- 28 Eylül 2011
- 899
- 60
- 98
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #53.541
aylardır birlikteyiz hayatım,hepimizin yeri çok özel. Allahım birlikte büyütmeyi de nasip etsin yavrularımızı.
babası gelsin miniğimin çıkalım turlayalım bir belki dediğiniz gibi sakinleşir. Sonra da bir güzell cıbı cıbı yaparr belkiiii uyur bu gece (inşallahhhh )
kuzumm sanırım şımarıklık yapıyorrr,ağlama şeklinden az da olsa ayırt etmeye başladım. böyle kesik kesik sonları,içten ağlama değilçakalll anlıyor ağladığında istediğini yaptığımızı,büyüdükçe de herşeyini ağlayarak yaptırtıyor. ağlaması da değişti yırtıyor kendisini edepsiz. Bi hava alalım belkii sakinleşirr.
canım cok cok ii anlıyorum seni inanmazsın beki ama şu an bizim evde tam 28 tane emzik var annem almış ben almışım eşim almış belki bu olur belki bunu sever diyip diyip yığmışız da hiç birimiz ortadontik almamışız eşimin kuzeni önerdi onun oğluda hç bir emziği almamış bi tek avent ortadontik sevmiş bende onu da denerim napiim dedim ve gittim 30 lirayı acımadan verdim...bernanın dediği gibi önce o ittirdi ben zorladım ama bu sefer öğürmedi bu da beni azimlendirdi resmen basına oturdumkonusa konusa sarkı söleye söleye emzik emdirttim cocuga o cıkardıkca ben verdim sonuç şu an mutluluktan oynamak üzereyim çünkü kızım emzikle uyuyo yanımda:))) hayaldi bu benim için sen de dene mutlaka kaucuk ya da silikon hangisini alacagını sen bilirsin ama ortadontik al mutlaka dediğim gibi aventi cok sevdim ben şimdi her ceşitinden alcam yavruma gecesi gündüzü süslüsü püslüsü yeter ki emsin annem benimmmmm:)
mervem benim ya kıyamam sana noolmus benim akıllı kuzuma vardır bi sıkıntısı annesi naapsın ara sıra sıkılıyolar onlar da monotonluktan azcık aksiyon kat hayatına yorulsun iyice şaşırsın noluyoz yaa nerde benim rahatlıktan mızmızlandıgım günler desin cıkar dışarı deliler gibi gezin bak nasıl anlıyo evin kıymetini ben şahsen öle yapıyorum gezmeyi cok seviyo benim kızım bütün kudurukluğu dışarda bırakıp geliyoruz evde kuzu gibi:))tabii bu yöntemi keşfedeli 2 gün oldu ama olsun şimdi beni evde tutabilene aşk olsun alcam kızımı incem hergün sahilee ohhh:))
büyücek teyzesi büyüyecekşimdi size şikayet ettim ya karşımda uyukluyorr,kuş uykusu gibi kesik kesik ama olsun ona da razıyımm. yoksa ben kimm burda yazışmak kimm
babamız gelsinn gezelimm güzelce. adamcağız aç gelcek azcık atıştırsın çıkalım. anası gezenti kızımın babası evcil,bakalım minnoş nasıl olcak
hehe adını ben koydum...
ılık suya at şekeri oldu şerbetli su...1:
yeni doğduğunda 1-2 kaşık veriyordum ozamanda iyi geliyordu gaza... şimdide faydasını görüyorum ama ebat büyüyünce cc de çoğaldı artık biberonla...
melikeee bu yavru kartal büyümüşte gülermiş... kuzum benim çok tatlı yesin teyzesi...
bu saç güzeli değil kraliçe seçilir yavrum benim...
selam güzel anneler ferberden bahsetmşşin gamzecim yatır kaldırı uyguluyodun sen o işe yaramadı mı bende 1 ay sonra başlıycam bu yönteme ferberdan biraz endişeliym
çok güzel anlattın canım bebeklerimizi o kadar iyi tanıdık ki ağladığında ne istediklerini biliyoruz
zaten bebeklerimiz bu ortamda yabancılar yeni yeni alışmaya çalışıyorlar
ve bunu yaparken de çok zorlanıyorlar bizim her an onların yanlarında olmamız onları sarıp sarmalamamız
onlara güven veriyo yani bize her an ihtiyaçları var uykuya dalarken de uyurken de mama yerkende oynarken de de de de de............
Sen sıfır ağlama deyince beni daha da düşündürdü Gamze;
Bunu araştırırken bir yazıda diyordu ki, siz bu teknikle ona uyumayı değil, susmayı öğretirsiniz, ağladığında kucağınıza almadığınız için, sarıp sarmalamadığınız için güveninin sarsılmasına ve sizden bir daha bir şey istememesine sebeb olursunuz diyor.... bence bir kere daha düşünmek lazım acaba gerçekten kendi kendine uyumayı, oyalamayı mı öğrendi yoksa güveni sarsıldığı için senden birşey istememeyi mi, susmayı mı öğrendi:44:
bende seninle aynı fikirdeyim..başından beri savunduğum bişey bu..her bebek aynı olamaz..verilen tepkiler hep başkadır..onlar insan sonuçta..birimiz birimize benziyomuyuz..gamze çok okuyo çok araştırıyo tamam ama birazda gidişine bırakmak lazım..her internette okuduğumuzu uygulayamayız bebeklere..seninki kucakta susar başkasınınki yatakta..bende aldım bisürü kitap dvd falan ama hiçbirini uygulamıyorum..çünkü oğlum ağlar ağlamaz anlıyorum nedenini..hiç bi eğitmen hiç bi kitap eladımı benden iyi bilemez,tepkilerini ölçemez..bu benim şahsi fikrim..çok takıldığım bişey olursada arıyorum doktorumu o anlatıyo zaten..
bende katılıyorum ama bazen teknikleri doğru uygulayıncada fayda görülüyor... yani gamze sakın yanlış anlamasın o ilgi alanına bişey girecekse onu çok hızlı kapıyor gerçekten ve uygulamayı doğru yapıyor berracığa o uyku eğitimi tekniğini iyi kaptı işe yaramış... ama ben hayatta yapamam o ağlarsa oyy annen kurban olsun der alırım yataktan...
sağları solları belli olmuyorki bunların ya bigün öyle birgün böyle... artık ağlama tonundan gazımı, acıktımı, altımı ıslak gerçekten anlıyorum...
Öncelikle yazdığınız yorumların satır aralarında, beni yargılamanız,gaddar,bebeğinin ne istediğini anlayamayan,iç güdüye sahip olmayan birisi ilan etmeniz hiç hoş olmadı. Evet kimse bana Gamze öylesin böylesin demedi, ancak böyle dediniz aslında.
Ben hiç kimseye bunu yapın,mükemmel,her bebeğe uygun birşey söylemedim, sizde yapın da demedim. Ben uyguladım,uygularken böyle uyguladım diye bu zamana kadar söylediğim herşey gibi bunu da söyledim.
Ben Berra ile 4 aydır bir aradayım ve takdir edersiniz ki bende kızımın hangi ağlamasının neyi ifade ettiğini çok çok iyi anlıyorum.
Annelik iç güdüsü ve çok okumam ve araştırmam sayesinde psikolojik-zihinsel olayları bir kenara bırakın, sadece doktorun söylediklerini yaparak Reflü'yü bebekleri 1,5 yaşına kadar çekerken birçok aile, tedavinin 2. ayı itibariyle, annelik içgüdülerini doktoru o noktada redderek dinledim ve ilaç kullanmayı keserek Reflü'yü yendik...
Mesela sünnet iyi birşey sağlıklı birşey değil mi, ama anneliğin yarattığı kıyamam yavruma psikolojisi nedeniyle,enfeksiyon yaşanıyor değil mi. O zaman neymiş "birşeye içiniz el vermesede bebeğinizin sağlığı,fiziksel ve zihinsel gelişimi için yaptırmak gerekiyormuş ki sonra daha çok üzülmeyelim.
Öyle bir şey yaratıldıki 2 gündür, evde sürekli ağlayan bir bebek ve onunla ilgilenmeyen bir anne....
Şunu tekrar belirtmek istiyorum, Berra'nın sebepsiz,sırf bizi ağlayarak kullanabildiğini anlaması üzerine yaptığı ağlamaların önünü kesmek ve yardımsız GECE uykusuna dalmak için yapmış olduğum, kendi araştırmalarım sonucu bize uygun OLABİLECEĞİNİ düşünüp, şu andaki ağlamalarından daha fazla ağlamayacak zaten deyip uyguladığım ve sonucunda , gün içerisinde SEBEPSİZ ağlamalarının son bulması, gece yardımsız uyuyabilmesi gibi ileriye dönük onun zihinsel ve fiziksel gelişimi iççin çok olumlu bir cevap aldım.
Sonuç bu olmayadabilirdi, %100 her bebeğe uygun diye bir şey yok, ancak ben riski aldım ve uyguladım ki aslında risk sayılmaz çünkü zaten ağlıyordu. Gece 1 e kadar uyumuyordu, şimdi 9 da uyuyor ve gece uykusu süreside arttı şimdi ben Berra'ya zarar mı vermiş oldum.
Gündüz 1 uykusunu hala benim üzerimde yapıyor ve hiçbir uyku öncesi ağlamayarak,zaten ağlamasına gerek olmadığını öğrendi.
Ben bir sürü şey okuyorum ve kendi akıl süzgecimden yaşantımızdan ve kızımın,benim ve eşimin ruhsal durumundan geçirip uyguluyor yada uygulamıyorum.
Birşeyi uygulamak size ters geliyor, sizin içiniz el vermiyor diye o yöntemi kötü, uygulayanı gaddar vicdansız diye ilan edemezsiniz....
Blog yazımda da yazdığım gibi,
ağlayarak bıçağı almak isteyen çocuğa , dayanamayıp verecekmisiniz, yoksa ne kadar ağlarsan ağla ama bunu alamazsın mı diyeceksiniz.....
ben bunu yaptım....
saat 11 gibi kızımı uyuttum gece 1e kadar yorgun olmama rağmen uyuyamadım..sebep:sevgili kayınvalidemin kızıma hızmalar takıcam,küpeler alıcam diye manasız sevmesi.52:..sanırsın 55 yaşında kadın değil 16 yaşında ergen..insanların kendi heveslerini el kadar çocukta görmek istemelerine sinir oluyorum..sanki benim kızım minik oyuncak..insan yetiştirmeyi ne kadar hafife alıyorlar diye kızıp durdum..hayır dedi diye olcak bişey yok,öyle konuşuyor biliyorum..ama kızım söz konusu olunca çok hassaslaşıyorum,sinirleniyorum
5 gibi kızım uyandırınca ben de eşimi uyandırdım..sabahın 5inde ben de ne kadar etkilendiğimi anlattım..ne yapayım annesinin bozduğunu o düzeltti..bir saati merak etme,haklısınla geçirdikabartıyorum biliyorum ama o benim minik kızım
sevgili kaynana biz böyle iyiyiz elleme biziiiiiii elleme biziiiiiiii
bu cümleleri okumadan geçebilirsiniz,,ohh be
Öncelikle yazdığınız yorumların satır aralarında, beni yargılamanız,gaddar,bebeğinin ne istediğini anlayamayan,iç güdüye sahip olmayan birisi ilan etmeniz hiç hoş olmadı. Evet kimse bana Gamze öylesin böylesin demedi, ancak böyle dediniz aslında.
Ben hiç kimseye bunu yapın,mükemmel,her bebeğe uygun birşey söylemedim, sizde yapın da demedim. Ben uyguladım,uygularken böyle uyguladım diye bu zamana kadar söylediğim herşey gibi bunu da söyledim.
Ben Berra ile 4 aydır bir aradayım ve takdir edersiniz ki bende kızımın hangi ağlamasının neyi ifade ettiğini çok çok iyi anlıyorum.
Annelik iç güdüsü ve çok okumam ve araştırmam sayesinde psikolojik-zihinsel olayları bir kenara bırakın, sadece doktorun söylediklerini yaparak Reflü'yü bebekleri 1,5 yaşına kadar çekerken birçok aile, tedavinin 2. ayı itibariyle, annelik içgüdülerini doktoru o noktada redderek dinledim ve ilaç kullanmayı keserek Reflü'yü yendik...
Mesela sünnet iyi birşey sağlıklı birşey değil mi, ama anneliğin yarattığı kıyamam yavruma psikolojisi nedeniyle,enfeksiyon yaşanıyor değil mi. O zaman neymiş "birşeye içiniz el vermesede bebeğinizin sağlığı,fiziksel ve zihinsel gelişimi için yaptırmak gerekiyormuş ki sonra daha çok üzülmeyelim.
Öyle bir şey yaratıldıki 2 gündür, evde sürekli ağlayan bir bebek ve onunla ilgilenmeyen bir anne....
Şunu tekrar belirtmek istiyorum, Berra'nın sebepsiz,sırf bizi ağlayarak kullanabildiğini anlaması üzerine yaptığı ağlamaların önünü kesmek ve yardımsız GECE uykusuna dalmak için yapmış olduğum, kendi araştırmalarım sonucu bize uygun OLABİLECEĞİNİ düşünüp, şu andaki ağlamalarından daha fazla ağlamayacak zaten deyip uyguladığım ve sonucunda , gün içerisinde SEBEPSİZ ağlamalarının son bulması, gece yardımsız uyuyabilmesi gibi ileriye dönük onun zihinsel ve fiziksel gelişimi iççin çok olumlu bir cevap aldım.
Sonuç bu olmayadabilirdi, %100 her bebeğe uygun diye bir şey yok, ancak ben riski aldım ve uyguladım ki aslında risk sayılmaz çünkü zaten ağlıyordu. Gece 1 e kadar uyumuyordu, şimdi 9 da uyuyor ve gece uykusu süreside arttı şimdi ben Berra'ya zarar mı vermiş oldum.
Gündüz 1 uykusunu hala benim üzerimde yapıyor ve hiçbir uyku öncesi ağlamayarak,zaten ağlamasına gerek olmadığını öğrendi.
Ben bir sürü şey okuyorum ve kendi akıl süzgecimden yaşantımızdan ve kızımın,benim ve eşimin ruhsal durumundan geçirip uyguluyor yada uygulamıyorum.
Birşeyi uygulamak size ters geliyor, sizin içiniz el vermiyor diye o yöntemi kötü, uygulayanı gaddar vicdansız diye ilan edemezsiniz....
Blog yazımda da yazdığım gibi,
ağlayarak bıçağı almak isteyen çocuğa , dayanamayıp verecekmisiniz, yoksa ne kadar ağlarsan ağla ama bunu alamazsın mı diyeceksiniz.....
ben bunu yaptım....
gamzecim lütfen kim sana öyle bir anne sıfatı yükleyebilir... sen o kadar sabırlı ve güçlü bir annesinki... bebeğinin erken dünyaya gelmesi bile seni etkilemedi belki burda birçoğumuz senin yaşadığını yaşasaydık inan buna yenilirdik, yıpranırdık sen öylemisin benim idolümsün gerçekten... herşeye zaman ayırman bunların hepsine bölmüşsün kendini ve hepsinede yetiyorsun... bunların dışında kendine bile zaman ayırıyorsun inan ben annemin yanındayım halim bu halde bile harap evde kaç kişi bir çocuğa yetişemiyoruz...
sen çok bilgili, güçlü ve akıllı bir annesin... evladına ne uyguladığını en iyisi sen bilirsin... ben ne mei tai, ne uyku eğitimi ne beyaz gürültü bilirdim bunların hepsini sen öncülük yaptın kimse yalan diyemez değilmi... evet hepimiz anneyiz ve hepimizin doğruları var bunada saygı duymaktan başka birşey yapamayız... sen öğrendiklerini en doğru şekilde uygulayarak olumlu sonuç alıyorsun...
mervem eşin gelmedimi daha... kuzu nasıl oldu... bizimkide kudurdu durdu zor susturduk...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?