2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım çok yorgunsan dinlen bence... dinlenmeye ihtiyacın varki... dinlenki sütün olsun... işte yapma canın sağolsun...

Yâa işi sormayın enes içerde beşiğinde babası koltukta uyuyo tartıştık gene .eyüp te anlıyo mudur nedir ağlayıp duruyo uyutamadim hâlâ mutfak darmadağın akşam yemeği masada toplanmayi bekliyo çamaşırlar katlanıp yerine konmayi oyuncaklar ortalıkta koltukların başı bi yerde kolu bi yerde savaş alanı gibi benim kafam ise bunların 1000katı karışık bulanık dağınık yorgun üzgün mutsuz oof bilmiyom ne olacak kaldıramıyorüm bu yükü ben itiraf ediyorum 2çocuk bana çok zor geldi bunalım halim geçmeden 2- 3kat arttı . Hayırlısı.

aynen canım babamda her düğüne altın götürdü ama altını bırak düğünüme gelmediler bile neyse ben arkadaşıma o zaman küçük altın alacaktım iiki almamışımm görümcem bile gram altın taktı küçük altının yarısı ediyomuş kaynatamda emeklisi olmadığı için hiç bişi almadı iş bulup çalışınca alacakmış altınııı

sakin ol canım yaa elbet düzene girecek her şey nerden bilirdin 2 çocuğun zor olacağınıı müsait bi günde buluşalımm stres atalımmmm

Canım ya kendine dikkat et ilk önce boşver işi gücü, bebeğin için dinlenmen lazım.Buarada bebekler hissediyor evdeki gerginliği... Allah sabır versin ne diyeyim ama üzüldüm valla

ben varım, benimde kızım 8 martta doğdu :))

8martta dogum yapan yokmu bea? Kızıma gun akranı arıyom,ne gıymatlı gunde dogum yapmısım emmmmee...

merhaba sıkı takipciyim ama bir türlü yazma fırsatı bulamıyorum sadece okumakla yetinebiliyorum.Bizde 8 Mart dogumluyuz.Dünya tatlısı SERAY kızım dünya kadınlar gününde dünyaya geldi.Ne güzel kızımın iki tane gün kardeşi var :))

kızlar yaa benim sütüm çok keskin kokuyo sizide ölemii ??

Nasıl bir koku ki o öyle?Yediğimiz kokulu yiyeceklerin kokusunun süte de geçtiğini biliyorum,örn:soğan sarımsak lahana...bunlarda çok yersen abartırsan kokusu geçemiş:>okadar da yememişsindir heralde dimii:>Yoksa bu gece gazdan uyutmaz seninki sizi:>

Buarada yazdı kaçtı gibi olacak.Benimki yatmışken bende yatayım.herkesee uyku dolu gecelerrr

Son düzenleme:

yok canım ya nasıl desem maya gibi kokuyo emzirirken kızımın üstüne biraz damlasın çok kokuyo acaba sütüm kuvvetlimi geliyoo

kızım uyudu ama ben hala ayaktayım uykum kaçtı resmen yaaa zaten bugün çarşı yapcam anca hazırlanırım ordanda ananeye yatıya gidicez

Herkese Günaydın;

Bugün çoook iyiyiz,
çünkü ilk defa oğlum saat 20:30da uyudu ve sabah 7:30da kalktı halbuki önceden 11-12 arası yatardı ve sabahta 5:30-6 gibi tamamen kalkardı, o uyumuşken bende 21:00de yattım ve bugün tamamen dinlenmiş kalktım(tabi hergün kalktığı saatlerde yine kalktı, 1:30,4:00,5:30 ve 7:30da tamamen kalkış) nasıl oldu diye sorarsanız iki gündür kendim uydurduğum bir teknik uyguluyorum ve dün sonuç verdi, inşaAllah devamı gelir

Son düzenleme:
gunayuddınnnn kızlar bızde kalktık bı guzel emıstık sımdı altı acık bakınıyorrrrrrr gulucukler atıyoruzz

Günaydın kızlar,

Ferber uyku eğitimi ile ilgili son durumumuz, dün akşam sıfır ağlama yatağa koyar koymaz uyuma :)

Ve artık uyanıkkende kendi kendisi daha çok oyalıyor, 2 gün öncesine kadar gün içerisinde normal uyanıkken bile sıkılıp ağlıyordu çokça... sabah 6.30 dan beri uyanık ve sıfır ağlama :)

Sen sıfır ağlama deyince beni daha da düşündürdü Gamze;

Bunu araştırırken bir yazıda diyordu ki, siz bu teknikle ona uyumayı değil, susmayı öğretirsiniz, ağladığında kucağınıza almadığınız için, sarıp sarmalamadığınız için güveninin sarsılmasına ve sizden bir daha bir şey istememesine sebeb olursunuz diyor.... bence bir kere daha düşünmek lazım acaba gerçekten kendi kendine uyumayı, oyalamayı mı öğrendi yoksa güveni sarsıldığı için senden birşey istememeyi mi, susmayı mı öğrendi:44:

hiç tepki vermiyor olsaydı dediğini düşünebilirdim ancak, gülücükler saçıp benimle ve oyuncağı ile konuşuyor , acıkınca bunu dile getiriyor acıkma ağlaması ile...
benim ağlamıyor dediğim ağlama, sadece bir anlam ifade etmeyen ağlaması , herşeyi tamam olup boş boş ağlarlarya ve sen ne yaparsan yap susmaz, (en azından Berra öyle) o ağlama sona erdi ve ben bundan çok memnunum.
Ağlayarak değil anlatarak isteklerini belirtmesini istiyorum şimdide, 1 yaşındaykende 10 yaşındaykende....

ya bu konu benim kafamı çok bulandırıyordu, o uyanıkken pc başında olmam ona farklı duygular hissettirir mi diye düşünürdüm, bunu okudum ya, artık o uyanıkken sadece onunla vakit geçireceğim, yada gözünde önemli hissetmesi için kitap okuyarak vakit geçireceğim... gözünde pc önemli diye bir algı oluşmasını istemiyorum...çünkü onlar çok küçükler ve herşey farklı algılayabilirler...

Tamam şimdi oldu , benim oğlumun çok şükür anlamsız ağlamaları olmadığı için sen sıfır ağlama deyince birden algılayamadım, benim oğlumunda bir isteklerini anlatmak için ağlamaları birde sabah 5-6da ve akşam 7den sonra gaz sancı ağlamaları var, gaz sancılarıda biter artık inşaAllah

Son düzenleme:
akşam annemler gitmek üzere bebeğimi giydirdim.birden pis bir koku geldi bebeğimden birde baktım boynunun sağ tarafının içinde pislik var ve bayadır duruyorki pis kokmuş ve kıpkırmızıydı kızızmın boynu ve akıntı vardı herhalde terden.ben hemen temizledim ve zeytinyağı sürdüm acaba başka neler yapabilirim?nasıl yandı kimbilir kıyamam hiçç.herhalde hava almadığından oluyor temizletmiyorda orasını açmıyor çok ağlıyor şaşırdım kaldım.acaba ne yapsam da geçse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…