- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #52.461
canımm denenmiş mi denenmemiş mi bilemem ama annemin 2 tarifi var acil durumlarda hep yaparım
1-) 1 paket margarin ile 4 su bardağı unu kavur,pembeleşince altını kapat. 1 paket vanilya 1 paket pudra şekerini kat iyice karıştır. ama iyice birbirine yedirmen lazım. sıvı birşey katmadıgın için biraz sert bir karışım oluyor. borcama iyice kaşıkla bastıra bastıra yay karışımı,sıcakken baklava dilimi şeklinde kes. ılıyınca dolaba koy. servis et. yerken böyle ağızda dağılacak fıstık gbi oluyor
2-) 1kg süt 1 bardak irmik 1 bardak tozşeker 1 yumurta 1 vanilya. muhallebi gbi pişir,altını kapat 1 kaşık margarin ilave et. borcama dök üzerine hindistan cevizi,ceviz fındık ne istersen süsle. soguyunca servis et canım.
ama daha degişik bir tarif olsun dersenn düşünme moduna geçtim bile
Kızlar bana akıl verın ve bundan cekınmeyın nolur,suan hıc mantıklı dusunemıyorum,sdc aklımda o kadının evıne gıdıp yuzune tukurmek var ama pısman olucam seyler yapmak ıstemıyorum,hırsıma yenık dusucem dıye korkuyorum,hıcbıyere sıgamıyorum,varsa yoksa o kadının evıne gıtmek var aklımda
Kızlar bana akıl verın ve bundan cekınmeyın nolur,suan hıc mantıklı dusunemıyorum,sdc aklımda o kadının evıne gıdıp yuzune tukurmek var ama pısman olucam seyler yapmak ıstemıyorum,hırsıma yenık dusucem dıye korkuyorum,hıcbıyere sıgamıyorum,varsa yoksa o kadının evıne gıtmek var aklımda
önce meme sonra mama ver canım, öyle memeyi bırakmaz bir de sakinken ver memeyi ağlarken çok aşırı açken falan hiç emmez uyku sersemi falan güzel emer.
aynı benim bebiş, gerçi benimki bugün çok mu açtı ne, calma biberonu da çekemeyip ağladı:S
benim de öyleydi altta yazdığım gıdaları alarak ve gece emzirerek baya arttı.
süt yapan gıdalar
marul(çok iyi)
rezene(çok iyi)
hurma(çok iyi)
tahin helvası
antep fıstığı
çörek otu
maden suyu
b12 ve balık yağı da sütün kalitesini arttırıyor
iyi ki doğmuşsun canım, ve eşinle birlikte nice yıldönümlerine hep mutlu olun.
kalsiyum vermiyorum ben, anne sütünde olmadığı için sadece d vitamini veriyoruz, multitabs onun içinde A ve c vitaminleri de var.
Tam psıkolojısı bozulmus kadın modundayım,gıttm kuafore saclarımı boyattım,ıyı geldı moralım duzeldı az bucuk,bu arada bısı sorucam kızlar chıcconun kangurusunu almak ıstıyorum tavsıye edermısınız?nette kapıda odemek kosuluyla alabılıcem bı yer varmı acaba,telden gırdgm ıcın arastırma yapamıyorum,tavsıyelerınızı beklıyorum
Kızlar ben napım nasıl bı tavır takınım,aksam geldıgınde yemegını yapımmı mesela,kıyafetlerını utulımmı,off nolur bıse soyleyın,onu gorunce aglamaktan baska bıse yapamıyorum
oğlum uyuyor akşama eşimle birşeyler içmeye gideceğiz romantiklik yapalım dedik oğlum inşallah durur ananesini üzmez...
sizlere sorum olacak özellikle saçlı bebek annelerine... ya benim oğlum uykudan kalkınca kafası su içinde ter ter ter... sırılsıklam kontrolümüz 25 de daha var doktorada soracağım sizdede böyle oluyormu?
COk bılıosun sen:)) Dedıklerını yapta oglumla yemeye gelelım:)) boyle yazmakla olmuo:))
kızlar kadınlar kulubunden suuucummm ısımlı arkadas 4 aylık bebgını kaybetmıs cok cok uzuldum acısını paylasalım ve herkezden bebgve kendısının acısının dınmesı ıcın dua beklıyorr dualarımız ıkısıyle cok zor bız bu kadar uzulmus aglarken annesı ne haldedır yuce rabbım kımseyı evlat acısıyla sınamasınnn
annecının bebegı ıcın yazdıkları ne kadar zor
ahhh bebeğim ahhh ne yazsam kiiii
acaba gerçekten yok musun,yada hıc benım olmadın mı,hayalmiydin annem,şaşkınım kollarım boş kaldı,bırkac gun once kucagımdaydın bel ağrıları çekerken suan yoksun annem göğsüm sızlıyor,doyuramadığım oburum şimdi sütlerin boşa akıyor,gercek mi birileri beni uyandırsın, daha bırkac gun once helva yıyordum sütüm artsın diye,şimdi gitsin diye çabalıyoruz bunlar gercek miiii,dünya ne biçimdir!
annem ev cok sessiz ,neden ağlamıyorsun bebeğim,neden sesin yokkk,annem senı çok sevıyorum dediğimde hep gülerdin akıllı kızım,Allahım sana 4 ay ömür bicmiş,kuş uykusuna yatıyor derlerdi senin için bu yüzden mi uyumak istemiyordun,annene doyamadığın terkedip gideceğin içinmiydi herşeyy,ahhh güzel gözlüm,hep anneni izlerdin,çok küçüktün ben seni anlayamadım,ama sen herşeyin farkındaydın,yavrummmm doyamadım sana annem,kokun gitmiyor odanı havalandırıyorum ama kokun çıkmıyor cennet kokulum,ışığı söndürüp kapıyı kapatıp çıkıyorum odan karanlık kalıyor annem,sen varken aydınlıktı sesinle yankılanıyordu bebeğim,ben seni nasıl unuturum...bu nasıl bir acı ciğerimi yaktın geçtin mmeleğim....uzun ömürlü ol diye adını SU koyduk annem ama kaderin önüne geçilmiyor,son giydiğin yeleğin üzeri kusmuklu şuan dolabımda kokun tüm kıyafetlerime yayıldı
Allah'ım seni ilk anneler günü haftasında aldı elimden,sen yanımda olacakken ben senin mezarına gittim...
yazacak çok şey var ama Allah'ıma isyan etmek istemiyorum
bebeğim buz gibi olmuş üşümüş,ısıtmak istedim ama bırakmadılar,seni son kez öpüp kokladığımda bana hiç ses çıkarmadın ya çok gücüme gitti annem...
annem bu evde sensiz uyuyacağım ilk gece ,Rabbim sabır ver,kimseyi evlatlarıyla sınama
Allah'ım bu acıyı verdin lütfen dindirr,beni bu ilaçlarla yaşatmaya mecbur bırakma,bebeğim senin yanında anne babasını hiç unutmasın,biz onu hiç unutmayacağız...
arkadaşlar sizleride üzdüysem hakkınızı helal edin,lütfen yalvarıyorum dua edin acım azalsın,
4 aylık bebeğim KEVSER SU kızım boğularak vefaat etti,lütfen nasıl oldu diye sormayın yazacak gücüm yok ,kızıma fatiha okursanız Allah rızası için sevinirim....
canım 20 kişi diyorsun... denenmemiş diyorsun ne ziyafet sofrası kuruyorsun kim senden ne bekliyor ayrıca tek başınasın... 2 tane borcam tavuk göğsü tatlısı yap yeter... her bir borcam için 1 lt. süt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, vanilya ve yarım paket yağ yeter... yağı erit unu ekle kavur sütü ekle, şekeri ekle, vanilyayı ekle katılaşana kadar karıştır sonra üstüne tarçın ve ceviz serp soğuyunca at dolaba beklesin... öyle sofrayı abartma yap bir yufkadanda börek yanınada tuzlu birşeyler al... nebileyim tek olmasan yardım eden olur sana... belki onlarda gelirken birşey getirir boru değil ya 20 kişi... pöff yani... mevlüt gibi kalabalık olcak sanki...
canımm denenmiş mi denenmemiş mi bilemem ama annemin 2 tarifi var acil durumlarda hep yaparım
1-) 1 paket margarin ile 4 su bardağı unu kavur,pembeleşince altını kapat. 1 paket vanilya 1 paket pudra şekerini kat iyice karıştır. ama iyice birbirine yedirmen lazım. sıvı birşey katmadıgın için biraz sert bir karışım oluyor. borcama iyice kaşıkla bastıra bastıra yay karışımı,sıcakken baklava dilimi şeklinde kes. ılıyınca dolaba koy. servis et. yerken böyle ağızda dağılacak fıstık gbi oluyor
2-) 1kg süt 1 bardak irmik 1 bardak tozşeker 1 yumurta 1 vanilya. muhallebi gbi pişir,altını kapat 1 kaşık margarin ilave et. borcama dök üzerine hindistan cevizi,ceviz fındık ne istersen süsle. soguyunca servis et canım.
http://www.kadinlarkulubu.com/kekler-pastalar/479482-resmen-agliyo-pastam-resmide-var.html
bu tarifi denemiştm müthiş oluyo..tatlı yemeyen kaynanam bile bayıldı..
kızlar tek başınayım işyerinden 20 kadar arkadaş gelecek paniklerdeyim.... tatlı ne yapacağımı bilemiyorummm denenmemiş önereceğiniz tatlı tarifiniz var mı????
oğlum uyuyor akşama eşimle birşeyler içmeye gideceğiz romantiklik yapalım dedik oğlum inşallah durur ananesini üzmez...
sizlere sorum olacak özellikle saçlı bebek annelerine... ya benim oğlum uykudan kalkınca kafası su içinde ter ter ter... sırılsıklam kontrolümüz 25 de daha var doktorada soracağım sizdede böyle oluyormu?
BEnce yapma birşey o sana hizmet etsin.Kızlar ben napım nasıl bı tavır takınım,aksam geldıgınde yemegını yapımmı mesela,kıyafetlerını utulımmı,off nolur bıse soyleyın,onu gorunce aglamaktan baska bıse yapamıyorum
maden suyu bebeğe gaz yapmıyor mu?
bence hazır al 20 kişiye birşey yapılmaz. 20 kişi gelinir mi ya ayıp.
ben doktora sordum doğal birşey dedi.
ya bu ilkini çok merak ettim, adı ne nette falan var mı?
Canım senin muhattabın o kadın değil, eşin. Kadına birşey diyemezsin, sen eşine saip çıksaydın falan der,moralini bozar boşver.
BEnce yapma birşey o sana hizmet etsin.
Yok canım yapmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?