- 28 Mayıs 2011
- 1.997
- 7
- 116
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #53.421
Tamam şimdi oldu, benim oğlumun çok şükür anlamsız ağlamaları olmadığı için sen sıfır ağlama deyince birden algılayamadım, benim oğlumunda bir isteklerini anlatmak için ağlamaları birde sabah 5-6da ve akşam 7den sonra gaz sancı ağlamaları var, gaz sancılarıda biter artık inşaAllah
ya bu konu benim kafamı çok bulandırıyordu, o uyanıkken pc başında olmam ona farklı duygular hissettirir mi diye düşünürdüm, bunu okudum ya, artık o uyanıkken sadece onunla vakit geçireceğim, yada gözünde önemli hissetmesi için kitap okuyarak vakit geçireceğim... gözünde pc önemli diye bir algı oluşmasını istemiyorum...çünkü onlar çok küçükler ve herşey farklı algılayabilirler
Ya aslında onlarında tek başlarına vakit geçirmeleri gerekir.Kendine güvenli bir yaşam için kendi kendilerini oyalamaları önemlidir arkadaşlar.Onlar uyanıkken hep bebeklerle birlikte olmak,bebeklerin güvensiz büyümelerine sebep olur diye öğrendim ben.Ben yokken de bebeğimin kendini oyalaması gerekir,kendi kendine konuşması gülmesi eğlenmesi gerekir.Aksi takdirde sizsiz yaşayamayan bireyler oluşacaktır.
Örneğin şuan benim yan tarafımda altı açık bir şekilde yatıyor.Kendi kendine ses çıkarıp sesini tanıyor ve tonlamalarını artırıp azaltıyor.Benim onun yanında olduğumu biliyor ben bakınca gülüyor.Ama ben aynı zamanda da pc başındayım:>Yanlış yaptığım birşey varsa uyarın arkadaşlar,yanlış biliyor olabilirim bu yüzden burayı seviyorum.
doğru yaptığını düşünmekle kalmıyor, uzman psikolog aysun bal'ın da aynı şeyi söylediğini belirtip sana katılıyorum :)
Herkese Günaydın;
Bugün çoook iyiyiz,
çünkü ilk defa oğlum saat 20:30da uyudu ve sabah 7:30da kalktıhalbuki önceden 11-12 arası yatardı ve sabahta 5:30-6 gibi tamamen kalkardı, o uyumuşken bende 21:00de yattım ve bugün tamamen dinlenmiş kalktım(tabi hergün kalktığı saatlerde yine kalktı, 1:30,4:00,5:30 ve 7:30da tamamen kalkış) nasıl oldu diye sorarsanız iki gündür kendim uydurduğum bir teknik uyguluyorum ve dün sonuç verdi, inşaAllah devamı gelir
canım bu konuda sana katılıyorum, benim kastettiğim anne-baba ne ile çok vakit geçirirse bebeğin beyninde o şey çok öenmli diye algı oluşur, ben oğlumun beyninde pc çok önemli diye algı oluşmasını istemiyorum,çünkü zamanı gelince zaten teknolojinin içine gircek.. o yüzden yazımda da belirttim pc yerine onun karşısında kitap okuyacağım, zaten açık öğretim okuyorum, daha belirgin bir şekilde ders çalışırımYa aslında onlarında tek başlarına vakit geçirmeleri gerekir.Kendine güvenli bir yaşam için kendi kendilerini oyalamaları önemlidir arkadaşlar.Onlar uyanıkken hep bebeklerle birlikte olmak,bebeklerin güvensiz büyümelerine sebep olur diye öğrendim ben.Ben yokken de bebeğimin kendini oyalaması gerekir,kendi kendine konuşması gülmesi eğlenmesi gerekir.Aksi takdirde sizsiz yaşayamayan bireyler oluşacaktır.
Örneğin şuan benim yan tarafımda altı açık bir şekilde yatıyor.Kendi kendine ses çıkarıp sesini tanıyor ve tonlamalarını artırıp azaltıyor.Benim onun yanında olduğumu biliyor ben bakınca gülüyor.Ama ben aynı zamanda da pc başındayım:>Yanlış yaptığım birşey varsa uyarın arkadaşlar,yanlış biliyor olabilirim bu yüzden burayı seviyorum.
Kızıma oyuncak almak ıstıyorum,evdekı pelus hayvanları farkedıyo onlara gulup tepkı verıyo ama pelus olmalarının zararlı oldugunu bılıyorıum,tuylerın agza genze burna kacma ıhtımalı cok yuksek kı bendekıler epey dokuluyo,ne alabılırım kızıma bıze yardım edın guzel anneler,kızımın ılk oyuncagı olucak...
Yâa işi sormayın enes içerde beşiğinde babası koltukta uyuyo tartıştık gene .eyüp te anlıyo mudur nedir ağlayıp duruyo uyutamadim hâlâ mutfak darmadağın akşam yemeği masada toplanmayi bekliyo çamaşırlar katlanıp yerine konmayi oyuncaklar ortalıkta koltukların başı bi yerde kolu bi yerde savaş alanı gibi benim kafam ise bunların 1000katı karışık bulanık dağınık yorgun üzgün mutsuz oof bilmiyom ne olacak kaldıramıyorüm bu yükü ben itiraf ediyorum 2çocuk bana çok zor geldi bunalım halim geçmeden 2- 3kat arttı . Hayırlısı.
canım yaa ikihafta kadar önce oğlumun boynunun sağ tarafında vardı, şimdi de sol tarafında var, benim yaptığım, orayı hafifçe üflüyorum, üfleyince ferahlıyor ki boynunu iyice açıyor, ağız mendilini ıslatıp, orayı siliyorum, sonrada kuruluyorum, ardından da krem sürüyorum, bunu iki gün devam ettim geçti geçen, inş şimdide hemen geçer...akşam annemler gitmek üzere bebeğimi giydirdim.birden pis bir koku geldi bebeğimden birde baktım boynunun sağ tarafının içinde pislik var ve bayadır duruyorki pis kokmuş ve kıpkırmızıydı kızızmın boynu ve akıntı vardı herhalde terden.ben hemen temizledim ve zeytinyağı sürdüm acaba başka neler yapabilirim?nasıl yandı kimbilir kıyamam hiçç.herhalde hava almadığından oluyor temizletmiyorda orasını açmıyor çok ağlıyor şaşırdım kaldım.acaba ne yapsam da geçse..
12. hafta büyüme atağıyla oluşan birşey olabilir mi? biz dahaBerra'da 3 ayını bitirmesi ile beraber algıları çok açıldı ve günlük yaptığı hareketler, düzeni çok değişti. Öncesinde sadece acıktığı için ağlayan (acıktığını anlatan) kız , uyku öncesi ağlaması olmayan kız gidip başka bir karakter gelmişti, şu anda bozulan düzenini yerine koyma çabasındayım. 4. ay kritik bir ay, ilk 3 ay farklı 4 aydan sonrası farklı bir dünya ve , 4. ay yeni hayatının ilk ayı demekmiş, ve ne kadar erken düzene sokulursa o kadar ne anne ne bebek sorunsuz aylar geçirir...
canım iki gün uyguladım olmamıştı, dün sonuç verdi,ama devamı gelir mi bilmiyorum, bir kaç gün gözlemleyeyim,eğer gerçekten uykuları düzene girmişse paylaşacağım burada...nasıl bir teknik canım o :)
Yâa işi sormayın enes içerde beşiğinde babası koltukta uyuyo tartıştık gene .eyüp te anlıyo mudur nedir ağlayıp duruyo uyutamadim hâlâ mutfak darmadağın akşam yemeği masada toplanmayi bekliyo çamaşırlar katlanıp yerine konmayi oyuncaklar ortalıkta koltukların başı bi yerde kolu bi yerde savaş alanı gibi benim kafam ise bunların 1000katı karışık bulanık dağınık yorgun üzgün mutsuz oof bilmiyom ne olacak kaldıramıyorüm bu yükü ben itiraf ediyorum 2çocuk bana çok zor geldi bunalım halim geçmeden 2- 3kat arttı . Hayırlısı.
Herkese Günaydın;
Bugün çoook iyiyiz,
çünkü ilk defa oğlum saat 20:30da uyudu ve sabah 7:30da kalktıhalbuki önceden 11-12 arası yatardı ve sabahta 5:30-6 gibi tamamen kalkardı, o uyumuşken bende 21:00de yattım ve bugün tamamen dinlenmiş kalktım(tabi hergün kalktığı saatlerde yine kalktı, 1:30,4:00,5:30 ve 7:30da tamamen kalkış) nasıl oldu diye sorarsanız iki gündür kendim uydurduğum bir teknik uyguluyorum ve dün sonuç verdi, inşaAllah devamı gelir
akşam annemler gitmek üzere bebeğimi giydirdim.birden pis bir koku geldi bebeğimden birde baktım boynunun sağ tarafının içinde pislik var ve bayadır duruyorki pis kokmuş ve kıpkırmızıydı kızızmın boynu ve akıntı vardı herhalde terden.ben hemen temizledim ve zeytinyağı sürdüm acaba başka neler yapabilirim?nasıl yandı kimbilir kıyamam hiçç.herhalde hava almadığından oluyor temizletmiyorda orasını açmıyor çok ağlıyor şaşırdım kaldım.acaba ne yapsam da geçse..
canım sadece 11-12den önce yatmayan oğlumun 8:30da yatmasını sağladı, yoksa yazımı dikkatli okursan 1:30da, 4:00de ve 5:30da yine kalktı,emdi
geçmişi yeni okuyorum umaım o tekniği yazmışsındır yazmadıysan yalvarırım yaz... eşek kadar oldu beyefendi gece 2-3 kez kalkıyor saat 6 oldumuda asla yatmıyor vicdansız...
canım bu konuda sana katılıyorum, benim kastettiğim anne-baba ne ile çok vakit geçirirse bebeğin beyninde o şey çok öenmli diye algı oluşur, ben oğlumun beyninde pc çok önemli diye algı oluşmasını istemiyorum,çünkü zamanı gelince zaten teknolojinin içine gircek.. o yüzden yazımda da belirttim pc yerine onun karşısında kitap okuyacağım, zaten açık öğretim okuyorum, daha belirgin bir şekilde ders çalışırımbu arada oğlum 25 dk önce uyudu, evimi kabaca toparladım, birazda buraya bakayım dedim...
Arkadaşlar bebeklere masal okummamız gerekmekte.Ben bir masal kitabı almak istiyorum ama bu iş internetten olmaz.Masal kitabının içini açıp bir kaç tanesini gözucuyla okuyup şiddet,şu bu var mı diye bakmak gerekir.Ayrıca renkler ve resimlerin konuyla ilgisinin de olması muhakkak.Yalnız ben gelişmemiş bir ilçede yaşıyorum burada D&R vb. nerdeeee.Sivas' gidince bakıcam ama sizler kullanıyor musunuz,elinizde olanlar nedir ona göre gidince bakarım.
slm kızlar bizde 3. ayımızı dün doldurduk rota virüs aşımızı da olduk oğluşumun kilosu 6700 boyuda 63 cm ama çok tombik deil acaba iimi bizimle aynı gün doğanlarda durum nasıl merak ediorum
nasılsınız ???
bugün 3 AYLIK OLDUKKKKK))
zaman çok çabuk geçiyor...
sizlere bişi sorcam;
2.ay aşılarından kola yapılan aşının yeri yara oldu mu ???
kızımın kolunda yara olmadı ve yeri sadece kızarık ...acaba zamanla mı iz oluşcak ...!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?