- 28 Eylül 2011
- 899
- 60
- 98
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #53.521
kızlar düz kızımın kudurukluğu ve oynaklıgı aynı anda tutunca mama yerken elime attığı yumruk sonucu koskoca cam biberonu kırdık ve gece plastik biberonla perişan olduk hanımefendi başlarda ayırdetmeden yerken artık cam biberon olmadan yemiyo kokuyomu nedir anlamadım neyse sabah ilk iş kızımı biriken sütümle emzirip çarsıya cıkmak oldu Allahtan çarsıda hep uyudu kuzum sıkıntı cıkmadı sokakları pek seviyo maşallahaçık buldugumuz ilk bebek mağazasından biberonumuzu alırken imrenerek baktıgım emziklerden de bi umut aldım dayanamadım belki bunu tutar diyerek...eve geldik mamasını yedi ve deneme emişi yapalım dedik anaa bi baktım aylardır emzikten öğüren bebek emziği bi tuttu salıncagına yatırdım kendi kendine uyudu bi sevindim anlatamam bi ara uyandı emdi altı değişti biraz oynaştık tekrar emziğini verdim ben burda geçmişi okurken o yine uyudu hayretler içindeyim kısacası bebeği emzik almayan annelere avent 0-6 aylık olanlardan öneriyorum inşallah bugünkü emme durumu tesadüf diildir Allahım nolur alışsın şu emziğe...
nasıl becerdiniz yaaa bende çok emzik denedim ama nafile
en son aldığım emziği sadece uykuya dalarken alıyo oda zorla yani
Kızım resmen başka bir bebek oldu,huysuz,sinirli,ağlakk kafayı yedim dün geceden beri. akşam 10 da başladı ağlamaya sabah 5 e kadar uyumadı,babası ben öldük resmen,kucaktan kucağa. emzir masaj yap oynaabugunde arkadaslarım geldi hazırlık yaparken cıldırttı beni,resmen kavga ettim küçücük bebekle bizde insanız sus be cocuk dye dyee. evi nasıl topladım yemek nasıl yaptım bilmiyorum. kızlar geldi gıkı çıkmadı yanlarında yaa,yaramaz kızım durmaz dedim resmen utandırdı beni.. ben anlamadım ki bu çocuğun derdi neeeeee. bu gecede uyutmazsa
sizde de baş dönmesi oluyor muu ?? böyle elim ayağım boşalıyor sanki,ölçüyorum tansiyon nabız normall,doğumdan sonra düzene girdi nabzım.
çıkın bi dolaşın..temiz hava alsın çocuk..arabasındada uyur belki biraz..
Sen sıfır ağlama deyince beni daha da düşündürdü Gamze;
Bunu araştırırken bir yazıda diyordu ki, siz bu teknikle ona uyumayı değil, susmayı öğretirsiniz, ağladığında kucağınıza almadığınız için, sarıp sarmalamadığınız için güveninin sarsılmasına ve sizden bir daha bir şey istememesine sebeb olursunuz diyor.... bence bir kere daha düşünmek lazım acaba gerçekten kendi kendine uyumayı, oyalamayı mı öğrendi yoksa güveni sarsıldığı için senden birşey istememeyi mi, susmayı mı öğrendi:44:[/QU
bende seninle aynı fikirdeyim..başından beri savunduğum bişey bu..her bebek aynı olamaz..verilen tepkiler hep başkadır..onlar insan sonuçta..birimiz birimize benziyomuyuz..gamze çok okuyo çok araştırıyo tamam ama birazda gidişine bırakmak lazım..her internette okuduğumuzu uygulayamayız bebeklere..seninki kucakta susar başkasınınki yatakta..bende aldım bisürü kitap dvd falan ama hiçbirini uygulamıyorum..çünkü oğlum ağlar ağlamaz anlıyorum nedenini..hiç bi eğitmen hiç bi kitap eladımı benden iyi bilemez,tepkilerini ölçemez..bu benim şahsi fikrim..çok takıldığım bişey olursada arıyorum doktorumu o anlatıyo zaten..
çok güzel anlattın canım bebeklerimizi o kadar iyi tanıdık ki ağladığında ne istediklerini biliyoruz
zaten bebeklerimiz bu ortamda yabancılar yeni yeni alışmaya çalışıyorlar
ve bunu yaparken de çok zorlanıyorlar bizim her an onların yanlarında olmamız onları sarıp sarmalamamız
onlara güven veriyo yani bize her an ihtiyaçları var uykuya dalarken de uyurken de mama yerkende oynarken de de de de de............
Kızım resmen başka bir bebek oldu,huysuz,sinirli,ağlakk kafayı yedim dün geceden beri. akşam 10 da başladı ağlamaya sabah 5 e kadar uyumadı,babası ben öldük resmen,kucaktan kucağa. emzir masaj yap oynaabugunde arkadaslarım geldi hazırlık yaparken cıldırttı beni,resmen kavga ettim küçücük bebekle bizde insanız sus be cocuk dye dyee. evi nasıl topladım yemek nasıl yaptım bilmiyorum. kızlar geldi gıkı çıkmadı yanlarında yaa,yaramaz kızım durmaz dedim resmen utandırdı beni.. ben anlamadım ki bu çocuğun derdi neeeeee. bu gecede uyutmazsa
sizde de baş dönmesi oluyor muu ?? böyle elim ayağım boşalıyor sanki,ölçüyorum tansiyon nabız normall,doğumdan sonra düzene girdi nabzım.
chicco denedin mi..kaucuk damaklı..
merve canım kıyamam... diyorum topikte var eksiklik bugün... inanın yeriniz çok belli oluyor... ayçaya katılıyorum biraz hava alın... ihtiyacı olur çocuğun...
vardır bir derdi kuzucuğun annesi
kanı falan ağrımıştır belki
yavrucaklar ne sıkıntıları varsa anlatamıyorlar onlarda ne yapsınlar basıyolar yaygarayı
çok güzel anlattın canım bebeklerimizi o kadar iyi tanıdık ki ağladığında ne istediklerini biliyoruz
zaten bebeklerimiz bu ortamda yabancılar yeni yeni alışmaya çalışıyorlar
ve bunu yaparken de çok zorlanıyorlar bizim her an onların yanlarında olmamız onları sarıp sarmalamamız
onlara güven veriyo yani bize her an ihtiyaçları var uykuya dalarken de uyurken de mama yerkende oynarken de de de de de............
mesela şuan kucağımda uyuyo..ama bu sürekl kucağımda uyuyo demek değil..sadece 6 da yattığı uykuyu burda uyumak istiyo..paşa keyfi onun:)) çok ilginç bi örnek anlatiim kısaca..bizim apartman mantolama yapılyo ve çok gürültü oluyo diye biz en geç saat 9 da yollara dökülüyoruz oğlumla..bazen alışverişe bazen yürüyüşe kafamıza göre..dün alışveriş merkezine gittik..annem ben teyzem..ve hiç ağlamayan oğlum bianda eti kopmuş gibi ağlamaya başladı..önce anlamadım ne oldu diye ama sonradan farkettimki alışveriş sepetini teyzem sürüyodu..ve beni göremeyince korktu..hemen kucağıma aldım..içlendi içlendi beni bıraktın der gibi ve bidahada ana kucağına oturmadı kucağımda kaldı..demekki beni görmemiş olması onu korkuttu..bunu anlamam için ne kitap lazım ne dvd..anneyim ben..içgüdülerim var benim..
buda bizim klasik alışveriş görüntümüz:)))
bizimki saatini saşmadı 6 da başladı şimdi ağlamaya... 1 saat ağladı şimdi şerbetli su hazırladım 20 cc kadar içti öylece uyudu...
bizimki saatini saşmadı 6 da başladı şimdi ağlamaya... 1 saat ağladı şimdi şerbetli su hazırladım 20 cc kadar içti öylece uyudu...
mesela şuan kucağımda uyuyo..ama bu sürekl kucağımda uyuyo demek değil..sadece 6 da yattığı uykuyu burda uyumak istiyo..paşa keyfi onun:)) çok ilginç bi örnek anlatiim kısaca..bizim apartman mantolama yapılyo ve çok gürültü oluyo diye biz en geç saat 9 da yollara dökülüyoruz oğlumla..bazen alışverişe bazen yürüyüşe kafamıza göre..dün alışveriş merkezine gittik..annem ben teyzem..ve hiç ağlamayan oğlum bianda eti kopmuş gibi ağlamaya başladı..önce anlamadım ne oldu diye ama sonradan farkettimki alışveriş sepetini teyzem sürüyodu..ve beni göremeyince korktu..hemen kucağıma aldım..içlendi içlendi beni bıraktın der gibi ve bidahada ana kucağına oturmadı kucağımda kaldı..demekki beni görmemiş olması onu korkuttu..bunu anlamam için ne kitap lazım ne dvd..anneyim ben..içgüdülerim var benim..Eki Görüntüle 426366
bende katılıyorum ama bazen teknikleri doğru uygulayıncada fayda görülüyor... yani gamze sakın yanlış anlamasın o ilgi alanına bişey girecekse onu çok hızlı kapıyor gerçekten ve uygulamayı doğru yapıyor berracığa o uyku eğitimi tekniğini iyi kaptı işe yaramış... ama ben hayatta yapamam o ağlarsa oyy annen kurban olsun der alırım yataktan...
sağları solları belli olmuyorki bunların ya bigün öyle birgün böyle... artık ağlama tonundan gazımı, acıktımı, altımı ıslak gerçekten anlıyorum...
he birde o alışveriş arabasına koyma fikri tebrik eder sizi selamlarım...bayıldım kesinlikle uygulayacağım kısmet olursa...
mesela şuan kucağımda uyuyo..ama bu sürekl kucağımda uyuyo demek değil..sadece 6 da yattığı uykuyu burda uyumak istiyo..paşa keyfi onun:)) çok ilginç bi örnek anlatiim kısaca..bizim apartman mantolama yapılyo ve çok gürültü oluyo diye biz en geç saat 9 da yollara dökülüyoruz oğlumla..bazen alışverişe bazen yürüyüşe kafamıza göre..dün alışveriş merkezine gittik..annem ben teyzem..ve hiç ağlamayan oğlum bianda eti kopmuş gibi ağlamaya başladı..önce anlamadım ne oldu diye ama sonradan farkettimki alışveriş sepetini teyzem sürüyodu..ve beni göremeyince korktu..hemen kucağıma aldım..içlendi içlendi beni bıraktın der gibi ve bidahada ana kucağına oturmadı kucağımda kaldı..demekki beni görmemiş olması onu korkuttu..bunu anlamam için ne kitap lazım ne dvd..anneyim ben..içgüdülerim var benim..Eki Görüntüle 426366
çok hoş görünüyorsunuzzzözlüyor sanki çocuklar anlamıyorum kii. bizimkide ağladığında kucağıma alınca sanki yıllardır görmüyormuş enneee enneeee diye içerliyor,yüzünü yüzüme üstüme heryerime sürtüyorr,sakinleşiyor. dün gece bu söylediğime dahil değil tabi kii.
özlemcim benimki de öğürüp duruyo emziği verince
inşallah senin kuzu gibi benimkide alır
biran sinirleniyorum kaldırıp bütün emzikleri çöpe atasım geliyo
ama senin anlatmandan anlıyorum ki pes etmemeliyim günün birinde alır inşallah
emsin benim kuzu, gece parlayan fosforlu emziklerden alacam çok hoşuma gidiyo valla
şerbetli su ne be:)))))))))) yeni mi çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?