- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #52.521
d_m_f cnm gec oldu ama nice senelere demek istiorum:)
mervishko ne tarifmiş bu ben gözden kaçırdım sanırım cok merak ettim:)
ya gercekden bu tatlı olayı cok ilginç,
ben cocukken bile ne tatlı ne cikolata severdim,
hamileliğimdede asla cnm cekmedi nerdeyse hiç yemedim tatlı
ama dogumdan beri tatlı die ölcem nerdese
tatlıyla süt artmasının alakası yok diyenler var
boşa tatlı yyipde kilo alma diolar ama bence bu denli canm isdedine göre
bence tatlıyla alakası mtlaka var
kızlar artık yüzsüzlük olacak ama tarifler çok güzel gelince dayanamayacağım kurabiye ve kek tarifi var mı :)))) aklımda vardı bi kaç şey ama değişik tarifler gelince sormadan duramadımmmm ... hayat paylaşınca güzellll......:)))
kızlar artık yüzsüzlük olacak ama tarifler çok güzel gelince dayanamayacağım kurabiye ve kek tarifi var mı :)))) aklımda vardı bi kaç şey ama değişik tarifler gelince sormadan duramadımmmm ... hayat paylaşınca güzellll......:)))
canım sütüm az 3 saatte falan iki göğsümden toplam 40-50 ml süt çıkıyor naptıysam arttıramadım ilk zamanlar 15-20 dk emerdi ama şimdi 5 dk zor emiyor onu da çekiştire ısıra emiyor tepinip duruyor emerken[/QUOTE
zaten ilk beş dkka alması gerekenin %90nını alyormuş bebek artık emiş güçleri arttığı için emme süreleride kısaldı
kızlar kadınlar kulubunden suuucummm ısımlı arkadas 4 aylık bebgını kaybetmıs cok cok uzuldum acısını paylasalım ve herkezden bebgve kendısının acısının dınmesı ıcın dua beklıyorr dualarımız ıkısıyle cok zor bız bu kadar uzulmus aglarken annesı ne haldedır yuce rabbım kımseyı evlat acısıyla sınamasınnn
annecının bebegı ıcın yazdıkları ne kadar zor
ahhh bebeğim ahhh ne yazsam kiiii
acaba gerçekten yok musun,yada hıc benım olmadın mı,hayalmiydin annem,şaşkınım kollarım boş kaldı,bırkac gun once kucagımdaydın bel ağrıları çekerken suan yoksun annem göğsüm sızlıyor,doyuramadığım oburum şimdi sütlerin boşa akıyor,gercek mi birileri beni uyandırsın, daha bırkac gun once helva yıyordum sütüm artsın diye,şimdi gitsin diye çabalıyoruz bunlar gercek miiii,dünya ne biçimdir!
Annem ev cok sessiz ,neden ağlamıyorsun bebeğim,neden sesin yokkk,annem senı çok sevıyorum dediğimde hep gülerdin akıllı kızım,allahım sana 4 ay ömür bicmiş,kuş uykusuna yatıyor derlerdi senin için bu yüzden mi uyumak istemiyordun,annene doyamadığın terkedip gideceğin içinmiydi herşeyy,ahhh güzel gözlüm,hep anneni izlerdin,çok küçüktün ben seni anlayamadım,ama sen herşeyin farkındaydın,yavrummmm doyamadım sana annem,kokun gitmiyor odanı havalandırıyorum ama kokun çıkmıyor cennet kokulum,ışığı söndürüp kapıyı kapatıp çıkıyorum odan karanlık kalıyor annem,sen varken aydınlıktı sesinle yankılanıyordu bebeğim,ben seni nasıl unuturum...bu nasıl bir acı ciğerimi yaktın geçtin mmeleğim....uzun ömürlü ol diye adını su koyduk annem ama kaderin önüne geçilmiyor,son giydiğin yeleğin üzeri kusmuklu şuan dolabımda kokun tüm kıyafetlerime yayıldı
allah'ım seni ilk anneler günü haftasında aldı elimden,sen yanımda olacakken ben senin mezarına gittim...
Yazacak çok şey var ama allah'ıma isyan etmek istemiyorum
bebeğim buz gibi olmuş üşümüş,ısıtmak istedim ama bırakmadılar,seni son kez öpüp kokladığımda bana hiç ses çıkarmadın ya çok gücüme gitti annem...
Annem bu evde sensiz uyuyacağım ilk gece ,rabbim sabır ver,kimseyi evlatlarıyla sınama
allah'ım bu acıyı verdin lütfen dindirr,beni bu ilaçlarla yaşatmaya mecbur bırakma,bebeğim senin yanında anne babasını hiç unutmasın,biz onu hiç unutmayacağız...
Arkadaşlar sizleride üzdüysem hakkınızı helal edin,lütfen yalvarıyorum dua edin acım azalsın,
4 aylık bebeğim kevser su kızım boğularak vefaat etti,lütfen nasıl oldu diye sormayın yazacak gücüm yok ,kızıma fatiha okursanız allah rızası için sevinirim....
sağolun kızlar inş kırkımız çıkınca geçer bu durum bio gaia biraz sakinleştirdi gibi
subebek her gün aynı saatte mi vermem gerekio sen kaçta veriorsun 5 damla veriorum ve buzdolabında muhafaza ediorum
kakasını yaptığında top top yapıyorsa kabız demektir ama 3 veya 4 gun sonunda herzamankı gıbı sıvı ve kahwerengi ise normalmiş bebeğin kilo alıyordur dediler bana gercekten öyle bir baktım bacakları falan kalınlaşmaya başlamış
Off o zaman seninki çok fena olmuş canım ya.Mutlaka bi doktora görün derim ben.
Canım büyüdükce o miktarı 5 dakika içerisinde bitiriyordur belkide ve o yüzden ağlıyordur.Benim sütümün miktarıda seninki kadar.Ben zorlayarakta olsa her göğüsü 15-20 dakika emziriyorum.Sonra üzerine mama takviyesi yapıyorum.
Benim oğlanda sürekli emerken uyuyor ama şişeyle mamayı içerken gözleri birden açılıyor.
Her gün yalvarıyorum rabbime yavrumu doyuracak kadar sütüm olsun diye..İnşaallah bizim gibi sütü yetmeyenler en kısa zamanda sütü fışkıran anneler gibi olurlar.
Aman yarabbim....Lohusa halimle okudum,içim parçalandı....Yorum yapamıyorum
Eki Görüntüle 417855 Eki Görüntüle 417856
sert bakışlı erkeğim... hediyemizle birlikte... sanırım bakışlarındaki sertlik mamayı yiyemediğinden...
geçmiş olsun,esperanzaa yanlış hatırlamıyorsam izmirdesin hangi doktorlara götürdün canım??kızlar ben çok kötü oldum ya... benm kızım da nefessiz kalıyor ya boğulursa, ya korktuğum başıma gelirse? günlerdir başında nöbet tutyorum zaten bi de bu olayı duydum iice fena oldum. nie boğulmuş nasıl olmuş acaba benmki gibi bi durummu varmış..? çok moralim bozuldu çokkkk
merhaba canım gün içinde sana yazı yazdım ama baktım gitmemiş...
bende halen gaz sorunu çekmekteyim... denemediğim ilaç kalmadı diyebilirim... şuan zinco kullanıyorum içlerinden en faydasını gördüğüm bu oldu...
ilk zamanlar oğlum öyle ağlama (kolik) krizine giriyorduki susuturana kurban oluyordum o derece... saatlerce arabada gezdirdik o iyi geldi... fön makinası ve beyazgürültü.com adresi iyi geldi... yediklerie dikkat et... bana en çok çikolata dokundu mesela... şuan 3. aya giriyoruz eskisinden daha az şükür sancılar...
benim kızımda emerken çok terliyor boncuk boncuk oluyor... öyleyken üşütmekten korkuyorumoğlum uyuyor akşama eşimle birşeyler içmeye gideceğiz romantiklik yapalım dedik oğlum inşallah durur ananesini üzmez...
sizlere sorum olacak özellikle saçlı bebek annelerine... ya benim oğlum uykudan kalkınca kafası su içinde ter ter ter... sırılsıklam kontrolümüz 25 de daha var doktorada soracağım sizdede böyle oluyormu?
maşallahj bebişleree allahım nazarlardan korusun... kızlar yaaa korkmuyormusunuz nazar değmesinden benim eşim facebooka bile izin vermiyor koymamıza ilk doğduğunda bir resim oda yandan profil başka yok ....
dikkat hamiş var demeyelimya kızlar bende fena tatlıya sardım ama çok fena Halley aklımı başımdan aldı çocukken bile bukdr yemedim. günde 10 tane yesem yerim vallahii zor tutuyorum kendimii, oburiks oldum resmenn. hamileyken bile 4.5 kilo almıstım sanırım emzirdigim dönemde 2 ye katlıcamm tutamıyorum kendimi. nefret ettigim halde canım közlenmiş yeşil biber çekti bugün ve yedim ama normalde hiç sevmem. yada sıkıntıdan kendimi yemeğe vurdum bilmiyorumm havalar kötü ve kapandım ondan mıdır nedirr
canım inanırmısın benim kızıma çok benziyor uyuma şekilleride kendiside bak yükleeyim ilk 2 resime benzer pozlar var bizde de 3. pozdakide herzamanki uyuma şekli :)))
Eki Görüntüle 418409
Eki Görüntüle 418410
bende ilk ay mama verdiğimde hepsini kusuyordu ağız dolusundan da fazla ilk aptamildi sonra bebelac vermiştim sonra 1 aydan fazla bıraktım hiç mama vermedim şükür sütüm yetiyor ama dr kilosu az mamaya başla dedi illa günde tek öğün mama verdim ilk kez bugün 90 ml içti ve hiç kusmadı. belki zamanla alısır canım
son olarakta merviş tarifini denicem bende merak ettim ama pudra şekeri bi paket derken hani bu 250 gr falan olan paketin hepsi mi ? ve pudra şekeri ve vanilyayı ekledikten sonra ocakta hala tutmaya devam edecez mi ?
veee kızımın başka fotosunuda ekleyim hernekadar fenerli olsamda eşim için çektim :) kızımda renklerden hiç memnun olmadı hep ağladı :))))
Eki Görüntüle 418414
lalalalalalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakızlar artık yüzsüzlük olacak ama tarifler çok güzel gelince dayanamayacağım kurabiye ve kek tarifi var mı :)))) aklımda vardı bi kaç şey ama değişik tarifler gelince sormadan duramadımmmm ... hayat paylaşınca güzellll......:)))
günaydın kızlar biz bugün dedeyle annaneye gitces oğlumla...sanırm pazar günü dönces.belki orda girme fırsatı bulamayabilirm..belkide bulabilirm..garantisi yok :))
çok öpüyorm hepinizi..özleyin bni anacımm
3gundur dısarılara atıyorum kendımıbgnde cıkıcam ıyı gelıyor ama eve gelınce helede kocam eve gelınce aglama krızlerıne gırıyorum,dun agladıgımı duyunca odadan odaya bana pısmanlıgını anlatan mesaj atmıs,aksam yemek yapmadım,oturmus bı guzel peynır ekmek yemıs,zıkkımın kokunu yesın,,,
ama aksam oyle bı aptallık yaptımkı sormayın bu yıne ısten geldıgı ustuyle basıya salonda kıvrılmıs,ıkı buklum uyuyo,gece kızı emzırmeye kalktıgımda gıttım baktım,onun o halıne okadar acıdımkı defalarca yapsammı yapmasammı dıye dusunup,onu uyandırıp yataga getırdım... Sabah uyandıgımda yıne cınlerım tepemde kendıme kızıyorum nasıl boyle bıse yaptım dıye ve hemen aklıma o kahpeyle olan mesajlar gelıyo,bagırıyorum krızlere gırıyorum o ıse sessızce hıcbırsey demeden ısıne gıdıyo...
kizlar adanadan sevgiler :) konya,adana,hatay,antakya,tekrar adana simdide mersine dogru hareket :) nasil geciyor derseniz tek kelimeyle super :) bebek arabasi out mei tai in:) ve insanlik disi yiyorum , esim oha diyor artik :) haliyle ne olup bittigini bilmiyorum semradan ozet bekliyorum :) onun ozetleri keyifli oluyor :) mersine gecince yarinki alternatif anne yazimida yazacagim, ve bende yeni gelismelerde var, takip edin anacim :) ozledim sizi ya, iyisiniz dimi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?