dedik oğlum inşallah durur ananesini üzmez...

sizlere sorum olacak özellikle saçlı bebek annelerine... ya benim oğlum uykudan kalkınca kafası su içinde ter ter ter... sırılsıklam kontrolümüz 25 de daha var doktorada soracağım sizdede böyle oluyormu?

canımm denenmiş mi denenmemiş mi bilemem ama annemin 2 tarifi var acil durumlarda hep yaparım
1-) 1 paket margarin ile 4 su bardağı unu kavur,pembeleşince altını kapat. 1 paket vanilya 1 paket pudra şekerini kat iyice karıştır. ama iyice birbirine yedirmen lazım. sıvı birşey katmadıgın için biraz sert bir karışım oluyor. borcama iyice kaşıkla bastıra bastıra yay karışımı,sıcakken baklava dilimi şeklinde kes. ılıyınca dolaba koy. servis et. yerken böyle ağızda dağılacak fıstık gbi oluyor
2-) 1kg süt 1 bardak irmik 1 bardak tozşeker 1 yumurta 1 vanilya. muhallebi gbi pişir,altını kapat 1 kaşık margarin ilave et. borcama dök üzerine hindistan cevizi,ceviz fındık ne istersen süsle. soguyunca servis et canım.

ama daha degişik bir tarif olsun dersenn düşünme moduna geçtim bile

selam kızlar gemiş anca bitti ama son sayfalar mahvetti beni hala kendime glemedim birsürü alıntı yapmıştım ama hiçbirini yazacak dermanım kalmadı kafam allaak bullak

Of diyorum başka birşey diyemiyorum,ben de gece uyanınca bizim kuzu ,eşimi uyandırıp yatağından aldırıp bana vermesini istiyorum:)zor oluyor uyandırmak ama napim o kadarını da yapıversin:)İşimiz zor mervecim..

Şimdiden iyi eğlenceler:)Benim kuzum da çok saçlı toka taksam çok rahat takabilirim ama canı acıyacak diye takamıyorum henüz:)Gelelim ter meselesine altına koyduğum örtü ya da battaniyenin pamuklu olmasına çok dikkat ediyorum benimki emerken başının üst kısmı biraz terler o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…