- 29 Aralık 2010
- 1.896
- 6
- 358
- 38
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #53.441
Arkadaşlar bebeklere masal okummamız gerekmekte.Ben bir masal kitabı almak istiyorum ama bu iş internetten olmaz.Masal kitabının içini açıp bir kaç tanesini gözucuyla okuyup şiddet,şu bu var mı diye bakmak gerekir.Ayrıca renkler ve resimlerin konuyla ilgisinin de olması muhakkak.Yalnız ben gelişmemiş bir ilçede yaşıyorum burada D&R vb. nerdeeee.Sivas' gidince bakıcam ama sizler kullanıyor musunuz,elinizde olanlar nedir ona göre gidince bakarım.
slm kızlar bizde 3. ayımızı dün doldurduk rota virüs aşımızı da olduk oğluşumun kilosu 6700 boyuda 63 cm ama çok tombik deil acaba iimi bizimle aynı gün doğanlarda durum nasıl merak ediorum
yok canım ya nasıl desem maya gibi kokuyo emzirirken kızımın üstüne biraz damlasın çok kokuyo acaba sütüm kuvvetlimi geliyoo
aa sivastamı yaşıyorsun canım... bende aslen sivaslıyım... bu arada kitap iyi fikir zaten şuan kelimeleri anlamıyor sadece sesleri dinlermiş nette okumuştum... ama temelden bu alışkanlığa başlatmak lazım bende bir kaç ay içinde düşünüyorum masala başlamayı...
canım maşallah... bizim kontrol ve rota aşısı cuma... bir yan etkisi yok değilmi aşının...
ayın başında oğlum 6 kg dı... bakalım şimdi kaç olmuştur...
o birçok annenin söylediği şeylerin hiçbirine katılmıyorum ben zaten, bebekle yapılır mı zaman mı var vs vs, bebekten öncede zamanı yoktu o annelerin zaten...
valla eğer istenirse herşeye zaman var,yeterki isteyin...
eşlere zaman ayırma konusunda böyle, biz evlendikten sonraki tempomuza dönmüş durumdayız, bebek evde bize eşilk ediyor, tüm hayatımızı yönetmiyor...
bu arada 1 den çok çocuklu anneleri kapsamıyor bu söylediklerim, tek çocuğum var ve kendi gözlemlerim bunlar,eminim ki 2 değil 4 kat daha zor onların işi...
Günaydın kızlar,
Ferber uyku eğitimi ile ilgili son durumumuz, dün akşam sıfır ağlama yatağa koyar koymaz uyuma :)
Ve artık uyanıkkende kendi kendisi daha çok oyalıyor, 2 gün öncesine kadar gün içerisinde normal uyanıkken bile sıkılıp ağlıyordu çokça... sabah 6.30 dan beri uyanık ve sıfır ağlama :)
Arkadaşlar bebeklere masal okummamız gerekmekte.Ben bir masal kitabı almak istiyorum ama bu iş internetten olmaz.Masal kitabının içini açıp bir kaç tanesini gözucuyla okuyup şiddet,şu bu var mı diye bakmak gerekir.Ayrıca renkler ve resimlerin konuyla ilgisinin de olması muhakkak.Yalnız ben gelişmemiş bir ilçede yaşıyorum burada D&R vb. nerdeeee.Sivas' gidince bakıcam ama sizler kullanıyor musunuz,elinizde olanlar nedir ona göre gidince bakarım.
bnde bunu uygulamak istiyorm ama sanırım 6 aydan önce yapılmıyomuş yada 3-6 ay arası mı yapılıyomuş neymiş..bide ferberin kitabını okumadan yapmayın diyolar..dün babaya söyledim ve cevabına hayret ettim "3-4 gün sürcekse yap nolcak"..en ufak ağlamada ağlattıım için tepki veren babanın buna izin vermesine şaşırıdm.ama bn kendimde o cesareti göremiyorm..sanırm evde olmamam lazm bu teknik uygulanırken :))
canım 2 çeşit emziğidde denedinmi...
bizimki damaksızı sevdi... biberon ucu gibi olanı... ve kaliteli al... ben avent kullanıyorum... çok güzel...
şimdi 3. emziğe geçeceğiz... ablama söyledim bu sefer avent gece almış... karanlıkta parlıyormuş... 3-6 ay emziğe geçtik...
şaka gibi... millete bak ya... pes...
maşaAllah barekAllah berra'ya
avent mavent damaklı damaksız ne varsa denedik ama ı ıh almıo sıpacık:)
kauçuk denicem şimdi bi de belki yumuşak diyip emer:/
bizimki emzik almıyor, alacağı da yok zartık uğraşmıyorum zaten. biberon da almıyor, ama kauçuk denediğimde daha ılımlı yaklaştı. emmiyor ama ağzından çıkarmaya da çalışmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?